PM72 wrote:hamza_sa wrote:
Npr. da uzmemo Dozera (ostali ne ljutite se doci cete na red da vam ocistim obucu

) koji za mene licno predstavlja heroja, kojem skidam kapu za sve ono sto je ucinio za vrijeme agresije.
Dobri naš Hamza,
Mogo si vala i boljeg borca spomenuti,kud nađe Dozera.To je bio podrumaš kojeg je specijalna mobilisala krajem 1992 a sve sportske ”uspjehe” stekao je preko štele.On ratovao? Laže.

metka opalio nije...
Pričo mi dajža...
Lazes, svega mi!! A, meni prico da je bio ekstra borac!
Salu na stranu, licno ne bih volio da "90minut" pomisli da se zezam na njegov racun.
Nazalost zivimo u takvim vremenima da cemo mi njega, a on nas tesko shvatiti. Najradje bih rekao da je slika rata iskrivljena, ali istine radi, reci cu da ona nije nikada ni napravljena. Tako da mu iz tog razloga nista ne zamjeram.
Jedino kako bih mu ja mogao docarati sve ono o cemu pricamo jeste da postoji vremeplov, pa da vas sve potrpam u njega, vratim u vrijeme agresije, negdje u vukojebinu, a naravno da i on bude prisutan.
Jeste da bi se vratili u zla vremena, ali ako nista opet bi bili mladi

, ali ovaj put svi zajedno u jednoj jedinici. Koje bi to ludilo bilo.
Posto vas dobar dio znam licno, pokusacu opisati. A, one koje ne znam nek mi ne zamjere, pokusavam ih zamisliti na osnovu pisanja na forumu.
@PM72 - zivco. Sve mu smeta, hebe mater svemu, najradje bi poubijao sve oko sebe, ali kad je rokacina u pitanju drzi se one: "Druze Tito, dok se cuju puske s Ljubina groba....."
@zateznistub - Susta suprotnost od PM72. Mirnica. Sjedi pod drvetom, drvce na jednoj strani usta, cigareta na drugoj i samo suti i posmatra. Ostri noz i nakon nekog vremena samo izusti "ja bih to klao".
@Nekako s proljeca - poetska dusa. A, slabo ko zna kakva se "zvijer" krije iza te vanjske maske. Sami Bog ga stvorio da udara tamo gdje rijetki smiju i pogledati.
@tromblon - nesto slicno PM72. Mislim da bi mu glavna recenica bila "Ma, hebite se svi redom, ja vise necu cekati. Ko hoce samnom da ide, neka ide."
@pici - omiljeni lik. Ni jedna akcija bez njega, ne bi bila akcija. Ko bi nas nasmijavao u najtezim momentima?? Za razliku od @zateznistub, on bi kometarisao: "Ja bih to hebao!"
@Havana - nedo Bog nikome!

Ludo, pa zivi. Ali sto je najvaznije, taj te ni poginulog ne ostavlja. Meni ne trebao.
@pirpa - bolje ti je ne raspravljaj sa njim ako nemas dokaze. U vidu papira. Za rat su ti najpotrebniji ovakvi. Nema rokanja dok se sve ne stavi crno na bijelo.
@JoseMujica - shshshhshs. Sacemo im hebati majku. Nije bitno ko od nas ide, bitno je da im hebemo majku.
@Dozer - eh sad, po nekim pricama podrumas, ali ja bih ga ipak primio u jedinicu. Nije sala biti mobilisan krajem 1992. u specijalnu jedinicu policije. Jos samo da skonta da mu je cetnik zabio noz u stomak, a ne da ceka da akcija prodje pa da mu to drugi kazu. Sve ostalo ce ga ekipa nauciti.
@Gojeni H - ma sta ja znam. Ne volim ovakve tipove u borbi. Da ti svoju krv da bi ti prezivio, a sa njim sta bude.
@Ramzess Veliki - nema bitke, nema rata bez...... Ramzessa brata.
@parappa - covjek za sve i svasta. Uz njega se ne trebamo brinuti ni o cemu.
Itd. itd. da ne nabrajam vise (uz molbu da se ne naljute oni koje nisam spomenuo), jer su gori od nabrojanih.
E, sada posto se ja podobro napisah, samo bih na kraju upitao "90minut" (posto sam pokusao malo ti ih pribliziti) bi li on sa ovakvom rajom proveo 24 sata u ratnim uslovima??
Vjeruj, ja bih citav zivot.