EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5051 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
ovo od sinoć boli više od 6:2 od Portugala.
izgubili smo od reprezentacije koja ni po čemu nije bolja od nas, osim jednog bitnog detalja: želje. imali su ljudi više želje, više trke i pobijedili su. mi smo jednostavno pobijedili sami sebe. da smo igrali kako MOŽEMO, mi bismo ih i pobijedili. sudija je itekako šiljio, ali toliko ne bi mogao.
vraćanje lopte na zadnju liniju jer je vezni red previše statičan (Cocalić, Medunjanin) da uopšte traži loptu je jedan jebeni užas. u stvari, Cocalić je barem radio ono zbog čega je igrao, presjecao napade i dodavao prvom do sebe. šta je Medunjanin radio?
gdje je Mali Princ? otkad je Spahić organizator igre?
Lulić je jedna prevara od igrača, za kojeg sam sve vrijeme mislio - ok je, nadoći će. ok, čovjek ima loš dan... ali toliki niz utakmica sa toliko TEHNIČKIH grešaka, toliko saplitanja, toliko pogrešnih dodavanja, toliko situacija u kojima NE ZNA ŠTA ĆE SA LOPTOM.
inače toliko pogrešnih dodavanja cijele ekipe, nesporazuma, neimanja ideje kuda i šta sa loptom je . onda i ne čudi toliko vraćanje lopte.
na kraju da dodam da je Edin fudbalska veličina, kompletan igrač, kojem ne treba alibi "nema sa kim igrati". čovjek je individualno ODLIČAN igrač. pokazao je kad je najviše trebalo. i pokazao je što je kapiten kad je vrištao na saigrače da se jebeno pokrenu malo. pokazao je koliko mu je stalo kada je pri kraju počeo sam driblati i ne dodavati nikome loptu jer bi je svakako izgubili. znao sam momka napadati zbog rezervisanosti, ali za ove kvalifikacije mu skidam kapu.
Džeko, gigant si.
ne znam šta reći za Mešu... očita je njegova želja, ali... očito ne zna šta može očekivati od svojih igrača. siguran sam da ovo nije tražio, da se igra na ovakav način, ali i to je trenersko umijeće - znati šta koji igrač može pružiti, tako da to njemu ide na dušu.
jebemti fudbal, i reprezentaciju i život i našu traljavost i one debile "palestina, palestina", jer će se više o njima pričati, nego o bitnim stvarima... jebemti i fudbal, i reprezentaciju, i sve...
izgubili smo od reprezentacije koja ni po čemu nije bolja od nas, osim jednog bitnog detalja: želje. imali su ljudi više želje, više trke i pobijedili su. mi smo jednostavno pobijedili sami sebe. da smo igrali kako MOŽEMO, mi bismo ih i pobijedili. sudija je itekako šiljio, ali toliko ne bi mogao.
vraćanje lopte na zadnju liniju jer je vezni red previše statičan (Cocalić, Medunjanin) da uopšte traži loptu je jedan jebeni užas. u stvari, Cocalić je barem radio ono zbog čega je igrao, presjecao napade i dodavao prvom do sebe. šta je Medunjanin radio?
gdje je Mali Princ? otkad je Spahić organizator igre?
Lulić je jedna prevara od igrača, za kojeg sam sve vrijeme mislio - ok je, nadoći će. ok, čovjek ima loš dan... ali toliki niz utakmica sa toliko TEHNIČKIH grešaka, toliko saplitanja, toliko pogrešnih dodavanja, toliko situacija u kojima NE ZNA ŠTA ĆE SA LOPTOM.
inače toliko pogrešnih dodavanja cijele ekipe, nesporazuma, neimanja ideje kuda i šta sa loptom je . onda i ne čudi toliko vraćanje lopte.
na kraju da dodam da je Edin fudbalska veličina, kompletan igrač, kojem ne treba alibi "nema sa kim igrati". čovjek je individualno ODLIČAN igrač. pokazao je kad je najviše trebalo. i pokazao je što je kapiten kad je vrištao na saigrače da se jebeno pokrenu malo. pokazao je koliko mu je stalo kada je pri kraju počeo sam driblati i ne dodavati nikome loptu jer bi je svakako izgubili. znao sam momka napadati zbog rezervisanosti, ali za ove kvalifikacije mu skidam kapu.
Džeko, gigant si.
ne znam šta reći za Mešu... očita je njegova želja, ali... očito ne zna šta može očekivati od svojih igrača. siguran sam da ovo nije tražio, da se igra na ovakav način, ali i to je trenersko umijeće - znati šta koji igrač može pružiti, tako da to njemu ide na dušu.
jebemti fudbal, i reprezentaciju i život i našu traljavost i one debile "palestina, palestina", jer će se više o njima pričati, nego o bitnim stvarima... jebemti i fudbal, i reprezentaciju, i sve...
- arzuhal
#5052 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Bosna je šampion! OoOoOoOoo
Bosna je šampinjon! OoOooOOoo
Bosnoooooooom behaaaaaaaaaaaaaaar
probeharaoooooooooooooooooooooooo
meeeneeeee žiiiivoooooooot
razočaaaaraaooooooooooooooooooooo
Dragi naši zlatni momci sjedeće odbojke, to je igra i borba, pa košarkaški kadeti
Bosna je šampinjon! OoOooOOoo
Bosnoooooooom behaaaaaaaaaaaaaaar
probeharaoooooooooooooooooooooooo
meeeneeeee žiiiivoooooooot
razočaaaaraaooooooooooooooooooooo
Dragi naši zlatni momci sjedeće odbojke, to je igra i borba, pa košarkaški kadeti
-
Did
#5053 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Irska bila dobra. Možda najbolja reprezentacija kad igraju bez lopte koju sam gledao u zadnje vrijeme. Podsjećaju na Grčku koja je osvojila EP. Teško im je dati gol i teško je razviti igru protiv njih. Njihovi rezultati u kvalifikacijama ovo potvrđuju i to ne samo protiv Njemačke. Naši tome nisu znali parirati, ali ih ne krivim. Nisu ni Nijemci. Poklopilo im se što su dali gol u Zenici i što su dobili penal u Irskoj. U statistici svi elementi igre, osim duela, na našoj strani. Podbacio jedino Medunjanin zbog forme i povrede i Lulić - vjerovatno zbog zadataka koje je dobio, ali očigledno nije baš dobro shvatio, i Begović. Svi ostali u skladu sa mogućnostima. Odbrana je takva, kakva je. Ne slažem se sa Džekom u njegovoj zadnjoj izjavi. Previše emocija i još mu je vruća glava. Nadam se da će se Ibišević i Salihović oprostiti od reprezentacije. Spahić se već oprostio jednom.
Idemo dalje...
Idemo dalje...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5054 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Tacno tako, nisu bolji kad gledas imena, ali su bili bolja ekipa u ove dvije utakmice.
Lulica je onaj njihov bek strpao u ove dvije utakmice u dzep i tu stranu ko da nismo ni imali.
Neko kaze Visca otkrice kvalifikacija.....mozemo ga predjeti i u Lisca, njega i vjetar obara. Puno zuji, malo meda daje.
Ispade na kraju da nama nikakve ekipe ne odgovaraju: ne odgovaraju brze i tehnicki dotjerane, ne odgovaraju fizicki spremne....
Necu vise. Bio sam rekao maloprije, ali sad stvarno tacka na ovo.
Lulica je onaj njihov bek strpao u ove dvije utakmice u dzep i tu stranu ko da nismo ni imali.
Neko kaze Visca otkrice kvalifikacija.....mozemo ga predjeti i u Lisca, njega i vjetar obara. Puno zuji, malo meda daje.
Ispade na kraju da nama nikakve ekipe ne odgovaraju: ne odgovaraju brze i tehnicki dotjerane, ne odgovaraju fizicki spremne....
Necu vise. Bio sam rekao maloprije, ali sad stvarno tacka na ovo.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#5055 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Neka smo izgubili, bolje nismo ni zasluzili. Da dzabe narod ne uzima kredite da gleda 'nase momke' u Francuskoj. Vazda nam neko drugi kriv.
Ja sam zeMsko, ne razumijem se ja u taktike i folove, ali koliko sam vidjela, umjesto srca donijeli su na teren nekakav ters, papanluk i nervozu.
Ja sam zeMsko, ne razumijem se ja u taktike i folove, ali koliko sam vidjela, umjesto srca donijeli su na teren nekakav ters, papanluk i nervozu.
- jeza u ledja
#5056 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ma mene nista vise ne moze zaboliti kao taj baraz. Plasmanom na SP ja sam rekao da cu postati rahat i jesam. Nijedan plasman mi nikad vise nece znaciti toliko. Bice jos prilika.Chmoljo wrote:ovo od sinoć boli više od 6:2 od Portugala.
-
emmir1
#5057 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Jasno da razočarenja ima ali svi trebaju ohladit glave i suzdržati se velikih riječi.
Utakmice baraža su teške, pritisak je ogroman i ovako kada igraju dvije podjednake ekipe, sreća može biti presudan faktor i ako uz to imaš sudiju onda je to velika prednost.
Ne može se mnogo toga napravit i da se šanse redaju kao na tacni, napravili smo u Zenici 5 dobrih situacija od čega su dvije bile velike prilike, nismo zabili.
Protivnik je zabio iz jedine koju je napravio, i to iz poluprilike iz šuta.
U uzvratu Irska opet nije šansu stvorila a zabila je dva gola.
Jednostavno treba imati sreće pa da neke lopte uđu u gol.
Sudija je bio najbolji igrač Irske i bukvalno sve situacije pred našim golom njegovo su djelo.
Irski igrači nisu izradili priliku iz koje bi mogli ugrozit naš gol.
Pritisak sudije se najbolje vidio prije penala, kada Spahin start na loptu vidi kao prekršaj te im poklanja prekid, nakon toga odmah još jedan prekid još bliże golu i to kao faul u skoku.
Pa ko to poklanja slobodnjake na 20 metara zbog duela dva igrača u skoku..
I minut nakon tog poklonjenog prekida, sudija kruniše svoj pritisak i poklanja im penal.
Ako je ono bio penal, šta je onda ono bacanje i povlačenje Lulića u Zenici, pa za ono smo trebali onda dobit 2 penala.
I jasno da nije sve slučajno.
Uzmite neke naše važne utakmice.
Nigerija, Francuska, Portugal, Irska.
U tim utakmicama su svirana dva penala protiv nas, koji nisu bili penali
Poništen nam je regularan gol.
Protivniku priznat neregularan gol.
U te 4 utakmice smo 5 puta pogađali okvir gola.
Evo recimo Begović u 180 minuta protiv Irske nije odbranio ni jedan jedini šut a ljudi zabili 3 gola.
U svakoj toj utakmici je presudila sreća i sudija.
Idemo sada u kv za sp.
Volim te Bosno
Utakmice baraža su teške, pritisak je ogroman i ovako kada igraju dvije podjednake ekipe, sreća može biti presudan faktor i ako uz to imaš sudiju onda je to velika prednost.
Ne može se mnogo toga napravit i da se šanse redaju kao na tacni, napravili smo u Zenici 5 dobrih situacija od čega su dvije bile velike prilike, nismo zabili.
Protivnik je zabio iz jedine koju je napravio, i to iz poluprilike iz šuta.
U uzvratu Irska opet nije šansu stvorila a zabila je dva gola.
Jednostavno treba imati sreće pa da neke lopte uđu u gol.
Sudija je bio najbolji igrač Irske i bukvalno sve situacije pred našim golom njegovo su djelo.
Irski igrači nisu izradili priliku iz koje bi mogli ugrozit naš gol.
Pritisak sudije se najbolje vidio prije penala, kada Spahin start na loptu vidi kao prekršaj te im poklanja prekid, nakon toga odmah još jedan prekid još bliże golu i to kao faul u skoku.
Pa ko to poklanja slobodnjake na 20 metara zbog duela dva igrača u skoku..
I minut nakon tog poklonjenog prekida, sudija kruniše svoj pritisak i poklanja im penal.
Ako je ono bio penal, šta je onda ono bacanje i povlačenje Lulića u Zenici, pa za ono smo trebali onda dobit 2 penala.
I jasno da nije sve slučajno.
Uzmite neke naše važne utakmice.
Nigerija, Francuska, Portugal, Irska.
U tim utakmicama su svirana dva penala protiv nas, koji nisu bili penali
Poništen nam je regularan gol.
Protivniku priznat neregularan gol.
U te 4 utakmice smo 5 puta pogađali okvir gola.
Evo recimo Begović u 180 minuta protiv Irske nije odbranio ni jedan jedini šut a ljudi zabili 3 gola.
U svakoj toj utakmici je presudila sreća i sudija.
Idemo sada u kv za sp.
Volim te Bosno
-
sole2mio
#5058 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Krivac za ne prolazak dalje: Safet Susic.
- Chmoljo
#5059 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
naravno da nije slučajno. to je zato jer smo muslimani.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5060 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
U ovom barazu? Jasta je.sole2mio wrote:Krivac za ne prolazak dalje: Safet Susic.
Bice kriv ako se i na SP ne plasiramo.
Odnosno, dok god je ziv, krivca u njemu za sve neuspjehe treba traziti.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5061 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
VjecitiStudent wrote:Ne razumijem čemu kuknjava, pa reprezentativni fudbal godinama daleko nadmašuje bilo šta drugo što je ova zemlja u stanju da napravi.
realno, al sirotinji su oći vazda gladne
a reprezentacija nam je produkt dijaspore pa nas to malo vadi
- edo_79
#5062 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Najuspješnijeg selektora iz Rujnice fino povedi sebi pa nek ti u dnevnom boravku stoji k'o da je na tehvidu 90 minuta.1946--1987 wrote:E cuj najuspjesnijeg selektora naziva pogrdnim imenima.Ustat pa spomenuti Susica jel ti jasno, eto ti ubleha ta sto ga irska nekakva izbaci pa mu lijepi nazive.
Meši je dat vruć krompir da spasi što se spasit da kad nas je ''najuspješniji selektor'' svojom taktikom ''igraćemo na nerešen rezultat'' i ''de da ja ubacim svog malog, igra mali oca'm, nebil i ja šta hajrovo mimo premija'' uvalio u govna do vrata i Meša je uradio što je mogao.
Vidjećemo sad šta će bit u kvalifikacijama za SP, ima vremena treba počistit repku, oni koji mogu igrat se trebaju malo dohavizat a oni što više nemogu, jbg hvala na svemu al ćao zdravo, i počet tražit pojačanja dok ima vremena.
Zamolio bih samo da ne pišete ''koga to imamo za pojačanje'' ima naših igrača po svim ligama petice, samo treba izvadit glavu iz guzice i razgledat okolo
Last edited by edo_79 on 17/11/2015 09:29, edited 1 time in total.
- zg1911
#5063 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
loše je to bilo sinoć, počev od samog početka i sramotnog ponašanja gledatelja tijekom minute šutnje, preko lošeg suđenja do igre. jest da fali tu igrača visoke klase jer ih bih, sem džeke, pjanića i begovića, nema, no irska ih ima još manje. šteta! želio sam da se bih plasira na euro.
-
emmir1
#5064 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Chmoljo wrote:naravno da nije slučajno. to je zato jer smo muslimani.
Pa nije da sam sada podpao pod tu antiislamsku atmosferu, ali lakše je pokrast malu Bosnu.
Ne može se desiti da u svim tim utakmicama bude 5 sudijskih pogrešaka i svaka na naš račun, i ti grešaka koje odluče utakmicu.
Ne može ako ništa zbog zakona velikih brojeva.
Puno je jebem ga
-
1946--1987
#5065 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Safete vrati se i pokazi tim neznalicama i ublehama
-
rime80
#5066 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Osvrt na utakmicu nakon prospavane noci.
Mislim da smo u svakom pogledu zasluzeno ostali bez ucesca na evropskom prvenstvu. Ova utakmica je dobivena na trenerskom nivou kao jedna partija saha. Mesha je definitivno izvukao deblji kraj i tu je kraj price.
Ova me je utakmica definitivno podsjetila na utakmicu sa francuskom u sarajevu sa identicnim rezultatom kad je miske vikao „ne moze vise ovako“… nakon 15min sam znao da nema nikakve promjene od prve u zenici i da je oneil meshu takticki nadmudrio. Iskreno sam se nadao da ce jedna frljoka zavrsiti u golu iraca do kraja utakmice ali ni to nismo bili u stanju napraviti jer nismo cestito opucali prema golu.
Tek sad vidim koliko je misimovic znacio ovoj repki. Da je bio sinoc na igralistu mislim da bi jedini imao muda da provoza par irskih drvosjeca driblingom i da ako nista opuca ili izvuce faul. Ali i tu su irci bili pravi jer niti jedan faul nisu napravili u zoni suta dok smo mi njima barem 5 priredili. Pjanic ni veceras nije ni pokusavao ici 1:1 i da tu svoju izvikanu tehnicku superiornost pokaze na djelu. Lako je pimplati loptu i pokazivati finte i izivljavanja protiv konobara i amatera ili na polovini igralista. On nista konkretno nije pokazao u ovih 180 minuta i za meine je pored begovica najvece razocarenje ovih kvalifikacija. Jedini pored dzeke koji je imao muda i isao 1:1 je bio visca i koji je opet po meni ostavio dosta dobar utisak.
Kod prvog gola medunjanin ne izbija loptu naprijed nego nevjerovatnim dodavanjem „izbija“ u aut iz kojeg slijedi igranje rukom i taj misteriozni penal. Kod drugog gola je vranjes dosta nespretan ali i to se desava u fudbalu. Ipak i bega je mogao ako nista barem jednom da nas izvuce ali ni od njega vec odavno nista.
Kao sto je neko vec reko, ovo je psihicki gore nego onih 6:2 od portugala jer smo se tamo drzali u igri i sto je vazno "igrali" smo. barem nismo onako jadno izgledali na terenu. Sramotno je da mi nismo u stanju kreirati dvije sanse kako treba - kao da smo igrali sa spanijom ili njemackom a ne irskom.
Nasi igraci jednostavno nisu mogli naci odgovor na presing i takticku postavu iraca i to je to. Odlicna taktika iraca i disciplina je pobijedila nas „izvikani“ individualni kvalitet. Da smo igrali jos jedno poluvrijeme mi opet gola dali nebi.
Bice bolje jer gore ne moze od ovoga. Sad slijedi rez, podmladak i cistka u reprezentaciji. ako se to ne desi onda nema novog pocetka i agonija ce se nastaviti..
Mislim da smo u svakom pogledu zasluzeno ostali bez ucesca na evropskom prvenstvu. Ova utakmica je dobivena na trenerskom nivou kao jedna partija saha. Mesha je definitivno izvukao deblji kraj i tu je kraj price.
Ova me je utakmica definitivno podsjetila na utakmicu sa francuskom u sarajevu sa identicnim rezultatom kad je miske vikao „ne moze vise ovako“… nakon 15min sam znao da nema nikakve promjene od prve u zenici i da je oneil meshu takticki nadmudrio. Iskreno sam se nadao da ce jedna frljoka zavrsiti u golu iraca do kraja utakmice ali ni to nismo bili u stanju napraviti jer nismo cestito opucali prema golu.
Tek sad vidim koliko je misimovic znacio ovoj repki. Da je bio sinoc na igralistu mislim da bi jedini imao muda da provoza par irskih drvosjeca driblingom i da ako nista opuca ili izvuce faul. Ali i tu su irci bili pravi jer niti jedan faul nisu napravili u zoni suta dok smo mi njima barem 5 priredili. Pjanic ni veceras nije ni pokusavao ici 1:1 i da tu svoju izvikanu tehnicku superiornost pokaze na djelu. Lako je pimplati loptu i pokazivati finte i izivljavanja protiv konobara i amatera ili na polovini igralista. On nista konkretno nije pokazao u ovih 180 minuta i za meine je pored begovica najvece razocarenje ovih kvalifikacija. Jedini pored dzeke koji je imao muda i isao 1:1 je bio visca i koji je opet po meni ostavio dosta dobar utisak.
Kod prvog gola medunjanin ne izbija loptu naprijed nego nevjerovatnim dodavanjem „izbija“ u aut iz kojeg slijedi igranje rukom i taj misteriozni penal. Kod drugog gola je vranjes dosta nespretan ali i to se desava u fudbalu. Ipak i bega je mogao ako nista barem jednom da nas izvuce ali ni od njega vec odavno nista.
Kao sto je neko vec reko, ovo je psihicki gore nego onih 6:2 od portugala jer smo se tamo drzali u igri i sto je vazno "igrali" smo. barem nismo onako jadno izgledali na terenu. Sramotno je da mi nismo u stanju kreirati dvije sanse kako treba - kao da smo igrali sa spanijom ili njemackom a ne irskom.
Nasi igraci jednostavno nisu mogli naci odgovor na presing i takticku postavu iraca i to je to. Odlicna taktika iraca i disciplina je pobijedila nas „izvikani“ individualni kvalitet. Da smo igrali jos jedno poluvrijeme mi opet gola dali nebi.
Bice bolje jer gore ne moze od ovoga. Sad slijedi rez, podmladak i cistka u reprezentaciji. ako se to ne desi onda nema novog pocetka i agonija ce se nastaviti..
- Chmoljo
#5067 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
u ovoj utakmici je sudija podlegao atmosferi.emmir1 wrote:Pa nije da sam sada podpao pod tu antiislamsku atmosferu, ali lakše je pokrast malu Bosnu.
Ne može se desiti da u svim tim utakmicama bude 5 sudijskih pogrešaka i svaka na naš račun, i ti grešaka koje odluče utakmicu.
Puno je jebem ga
u ostalim... pa kada zaredamo na par evropskih i svjetskih počet će šiljiti i za nas. a nije da smo u prošlim baražima izgubili zbog sudijskih odluka. nismo ni u ovom, jer ovaj penal nije bio presudan, nego naša loša igra iz koje se ništa nije moglo izroditi. i ništa nije.
- shalla
#5068 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Lucky, ti znaš da smo ti i ja vazda u kontru jedan drugome ali sam uvijek cijenio to što si emotivan i jer se vidi da ti je stalo (stalo nam je valjda svima ovdje, valjda zato i visimo na ovim temama oko repke) ali kad sve odvagaš, ma nije vrijedno tolike sekiracije, nemoj se zajebavati...luckylaka wrote:Blago se tebi kad mozes tako.Evo i ja cu ih pokusati ignorisati da vidim dokle ce ici.fakat wrote:Nakon Nigerije ja im ne dam da mi to vise rade, ali ta fudbalska euforija je kao droga pa na kraju ne odolimluckylaka wrote:Inace nesto kontam kojiqrac ovo meni treba.Zbog njih uzimam kredit,zbog njih sam na ivici otkaza jer me nema na poslu,zbog njih adim nalaze i mjerim secer i masnocu svakih par mjeseci,zbog njih sam zapustio zenu,dijete,familiju,zbog njih Meshe(prije toga Safeta)Vede,Mireta,Mede i ekipe hodam ko lud u hefti kada je utakmica a oni mi tako vrate.I ne samo meni.Sit sam svega.Qrcenja pojedinaca,neznanja pojedinaca,javasluka pojedinaca,mafijasa iz saveza,polupismenih novinara i ostalih lezi hljebovica koji su se prikacili da vide licni interes.Danas mi dijete place i kaze,,nemoj babo to raditi od sebe nisu te vrijedni"Pa i nisu.Svasta bi jos izlajao ali bime kostalo ne dozivotnog bana nego golog otoka.Nemam rijeci da opisem danasnje nezalaganje,nezainteresovanost,neznanje i sve sto ide uz ovu utakmicu.Mene sramota jeli i njih.Sramota da vas je ne licno od mene nego od onih jadnih bosanaca kojima ste bili jedina nada za bolje sutra.Nema opravdanja ni za Meshu,Emira,Ognjena,Mireta,Vedu,Dzeku i ostale.Svi ste krivi .Sramota,sramno....
Ja sam isto emotivac, pizdim, nerviram se, kad je neka bitna tekma (ko jučer) stomak me zaboli od treme pa serem nekoliko puta, radujem se, skačem ko malo dijete itd itd. ali vjeruj mi, kako sam prošle godine dobio dijete, totalno drugačije reagujem na poraze naših reprezentacija. Tako brzo sam se u stanju konsolidovati da sam sebe iznenađujem
Pozdrav
-
1946--1987
#5069 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
E cuj sudija kriv sto ne mozemp po golu opucati u 90 minuta 
-
emmir1
#5070 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Chmoljo wrote:u ovoj utakmici je sudija podlegao atmosferi.emmir1 wrote:Pa nije da sam sada podpao pod tu antiislamsku atmosferu, ali lakše je pokrast malu Bosnu.
Puno je jebem ga
u ostalim... pa kada zaredamo na par evropskih i svjetskih počet će šiljiti i za nas. a nije da smo u prošlim baražima izgubili zbog sudijskih odluka. nismo ni u ovom, jer ovaj penal nije bio presudan, nego naša loša igra iz koje se ništa nije moglo izroditi. i ništa nije.
Pa nisam mislio samo na baraže
Nama je Francuska bila presudna pa nas je sudija poslao u baraž, izgubili smo EP zbog sudije.
Ovaj penal protiv Irske jeste jedan od presudnih momenata, kada te sudija skoro pa u otvaranju utakmice nagradi penalom u otvorenom rezultatu, onda je to jako bitno za daljni tok utakmice.
- Romanista 101%
#5071 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Koliko god se sprdali sa Blazevicem, jedino pod njegovim vodjstvom osjetila se muska igra sa mudima bez STRAHA od pobjede. Tad se izlazilo na teren da se pobjedi, a ne da se POKUSA pobjediti. E, u tome je razlika izmedju Cire i svih ostalih selektora BH reprezentacije.
Irci su nas uzeli na musku igru i borbenost. Ljudi imali vise zelje i motiva i to je presudilo. Sasvim zasluzeno.
Irci su nas uzeli na musku igru i borbenost. Ljudi imali vise zelje i motiva i to je presudilo. Sasvim zasluzeno.
Last edited by Romanista 101% on 17/11/2015 08:58, edited 1 time in total.
- zg1911
#5072 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
pa i nije baš. ionako ste morali zabiti gol kako bi prošli dalje. ružan i glup penal, neosporno, i imate pravo biti ljuti zbog njega, no nije presudio.emmir1 wrote:
Pa nisam mislio samo na baraže
Nama je Francuska bila presudna pa nas je sudija poslao u baraž, izgubili smo EP zbog sudije.
Ovaj penal protiv Irske jeste jedan od presudnih momenata, kada te sudija skoro pa u otvaranju utakmice nagradi penalom u otvorenom rezultatu, onda je to jako bitno za daljni tok utakmice.
- Chmoljo
#5073 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
jeboga više Francuska i taj penal, bilo je kontakta, čovjek dosudio i šta? uvijek taj Spahić ni kriv ni dužan... i protiv Nigerije, i protiv Francuske... sudija je, nije on grešku napravio.emmir1 wrote:Pa nisam mislio samo na baraže
onaj penal protiv Irske NIJE. ostalo bi 0:0 jer naši NIŠTA napravili nisu cijelu utakmicu. NIŠTA. pa jesam li ja jedini vidio Edina i njegovu frustraciju jer svi stoje?!!!!
-
1946--1987
#5074 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Penal nista nije promijenio, nama je i dalje trebao gol a mi ga ne bi dali do petka da se igralo
- skafiskafsnjak
#5075 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Nismo izgubili zbog sudije niti bilo koga drugog. Izgubili smo jer nam igraju panjevi kao Cocalic i Zukanovic... izgubili smo jer jebeni Pjanic ne zna prebaciti zivi zid kako treba dok je u Romi njegov slobodnjak pola gola. Izgubili smo jer levat Bazdarevic u dvije utakmice nije postavio taktiku kako treba .
Nismo zasluzili prolaz i cao .
Nismo zasluzili prolaz i cao .