Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#5051 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

mrAdil wrote:
insomnia78 wrote:Samo, Francuzi su se opasno krenuli sa obracunom protiv bilo kakvog podrzavanja ovih atentata
Dovoljno je npr izgovoriti u javnosti ili na internetu "ja sam, i ime jednog od napadaca" (ne smijem navesti primjer iz objektivnih razloga:D) pa da se zavrsi u zatvoru :D
Odmah se ide na sud i ekspresno se osudjuju
Neka, i treba
Jebes vise guju u njedrima
Sloboda govora?
Kakve veze sloboda govora ima sa podrzavanjem terorizma?
Podrzavanje terorizma je krivicno djelo
Eto imas u Bosni slobodu govora pa ti se cetnici i ustase smiju u lice
Drvenija87

#5052 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Drvenija87 »

rekla-kazala

#5053 Re: Terorizam u Parizu!

Post by rekla-kazala »

Ovo sa borbom za vjeru, religiju me podsjeća na ove brojke o spremnosti ljudi da ratuju za svoju zemlju.
Image
Što manje koristi od religije to više spremnosti za rat u ime religije. :-)
U gladnom Bangladešu 86% ljudi bi da gine za korumpiranu vlast a u uređenoj Njemačkoj samo 38%. :lol: :lol:
BiH je na 55 % spremnih za rat.
mrAdil

#5054 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mrAdil »

rekla-kazala wrote:Ovo sa borbom za vjeru, religiju me podsjeća na ove brojke o spremnosti ljudi da ratuju za svoju zemlju.
Image
U gladnom Bangladešu 86% ljudi bi da gine za korumpiranu vlast a u uređenoj Njemačkoj samo 38%. :lol: :lol:

A izvor statistike je???
mrAdil

#5055 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mrAdil »

insomnia78 wrote:
mrAdil wrote:
insomnia78 wrote:Samo, Francuzi su se opasno krenuli sa obracunom protiv bilo kakvog podrzavanja ovih atentata
Dovoljno je npr izgovoriti u javnosti ili na internetu "ja sam, i ime jednog od napadaca" (ne smijem navesti primjer iz objektivnih razloga:D) pa da se zavrsi u zatvoru :D
Neka, i treba
Sloboda govora?
Isti ti teroristi su bili Borci za ljudska prava u Libiji, Tunis u, Iraku, Siriji . ...

Šta bi preko noći?
rekla-kazala

#5056 Re: Terorizam u Parizu!

Post by rekla-kazala »

mrAdil wrote:
rekla-kazala wrote:Ovo sa borbom za vjeru, religiju me podsjeća na ove brojke o spremnosti ljudi da ratuju za svoju zemlju.
Image

A izvor statistike je???
Gallup
http://www.zenicablog.com/index.php/vij ... oju-drzavu
uglavnomja

#5057 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

mrAdil wrote:
insomnia78 wrote:
mrAdil wrote: Sloboda govora?
Isti ti teroristi su bili Borci za ljudska prava u Libiji, Tunis u, Iraku, Siriji . ...

Šta bi preko noći?

koja bolan ljudska prava i vehabije???
oni priznaju samo vjerske obaveze i to onako kako ih oni vide. ljudska prava :-)
koliko su ljudi, muslimana pobili da bi uveli vlast brace, a ne ljudskih prava?

ili ti mislis na ljudska prava kao na prava da se ide u dzamiju :-)

dobro rece kolega gore, ispiran mozak od djetinjstva, doveden do faze da se slusaju razni debili poput ovog kuduzuovica.
ali to je neko specijalno ispiranje. cita jedno, a zakljucuje drugo, onako kako on misli da treba biti.
Comaneci

#5058 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Comaneci »

Sezam wrote:
https://www.youtube.com/watch?v=49etk_B ... e=youtu.be

od 42 sekunde...kaze ovako:

"...pa kad se napise u novinama u Egiptu veliki naslov: Muhamed veliki ljubavnik! - odmah treba POBITI sve one koji su to napisali i sve one koji su ucestvovali u pisanju toga, sve one preko cijih ruku je preslo to a mogao je izmjeniti, zasluzuje da bude ubijen istog momenta. Jer ovdje se ne misli Muhamed veliki ljubavnik zato sto je poslanik rekao: ja volim zene. To je potpuno prirodno da covjek voli zene, nego ovdje se misli MUhamed veliki ljubavnik, ma MUhamed je ljubavnik veliki, on dozvoljava nemoral i sam je mozda bio nemoralan i slicno tome. E TO SE MISLI tim rijecima i to se danas siri u islamskom svijetu"

Eto vaseg doktora. Jadni ste vi koji ovog idiota uzimate za ozbiljno. Nije ni cudno da je Bosna na DNU svega u Evropi, kad vam ovakvi kreteni sole pamet, koje ocigledno nemate. Ali, s obzirom da tebi i slicnim tebi ispiraju mozak religijom jos od pelena, nije ni cudo da niste sposobni za bilo kakvu kriticku misao, vec uzimate divljacke norme kao normalne.

Ovakvu zasljepljenost kao u vehabija, svijet nije vidio jos od Hitlera i nacista.
Ne znam jel osjecam vise tugu ili gadjenje kad citam ovakve stvari...jos kad vidim da ima ljudi koji brane ovakve....neljude.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5059 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Chmoljo »

zahvaljujući ovim ucjenama NIN će i dalje biti moderator.

podvlačim, samo zbog ovih ucjena.

niko se nije sjetio da mi pošalje PP. niko! pa kad je tako...

:sax: :)
ODB

#5060 Re: Terorizam u Parizu!

Post by ODB »

Priznaj admine da bi taj bio admin u svakom slučaju ;-)
Chmoljo

#5061 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Chmoljo »

naravno da ne bi.

jer sam ja NIN-a već upozoravao na takve stvari. ali kad ste hadžije i tjerate inat, tjeraću ga i ja. i sad kažem, da ne bude "kuku, nismo znali", završena je rasprava na ovu temu.

gotovo!
Chmoljo

#5062 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Chmoljo »

kako rekoh... gotovo.

vratite se temi.
jefferson

#5063 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

Comaneci wrote:
Sezam wrote:
https://www.youtube.com/watch?v=49etk_B ... e=youtu.be

od 42 sekunde...kaze ovako:

"...pa kad se napise u novinama u Egiptu veliki naslov: Muhamed veliki ljubavnik! - odmah treba POBITI sve one koji su to napisali i sve one koji su ucestvovali u pisanju toga, sve one preko cijih ruku je preslo to a mogao je izmjeniti, zasluzuje da bude ubijen istog momenta. Jer ovdje se ne misli Muhamed veliki ljubavnik zato sto je poslanik rekao: ja volim zene. To je potpuno prirodno da covjek voli zene, nego ovdje se misli MUhamed veliki ljubavnik, ma MUhamed je ljubavnik veliki, on dozvoljava nemoral i sam je mozda bio nemoralan i slicno tome. E TO SE MISLI tim rijecima i to se danas siri u islamskom svijetu"

Eto vaseg doktora. Jadni ste vi koji ovog idiota uzimate za ozbiljno. Nije ni cudno da je Bosna na DNU svega u Evropi, kad vam ovakvi kreteni sole pamet, koje ocigledno nemate. Ali, s obzirom da tebi i slicnim tebi ispiraju mozak religijom jos od pelena, nije ni cudo da niste sposobni za bilo kakvu kriticku misao, vec uzimate divljacke norme kao normalne.

Ovakvu zasljepljenost kao u vehabija, svijet nije vidio jos od Hitlera i nacista.
Ne znam jel osjecam vise tugu ili gadjenje kad citam ovakve stvari...jos kad vidim da ima ljudi koji brane ovakve....neljude.
Sta kaze u Saffu: izvuceno iz konteksta :lol:
Ripicipi

#5064 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ripicipi »

mrAdil wrote:
Neka, i treba
Sloboda govora?
Ti jednostavno nisi normalan, tebi je podrzavanje terorizma sloboda govora :-)
Ja ako napisem da cu te naci, zaklati, izrafalati ili glavu odsjeci nije sloboda govora, vec krivicno djelo.

Vi vjernici bas ne kontate najosnovnije stvari.
Chisum

#5065 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Chisum »

Pa, sad, SAFFunjavi odavno truju ovaj forum.... Da ih se prepoznati po imbecilnim YouTube linkovima, "predavanjima" "profesora", koji fasuju kilu svaki put kad pokusaju sastaviti prostu prosirenu recenicu s ono jada od vokabulara kojim raspolazu, i ono par napacenih ganglija, bazdarenih na rani srednji vijek....

Tu je, onda, i bogat odgojno-obrazovni program, poucne teme poput: smiju li zene cupati obrve, smiju li izlaziti same iz kuce, smiju li se peglati pantalone, zasto pravi mumin treba navijati protiv Bosne na Svjetskom u Brazilu, kuda covjek da hoda, a da se ne nagazi na sihre - kazu, najvise ih je oko pijaca i kanalizacionih sahtova.... i tako, ta neka goruca pitaje i dileme 14. i 15. vijeka.
Last edited by Chisum on 17/01/2015 18:18, edited 1 time in total.
Chisum

#5066 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Chisum »

dupli
apoksiomen

#5067 Re: Terorizam u Parizu!

Post by apoksiomen »

aldinjo wrote:
Jadan je taj fakultet na kojem je taj poludivljak postao Dr.
E vidiš prije da si ti jadan. Čovjek je vjerovatno najjači doktor hadisa u regionu živ bio i ovakve uvrede može uputiti samo neko ko nije njega nikada uživo vidio.[/quote]

Islamski fakulteti koji dijele zapadnjačke akademske titule (mr., dr. i sl.) su cirkus živi (da nije, ne bi onaj Baghdadi imao PhD iz islamskih nauka). Dakle, sad mi svi treba da imamo pijetet prema njegovom doktoratu i intelektualnoj veličini jer je on doktorirao na teme tipa koliko smije žena od kuće i šta trebaš krivo reć da te se ubije. Ma genijalno.
Ili možda da shvatiš da nereligioznim ljudima to apsolutno ništa ne znači, cijela ta njegova nauka, kao što bi tebe sutra bilo baš briga što je neko obranio doktorat na katoličkom teološkom fakultetu na temu kako je Isus bog i čovjek u isto vrijeme ili sl.
Hadzi Lojo

#5068 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Hadzi Lojo »

Najzalosnije je sto se nasi papuanci pale na isti nacin kao i nepismeni alzirci i marokanci koji zive po Francuskoj.
Ja mislim da sam Bog i svi poslanici imaju smisla za satiru i humor i da im uopste nije vazno ko ce nesto nacrtati, mislim da se i sam Muhamed a.s. smije na sve ovo sto cine i jedni i drugi.
Ako neko vrijedja samoga Boga i poslanike, eventualna kazna mu se pise gore kod Svevisnjeg, a ljudima nije da sude.
Ja nesto nisam vidjeo da su se muslimani svijeta nesto zgrazali kada su mudjahedini u Afganistanu granatirali Budin kip isklesan u stijeni. Po meni jako lose djelo od strane pocinioca, umjesto da to cuvaju kao istorijski spomenik i koriste za razvoj turizma. Najzalosnije je da islamske zemlje ne vide da se radi o laznom Mehdiju, koji radi na stetu islama. Pa ljudi dragi u Siriji i Iraku se bore brat protiv brata, musliman protiv muslimana, nema veze kojeg mezheba. gdje je sada ta muslimanska konferencija, pa da kzau stanite idioti dokle viseeeee!!!!!!
Po meni je najveca uvreda i prkosenje muslimanima, pustanje Seselja na slobodu od strane zapadnih rezima, kao i igranje sa zrtvama genocida, dopustajuci ratnim zlocincima da se ismijavaju istima.
Gojeni H

#5069 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Gojeni H »

Chmoljo wrote:zahvaljujući ovim ucjenama NIN će i dalje biti moderator.

podvlačim, samo zbog ovih ucjena.

niko se nije sjetio da mi pošalje PP. niko! pa kad je tako...

:sax: :)
Fakat nisam znao da si glavni baba.
Gojeni H

#5070 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Gojeni H »

A sto se mi ovoliko palimo na nesto sto se desilo u Francuskoj? Isto kao da se slicne stvari ne desavaju u Pakistanu, Nigeriji i mnogim drugim zemljama.
Na stranu ovaj novi trend ISIL/Al Kaida, ali je ovo unutrasnji socijalni problem Francuske i neka se Francuska (i insomnia :D ) nose s tim problemom.
York Light 100`s

#5071 Re: Terorizam u Parizu!

Post by York Light 100`s »

Gojeni H wrote:A sto se mi ovoliko palimo na nesto sto se desilo u Francuskoj? Isto kao da se slicne stvari ne desavaju u Pakistanu, Nigeriji i mnogim drugim zemljama.
Na stranu ovaj novi trend ISIL/Al Kaida, ali je ovo unutrasnji socijalni problem Francuske i neka se Francuska (i insomnia :D ) nose s tim problemom.
Zato što ovaj slučaj može imati posljedice za kompletnu bošnjačku dijasporu i sve muslimane, zato što bi se to moglo odraziti na život tvoje tetke u Švedskoj, amidže u Parizu i sestre u Beču.
Tragedije koje se dese u Pakistanu i Nigeriji ne mogu uticati na tvoj život dok samo jedan mali požar na zapadu podmetnut od nekog arapa može uz spinovanje, uticaj medija i generalizovanje uticati na tvoj položaj u društvu za narednih 20 godina
Gojeni H

#5072 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Gojeni H »

York Light 100`s wrote:
Gojeni H wrote:A sto se mi ovoliko palimo na nesto sto se desilo u Francuskoj? Isto kao da se slicne stvari ne desavaju u Pakistanu, Nigeriji i mnogim drugim zemljama.
Zato što ovaj slučaj može imati posljedice za kompletnu bošnjačku dijasporu i sve muslimane, zato što bi se to moglo odraziti na život tvoje tetke u Švedskoj, amidže u Parizu i sestre u Beču.
Tragedije koje se dese u Pakistanu i Nigeriji ne mogu uticati na tvoj život dok samo jedan mali požar na zapadu podmetnut od nekog arapa može uz spinovanje, uticaj medija i generalizovanje uticati na tvoj položaj u društvu za narednih 20 godina
Odavno ja znam sta "tolerantni" hoce, ali nece moci ove noci. Zato i pitam. :D
Šunj

#5073 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Šunj »

Ostavite Paris i Francusku na miru, vratimo se u Bosnu i Hercegovinu!

Code: Select all

http://www.otisak.ba/bih/26216-na-fasadama-osvicu-uvredljivi-i-opasni-grafiti-ko-ce-brze-a-ko-prije-tursku-krv-da-prolije-f.html
Image
NA FASADAMA OSVIĆU UVREDLJIVI I OPASNI GRAFITI: KO ĆE BRŽE, A KO PRIJE TURSKU KRV DA PROLIJE
Subota, 17 Januar 2015 15:04
Na bijeljinskim fasadama ovih dana nastavlja se kampanja ispisivanja uvredljivih grafita. Nakon Mektepskog centra i fiskulturne sale jedne osnovne škole, najnoviji grafit ispisan je na fasadi jedne od zgrada u centru grada, u lokalnom žargonu poznatih kao "bijele zgrade", a poziva na "prlijevanje turske krvi".

Mladima blizak način ispoljavanja slobode izražavanja, na žalost, u ovoj verziji prije je poziv na mržnju, čak krvoločnost prema drugome. Dok je sličan grafit na sportskoj dvorani ipak prekrečen nakon desetak dana, krst sa četiri ćirilićna slova "s" na bijeljinskom Mektebu stoji više od mjesec dana, piše "avaz.ba". U Medžlisu Islamske zajednice Bijeljina kazali su da je ispisivanje grafita prijavljeno policiji, koja je uradila uviđaj, uzela izjave i obavijestila komunalno preduzeće koje do danas grafit nije uklonilo.

Građani Bijeljine s nostalgijom se sjećaju nekadašnjih bezazlenih i duhovitih grafita koji uglavnom nisu nikoga vrijeđali. Sada je, na žalost, drugačije, a vidjet će se koliko će ovo novo "umjetničko izražajno djelo" stajati tamo gdje su ga tvorci ispisali. Psihoanalitički i sociološki, vaspitno i obrazovno zasnovano je pitanje otkud potreba za ovakvom vrstom izražajnosti?
Image
Hadzi Lojo

#5074 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Hadzi Lojo »

E moj Gojeni, ja se bojim da se ne osvete na BiH, mi im ispadamo kao zrtveno jagnje za sve neuspjehe.
Ismijavali su BiH tokom citave agresije, uveli embargo, stotine rezolucija "bili ili nebili" reagovali po agresorskim snagama, zavrnuse nam ruku u Deytonu, nabacise djavolje drzavno uredjenje koje nigdje u svijetu ne postoji itd. (a kada treba udariti po muslimanima, od prve rezolucije im sve jasno i spremni za u roku sedam dana ni kisa im ne smeta kada bombarduju, a znamo kako im je smetala u Srebrenici).
Sudjenje u Hagu se svelo na parodiju, pustise Seselja kao da nije kriv ni za stradanje foka ili pingvina, samo sto ne kazu, ne budete li slusali pusticemo kerove ponovo sa lanca.
DijasporceMomce

#5075 Re: Terorizam u Parizu!

Post by DijasporceMomce »

Šunj wrote:Ostavite Paris i Francusku na miru, vratimo se u Bosnu i Hercegovinu!

Code: Select all

http://www.otisak.ba/bih/26216-na-fasadama-osvicu-uvredljivi-i-opasni-grafiti-ko-ce-brze-a-ko-prije-tursku-krv-da-prolije-f.html
Image
NA FASADAMA OSVIĆU UVREDLJIVI I OPASNI GRAFITI: KO ĆE BRŽE, A KO PRIJE TURSKU KRV DA PROLIJE
Subota, 17 Januar 2015 15:04
Na bijeljinskim fasadama ovih dana nastavlja se kampanja ispisivanja uvredljivih grafita. Nakon Mektepskog centra i fiskulturne sale jedne osnovne škole, najnoviji grafit ispisan je na fasadi jedne od zgrada u centru grada, u lokalnom žargonu poznatih kao "bijele zgrade", a poziva na "prlijevanje turske krvi".

Mladima blizak način ispoljavanja slobode izražavanja, na žalost, u ovoj verziji prije je poziv na mržnju, čak krvoločnost prema drugome. Dok je sličan grafit na sportskoj dvorani ipak prekrečen nakon desetak dana, krst sa četiri ćirilićna slova "s" na bijeljinskom Mektebu stoji više od mjesec dana, piše "avaz.ba". U Medžlisu Islamske zajednice Bijeljina kazali su da je ispisivanje grafita prijavljeno policiji, koja je uradila uviđaj, uzela izjave i obavijestila komunalno preduzeće koje do danas grafit nije uklonilo.

Građani Bijeljine s nostalgijom se sjećaju nekadašnjih bezazlenih i duhovitih grafita koji uglavnom nisu nikoga vrijeđali. Sada je, na žalost, drugačije, a vidjet će se koliko će ovo novo "umjetničko izražajno djelo" stajati tamo gdje su ga tvorci ispisali. Psihoanalitički i sociološki, vaspitno i obrazovno zasnovano je pitanje otkud potreba za ovakvom vrstom izražajnosti?
Image

samo da picimo po uhodanom stazom....svi srbi ovo misle i zele
Post Reply