Alfons Kauders wrote:Ne kontam, sta hoces da ja konkretno uradim? Nisam ja na vlasti, vec SDA. Niste mene izabrali, vec Bakira.
Hajmo ovako... Kojom logikom vladajuca stranka nije odgovorna za svoje postupke, a ja koji nikad nisam bio clan neke stranke - jesam? Stvarno gubite dodir sa stvarsnoscu. Sad ispada da propuste SDA treba fakturisati obicnim ljudima koji veze nemaju s politikom?
Na stranu sto je to iracionalno i sto granici s ludilom, to je takodjer nevjerovatno licemjerno i jadno. To je isto kao da me sutra Policija hapsi zato jer je neki kreten zgazio covjeka prosavsi kroz crveno, a ja bio s druge strane ulice i gledao...
Jedini zakljucak do kojeg se moze doci iz takvih stavova je da mnogim ljudima u BiH treba strucna pomoc.
Iracionalno je jedinu politiku , koju je pokrenuo B.I . kritikovati , kad je to jedina politika koja bi vrlo
izvjesno mogla imati za epilog rušenje Dodika i rušenje politike koja je otovreno prijetila secesijom svaki dan.
Svako druga mu bila o secesiji i pišanje po institucijama. Sad je izvučen na čistinu i skoro svima je jasno
da je pucao iz praznog pištolja.
Meni se ta politika sviđa, pogotovu jer je dala konkretne rezultate kod popisa i kod toga da će Dodik na
optuženičku klupu zbog rušenja ustava, zbog nekog smiješnog referenduma koji više ni Srbima nije jasan
o čemu je bio ...Američke sankcije su jasno pokazale da nam drže stranu.
Sve to je bilo isprovocirano od strane B.I.
Ne kontam logiku kojom se ta politika osporava, a niko od plejade političara nije tu Dodikovu politku uspio
ni ogrebati ....Ovo sve što vi pričate , zlatne kašike, trezor, vreća zlata ,Bakir vlasnik Scc-a, drži klix ,
drži federalnu ....su totalne mahalaške izmišljotine , neozbiljne i glupe .
Ne nasjedam na galamu i nisam plitak kao većina mase koja kao zbog toga mrzi Bakira.
Niti ga mrzim niti volim ali dok bude povlačio dobre i konkretne poteze , to pozdravljam,a čak i ako
pogriješi nešto spreman sam zažmiriti na jedno oko ali samo i isključivo ako je riječ o stvarnim , konkretnim
potezima...Ako se pojavi neki političar sa još jačom i konkretnijom politikom , bez obzira lijevo-desno
(jer to kod nas i ne postoji suštinski) ima moju podršku.Televizični šupljaci i galamdžije kod mene- no pasaran