BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
totalac
#5051 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
nikakav nije lopovluk ne stavljanje klauzule za tarifu na jednom linku, dok na drugom ima, nego baš kako sam i napisao nekorektnost
lopovluk jeste prodavat pišljivu gigu za 10 KM na ultri ili pišljivih 170 minuta za 35 KM na postpaid tarifi
to je lopovluk i dokle god budu sa takvim ponudama NAJGORI na tržištu ja ću ih nazivat lopinama što i jesu
lopovluk jeste prodavat pišljivu gigu za 10 KM na ultri ili pišljivih 170 minuta za 35 KM na postpaid tarifi
to je lopovluk i dokle god budu sa takvim ponudama NAJGORI na tržištu ja ću ih nazivat lopinama što i jesu
- zateznistub
#5052 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kako rekoh, relevantnost, a ti ćeš nastaviti pisati to sto pišeš ...totalac wrote:nikakav nije lopovluk ne stavljanje klauzule za tarifu na jednom linku, dok na drugom ima, nego baš kako sam i napisao nekorektnost
-
zrakomlat
#5053 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ni slično. Lopovluk je upravo to što mtel radi u tom slučaju. Kod ovih je makar transparentno, cijena je tolika, pa hoćeš nećeš. Vidiš, ni ja nisam zadovoljan ponudom BH telecoma, možda se upravo na taj mtel prebacim (moj mix extra, 2 g ugovor), vagam jos, ali u ovom slucaju mtel ga na hinjaka zavlači. Ja sam do veceras mislio da minute vrijede prema svim mrezama i neki dan nagovarao sestru da se prebaci kad joj istekne ugovor, jer ne prica puno. Bas bi je zalevatiototalac wrote:nikakav nije lopovluk ne stavljanje klauzule za tarifu na jednom linku, dok na drugom ima, nego baš kako sam i napisao nekorektnost
-
ing-ecc
#5054 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ing-ecc wrote:A 11 giga za 11 markicatotalac wrote:znači mjesečno 11 GB za 17 KM
pišljivih 5 GB za 15 KM na ultri kod bhtelekom lopina izgleda smiješno a još nema flat![]()
mada je bolje da su izbacili gigu ili dvije za 5 do 10 KM na mjesec dana uz flat
to je većini potrebno uz wi fi na svakom korakujel to povoljnije nego 17
Naravno da je na prepaidutotalac wrote:na prepaidu kod bhtelekom lopina to nije sigurno
- diablobih
#5055 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Je li to ona politika giga za marku, koja traje samo jedan dan? Ovo traje mjesec.
-
ing-ecc
-
totalac
#5057 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
tako nešto ne postoji na prepaidu koji se kod bht zove ultra
a o prepaidu se cijelo vrijeme priča
a o prepaidu se cijelo vrijeme priča
-
ing-ecc
#5058 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
e baš si totalac
al totalni
hajd mi ovo objasni tj. nabroj mi pakete mobilnog interneta na prepaidu koji se zove Ultra
hajd mi ovo objasni tj. nabroj mi pakete mobilnog interneta na prepaidu koji se zove Ultra
- Sanjarko
#5059 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Evo nova ponuda za minute u telekomu. 2 sto minuta 5 km. Maloprije staroj dosla poruka.
-
totalac
#5060 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
kako sam ranije napisao optimlano je 2-3 GB uz flat na 128ing-ecc wrote:e baš si totalacal totalni
![]()
pa ko ponudi jeftinije
za sada je to GOfree koji nudi 3 GB za cejnera, bhtelekom lopine za cejnera na ultri nude pišljivu gigu i to bez flata
nema se tu višešta ni dodat ni oduzet
-
Ali_G
#5061 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa mozes na ultri dobiti 4gige za 12km, jer sedmicna giga kosta 3km. Ne vidim ogromnu prednost tog gofree.
-
totalac
#5062 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pa na GOfree na taj način mogu dobit 8 giga
jer je sedmična 3 KM ali 2 GB !!!
a prednost ??
pa npr. flat uz 128 kbps
pa mogućnost prenosa u naredni mjeseci i akumuliranja nepotrošenih giga
sve to za bhtelekom lopine nepoznate stvari
jer je sedmična 3 KM ali 2 GB !!!
a prednost ??
pa npr. flat uz 128 kbps
pa mogućnost prenosa u naredni mjeseci i akumuliranja nepotrošenih giga
sve to za bhtelekom lopine nepoznate stvari
- Sanjarko
#5063 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ovo vjerovatno samo u telekomovoj mrezi.Vizionar 1985 wrote:Evo nova ponuda za minute u telekomu. 2 sto minuta 5 km. Maloprije staroj dosla poruka.
- diablobih
#5064 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Opet je bolje 50 KM za 32 GB 3 mjeseca.ing-ecc wrote:a 23 gige za 23 KM
-
totalac
#5065 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
a još bolje 14 sedmica po 2 GB = 28 GB
odnosno 14 puta po 3 KM = 42 KM
odnosno 14 puta po 3 KM = 42 KM
-
zrakomlat
#5066 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
da neko izbaci ponudu 200 GB mjesecno interneta za 50 maraka to bi bila odlična ponuda uloženo-dobijeno al koji će mi qrz toliko interneta, to bi bilo bačenih 50 maraka.
- Tesla Edison
#5067 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mogli bi onda glat totalni flat za 50 KM kao Tele2zrakomlat wrote:da neko izbaci ponudu 200 GB mjesecno interneta za 50 maraka to bi bila odlična ponuda uloženo-dobijeno al koji će mi qrz toliko interneta, to bi bilo bačenih 50 maraka.
-
zrakomlat
#5068 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma problem kod nas je sto smo siromašno prilično društvo pa nam sve skupo a opet imamo dovoljno da poželimo nesto bolje ko ostali svijet. Svi bi svega za marku. Svi bi da im telekom bilo koji omogući ajfon i galaksi za marku na tarifu od dvaes maraka i na dopune od cenera da ima 300 minuta i 5 gb neta. Mislim, i ja bih al ne može jbga pa izabereš sta moze, malo zugas na operatere i to je to.
-
totalac
#5069 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
karikiraš stvari i pretjeruješ
baš što je standard niži logično i normalno bi bilo da su i telekom usluge jeftinije a ne obrnuto !!! duplo i više skuplje (dokazala i analiza RAKa koja ih je.prošle godine natjerala na simboličan potez, da za dopunu od 10 KM traje validnost bar 3 mjeseca)
tako zapadni susjedi (koji uzgred budi rečeno imaju duplo veću prosječnu platu) za 300 minuta i 3 GB (neka optimalna mjera) na prepaidu Bonbon plaćaju 18 KM dok ovdje bhtelekom lopine za 170 minuta i 2 GB i to na postpaidu traže duplo više para, 35 KM
baš što je standard niži logično i normalno bi bilo da su i telekom usluge jeftinije a ne obrnuto !!! duplo i više skuplje (dokazala i analiza RAKa koja ih je.prošle godine natjerala na simboličan potez, da za dopunu od 10 KM traje validnost bar 3 mjeseca)
tako zapadni susjedi (koji uzgred budi rečeno imaju duplo veću prosječnu platu) za 300 minuta i 3 GB (neka optimalna mjera) na prepaidu Bonbon plaćaju 18 KM dok ovdje bhtelekom lopine za 170 minuta i 2 GB i to na postpaidu traže duplo više para, 35 KM
- semirsar
- Sanjarko
-
smartXL
#5072 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sto tu prepaid ponudu bonbona ne uporedis i sa mtel mojmix, pa ces vidjet da su i oni smecari. Mozda ne zelis da vidis?
Na ultri mozes da imas za 25 KM mjesecno 100 min prema svima, 100 sms prema svima i 5GB neta. Na moj mix te to izadje cener skuplje uz to i manje gigu dobijes. I sta sad? Sve zavisi iz kojeg ugla gledas i sta zelis da vidis.
Et telekom povoljniji bez ugovora od mtela na ugovor.
Na ultri mozes da imas za 25 KM mjesecno 100 min prema svima, 100 sms prema svima i 5GB neta. Na moj mix te to izadje cener skuplje uz to i manje gigu dobijes. I sta sad? Sve zavisi iz kojeg ugla gledas i sta zelis da vidis.
- supercali
#5073 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ako je standard nizi nisu cijene kablova odrzavanja nizitotalac wrote:karikiraš stvari i pretjeruješ
pa ne mozes spustati do bescjenja ako je u bih sirotinja
tvojom logikom nov ferari bi ovdje kostao 80 hiljada jer smo siromasni
-
totalac
#5074 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pređenje s ferarijem niđe veze
to je uvozni proizvod i italijan ga je proizveo po cijeni koštanja u Italiji koja je takva kakva je i sto ga niko iz siromašnih zemalja ne može kupit nije ih ni briga
bhtelekom u cijeni svojih usluga ima najmanju stavku koja čini uvozne komponente
a najveću plate uposlenika
pametnom dovoljno
jel sa ovim, sa 3000 minuta !!!!!
da uporedim smeće od bhtelekoma sa 100 minuta !!!!

to je uvozni proizvod i italijan ga je proizveo po cijeni koštanja u Italiji koja je takva kakva je i sto ga niko iz siromašnih zemalja ne može kupit nije ih ni briga
bhtelekom u cijeni svojih usluga ima najmanju stavku koja čini uvozne komponente
a najveću plate uposlenika
pametnom dovoljno
smartXL wrote:Sto tu prepaid ponudu bonbona ne uporedis i sa mtel mojmix, pa ces vidjet da su i oni smecari. Mozda ne zelis da vidis?
jel sa ovim, sa 3000 minuta !!!!!
da uporedim smeće od bhtelekoma sa 100 minuta !!!!

-
smartXL
#5075 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jel ti namjerno pogresno citas il jednostavno neumijes citat. Moj mix srandard sa pretplatom od 33,93 je daleko losiji od ove kombinacije na ultri koju sam ti ja naveo. I ti namjerno preskaces taj paket i serviras ovaj kojeg se nisam dotakeo a koji je jos skuplji.
Poredio si bombon i dao si mojmidi paket. Sad mi dajes jos skuplji od mtela, a nisi poredio sa ovim koji sam.ja dao ili recimo nolimit paketom.
Ne mijesaj kruske i jabuke.
Ovo sto sam ti dao na ultri je daleko bolje od ovog mojmix pameta koji je jos na pretplati i plus skuplji
Poredio si bombon i dao si mojmidi paket. Sad mi dajes jos skuplji od mtela, a nisi poredio sa ovim koji sam.ja dao ili recimo nolimit paketom.
Ne mijesaj kruske i jabuke.
Ovo sto sam ti dao na ultri je daleko bolje od ovog mojmix pameta koji je jos na pretplati i plus skuplji