Freamon Lester wrote:Prema doktoru sirijcu koji zivi u Vukovaru opet se jako puno albanaca sverca sa ovim jadnim ljudima.
Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- House
#5051 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- Oligarh
#5052 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Evo jedne priče iz Brisela o porodici iz Afganistana. Malo na proteste sa iPhone in ears slušalicama, a za 5 godina koliko su u Brisleu dobili još dvoje djece. Mali im stan, bolje im je valjda u Kandaharu bilo.prog321 wrote:Nekih 90% tih ljudi nikada neće provesti jedan sat radnog vremena. Dat će im duldung i baciti na socijalu. Kad se rat završi dobit će ekspresno nogu u guzicu.Bodkin wrote:Ja i dalje ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji govore da evropa treba primiti milione ljudi. Ne ide mi u glavu. Jasni su5 mi ovi antiglobaliti koji kazu evropa razvalila libiju (mada su na temi o libiji, a i danas o siriji prizivali zapad da bombarduje diktatore i donese demokratiju plemenima koja se kolju hiljadama godina). Ali ostali kojima je seoba naroda normalna... Dzaba, ne kontam
Tako je bilo i sa našim izbjeglicama.
Ja ne razumijem zašto se ti i takvi kao ti uopšte uzbuđuju?
http://www.liveleak.com/view?i=23a_1439519879
- Eskimko
#5053 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Kažu da su gladni, ne traže po 5000 €. Kuhinja nema struje, frižider ne radi, ti se ne bi žalio? Doduše tako oni kažu, nema mogćnosti da provjerimo te navode.[/quote]
Pa pobogu drvosjeco sta je ocekivo...odmah vilu,pa majku mu staru ako si pobjego zbog rata a eto recemo da jesu pa zar nije najbitnije da ih niko nedira,malo sabura nemoze sve preko noci niti su oni jedini. Ja fakat nekontam sta ovi ocekuju da ce ih docekati u Svedskoj,Norveskoj. Gledam sinoc reportazu iz Njemacke izmedju ostalih ola od nekih 30-tak godina se zali sto mora cekati tri dana da bude registrovan....halo ba udri se nogom u guzicu da si stigao tamo gdje si htio a ne gdje su te poslali na silu i zavezi gubicu al ne ono bi sve odjednom pa oni fakat izgleda ocekivali da tece med i mlijeko u Evropi. Pitanje je samo kad ce nije hoceli poceti iskazivati svoje frustracije na njima svojstven nacin i pokazati zahvalnost za prijem u drzavu.[/quote]
Ali budi malo realan, to da kuhinja nema struje i da frižider ne radi ipak je malo ispod svakog standarda i za Afriku kamo li za jednu Švedsku. Opet ponavljam da nemamo mogućnost provjeriti te navode pa se ograđujem da može biti i žalba iz objesti. Slažem se da trebaju biti zadovoljni sa onim šta im se ponudi.[/quote]
Pretpostavljam da su dobili smjestaj u jednom od mnogih izletnickih naselja,bungalova gdje raja ide na pecanje,lov i sl. Vrlo je vjerovatno da su oskudno opremljene ali vjeruj mi da ih sved nece gladne ostavit.Ja i raja koristimo slicne kucice u nekima nema ni wc nego se koristi zajednicki ali upravo ovakve reakcije ljudi koji bjeze iz rata stavraju veci broj pristalica onih koji su protiv izbjeglica/migranata. Daj budi covjek pa pokazi malo zahvalnosti,malo poniznosti i na kraju i njihovoje da se malo soldarisu sa drugima. Care moj ovdje u Norveskoj od ranije imaju oko 5000 u raznim kampovima za koje nemaju adekvatan smjestaj pa ti zamisli sta ceka ove sto dolaze sada i mnogi ce bit golemo razocarani kad skontaju da im je sjedit po koje kakvim kasarnama uostalom za nekog ko spasava glavu iz ratom zahvacene zemlje to bi trebao biti i najmanji problem....hoceli vrijeme ce pokazati.
Pa pobogu drvosjeco sta je ocekivo...odmah vilu,pa majku mu staru ako si pobjego zbog rata a eto recemo da jesu pa zar nije najbitnije da ih niko nedira,malo sabura nemoze sve preko noci niti su oni jedini. Ja fakat nekontam sta ovi ocekuju da ce ih docekati u Svedskoj,Norveskoj. Gledam sinoc reportazu iz Njemacke izmedju ostalih ola od nekih 30-tak godina se zali sto mora cekati tri dana da bude registrovan....halo ba udri se nogom u guzicu da si stigao tamo gdje si htio a ne gdje su te poslali na silu i zavezi gubicu al ne ono bi sve odjednom pa oni fakat izgleda ocekivali da tece med i mlijeko u Evropi. Pitanje je samo kad ce nije hoceli poceti iskazivati svoje frustracije na njima svojstven nacin i pokazati zahvalnost za prijem u drzavu.[/quote]
Ali budi malo realan, to da kuhinja nema struje i da frižider ne radi ipak je malo ispod svakog standarda i za Afriku kamo li za jednu Švedsku. Opet ponavljam da nemamo mogućnost provjeriti te navode pa se ograđujem da može biti i žalba iz objesti. Slažem se da trebaju biti zadovoljni sa onim šta im se ponudi.[/quote]
Pretpostavljam da su dobili smjestaj u jednom od mnogih izletnickih naselja,bungalova gdje raja ide na pecanje,lov i sl. Vrlo je vjerovatno da su oskudno opremljene ali vjeruj mi da ih sved nece gladne ostavit.Ja i raja koristimo slicne kucice u nekima nema ni wc nego se koristi zajednicki ali upravo ovakve reakcije ljudi koji bjeze iz rata stavraju veci broj pristalica onih koji su protiv izbjeglica/migranata. Daj budi covjek pa pokazi malo zahvalnosti,malo poniznosti i na kraju i njihovoje da se malo soldarisu sa drugima. Care moj ovdje u Norveskoj od ranije imaju oko 5000 u raznim kampovima za koje nemaju adekvatan smjestaj pa ti zamisli sta ceka ove sto dolaze sada i mnogi ce bit golemo razocarani kad skontaju da im je sjedit po koje kakvim kasarnama uostalom za nekog ko spasava glavu iz ratom zahvacene zemlje to bi trebao biti i najmanji problem....hoceli vrijeme ce pokazati.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#5054 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Freamon Lester wrote:Prema doktoru sirijcu koji zivi u Vukovaru opet se jako puno albanaca sverca sa ovim jadnim ljudima.
Tocnije u Tovarniku.
Zubar,solidna placa , stan dzabe , posla minimanlno.
Sprema se na odlazak u Njemacku.
- House
#5055 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
hrvatski doktori masovno bježe u njemačku
nema hljeba na ovim prostorima
Last edited by House on 18/09/2015 17:32, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5056 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ne govorimo o Lokerbiju i Pan Amovom avionu (a o ovom bismo mogli na drugoj temi), nego o, za sve radare svijeta, nevidljivim vojnim avionima koji su ubijali "nenoruzan" narod u Bengaziju.Freamon Lester wrote: Nes vjerovat al jest. Hint - Lokerby.
Situacija u Siriji, tu je to negdje. Ali nije tema. Samo mi se povraca kad se legitimni nosioci izvrsne vlasti suvrenih drzava proglasavaju krivima tek tako, a ne teroristi.
- It_is_a_Leclerc
#5057 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
-Sa novim razvojem situacije gdje izbjeglice iz Hrvatske u Austriju prevoze mađarski autobusi, mislim da se uveliko smanjuje mogućnost pojave izbjeglica u BiH. Jer, u Hrvatsku se ulazi ilegalno i na divlje iz Srbije.
- SanskiBiser
#5058 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Deutchland jer se tamo malo radi
- tututuuuu
#5059 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
SanskiBiser wrote:Deutchland jer se tamo malo radi![]()
![]()
![]()
Samo kazem hvala ti boze na internetu i youtube jer da je do ovih tzv. objektivnih medija mi ne bi vise znali sta je sta.
-
llull
#5060 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nista onda pustajmo brade i ajmo za bracom migrantima, ja bih do Berlina ako moze ...
- zanzakpizdolizije
#5061 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Puno je manja kulturološka i vjerska razlika između slavenske grupe naroda koje si ti uzeo za primjer i nekog sirijca i afganistanca koji dolazi u skandinaviju ili zemlje germanskog govornog područja.ActionWoman wrote:zanzakpizdolizije wrote:Kao prvo suosjećam sa svim tim ljudima koji bježe iz nestabilnih krajeva, ali mene zanimaju sljedeće stvari:
1. Zašto većinski muslimanske izbjeglice iz azije žele da sreću nađu u kršćanskim zemljama zapada?
2. Zašto sreću ne traže u zemljama koje po religiji, kulturi i sl.. imaju zajedničke strane sa tim izbjeglicama kao nprr: sve zemlje arabljanskog poluotoka u kojima se ne ratuje (S.Arabija, Katar, Kuvajt, Oman i sl.), Tađikistan, Uzbekistan, Kazakhstan - to su sve zemlje bogate naftom i prirodnim plinom i u njima nema ratnih dejstava, ili pak neka probaju u Indoneziju koja je isto islamska država sa lijepim standardom itd,..?
3. Zašto sreću traže u zemljama koje nastanjuju "nevjernici" ?
Kada bi to tvoje pitanje preveli na nasu blizu okolinu ono bi glasilo ovako: Kad je bio rat izmedju krscana iz Srbije i krscana iz Hrvatske, zasto krscani iz Hrvatske nisu isli u izbjeglistvo kod krscana Rusije?
Evo malo literature gdje bi mogao naci odgovor na svoje pitanje. Vrijedno citanja.
http://hr.sott.net/article/751-Objasnje ... zele-znati
http://kontrapress.com/clanak.php?rub=P ... erijalizmu
Kakve veze ima afganistanac sa njemcem? Dijametralno su suprotne vjere, kultura im je milion puta drugačija, običaji takođe, o jeziku da ne govorimo. Ruski i hrvatski ili srpski jezik imaju iste korijene, prezimena su slična, običaji takođe (katolici i pravoslavci imaju jako puno sličnih ili istih religijskih obreda) itd itd...
Analogija nema apsolutno nikakve veze sa mojim pitanjem te se i ja pridružujem sa
Ponavljam zašto sirijac, iranac, afganistanac nisu sklonište potražili u Indoneziji (86% muslimana) koja ima 5 i po puta veću teritoriju od Njemačke a islamska je zemlja? Zašto sreću traže u kršćanskim zemljama u kojima žive "nevjernici" a ne u zemljama gdje žive njima slični narodi?
Last edited by zanzakpizdolizije on 18/09/2015 18:34, edited 1 time in total.
- Freamon Lester
#5062 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Dakle na kraju cijele balade jedini koji je ispusio je Orban. Jedno je gurati inat Srbiji, a drugo pokusati clanici EU-a. 
-
emillio estevez
#5063 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Freamon Lester wrote:Dakle na kraju cijele balade jedini koji je ispusio je Orban. Jedno je gurati inat Srbiji, a drugo pokusati clanici EU-a.
Inat kome !?
Hrvatskoj , sto mislis da je Mileni prislio OrHana da popusti ?
Sto Slovenci ne otvorise koridor ?
- tututuuuu
#5064 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
poceli su pustati i oni.emillio estevez wrote:Freamon Lester wrote:Dakle na kraju cijele balade jedini koji je ispusio je Orban. Jedno je gurati inat Srbiji, a drugo pokusati clanici EU-a.![]()
![]()
Inat kome !?
Al to su ovi koji idu samoinicijativno. Hrvati ih iskrcavaju Madjarima.Tri vagona vlaka u kojem su bili izbjeglice izdvojena su i zadržana na granici. No, tijekom noći su vagoni s oko 150 izbjeglica ipak propušteni, priopćila je slovenska policija. Nisu objasnili zbog čega su im ipak dopustili da uđu u Sloveniju, nakon što su već ranije kazali da će ih vratiti u Hrvatsku.
Prije ulaska u autobuse mađarska policija popisuje izbjeglice, broje ih i ispituju odakle su, ako ne odgovore ili kažu da su iz Sirije policajac po svojoj procjeni govori jesu li iz Irana, Pakistana ili Sirije, a policajka to zapisuje. Naime, skoro svi kažu da su iz Sirije.
Last edited by tututuuuu on 18/09/2015 18:52, edited 1 time in total.
- Freamon Lester
#5065 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Sam se smiliovao. Srce mu proradilo. Fino ga je Milanovic izazvao danas nakon pitanja sta ako Madjarska izvede vojsku na granicu. Covjek mu odgovorio "Hajde da i taj film vidim". I stavrno Madjari izveli vojsku. Pregledaju i prevoze izbjeglice. Sto ce reci Srbija nije Hrvatska.emillio estevez wrote:Freamon Lester wrote:Dakle na kraju cijele balade jedini koji je ispusio je Orban. Jedno je gurati inat Srbiji, a drugo pokusati clanici EU-a.![]()
![]()
Inat kome !?
-
breuer
- zg1911
#5067 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
al ovih smradova sto po par stotina eura naplacuje prijevoz od par sati. s jedne strane ljudi volontiraju, daju sebe i svoje resurse a s druge s uvijek nadje sljama koji u tudjoj muci trazi priliku za lakom zaradom.
ne znam jesu mi gori oni ili lazljivi nacionalisti sa stranica tipa "priznajem - hrvat sam" (ne bi da je uspjeh rodit se ove ili one nacije).
ne znam jesu mi gori oni ili lazljivi nacionalisti sa stranica tipa "priznajem - hrvat sam" (ne bi da je uspjeh rodit se ove ili one nacije).
-
emillio estevez
#5068 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
zg1911 wrote:al ovih smradova sto po par stotina eura naplacuje prijevoz od par sati. s jedne strane ljudi volontiraju, daju sebe i svoje resurse a s druge s uvijek nadje sljama koji u tudjoj muci trazi priliku za lakom zaradom.
Purgeru bre , posao je posao .
Humanitarni rad je odlika i slobodna volja.
-
45cents
- zg1911
#5070 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
ma ne bi ja a rekao da se taj posao odradi po uobicajenim (ili ako se radi o radu na crno - realnim) cijenama.emillio estevez wrote:zg1911 wrote:al ovih smradova sto po par stotina eura naplacuje prijevoz od par sati. s jedne strane ljudi volontiraju, daju sebe i svoje resurse a s druge s uvijek nadje sljama koji u tudjoj muci trazi priliku za lakom zaradom.
Purgeru bre , posao je posao .
Humanitarni rad je odlika i slobodna volja.
voznja od slavonije do zg 4×150 eura. 600 eura. a cestarine (ako se uopce ide autocestom) i goriva manje od 100 eura.
-
emillio estevez
#5071 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Imma se para .
Bolje taxiem nego pjehe.
Bolje taxiem nego pjehe.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5072 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Dobar video, odmah sam uradio subscribe i na cijeli kanal
- tandmand
#5073 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
To treba nogom nabiti u Kandahar ali prije toga povući NATO vojsku iz Avganistana i prepustiti zemlju Talibanima, Sjevernom savezu, pa neka žive/ratuju kako oni god hoće.Oligarh wrote: Evo jedne priče iz Brisela o porodici iz Afganistana. Malo na proteste sa iPhone in ears slušalicama, a za 5 godina koliko su u Brisleu dobili još dvoje djece. Mali im stan, bolje im je valjda u Kandaharu bilo.
http://www.liveleak.com/view?i=23a_1439519879
- Šunj
#5074 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
http://www.vecernji.hr/svijet/viktor-or ... na-1025432
Orban: Europu će preplaviti 100 milijuna muslimana
– Riječ je o načinu života, slobodama, seksualnim navikama, jednakosti između muškaraca i žena – zaključuje Orban pa objašnjava kako
muslimani stavljaju naglasak na obitelj, djecu, koheziju zajednice te naglašava da su u tome jači od nas.
A zapadnjaci jedva cekaju da im djeca napune 18 godina da ih istjeraju iz kuce, i ne vide se po nekoliko godina!
Orban: Europu će preplaviti 100 milijuna muslimana
– Riječ je o načinu života, slobodama, seksualnim navikama, jednakosti između muškaraca i žena – zaključuje Orban pa objašnjava kako
muslimani stavljaju naglasak na obitelj, djecu, koheziju zajednice te naglašava da su u tome jači od nas.
A zapadnjaci jedva cekaju da im djeca napune 18 godina da ih istjeraju iz kuce, i ne vide se po nekoliko godina!
- tututuuuu
#5075 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Al ovo mi se gadi, kako djecu poturaju i koriste...