Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
BHCluster

#5051 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

SaraFina wrote:Zna se odlično da svaki dan listate islamsku deklaraciju! Nemojte sad ovo i ono :oops:
A "Memoradnum BOING"?
SaraFina

#5052 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

:lol: :lol:

I njega!
Novak20

#5053 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

pemanapemani wrote:
Pa imali bi da su se vratili, odnosno, da im je omogućeno da se vrate i da su imali podršku od "legitimnih predstavnika".
Posavina je bila sličan slučaj kao srednja Bosna. Ljudi su izbjegli u mjesta koja su relativno blizu Fojnica - Kiseljak/Busovača, Travnik - Novi Travnik, Bosanski Šamac - Sl. Brod/Šamac, Derventa - Županja, Modriča -Orašje/Osijek...

U mjesta u srednjoj Bosni se vratilo 50% Hrvata (negdje malo više, negdje malo manje) - udaljenost R. Hrvatske 250 km.

U mjesta u bosanskoj Posavini se vratilo cca. 1-2% Hrvata. - udaljenost R. Hrvatske od 500 m do 30 km.

Iz ovog se jasno može isčitati kako Hrvati imaju puno veći problem sa Bošnjacima, nego sa Srbima, odnosno, tako tvrde "legitimni predstavnici" hrvatskog naroda. :-)

Kada Hrvata u područjima gdje su Bošnjaci većina bude 1 do 2%, a prosječna starost 65 godina, onda će @Novak20 i slični branitelji politike HDZ vjerovatno pričati kako Hrvati i Bošnjaci više nemaju nikakvih političkih problema, te da ne postoje prepreke za suradnju tzv. hrvatske i bošnjačke politike u BiH, kako to danas tvrdi za tzv. hrvatsku i srpsku politike.

Zaključak, ako želite da vas Hrvati zavole i da HDZ koalira sa vama, svedite broj Hrvata na 1,2% staraca. Tada će vas HDZ proglasiti strateškim partnerom, a svoje virtuelne pse poslati da puku obznane kako više nema otvorenih pitanja između Hrvata i Bošnjaka, isto kako ih danas nema u genocidnom entitetu između Srba i Hrvata.
:-)

Novak nikoga ne mrzi, svačijem se uspjehu raduje, nikoga ne vrijeđa, a iz tebe kipti mržnja i zloba. Valjda se u nedostatku nekakvog uspjeha ovako liječe kompleksi.

Čuj, virtuelni psi.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja znam jednog što ga zovu Av-Av.
spreca

#5054 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

SaraFina wrote:Zna se odlično da svaki dan listate islamsku deklaraciju! Nemojte sad ovo i ono :oops:
evo mi u jednoj ruci islamska deklaracija a drugom tipkam :lol:
spreca

#5055 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Mene interesuje kako bi se oni kurcili da ih ima koliko nas a nas koliko njih sada...jel mozete zamisliti kakvo bi to kurcenje bilo i sta bi nam radili i uglavnom to rade ovi juzni
Hafis

#5056 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Aha, nadolaziš.
pemanapemani wrote: Najmanji povratak je bio u općinu Konjic, oko 10%, što je opet duplo više od onoga što ti tvrdiš za cjelokupnu srednju Bosnu, odnosno, područja koja je kontrolisala A RBiH. Niti sam statističar, niti me zanima demografija i sve što ide uz to.
pa dobro, kad nisi statističar i kad te ne zanima demografija , kojeg se vraga razbacuješ šupljim brojkama za malu djecu.
U mjesta u srednjoj Bosni se vratilo 50% Hrvata (negdje malo više, negdje malo manje) - udaljenost R. Hrvatske 250 km.
Ali jebi ga, tebi takva priča ne odgovara, jer ruši "idilične" srpsko hrvatske odnose. Kako bi onda Milović i Sitarski pisali naučne radove o srpsko hrvatskoj idili koju narušavaju islamistički Bošnjaci.
Ovo već spada u standardni kliše. Ništa nije u politici vječno, pogotovo ljubav. Trenutno bošnjački politički establišment (i desni i tzv. ''lijevi'') itekako politički radi o glavi hrvatskom narodu u Federaciji i ukazivanje na nekakvu hrvatsko-srpsku ljubav ne može zamagliti tu činjenicu.
Novak20

#5057 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Hafis wrote: Ovo već spada u standardni kliše. Ništa nije u politici vječno, pogotovo ljubav. Trenutno bošnjački politički establišment (i desni i tzv. ''lijevi'') itekako politički radi o glavi hrvatskom narodu u Federaciji i ukazivanje na nekakvu hrvatsko-srpsku ljubav ne može zamagliti tu činjenicu.
:thumbup:
pemanapemani

#5058 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by pemanapemani »

Novak20 wrote:
pemanapemani wrote:
Pa imali bi da su se vratili, odnosno, da im je omogućeno da se vrate i da su imali podršku od "legitimnih predstavnika".
Posavina je bila sličan slučaj kao srednja Bosna. Ljudi su izbjegli u mjesta koja su relativno blizu Fojnica - Kiseljak/Busovača, Travnik - Novi Travnik, Bosanski Šamac - Sl. Brod/Šamac, Derventa - Županja, Modriča -Orašje/Osijek...

U mjesta u bosanskoj Posavini se vratilo cca. 1-2% Hrvata. - udaljenost R. Hrvatske od 500 m do 30 km.

Iz ovog se jasno može isčitati kako Hrvati imaju puno veći problem sa Bošnjacima, nego sa Srbima, odnosno, tako tvrde "legitimni predstavnici" hrvatskog naroda. :-)

Kada Hrvata u područjima gdje su Bošnjaci većina bude 1 do 2%, a prosječna starost 65 godina, onda će @Novak20 i slični branitelji politike HDZ vjerovatno pričati kako Hrvati i Bošnjaci više nemaju nikakvih političkih problema, te da ne postoje prepreke za suradnju tzv. hrvatske i bošnjačke politike u BiH, kako to danas tvrdi za tzv. hrvatsku i srpsku politike.

Zaključak, ako želite da vas Hrvati zavole i da HDZ koalira sa vama, svedite broj Hrvata na 1,2% staraca. Tada će vas HDZ proglasiti strateškim partnerom, a svoje virtuelne pse poslati da puku obznane kako više nema otvorenih pitanja između Hrvata i Bošnjaka, isto kako ih danas nema u genocidnom entitetu između Srba i Hrvata.

Novak nikoga ne mrzi, svačijem se uspjehu raduje, nikoga ne vrijeđa, a iz tebe kipti mržnja i zloba. Valjda se u nedostatku nekakvog uspjeha ovako liječe kompleksi.

Čuj, virtuelni psi.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja znam jednog što ga zovu Av-Av.
O, gdje si Mahatma Gandhi, nisam te prepoznao, malo si se ubucio. :)

Tvoja priča bi pila vode da brineš o svim ugroženim grupama na čitavom području BiH. Ali tebe isključivo interesuju prava Hrvata na područjima gdje su Bošnjaci većina.
Ti etničko čišćenje i zločin nad Hrvatima u manjem entitetu smatraš političkom metodom koja je dovela do toga da danas Hrvati i Srbi nemaju nikakvih tenzija između sebe i stvoreno je plodno tlo za suradnju svake vrste.
Sa Bošnjacima je, po tebi, totalno drugačija situacija i Bošnjaci su najveći problem BiH Hrvata i Hrvata uopće.

Čovjek kojemu je etničko čišćenje i progon legitimna politička metoda, nekoga optužuje za zlobu, mržnju i komplekse.
Vjerovatno je iseljavanje Srba iz Hrvatske i etničko čišćenje Hrvata iz manjeg entiteta uspjeh kojem se raduješ. Jebi ga, malo se pomlatili, ali danas se baš super slažemo. Mlaćenje je bila kolaterala za današnje pozitivne strateške političke odnose.

Odoh dok nisam još dublje potonuo u mržnju i zlobu. Mogu lanuti koju negativnu o Židovima, pa ćeš se baš naljutiti.
mO k3

#5059 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

svaki dan?? ,a ne ispustam je iz ruke znam je napamet ko hafis Kuran ;)
pemanapemani

#5060 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by pemanapemani »

Hafis wrote:Aha, nadolaziš.
pemanapemani wrote: Najmanji povratak je bio u općinu Konjic, oko 10%, što je opet duplo više od onoga što ti tvrdiš za cjelokupnu srednju Bosnu, odnosno, područja koja je kontrolisala A RBiH. Niti sam statističar, niti me zanima demografija i sve što ide uz to.
pa dobro, kad nisi statističar i kad te ne zanima demografija , kojeg se vraga razbacuješ šupljim brojkama za malu djecu.
Ali jebi ga, tebi takva priča ne odgovara, jer ruši "idilične" srpsko hrvatske odnose. Kako bi onda Milović i Sitarski pisali naučne radove o srpsko hrvatskoj idili koju narušavaju islamistički Bošnjaci.
Ovo već spada u standardni kliše. Ništa nije u politici vječno, pogotovo ljubav. Trenutno bošnjački politički establišment (i desni i tzv. ''lijevi'') itekako politički radi o glavi hrvatskom narodu u Federaciji i ukazivanje na nekakvu hrvatsko-srpsku ljubav ne može zamagliti tu činjenicu.
Odeš na stranicu popis.ba i vidiš rezultate. Nikakve projekcije i ostalo.

Nemam šta ukazivati na srpsko hrvatsku ljubav. Čović i HDZ barem jednom sedmično izjave kako je Dodik njihov strateški partner, a na portalima koje kontroliše HDZ, Dodik se proglašava trenutnim legitimnim predstavnikom Hrvata.

Da, Bošnjaci rade o glavi Hrvatima i zato Hrvata ima više u Tuzli ili Sarajevu ili Zenici, nego u čitavom manjem entitetu. Hrvati bi mogli živjeti u manjem entitetu, a školovati se i raditi u Hrvatskoj, ali se opet ne vraćaju. Baš me zanima zašto?

Zašto Hrvati, barem dio, žele živjeti sa Bošnjacima, koji im rade o glavi, a nikako ne žele živjeti sa Srbima koji ih vole i poštuju i koji su im strateški partneri?
Nije valjda da tvrdiš da su Hrvati mazohistički glupi, pa idu na nož krvnicima, a neće da žive u hipi komuni sa Srbima - djecom cvijeća?
BHCluster

#5061 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Novak20 wrote:
Hafis wrote: Ovo već spada u standardni kliše. Ništa nije u politici vječno, pogotovo ljubav. Trenutno bošnjački politički establišment (i desni i tzv. ''lijevi'') itekako politički radi o glavi hrvatskom narodu u Federaciji i ukazivanje na nekakvu hrvatsko-srpsku ljubav ne može zamagliti tu činjenicu.

:thumbup: :bih:
The 51st State

#5062 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by The 51st State »

Novak20 wrote:
Ode aluminij a vi o seksu sa srbIma
512MB

#5063 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

Jeste ludi, niposto gasit Aluminij. Zasad pustit da Chovke iskaze dobru volju i potpise neke stvarcice (pocelo je dobro sa Borjaninom apelacijom) pa pustit struju na godinu. A onda cemo dalje vidjet...
Novak20

#5064 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

pemanapemani wrote:

Tvoja priča bi pila vode da brineš o svim ugroženim grupama na čitavom području BiH. Ali tebe isključivo interesuju prava Hrvata na područjima gdje su Bošnjaci većina.
Ti etničko čišćenje i zločin nad Hrvatima u manjem entitetu smatraš političkom metodom koja je dovela do toga da danas Hrvati i Srbi nemaju nikakvih tenzija između sebe i stvoreno je plodno tlo za suradnju svake vrste.
Sa Bošnjacima je, po tebi, totalno drugačija situacija i Bošnjaci su najveći problem BiH Hrvata i Hrvata uopće.

Čovjek kojemu je etničko čišćenje i progon legitimna politička metoda, nekoga optužuje za zlobu, mržnju i komplekse.
Vjerovatno je iseljavanje Srba iz Hrvatske i etničko čišćenje Hrvata iz manjeg entiteta uspjeh kojem se raduješ. Jebi ga, malo se pomlatili, ali danas se baš super slažemo. Mlaćenje je bila kolaterala za današnje pozitivne strateške političke odnose.

Odoh dok nisam još dublje potonuo u mržnju i zlobu. Mogu lanuti koju negativnu o Židovima, pa ćeš se baš naljutiti.

Gdje sam to napisao ili tvrdio da je etničko čišćenje i progon legitimna politička metoda ??? Znaš li ti razlikovati i odvojiti konstataciju i činjenicu od iznošenja osobnog stava ?

Ti kao patiš zbog toga što se desilo Hrvatima u manjem entitetu ??? Pa nisu Srbi sve pobili, mogao se vratiti tko je htio, da je htio. Važi i obrnuto. Ja nisam nigdje ni išao, a da jesam vjerovatno se ni ja ne bih vratio.

Nisam vidio da nešto patiš za Hrvatima u F BiH ili u mjestu u kojem živiš kao ni za Bošnjacima u RS, a ide mi na q.rac emotivna ucjena u političke svrhe. Ako ti je do mlaćenja, pušku u ruke i razligu odmah da oslobađaš okupirane krajeve.

Interesantno mi je da se pored otvorene teme o Bošnjacima u RS koja se svjesno ignorira jer se tope poput Hrvata, većina brine za Hrvate u RS. Ma hajte, molim vas @pemanapemani, neću se naljutiti. Dovoljno si napisao da znam da ti je podlost u karakteru pa ću te ubuduće ignorirati.
:run:
Last edited by Novak20 on 02/07/2019 15:33, edited 1 time in total.
The 51st State

#5065 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by The 51st State »

512MB wrote:Jeste ludi, niposto gasit Aluminij. Zasad pustit da Chovke iskaze dobru volju i potpise neke stvarcice (pocelo je dobro sa Borjaninom apelacijom) pa pustit struju na godinu. A onda cemo dalje vidjet...
Malo je vremena, valja mu ubrzati prije nego se fakat ugase, od balija nek ne ocekuju da ponovo pokrecu naci segregasku firmu.
splinter

#5066 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by splinter »

Novak20 wrote:
Pored HNS-a ovi gore pomenuti su skupina amatera. Najbolje će biti da isti puste prave profesionalce da završe započeti posao.
pemanapemani

#5067 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by pemanapemani »

Novak20 wrote:
pemanapemani wrote:

Gdje sam to napisao ili tvrdio da je etničko čišćenje i progon legitimna politička metoda ??? Znaš li ti razlikovati i odvojiti konstataciju i činjenicu od iznošenja osobnog stava ?

Ti kao patiš zbog toga što se desilo Hrvatima u manjem entitetu ??? Pa nisu Srbi sve pobili, mogao se vratiti tko je htio, da je htio. Važi i obrnuto. Ja nisam nigdje ni išao, a da jesam vjerovatno se ni ja ne bih vratio.

Nisam vidio da nešto patiš za Hrvatima u F BiH ili u mjestu u kojem živiš kao ni za Bošnjacima u RS, a ide mi na q.rac emotivna ucjena u političke svrhe. Ako ti je do mlaćenja, pušku u ruke i razligu odmah da oslobađaš okupirane krajeve.

Interesantno mi je da se pored otvorene teme o Bošnjacima u RS koja se svjesno ignorira jer se tope poput Hrvata, većina brine za Hrvate u RS. Ma hajte, molim vas @pemanapemani, neću se naljutiti. Dovoljno si napisao da znam da ti je podlost u karakteru pa ću te ubuduće ignorirati.
S druge strane, Hrvati i Srbi su se 90-ih pošteno zakrvili na teritoriji dvije države. Negdje su na.ebali jedni, negdje drugi ali danas nema većih razloga ili interesa za sukob između srpske i hrvatske politike. Teško je to reći ali je tako.

Ovo si napisao prije 10 dana na strani 197 ove teme. Sad, ti ovo možeš interpretirati na hiljadu načina i reći da si mislio ovo ili ono.

Sa druge strane, otvaraš svako malo teme o tome kako Bošnjaci je.u Hrvate ili što bi ti prijatelj @Hafis rekao, rade Hrvatima o glavi.

Nemam šta patiti za Hrvatima u Sarajevu, kada mi se niko nije žalio da ga se maltretira. Sve negativne pojave otvoreno iznesem. Svi oni problemi za koje znam da su se desili Hrvatima u Sarajevu sam otvoreno iznosio na forumu i stvarnom životu. Meni ili porodici se nikad nije desilo ništa ružno, a svi imamo izrazito "hrvatska imena i prezimena".

O povratnicima i općenito povratku u manji entitet sam napisao stotine postova. Sto puta naglasio da je povratak trebao biti alat za popravak BiH, sto puta jebao mater SDA, jer je amenovala egzodus ljudi iz istočne Bosne početkom 21. stoljeća. Ali tebe te stvari ne zanimaju, niti pratiš šta sugovornik piše o tim temama.

Tebe i ostale simpatizere HDZ zanima isključivo to da se razjebu svi pozitivni procesi između Bošnjaka i Hrvata, kao što je to 1993., zanimalo velikosrpsku politiku.

Iz tebe kipti hinjaluk najgore vrste, ali te opet neću zaobilaziti, nego ću napisati svoj stav kada pročitam neku od tvojih nebuloza, kao što je bio slučaj sa prvom rečenicom u postu.
LBVIEW

#5068 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by LBVIEW »

pemanapemani wrote:
Hafis wrote:Aha, nadolaziš.
Odeš na stranicu popis.ba i vidiš rezultate. Nikakve projekcije i ostalo.

Nemam šta ukazivati na srpsko hrvatsku ljubav. Čović i HDZ barem jednom sedmično izjave kako je Dodik njihov strateški partner, a na portalima koje kontroliše HDZ, Dodik se proglašava trenutnim legitimnim predstavnikom Hrvata.

Da, Bošnjaci rade o glavi Hrvatima i zato Hrvata ima više u Tuzli ili Sarajevu ili Zenici, nego u čitavom manjem entitetu. Hrvati bi mogli živjeti u manjem entitetu, a školovati se i raditi u Hrvatskoj, ali se opet ne vraćaju. Baš me zanima zašto?

Zašto Hrvati, barem dio, žele živjeti sa Bošnjacima, koji im rade o glavi, a nikako ne žele živjeti sa Srbima koji ih vole i poštuju i koji su im strateški partneri?
Nije valjda da tvrdiš da su Hrvati mazohistički glupi, pa idu na nož krvnicima, a neće da žive u hipi komuni sa Srbima - djecom cvijeća?
Ocisti pod doturom. :D
Sanjarko

#5069 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

Ne slazem se samo sa onim u vezi SDA. Nije mogao biti uspjesan povratak protjeranih ljudi u RS nikako, ko god da je bio vlast. Pa nisu u RS-u genocid cinili, etnicki cistili teritorije onako, da se ljudi opet vrate.

Jednostavno je se htjela etnicki cista RS sa do 5% ostalih, maksimalno 10%. Imaju govori Karadzica o tome.
SaraFina

#5070 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Osnovni preduvjet za ulazak Glencora je osiguravanje subvencionirane cijene električne energije za mostarski Aluminij što Vlada FBiH ne želi ili ne može prihvatit
Pazi molim te...

Uprava Aluminija d.d. Mostar uputila je pismo u kojem obavještava fondove za zaštitu okoliša Federacije BiH i HNŽ-a, Upravu za civilnu zaštitu HNŽ-a te Policijsku upravu Mostar da će pogoni Aluminija biti ugašeni u subotu, 6. lipnja, jednu minutu iza ponoći.

Jednu minutu iza ponoći u "rizičnom tehničko-tehnološkom procesu" Aluminij će biti isključen s visokonaponske električne mreže, navodi se u pismu kojeg potpisuje generalni direktor Aluminija Dražen Pandža, a čiji je sadržaj objavio mostarski portal Bljesak.info.

"Obzirom na to da nismo u mogućnosti predvidjeti kakve sve posljedice prestanak rada tvornice može prouzročiti u odnosu na zdravlje i živote ljudi i na životni okoliš u cjelini, molimo Vas da, u skladu sa svojim mogućnostima i mjerodavnostima, uzmete u obzir ovu informaciju, kako bi pomogli da eventualne negativne posljedice budu svedene na minimum, s ciljem zaštite zdravlja ljudi i ukupnoga okoliša na području koje gravitira tvorničkomu krugu Aluminija d.d. Mostar", stoji u pismu.

Dodaje se kako Aluminij d.d. Mostar ne raspolaže dostatnim resursima za odgovarajuću zaštitu imovine i sigurnosti, kako u tvorničkom krugu, tako i izvan njega, te se od mjerodavnih traži da osiguraju pojačanu zaštitu Aluminijeve imovine nakon prestanka rada tvornice.

"Naši stručnjaci za unutarnju sigurnost bit će na raspolaganju za sve konzultacije dogovore s policijom, kako biste mogli dobiti korisne informacije o ukupnom stanju, prioritetima, rasporedu objekata i svemu drugomu što je bitno za uspješnu organizaciju zaštite Aluminijeve imovine", stoji u pismu.

Iz Aluminija su ranije u utorak najavili da će se članovi Uprave predstavnicima medija obratiti u srijedu, 3. srpnja, nakon sjednice Nadzornog odbora Društva.

Proteklih nekoliko godina Aluminij poslije s gubitkom, a ukupni dug kompanije iznosi gotovo 400 milijuna maraka, od čega se više od polovice odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.

Prošloga tjedna u Vladi FBiH održan je sastanak s predstavnicima švicarske kompanije Glencore koja je izrazila spremnost preuzeti mostarsku tvrtku, ali sastanak je završio bez postignutog dogovora.

Osnovni preduvjet za ulazak Glencora je osiguravanje subvencionirane cijene električne energije za mostarski Aluminij što Vlada FBiH ne želi ili ne može prihvatiti.

Gotovo.
Hafis

#5071 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Ko ga jebe. Ima li u Austriju otići kad dokurca, i to k'o s poslom... dingospo bez nekih glupavih viza, pa odozgor mržnju prosipati k'o sav pošten svijet.
SaraFina

#5072 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Trebalo je i EPHB u komadu srediti. Neka subvencira gubitaša pa zajedno pogasiti. Ovo nije dobro.
roteklih nekoliko godina Aluminij poslije s gubitkom, a ukupni dug kompanije iznosi gotovo 400 milijuna maraka, od čega se više od polovice odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.
Novak20

#5073 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

pemanapemani wrote:
Novak20 wrote:

S druge strane, Hrvati i Srbi su se 90-ih pošteno zakrvili na teritoriji dvije države. Negdje su na.ebali jedni, negdje drugi ali danas nema većih razloga ili interesa za sukob između srpske i hrvatske politike. Teško je to reći ali je tako.

Ovo si napisao prije 10 dana na strani 197 ove teme. Sad, ti ovo možeš interpretirati na hiljadu načina i reći da si mislio ovo ili ono.

Sa druge strane, otvaraš svako malo teme o tome kako Bošnjaci je.u Hrvate ili što bi ti prijatelj @Hafis rekao, rade Hrvatima o glavi.

Nemam šta patiti za Hrvatima u Sarajevu, kada mi se niko nije žalio da ga se maltretira. Sve negativne pojave otvoreno iznesem. Svi oni problemi za koje znam da su se desili Hrvatima u Sarajevu sam otvoreno iznosio na forumu i stvarnom životu. Meni ili porodici se nikad nije desilo ništa ružno, a svi imamo izrazito "hrvatska imena i prezimena".

O povratnicima i općenito povratku u manji entitet sam napisao stotine postova. Sto puta naglasio da je povratak trebao biti alat za popravak BiH, sto puta jebao mater SDA, jer je amenovala egzodus ljudi iz istočne Bosne početkom 21. stoljeća. Ali tebe te stvari ne zanimaju, niti pratiš šta sugovornik piše o tim temama.

Tebe i ostale simpatizere HDZ zanima isključivo to da se razjebu svi pozitivni procesi između Bošnjaka i Hrvata, kao što je to 1993., zanimalo velikosrpsku politiku.

Iz tebe kipti hinjaluk najgore vrste, ali te opet neću zaobilaziti, nego ću napisati svoj stav kada pročitam neku od tvojih nebuloza, kao što je bio slučaj sa prvom rečenicom u postu.
Ipak se moram vratiti u raspravu prvenstveno radi etiketiranja u svezi etničkog čišćenja i zločina. Ozbiljna je to stvar.

Neka si naveo moje pisanje samo što je to sporno u boldiranom ? Konstatiram što se desilo, to je fakat. A ti tumačiš ovako:
Ti etničko čišćenje i zločin nad Hrvatima u manjem entitetu smatraš političkom metodom i Čovjek kojemu je etničko čišćenje i progon legitimna politička metoda
Druga stvar, otvorio sam tema koliko se može nabrojati na prste jedne ruke. Nigdje ni o kakvoj je.ačini Bošnjaka i Hrvata nego o bošnjačkoj i hrvatskoj politici. Znam da ti teško pada kad se gleda druga strana medalje. Političke.

Što ja ili bilo tko imamo od tvojih sto puta psovanja SDA zbog Istočne Bosne ? Tko si ti, faca neka pa te stranke slušaju ?

Mene interesira da ukažem na političke procese kojima se autohtoni Hrvati u BiH nastoje politički obespraviti u vlastitoj državi svesti na položaj nacionalne manjine. Ne vidim ništa pozitivno u tim procesima koji nisu od jučer i njihovim nosiocima. Štoviše, mislim da ti procesi i ljudi koji ih vode nemaju ništa pozitivno i truju odnos Bošnjaka i Hrvata koji zbog malobrojnosti ne mogu biti prijetnja nikome u BiH.

Mene bi recimo zanimalo što su, koji su to danas pozitivni procesi između Bošnjaka i Hrvata i kako se manifestiraju ?

Je li to nešto poput ovog likovanje radi propasti Aluminija ?
Novak20

#5074 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

SaraFina wrote:Trebalo je i EPHB u komadu srediti. Neka subvencira gubitaša pa zajedno pogasiti. Ovo nije dobro.
roteklih nekoliko godina Aluminij poslije s gubitkom, a ukupni dug kompanije iznosi gotovo 400 milijuna maraka, od čega se više od polovice odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.
:-) :-)

Znaš li ti kakvoj je situaciji EP BiH ?

Sa nerentabilnim rudnicima i njihovim dugovanjima, blokovima TE na izdisaju i bez zamjenskih kapaciteta, sa trendom opadanja cijene proizvodnje EE čini mi se da nije dobro ni EP BiH.

Jbt. da šta propadne od privrede u Bošnjaka ili da zatvore koji rudnik ja se ne bih naslađivao.
Haman2

#5075 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Haman2 »

Kakva je hrvatska politika prema Bosnjacima; Stoca, Capljine, Livna itd. Gdje to jos imamo dvije skole pod jednim krovom nego samo u mjestima sa Hrvatskom vecinom.
Gdje to Bosnjaci marsiraju u u svojim uniformama u cilju zastrasivanja Hrvata kao sto to cine Hrvati u Capljini, Stocu itd, itd.
Stalno namecete neke teme u cilju nabijanja krivnje Bosnjacima, da bi skrenuli paznju sa problema koje pravite manjinama u sredini gdje su Hrvati vecina.
Post Reply