Sirija vol. 2

Locked
fosna2014

#5051 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Gradjani Waera docekuju Sirijsku Arapsku Armiju koja vraca zadnji kvart grada Homsa: Grad je konacno oslobodjen

Image
Image
Image
Image
Mlohavi

#5052 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Em2r wrote:
Ono su sehidi za razliku od haridzija koji ce bit potpala u dzehenemu.
Kako sehidi kad su ustali i otisli??? :lol: :lol: E moj Emire koji si ti lik :D

I jos samo nesto, svaki naredni put kad mi se obratis nekako osim mojim nickom ides na block i morat' ce prije toga da prijavim post.
U kuci daji nadimke i lijepi im pridjeve kakve hoces, meni neces.

Mlohomit, vehabotekfirdzija, haridzija, simpatizer haridzija, terorist...

Mislim nadam da se razumijemo, nije mi cilj nikoga prijavljivati al' ne treba mi ni citanje tih gluposti.
DuckZz

#5053 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Postignut novi rekord teme, doduše klon al svejedno.
Slike iz Oktobra 2011. godine :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#5054 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Auuuu :D 2011, ja bih od stida se banovao :D
Em2r

#5055 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Mlohavi wrote:
Em2r wrote:
Ono su sehidi za razliku od haridzija koji ce bit potpala u dzehenemu.
Kako sehidi kad su ustali i otisli??? :lol: :lol: E moj Emire koji si ti lik :D

I jos samo nesto, svaki naredni put kad mi se obratis nekako osim mojim nickom ides na block i morat' ce prije toga da prijavim post.
U kuci daji nadimke i lijepi im pridjeve kakve hoces, meni neces.

Mlohomit, vehabotekfirdzija, haridzija, simpatizer haridzija, terorist...

Mislim nadam da se razumijemo, nije mi cilj nikoga prijavljivati al' ne treba mi ni citanje tih gluposti.
Svoj ti pos'o. Samo prijavljuj ako se vec nalazis prozvanim.
U svakom slucaju ako mislis nekome nesto odredjivati otvori sebi blog pa tamo rukovodi i odredjuj sta i kako.

Do tada, dok god silujete forum svojom propagandom i lazima spremite se na reakcije.
Mlohavi

#5056 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

DuckZz wrote:Postignut novi rekord teme, doduše klon al svejedno.

Ja bi od sramote promijenio internet providera, ponovo se registrovao, vratio se na temu i podrzavao drugu stranu samo da me niko ne provali. :lol:
Avetinho

#5057 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Em2r wrote: {...}
U svakom slucaju ako mislis nekome nesto odredjivati otvori sebi blog pa tamo rukovodi i odredjuj sta i kako.

{...}
Vidim, naucila se lekcija.
Em2r

#5058 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Avetinho wrote:
Em2r wrote: {...}

{...}
Vidim, naucila se lekcija.
Cmokic
Rampage

#5059 Re: Sirija vol. 2

Post by Rampage »

Mlohavi wrote:
DuckZz wrote:Postignut novi rekord teme, doduše klon al svejedno.

Ja bi od sramote promijenio internet providera, ponovo se registrovao, vratio se na temu i podrzavao drugu stranu samo da me niko ne provali. :lol:
Pročitajte još jednom njegov post, čovjek nigdje nije rekao KADA je grad oslobođen:
fosna2014 wrote:Gradjani Waera docekuju Sirijsku Arapsku Armiju koja vraca zadnji kvart grada Homsa: Grad je konacno oslobodjen
Samo kažem:)

Kad smo već na toj temi (Blast from the Past), nedavno pogledah simpatičan filmčić o istoj:)

http://www.imdb.com/title/tt0124298/
sarajevoxxxx

#5060 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Borci opozicije bi Waar trebali napustiti u 12 autobusa ako bude sve išlo po dogovoru. Istina je režim je tu pobjedio. Jedna priča sirijske revolucije se privodi kraju. Homs i okolina je etnički očišćena baš kako je to režim planirao.
fosna2014

#5061 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

U cemu je problem? :mrgreen:

Grad je oslobodjen. :P
sarajevoxxxx

#5062 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

fosna2014 wrote:U cemu je problem? :mrgreen:

Grad je oslobodjen. :P

Da, od dobrog dijela građana.
dragma
Vozim: Pješe

#5063 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

sarajevoxxxx wrote:Borci opozicije bi Waar trebali napustiti u 12 autobusa ako bude sve išlo po dogovoru. Istina je režim je tu pobjedio. Jedna priča sirijske revolucije se privodi kraju. Homs i okolina je etnički očišćena baš kako je to režim planirao.
12 autobusa!?

Znači oko 700-800 ljudi ako se ne varam. Full respect kad su se unatoč tako malom broju uspjeli ovako dugo održati.
sarajevoxxxx

#5064 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Fantastičan video snimak o isilovim zarobljenicima i perfromans koji je uradila vojna formacija opozicije Džebhetu Šam koja je zarobljene isilovce obukla u naranđasta odijela...

Video s prevodom na engleski :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

http://www.shaam.org/%D8%A7%D9%84%D8%A3 ... D9%8A.html
sarajevoxxxx

#5065 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Video je Youtoube izgleda uklonio.Vjerovatno će biti vraćen.
Mlohavi

#5066 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

sarajevoxxxx wrote:Fantastičan video snimak o isilovim zarobljenicima i perfromans koji je uradila vojna formacija opozicije Džebhetu Šam koja je zarobljene isilovce obukla u naranđasta odijela...

Video s prevodom na engleski :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Uklonjen je ovaj video vidi ima li gdje drugo :)

ISILovi zarobljenici u naradzastim odijelima, su valjda referenca na Guantanamo?
sarajevoxxxx

#5067 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Evo ga na Facebook stranici ove ekipe koja je i uradila video

https://www.facebook.com/kefah.media/
Mlohavi

#5068 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

sarajevoxxxx wrote:Evo ga na Facebook stranici ove ekipe koja je i uradila video

Odlican :thumbup:
Doduse na FB turski prevod, al' skuzi se vec sto treba.
Sehro

#5069 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

Bobi wrote:Imam neki osječaj da ce rusi isprobati s-400 na US dronovima :D.
Svrbe ih dlanovi :D
Kikibombona

#5070 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mogu se Kurdi svadjati do iznemoglosti, cesto pretjerati u tome... Uostalom, sve te politike se bore za naklonost naroda u Kurdistanu... Al brale, kada zapne, kada je u pitanju opstanak ili borba za slobodu, tada su svi zajedno.

Iz YPG su nedavno porucili da su spremni boriti se pod komandom Barzanija ako iracki siiti ugroze Kurdistan. Isto tako, Barzani je vise puta rekao da ce poslati Pesmerge u Siriju ako kurdski narod bude ugrozen. General Pssmergi je vec rekao da su spremni za takav poduhvat i da se samo ceka politicka odluka.

Barzani o Efrinu

http://rudaw.net/NewsDetails.aspx?pageid=177334

Sve mi se cini kako se priprema teren za neku akciju... Barzani otvoreno kaze da je Efrin pod opsadom ekstremista... Ne znam sta Turci misle o tome, jer upravo oni podrzavaju navedene...

Inace, Barzani je bio u posjeti Saudiji a uskoro ide i u posjetu Turskoj. Navodno je dogovorio sa Saudima da i njihove snage dodju obucavati suni Arape, sto bi jos vise moglo zategnuti odnose u regionu.
Challenger__

#5071 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Daj ba Kiki... 8) Barzani je kurdski patriot koliko i brat mu Erdogan. Šverceri i šibicari a ne državnici, moj Kiki...
Rampage

#5072 Re: Sirija vol. 2

Post by Rampage »

sarajevoxxxx wrote:Evo ga na Facebook stranici ove ekipe koja je i uradila video

Pravi triler, iako je kraj predvidljiv:) U svakom slučaju, odličan video.
Kikibombona wrote:Mogu se Kurdi svadjati do iznemoglosti, cesto pretjerati u tome... Uostalom, sve te politike se bore za naklonost naroda u Kurdistanu... Al brale, kada zapne, kada je u pitanju opstanak ili borba za slobodu, tada su svi zajedno.

Iz YPG su nedavno porucili da su spremni boriti se pod komandom Barzanija ako iracki siiti ugroze Kurdistan. Isto tako, Barzani je vise puta rekao da ce poslati Pesmerge u Siriju ako kurdski narod bude ugrozen. General Pssmergi je vec rekao da su spremni za takav poduhvat i da se samo ceka politicka odluka.
A šta je s Jezidima, šta je s njihovim opstankom i borbom za slobodu?
Kikibombona

#5073 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:Daj ba Kiki... 8) Barzani je kurdski patriot koliko i brat mu Erdogan. Šverceri i šibicari a ne državnici, moj Kiki...
Politika nikada nije bila casno zanimanje.

Barzani radi dobar posao za Kurde. Frajer je dobar sa svima. Nema nijednog otvorenog neprijatelja. Izgradio je odlicnu poziciju.

Barzani je morao pustiti Turke, jer pustili si i Turci Pesmerge. Prosjecan Kurd mu jebe mater zbog toga, ali on je povukao dobar politicki potez. Njemu savrseno odgovara jacanje sunita kao politickog faktora u Iraku. Sto je Irak vise podijeljen - to za Barzanija bolje. Suniti su slabi, ali opet mogu posluziti kao odlicna tampon zona izmedju Kurda i siita.

Barzani je izgradio takvu poziciju da sada ima itekakvog osnova reci da ekstremisti drze Efrin pod opsadom. Njegova pozicija i njegova rijec imaju snagu i odjek. To je od itekakve pomoci za Kurde u Efrinu. Budi siguran da Barzani vise voli Efrin i narod tamo nego sto ga 'vole' Asad, Rusija, Iran, Amerika, Engleska...
mirsek

#5074 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

sarajevoxxxx wrote:Borci opozicije bi Waar trebali napustiti u 12 autobusa ako bude sve išlo po dogovoru. Istina je režim je tu pobjedio. Jedna priča sirijske revolucije se privodi kraju. Homs i okolina je etnički očišćena baš kako je to režim planirao.
Koji je etnos ociscen, na koji nacin to zakljucujes i kako je to rezim isplanirao ?
Mislim, jel sve OOKEE sa logikom ?
Bonus pitanje, da li bi da ISIL bude unisten fosforom da umiru u ogromnom bolu ili bi da ih klasicno izmaskriraju vakumskim, rasprskavajucim i kasetnim bombama ?
Challenger__

#5075 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kiki, nemoj mi reći da misliš da Barzani bilo šta kreira... :zzzz: On samo sprovodi tuđu politiku i usput hapa na veliko, sa jaranima-lopovima, Rolexijem i Tajipom.
Locked