REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
Ricken

#5051 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ricken »

palermo wrote:Ima li života vam kakav pravnik koji zna engleski i kome nije zahmetli da pročita čitav dokument pa ga malo proanalizira. Mislim,ono što je pokazano je dokment na 8 strana a klix je izvukao par rečenica, poznavajući dotične, nešto sumnjam da su uhvatili punu suštinu onoga što je rečeno.....

Uostalom, kao što tornjak reče, ne možeš danas jedno pisati a sutra drugo govoriti ako držiš do svog stručnog integriteta......mislim na Nevenku, a vjerujem da joj jeste stalo do tog integriteta

Evo malo više podataka na linku:

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/474 ... esude.html

Čitajući dokument, imam neki dojam ozbiljnog animoziteta NT i GN prema američkom profesoru, te da nisu bili zadovoljni koliko su uključeni u proces, GN se malo požalio da ga je neki Baketov savjetnik načepio, a nikad ga prije u životu nije vidio. :D

Dokument pravnički sav u ogradama, ali impresija koju ja imam je da nisu zadovoljni koliko su oni bili angažirani.

Nisam baš ni detaljno čitao, niti sam siguran kome je ovo upućeno. Ono što mi se čini je da nisu imali priliku čitati baš puni tekst aplikacije.
bh.tornjak

#5052 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

red evil wrote:
Quaresma wrote: može link
Koja emisija?
https://www.youtube.com/watch?v=4B7cGHNh0A0
dudevitz

#5053 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dudevitz »

Lug wrote:

pa ne bi ja rekao da je Nice, bivši saradnik MI6 i glavni zagovornik odbacivanja tačke optužnice za genocid protiv Slobodana Miloševića, inicirao i tako htio samo zaraditi koju stotinu maraka za usluge savjetovanja. Ipak MI6 ne rade stvari zbog para. A moze biti da je htio i sabotirati iznutra? Onda ima logike sto mu Bakir nije pokazao koliko zna i koliko se priprema za reviziju. Ima vise solucija. Jedno je sigurno, u igri su velike zagundjije..
Uostalom, i ovo bi imalo smisla jer meni sve ovo što Tromp i Nice rade liči na očajnički pokušaj da se uzme dio kolača proslave na koju uopće nisu pozvani. Za razliku od njih autor same revizije ni riječi nije kazao, što je, opet, vrlo neobično, ali baš zbog svega toga i zanimljivo.
Maraschino

#5054 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

Ajatolah_ wrote:Procurio interni dokument: Geoffrey Nice i Nevenka Tromp izrazili sumnje u vezi s revizijom presude

https://www.klix.ba/vijesti/bih/procuri ... /170303033
i djikanima kap nade.
Maraschino

#5055 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

Awakened wrote:Bilo kako bilo,

- zahtjev za reviziju se morao poslati, bio to Bakir ili neko drugi
- Covic se jos jednom pokazao kao ljigavac
- sud sta god da odluci, BiH ce i dalje biti u krizi kao i dosad

Klix jednom po jednom izbaci clanak kao porucen protiv revizije. Nigdje clanka u korist procesa, nigdje saosjecanje sa zrtvama, nigdje ohrabrenja ili pozitivne reakcije. Ali, zato kada treba izbaciti nesto neprovjereno protiv, tu su prvi. Ko su ljudi koji vode taj portal i za koga oni rade?

:thumbup:
asker

#5056 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

Kad covjek procita ovaj clanak/saopstenje zapita se cemu ovoliko radovanje raznih gmazova? U samom tekstu toliko kontradiktornosti svemu sto u posljednih mjesec dana tvrde obje strane za i protiv.
Cini mi se da ima i malo ljubomore dvojca GN i NT sto Tarik nije dio tala, ali mozda grijesim. Ono mi se nudili oni nas nece. I pazi ovo "jedino Bakir moze biti klijent" :lol: :lol: :lol:

JOS JEDNA POTVRDA da se na reviziji radilo i 2012 godine!!!
Ni u jednom trenutku ovaj dvojac nije pominjan kao dio tima, nikad, ni na jednom mediju (GN je bio na tv-u, upravo tvrdeci kako ga niko nece u timu), ni na internetu, ni na forumu.

Izgleda da oni sto jesu pravni tim sute i mute, rade ljudi i bjeze od medija. Sve ozbiljnije izgleda ovaj cijeli proces.

:bih:
moa

#5057 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by moa »

Mozda je samo patka da se malo relaxira protivnik :). Kao lose, nema sane, uzas, katastorfa a onda do balcaka utjerivanje da oci ispadnu.
Uostalom ako se ne dokazu genocidne namjere u Tomasici, Foci i drugim mjestima za koje se prije nije znalo stajem na stranu seselja.
Drvosjeca iz Dejcica

#5058 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

palermo wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Neki ovako ozbiljnu tužbu shvataju kao olimpijadu, bitno je učestvovati a pobijediti manje bitno. :roll:
A ti si je na forumu pretvorio u ličnu borbu sa samo jednim ciljem, da dokažeš nama da si bio u pravu. Pa koja god cijena bila
Nije trebala velika pamet da se vidi tako očigledna stvar u vezi revizije presude. Lično nemam nikakvu satisfakciju ali kao pripadnik najbrojnijeg naroda strašno sam tužan zbog spoznaje da moji sunarodnjaci kao i 1992. godine ne vide šumu od drveta i još se nadaju da će 6. flota doći i *ebati mater četnicima.
arzuhal

#5059 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

asker wrote:Kad covjek procita ovaj clanak/saopstenje zapita se cemu ovoliko radovanje raznih gmazova? U samom tekstu toliko kontradiktornosti svemu sto u posljednih mjesec dana tvrde obje strane za i protiv.
Cini mi se da ima i malo ljubomore dvojca GN i NT sto Tarik nije dio tala, ali mozda grijesim. Ono mi se nudili oni nas nece. I pazi ovo "jedino Bakir moze biti klijent" :lol: :lol: :lol:

JOS JEDNA POTVRDA da se na reviziji radilo i 2012 godine!!!
Ni u jednom trenutku ovaj dvojac nije pominjan kao dio tima, nikad, ni na jednom mediju (GN je bio na tv-u, upravo tvrdeci kako ga niko nece u timu), ni na internetu, ni na forumu.

Izgleda da oni sto jesu pravni tim sute i mute, rade ljudi i bjeze od medija. Sve ozbiljnije izgleda ovaj cijeli proces.

:bih:
Kako god bilo meni je drago što GN nije dio tima, iz nekoliko razloga :mrgreen: Nije samo zbog činjenice što ni sekunde ne vjerujem Englezima (više Šešelju vjerujem) nego onako... :mrgreen:
Alfons Kauders

#5060 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Alfons Kauders »

Mnogi ovdje se ne mogu pomiri s cinjenicom da problem nije ni u Niceu, ni u Nevenki, ni u bilo cemu drugom... Osim vlasti, stranke, i vodje.

Nakon 27 godina, mnogi se jos uvijek ne mogu pomiriti s cinjenicom da su SDA i minder-funjare u sluzbi Izetbegovica najobicnije hrpa nesposobnih idiota, koji pocnu misliti o vodovodu kada nestane vode, o gasenju pozara kada vatra proguta pola Hercegovine, o ratu kada cetnik vec udje u avliju (lug sestre, spremite lug!).

I sad se kao cude sto se i prema ovom problemu odnose na isti nacin? Diletantnski i pet do 12?

Tuzno, zaista tuzno.
Drvosjeca iz Dejcica

#5061 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:Mnogi ovdje se ne mogu pomiri s cinjenicom da problem nije ni u Niceu, ni u Nevenki, ni u bilo cemu drugom... Osim vlasti, stranke, i vodje.

Nakon 27 godina, mnogi se jos uvijek ne mogu pomiriti s cinjenicom da su SDA i minder-funjare u sluzbi Izetbegovica najobicnije hrpa nesposobnih idiota, koji pocnu misliti o vodovodu kada nestane vode, o gasenju pozara kada vatra proguta pola Hercegovine, o ratu kada cetnik vec udje u avliju (lug sestre, spremite lug!).

I sad se kao cude sto se i prema ovom problemu odnose na isti nacin? Diletantnski i pet do 12?

Tuzno, zaista tuzno.
To je sva suština problema ali ni nakon svega što nas je snašlo kao narod mnogi promišljaju po toj matrici "lugom na četnike". Iskreno muka mi je. :(
Alfons Kauders

#5062 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Alfons Kauders wrote:Mnogi ovdje se ne mogu pomiri s cinjenicom da problem nije ni u Niceu, ni u Nevenki, ni u bilo cemu drugom... Osim vlasti, stranke, i vodje.

Tuzno, zaista tuzno.
To je sva suština problema ali ni nakon svega što nas je snašlo kao narod mnogi promišljaju po toj matrici "lugom na četnike". Iskreno muka mi je. :(
Ljudi jednostavno odbijaju da prihvate stvarnost - to je sustina problema.

Iz godine u godinu se nadaju da ce se SDA promijeniti, uredno glasaju za njih, i onda im svi drugi krivi kada ih minderashi prejebu po stoti put?

To nije politika, to je prilicno blizu stare definicije ludila.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#5063 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

Tako je! Meni je sda odron od stranke ali još su mi veći odron lažni ljevičari koji su znali samo kritikovati
tako kao ti , i onda kad dođu na vlast pokažu se kao tandem Kurta-Murta sa istom tom sda .
Čak su nekoliko puta kritičari bili u koaliciji sa sda minderašima, a ovi najjljevlji recimo iz Df-a su u zadnje
vrijeme toliko bili lijevo, da su se odjednom pojavili desno .
Stoga, za mene lično, Izetbegović je pokazao najviše dosljednosti u svojim stavovima, jedini je nešto uradio
konkretno , za razliku od cijele plejade političara prije njega. Ne samo on, nego tko god bude imao
taktiku koja se na sastoji od galame i vike , nego od konkretnih radnji, treba da bude pozdravljen.
Nema veze kojoj opciji pripada . Međutim, ovi ljevičari tzv su samo galamdžije i populisti, k'o da su svi na
isti kalup , od Komšića do najfriškijeg Bećirovića. To je samo gomila populizma na koji tipovi poput Dodika
samo počešu jaja i nastave dalje , a ovo što Bakir radi je za sad jedina politika koja ima neki smisao i ima
efekte...
dudevitz

#5064 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dudevitz »

Alfons Kauders wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Tuzno, zaista tuzno.

Iz godine u godinu se nadaju da ce se SDA promijeniti, uredno glasaju za njih, i onda im svi drugi krivi kada ih minderashi prejebu po stoti put?

Pa nije ovo tema o SDA :?
Alfons Kauders

#5065 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Alfons Kauders »

Nurudin wrote:Tako je! Meni je sda odron od stranke ali još su mi veći odron lažni ljevičari koji su znali samo kritikovati
tako kao ti , i onda kad dođu na vlast pokažu se kao tandem Kurta-Murta sa istom tom sda .
Čak su nekoliko puta kritičari bili u koaliciji sa sda minderašima, a ovi najjljevlji recimo iz Df-a su u zadnje
Stoga, za mene lično, Izetbegović je pokazao najviše dosljednosti u svojim stavovima, jedini je nešto uradio
konkretno , za razliku od cijele plejade političara prije njega. Ne samo on, nego tko god bude imao
taktiku koja se na sastoji od galame i vike , nego od konkretnih radnji, treba da bude pozdravljen.
Nema veze kojoj opciji pripada . Međutim, ovi ljevičari tzv su samo galamdžije i populisti, k'o da su svi na
isti kalup , od Komšića do najfriškijeg Bećirovića. To je samo gomila populizma na koji tipovi poput Dodika
samo počešu jaja i nastave dalje , a ovo što Bakir radi je za sad jedina politika koja ima neki smisao i ima
efekte...
Ja sam desnicar.

Hajmo dalje.
VjecitiStudent

#5066 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

Refik Hodžić:
S obzirom da je Nice-Tromp analiza podugačka, da je na engleskom, da obiluje hipotetičkim razmatranjem mogućih dokaza i pravnom teorijom, evo tri dijela za koje smatram da su ključna da bi se razumjeli njihovi stavovi (naravno, ko ima vremena i volje treba pročitati cijeli dokument).

1. Još u aprilu prošle godine urađeno je pravno mišljenje na zahtjev Murata Tahirovića i Munire Subašić koje je jasno preciziralo da Sakib Softić nema legitimitet da zastupa Bosnu i Hercegovinu u postupku revizije, pošto se radi o novom postupku. Nice i Tromp jasno ustvrđuju da ovo nije prepreka podnošenju legitimnog zahtjeva jer to može uraditi Izetbegović direktno ili preko ambasadora u Hagu. On to ne čini, ignoriše pravno mišljenje i autorizuje Softića da podnese zahtjev znajući da će MSP to naći problematičnim, a što možemo da vidimo iz pisama članovima Predsjedništva u kojem se traži pojašnjenje Softićevog statusa u odnosu na organe države Bosne i Hercegovine.

2. Da bi imao ikakvu šansu da prođe razmatranje osnovanosti i dođe u razmatranje merituma, zahtjev je morao biti podnesen prije najmanje dvije godine. Nice i Tromp kažu: "Nije bilo nikakve potrebe da država Bosna ne radi ništa [sve ove godine] po ovom pitanju a da se onda, kako to predlažu neki, javno istupi kako se imaju svi potrebni dokazi kada izgleda da ih na to tjera strah od odgovornosti pred narodom što se nije ništa uradilo". Dalje obrazlažu da je tajnovitost oko čitavog proces skupljanja dokaza bila potpuno nepotrebna, čak i kontraproduktivna, i sve ono što već znamo a pravimo se da ne znamo.

3. "Mnogi od argumenata koje smo ovdje iznijeli smo ranije predočili sugovornicima iz BiH koji su nam se obratili (u dokumentu se ranije precizira da su to bili razni Izetbegovićevi izaslanici, Softić i neimenovane osobe iz Instituta za istraživanje genocida u Sarajevu) a i lično sa predsjednikom Izetbegovićem u julu 2015. i u pismima koje smo naknadno slali. Takođe smo iznijeli da, pošto je sve ostavljeno za zadnji čas, legitiman zahtjev za reviziju nije moguće podnijeti sada (i da to ustvari nije bilo moguće uraditi unazad nekoliko mjeseci zbog nepripremljenosti i manjka sredstava). Ipak, zahtjev se mogao predati u nekoj sažetoj formi ukoliko su predstavnici države BiH bili voljni da objasne zašto su uradili tako malo tokom zadnjih deset godina i da traže od MSP-a dodatno vrijeme da pripreme legitiman zahtjev.

Nikome od ljudi iz BiH (ranije pomenuti) sa kojima smo razgovarali se nisu sviđali naši prijedlozi. Svi, možda iz različitih razloga, su željeli da zaštite nadležne predstavnike BiH od sramote kojoj bi bili izloženi priznajući sopstvene propuste koji su doveli da su učinili tako malo po ovom pitanju i to [malo] u zadnji čas".

Ovo zadnje je citat od riječi do riječi. Ne bih ništa dodavao, nema potrebe.
Alfons Kauders

#5067 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Alfons Kauders »

dudevitz wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pa nije ovo tema o SDA :?
Nije. Tema je postupak revzije pred MSP-om...

... koji su vodili i usrali SDA-ovci.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#5068 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

Alfons Kauders wrote:
Nurudin wrote:Tako je! Meni je sda odron od stranke ali još su mi veći odron lažni ljevičari koji su znali samo kritikovati
efekte...
Ja sam desnicar.

Hajmo dalje.
Nema dalje. Pokaži ko od probosanskih političara vodi ozbiljnu politiku pa da glasamo za njega?
Ozbiljna politika nije slanje čestitki za 1 mart Ivaniću.
Samo konkretne, stvarne poteze računam .
Najlakše je kritikovati, de nešto afirmativno da vidimo
Alfons Kauders

#5069 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Alfons Kauders »

Ne kontam, sta hoces da ja konkretno uradim? Nisam ja na vlasti, vec SDA. Niste mene izabrali, vec Bakira.

Hajmo ovako... Kojom logikom vladajuca stranka nije odgovorna za svoje postupke, a ja koji nikad nisam bio clan neke stranke - jesam? Stvarno gubite dodir sa stvarsnoscu. Sad ispada da propuste SDA treba fakturisati obicnim ljudima koji veze nemaju s politikom?

Na stranu sto je to iracionalno i sto granici s ludilom, to je takodjer nevjerovatno licemjerno i jadno. To je isto kao da me sutra Policija hapsi zato jer je neki kreten zgazio covjeka prosavsi kroz crveno, a ja bio s druge strane ulice i gledao...

Jedini zakljucak do kojeg se moze doci iz takvih stavova je da mnogim ljudima u BiH treba strucna pomoc.
arzuhal

#5070 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Pa zar se nismo dogovorili da u BiH ne postoji politička desnica i ljevica, da kod nas nomen nije i omen, etc? Pa dajte, molim vas... :mrgreen:
VjecitiStudent

#5071 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

Ubo Suljagić
Kao što je napisao Refik Hodžić, Srbija će sada dobiti pečat potreban da nekažnjeno nastavi negirati zločine. Zato što nije imao hrabrosti preuzeti odgovornost za ishod revizije, Izetbegović je državi nanio štetu koja je nemjerljiva. Jedino je pitanje da li je nenadoknadiva. Bosanskohercegovački komunisti su svoju vlast legitimirali elektrifikacijom, industrijalizacijom, izgradnjom infrastrukture, puteva; izgradnjom novih škola i bolnica; obrazovanjem generacija i generacija u miru. SDA je 27 godina svoje vlasti legitimirala masovnim grobnicama i logorima; Potočarima i Tomašicom. Ako Bošnjaci jednom nestanu kao narod, to će biti upravo zbog kulta žrtve koji je SDA proizvela i uvjerila ih da žrtve nemaju odgovornost. Ni za vlastitu sudbinu.
http://www.oslobodjenje.ba/za-one-koji- ... tke/195371
Nurudin

#5072 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

Alfons Kauders wrote:Ne kontam, sta hoces da ja konkretno uradim? Nisam ja na vlasti, vec SDA. Niste mene izabrali, vec Bakira.

Hajmo ovako... Kojom logikom vladajuca stranka nije odgovorna za svoje postupke, a ja koji nikad nisam bio clan neke stranke - jesam? Stvarno gubite dodir sa stvarsnoscu. Sad ispada da propuste SDA treba fakturisati obicnim ljudima koji veze nemaju s politikom?

Na stranu sto je to iracionalno i sto granici s ludilom, to je takodjer nevjerovatno licemjerno i jadno. To je isto kao da me sutra Policija hapsi zato jer je neki kreten zgazio covjeka prosavsi kroz crveno, a ja bio s druge strane ulice i gledao...

Jedini zakljucak do kojeg se moze doci iz takvih stavova je da mnogim ljudima u BiH treba strucna pomoc.
Iracionalno je jedinu politiku , koju je pokrenuo B.I . kritikovati , kad je to jedina politika koja bi vrlo
izvjesno mogla imati za epilog rušenje Dodika i rušenje politike koja je otovreno prijetila secesijom svaki dan.
Svako druga mu bila o secesiji i pišanje po institucijama. Sad je izvučen na čistinu i skoro svima je jasno
da je pucao iz praznog pištolja.
Meni se ta politika sviđa, pogotovu jer je dala konkretne rezultate kod popisa i kod toga da će Dodik na
optuženičku klupu zbog rušenja ustava, zbog nekog smiješnog referenduma koji više ni Srbima nije jasan
o čemu je bio ...Američke sankcije su jasno pokazale da nam drže stranu.
Sve to je bilo isprovocirano od strane B.I.
Ne kontam logiku kojom se ta politika osporava, a niko od plejade političara nije tu Dodikovu politku uspio
ni ogrebati ....Ovo sve što vi pričate , zlatne kašike, trezor, vreća zlata ,Bakir vlasnik Scc-a, drži klix ,
drži federalnu ....su totalne mahalaške izmišljotine , neozbiljne i glupe .
Ne nasjedam na galamu i nisam plitak kao većina mase koja kao zbog toga mrzi Bakira.
Niti ga mrzim niti volim ali dok bude povlačio dobre i konkretne poteze , to pozdravljam,a čak i ako
pogriješi nešto spreman sam zažmiriti na jedno oko ali samo i isključivo ako je riječ o stvarnim , konkretnim
potezima...Ako se pojavi neki političar sa još jačom i konkretnijom politikom , bez obzira lijevo-desno
(jer to kod nas i ne postoji suštinski) ima moju podršku.Televizični šupljaci i galamdžije kod mene- no pasaran
Alfons Kauders

#5073 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Alfons Kauders »

Nurudin wrote:
Alfons Kauders wrote:Ne kontam, sta hoces da ja konkretno uradim? Nisam ja na vlasti, vec SDA. Niste mene izabrali, vec Bakira.

Iracionalno je jedinu politiku , koju je pokrenuo B.I . kritikovati , kad je to jedina politika koja bi vrlo
izvjesno mogla imati za epilog rušenje Dodika i rušenje politike koja je otovreno prijetila secesijom svaki dan.
Svako druga mu bila o secesiji i pišanje po institucijama. Sad je izvučen na čistinu i skoro svima je jasno
da je pucao iz praznog pištolja.
Meni se ta politika sviđa, pogotovu jer je dala konkretne rezultate kod popisa i kod toga da će Dodik na
optuženičku klupu zbog rušenja ustava, zbog nekog smiješnog referenduma koji više ni Srbima nije jasan
o čemu je bio ...Američke sankcije su jasno pokazale da nam drže stranu.
Sve to je bilo isprovocirano od strane B.I.
Ne kontam logiku kojom se ta politika osporava, a niko od plejade političara nije tu Dodikovu politku uspio
ni ogrebati ....Ovo sve što vi pričate , zlatne kašike, trezor, vreća zlata ,Bakir vlasnik Scc-a, drži klix ,
drži federalnu ....su totalne mahalaške izmišljotine , neozbiljne i glupe .
Ne nasjedam na galamu i nisam plitak kao većina mase koja kao zbog toga mrzi Bakira.
Niti ga mrzim niti volim ali dok bude povlačio dobre i konkretne poteze , to pozdravljam,a čak i ako
pogriješi nešto spreman sam zažmiriti na jedno oko ali samo i isključivo ako je riječ o stvarnim , konkretnim
potezima...Ako se pojavi neki političar sa još jačom i konkretnijom politikom , bez obzira lijevo-desno
(jer to kod nas i ne postoji suštinski) ima moju podršku.Televizični šupljaci i galamdžije kod mene- no pasaran
Sorry, ali ja stvarno nemam namjeru odgovarati na baljezganje.
Alfons Kauders

#5074 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Alfons Kauders »

arzuhal wrote:Pa zar se nismo dogovorili da u BiH ne postoji politička desnica i ljevica, da kod nas nomen nije i omen, etc? Pa dajte, molim vas... :mrgreen:
Ama ne radi se o tome, vec me zanima...

Kako to da su za sve grijehe SDA krivi gradjani i opozicija?

Kojom logikom, odnosno kojim kognitivnim poremecajem se moze dokuciti taj stav? :-)
bh.tornjak

#5075 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

VjecitiStudent wrote:Ubo Suljagić
Kao što je napisao Refik Hodžić, Srbija će sada dobiti pečat potreban da nekažnjeno nastavi negirati zločine. Zato što nije imao hrabrosti preuzeti odgovornost za ishod revizije, Izetbegović je državi nanio štetu koja je nemjerljiva. Jedino je pitanje da li je nenadoknadiva. Bosanskohercegovački komunisti su svoju vlast legitimirali elektrifikacijom, industrijalizacijom, izgradnjom infrastrukture, puteva; izgradnjom novih škola i bolnica; obrazovanjem generacija i generacija u miru. SDA je 27 godina svoje vlasti legitimirala masovnim grobnicama i logorima; Potočarima i Tomašicom. Ako Bošnjaci jednom nestanu kao narod, to će biti upravo zbog kulta žrtve koji je SDA proizvela i uvjerila ih da žrtve nemaju odgovornost. Ni za vlastitu sudbinu.
http://www.oslobodjenje.ba/za-one-koji- ... tke/195371

a sta je to Srbija drugacije radila do sada...???
bez pecata...!!!
Post Reply