Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
uglavnomja

#5051 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

paralelan problem sa dogtrustom su ti tzv. hranitelji pascadi ... mislim jos gori od trustovaca. oni samo klepaju pare, a hranitelji odrzavaju i povecavaju broj pasa na ulici. da nije njih - vecina pasa ne bi prezivjela. ili bi dosad neko smrtno stradao (mislim ljudsko bice, ne zivotinja. macke su vec bivsi stanovnici sarajeva)

a ti hranitelji se najvise zalazu da vlasnici placaju kazne za napustene pse .
tom logikom: neka ova blesurda hrani pascad u parku. znaci njena su. a u parku su. znaci napustila ih je jer nisu u kuci. znaci izvoli platiti kaznu, po glavi pasceta ... plus preksajnu prijavu za remecenje javnog reda i mira i komunalnu prijavu za prljanje i neciscenje govoana za svojim psima. plus prijava za brnjice

napad, verbalni ili fizicki na sintore - kaznena prijava.
sakrivanje pascadi od sintera, opet kaznena prijava

itd

pa haj dodji sutra i hrani ih ...

mislim ako vlast ne moze nista englezima, moze domacim cvakama.
a fino bi se skupilo para, taman za eutanaziju, bezbolnu, sa wagnerom i mozartom u pozadini poslije posljednje vecere.
pakica_

#5052 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Lokom je usao juce covjeku u hodnik i pokusao uzeti njegovog psa.. Helouuuuu!!!!! murija bez naloga ne smije krociti na posjed gologuzog lika koji mlatara cunom i utokom, a ovi kao upadaju tek tako nekome u kucu... jebem ti i bosnu i hercegovinu i narod u istoj!!
Eto kakve kerove hvataju, corkani coravi! Treci slucaj uzimanja VLASNICKOG psa iz KUCE!!!!!
Treba nas sve skupa pobiti.. I stakore i macke i kerove i ptice i ljude, spalit nas do temelja i zvat svabu da napravi drzavu na lijepoj nam teritoriji..
Jeste, veci je problem sto jedan INSAN pisa i sere u haustoru ili liftu nego 11000 kerova sto to rade po parkovima.. Pobogu, to je covjek, homo sapiens, je li mu se treba crtati da se ne pisa i ne sere po haustorima i liftovima!?!?!?!?!? covjek bi trebao znati da ne treba djecju pelenu hrleknut kroz prozor, trebao bi poklopiti jebeni kontejner (postoje poklopci, necete vjerovati) pa ti kerovi ne bi raznosili smece..
Ali jok, mi idemo logikom ako moze komsija, mogu i ja..
Ja kerove ne vodim u park zbog igala, kurtona, razbijenih flasa, insanskih govana po grmovima.. Kamoli da povedem sestrica da se igra na toj travi..
I dalje stojim iza toga da keru nije mjesto na ulici, nijednom. Pa ni onom razdraganom, ali pobogu vise, shvatite da oni NISU najveci problem ove jebene drzave
dezurni_ucenik

#5053 Re: Problem pasa lutalica

Post by dezurni_ucenik »

pakica_ wrote:Lokom je usao juce covjeku u hodnik i pokusao uzeti njegovog psa.. Helouuuuu!!!!! murija bez naloga ne smije krociti na posjed gologuzog lika koji mlatara cunom i utokom, a ovi kao upadaju tek tako nekome u kucu... jebem ti i bosnu i hercegovinu i narod u istoj!!
Eto kakve kerove hvataju, corkani coravi! Treci slucaj uzimanja VLASNICKOG psa iz KUCE!!!!!
Treba nas sve skupa pobiti.. I stakore i macke i kerove i ptice i ljude, spalit nas do temelja i zvat svabu da napravi drzavu na lijepoj nam teritoriji..
Jeste, veci je problem sto jedan INSAN pisa i sere u haustoru ili liftu nego 11000 kerova sto to rade po parkovima.. Pobogu, to je covjek, homo sapiens, je li mu se treba crtati da se ne pisa i ne sere po haustorima i liftovima!?!?!?!?!? covjek bi trebao znati da ne treba djecju pelenu hrleknut kroz prozor, trebao bi poklopiti jebeni kontejner (postoje poklopci, necete vjerovati) pa ti kerovi ne bi raznosili smece..
Ja kerove ne vodim u park zbog igala, kurtona, razbijenih flasa, insanskih govana po grmovima.. Kamoli da povedem sestrica da se igra na toj travi..
I dalje stojim iza toga da keru nije mjesto na ulici, nijednom. Pa ni onom razdraganom, ali pobogu vise, shvatite da oni NISU najveci problem ove jebene drzave

Imam osjecaj da su neki poceli da izmisljaju stvari.
Last edited by dezurni_ucenik on 19/03/2015 13:43, edited 2 times in total.
5 0 5

#5054 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

samo po zakonu. :)
pakica_

#5055 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

dezurni_ucenik wrote:
Vjeruj u sta hoces, info je 100% tacan
Matzan

#5056 Re: Problem pasa lutalica

Post by Matzan »

Image
Stjui

#5057 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

pakica_ wrote:Lokom je usao juce covjeku u hodnik i pokusao uzeti njegovog psa.. Helouuuuu!!!!! murija bez naloga ne smije krociti na posjed gologuzog lika koji mlatara cunom i utokom, a ovi kao upadaju tek tako nekome u kucu... jebem ti i bosnu i hercegovinu i narod u istoj!!
opet se kabadahišete gđice.pakice.pustite ljude da rade svoj posao!
dezurni_ucenik

#5058 Re: Problem pasa lutalica

Post by dezurni_ucenik »

pakica_ wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Haj' dobro,ako ti kazes. :-)

Premda ja i dalje vjerujem da je u pitanju fantazija lezihljebovica iz Dogtrusta.
pakica_

#5059 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Stjui wrote:
opet se kabadahišete gđice.pakice.pustite ljude da rade svoj posao!
Kad budu radili svoj posao po zakonu, pustit cu ih..
pakica_

#5060 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

dezurni_ucenik wrote:
pakica_ wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Haj' dobro,ako ti kazes. :-)

Premda ja i dalje vjerujem da je u pitanju fantazija lezihljebovica iz Dogtrusta.
Nema veze s keroljupcima, nije info od njih potekao.. Lik zivi u prizemlju, vrata otvorena, ker lezao u hodniku. Mjesanac, doduse, pa su mozda kontali da je zalutao u jebeni hodnik.. Covjek u kuhinji sjedio i mozete mislit showa kad ih je sreo..
Stjui

#5061 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

pakica_ wrote: Kad budu radili svoj posao po zakonu, pustit cu ih..
pustit ćeš ih ili ode opet 5 glava iz pađe :D
dezurni_ucenik

#5062 Re: Problem pasa lutalica

Post by dezurni_ucenik »

As i said previously - fantazija.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5063 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

Cuj problem sto das psu da jede?! Ja ga ne mogu gledati gladnog, ali studija je potvrdila da tamo gdje su te zivotinje site, nema problema sa agresivnim psima i sl., dok imas situaciju pasa sa ispalim rebrima, e ti su opasni. Vjerovatno bi i covjek bio agresivan da ga neko izgladnjava, poceo bi gristi na kraju. Nego, hajmo ga izgladnjeti, neka krepa. Jebem ti led, u sta su se ljudi pretvorili :roll:
Eto bila je citava akcija oko sterilizacije, pa opet imamo male kucice. Kako?? Roda donijela. Treba te gazde sto izbacuju na ulicu malo izgladnjivati, oni su problem.
pakica_

#5064 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Stjui wrote:
pakica_ wrote: Kad budu radili svoj posao po zakonu, pustit cu ih..
pustit ćeš ih ili ode opet 5 glava iz pađe :D
Kazna pobijena na sudu, trosak pozitivna nula, sta ces sad!?
pakica_

#5065 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Tomahawk11 wrote:Cuj problem sto das psu da jede?! Ja ga ne mogu gledati gladnog, ali studija je potvrdila da tamo gdje su te zivotinje site, nema problema sa agresivnim psima i sl., dok imas situaciju pasa sa ispalim rebrima, e ti su opasni. Vjerovatno bi i covjek bio agresivan da ga neko izgladnjava, poceo bi gristi na kraju. Nego, hajmo ga izgladnjeti, neka krepa. Jebem ti led, u sta su se ljudi pretvorili :roll:
Eto bila je citava akcija oko sterilizacije, pa opet imamo male kucice. Kako?? Roda donijela. Treba te gazde sto izbacuju na ulicu malo izgladnjivati, oni su problem.
Nemas pojma, padaju s marsa, kakvi vlasnici kakva cuda
uglavnomja

#5066 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

.
Last edited by uglavnomja on 19/03/2015 14:04, edited 1 time in total.
uglavnomja

#5067 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

uglavnomja wrote:
Tomahawk11 wrote:Cuj problem sto das psu da jede?! Ja ga ne mogu gledati gladnog, ali studija je potvrdila da tamo gdje su te zivotinje site, nema problema sa agresivnim psima i sl., dok imas situaciju pasa sa ispalim rebrima, e ti su opasni. Vjerovatno bi i covjek bio agresivan da ga neko izgladnjava, poceo bi gristi na kraju. Nego, hajmo ga izgladnjeti, neka krepa. Jebem ti led, u sta su se ljudi pretvorili :roll:

jah, logika je boli glava ...

zivotinje, divlje, u coporima napadaju sve redom zbor hrane i terotirije (na kojoj je hrana) i zbog zenki.
sutra ce doci drugi pas i napasti tog sto ga ti hranis zbog hrane koju ti bacas. a svaki sit ker ce napraviti brdo kucica i odjednom ces imati copor za hranjenje .

a kote se zenke sa mrkicama na usima, to cak i keroljupci priznaju.

pakice, daj zakon po kojem ne smije policija bez naloga uci na privatan posjed ako vjeruje da je u toku vrsenje krivicnog djela? mahanje utokom i cunom? ako lema zenu?
The BEN10

#5068 Re: Problem pasa lutalica

Post by The BEN10 »

http://saff.ba/zloupotreba-sarajevske-d ... -lutalice/
Umjesto toga, Dogs Trust te milione troši, između ostalog, na propagandu koja ima za cilj očuvanje pseće zajednice u Sarajevu. Uz pomoć medija koje finansiraju, kao što je portal Klix, Dogs Trust vješto manipulira učenicima pojedinih sarajevskih škola. Tako je na portalu Klix ovih dana objavljen tekst o inicijativi tri učenice iz OŠ “Ćamil Sijarić” u Sarajevu koje su osnovale Facebook grupu za očuvanje pasa lutalica u svojoj mjesnoj zajednici. Spomenute učenice nisu učinile ništa značajno, čak nisu uspjele skupiti više od sto lajkova na toj stranici, ali to je bilo dovoljno da Klix uz finansijsku podršku Dogs Trusta pokrene kampanju iskorištavanja njihove inicijative. Ključna rečenica u Klixovom tekstu o spomenutoj inicijativi učenica iz OŠ “Ćamil Sijarić” glasi: „Trenutno prave planove i projekte kako bi pronašli najbolje rješenje i privolili općine i druge društveno odgovorne institucije da im daju donacije“. U nastavku teksta djevojčice objašnjavaju da im donacije trebaju za povećanje azila za zbrinjavanje pasa lutalica. U tom grmu leži zec. Dogs Trustu s najvažnije donacije, što više pasa to više funti.
Zašto Klix toliko pažnje pridaje DogsTrust udruženju pitam se!?
Naslovnica

#5069 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Došli u avliju, ušli u hodnik i pokušali uzeti njegovog psa?!?!
Treći slučaj ulaska u privatni posjed i uzimanja vlasničkog psa?!
Ako je to tačno, gdje je tu policija?!
btw, i meni smeta ovaj jedan manijak što piša po haustoru, samo čekam da mi naleti šaka (ne znam ko je, ima nekoliko kandidata), ima da nastavi pišati u pelene.
Znači, smeta mi sve što normalnom insanu smeta, pa tako i ulični pišači, narkomani, razbijene flaše, a pravo da ti kažem, smetaju mi i čopori pasa po ulicama. I što se tiče smeća, raznose kerovi (100%) a raznose i one goleme vrane, gledao svojim očima.
Naslovnica

#5070 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

The BEN10 wrote:http://saff.ba/zloupotreba-sarajevske-d ... -lutalice/
Umjesto toga, Dogs Trust te milione troši, između ostalog, na propagandu koja ima za cilj očuvanje pseće zajednice u Sarajevu. Uz pomoć medija koje finansiraju, kao što je portal Klix, Dogs Trust vješto manipulira učenicima pojedinih sarajevskih škola. Tako je na portalu Klix ovih dana objavljen tekst o inicijativi tri učenice iz OŠ “Ćamil Sijarić” u Sarajevu koje su osnovale Facebook grupu za očuvanje pasa lutalica u svojoj mjesnoj zajednici. Spomenute učenice nisu učinile ništa značajno, čak nisu uspjele skupiti više od sto lajkova na toj stranici, ali to je bilo dovoljno da Klix uz finansijsku podršku Dogs Trusta pokrene kampanju iskorištavanja njihove inicijative. Ključna rečenica u Klixovom tekstu o spomenutoj inicijativi učenica iz OŠ “Ćamil Sijarić” glasi: „Trenutno prave planove i projekte kako bi pronašli najbolje rješenje i privolili općine i druge društveno odgovorne institucije da im daju donacije“. U nastavku teksta djevojčice objašnjavaju da im donacije trebaju za povećanje azila za zbrinjavanje pasa lutalica. U tom grmu leži zec. Dogs Trustu s najvažnije donacije, što više pasa to više funti.
Zato što ih Dogs Trust izdašno finansira, što preko marketinškog prostora, što parama za lobiranje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5071 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

@uglavnomja, eto, logika ili ne, kod mene je to jednostavno. Ja ne mogu ni insana ni hajvana gledati gladnog. Taj hajvan nije kriv sto ga je neko nabio nogom na ulicu. Sto si ga nabavljao? Vidio svi imaju, pa daj i meni, a nemam hljeba da jedem?!
Normalno da ce doci. I kad ove sve sad istrijebe, opet ce doci drugi. A znas li zasto? Zato sto ce tvoj komsija pustiti cuku, a moj komsija ce pustiti kujicu, pa ce se oni spare, pa dodju mali kucici, pa jos kucica i citav copor. E, to je problem. Al nema veze, nisu krivi taj tvoj i moj komsija, nego su zivotinje krive, koji qrtz rade na ulici?!
Mene ni jedan taj cuko nije jos napao. Niti vidim da imaju afiniteta prema tome. Znalo se desiti zato da idem nekim dijelovima grada i vidim izgladnjele, poludjele pse. E, ti su opasni. Gladni, gdje nece biti. A kriv je - tvoj i moj komsija u ovom gradu. A ti kako hoces.
P.S. ne cucim po cijele dane hraneci cuke. To je ono sto se desi spontano, vidim cuku, dam mu da jede. Blizu pekara, dam mu da jede. Jednom sam vidio malo kuce i malu macu. Zajedno. Po tvom, trebao sam ih zaobici, pustiti da krepaju. Ja to ne mogu. Jbg, svako za sebe.
prog321

#5072 Re: Problem pasa lutalica

Post by prog321 »

Tomahawk11 wrote: Normalno da ce doci. I kad ove sve sad istrijebe, opet ce doci drugi. .
Kad ponovo dodju opet ce biti pobijeni.
Vidis, nesto kao copor pasa ne postoji u civilizacijskim gradovima. Ima ih u Africi i pokojom prcijom u Aziji.
Na Zapadu neces vidjeti psa na ulici. Zasto ? Jer ih pobiju ako ne nadju vlasnike za njih.
Naslovnica

#5073 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Ne dajem lutalicama da jedu, isto kao što i ovim što prose ne dam feninga. Znam da ništa dobro neću učiniti ako im dajem.
Nazovem humanitarni kada treba, dam nani ili dedi ispred rijaseta, i to je to. Taman dovoljno.
uglavnomja

#5074 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

Tomahawk11 wrote:@uglavnomja, eto, logika ili ne, kod mene je to jednostavno. Ja ne mogu ni insana ni hajvana gledati gladnog. Taj hajvan nije kriv sto ga je neko nabio nogom na ulicu. Sto si ga nabavljao? Vidio svi imaju, pa daj i meni, a nemam hljeba da jedem?!
Normalno da ce doci. I kad ove sve sad istrijebe, opet ce doci drugi. A znas li zasto? Zato sto ce tvoj komsija pustiti cuku, a moj komsija ce pustiti kujicu, pa ce se oni spare, pa dodju mali kucici, pa jos kucica i citav copor. E, to je problem. Al nema veze, nisu krivi taj tvoj i moj komsija, nego su zivotinje krive, koji qrtz rade na ulici?!
Mene ni jedan taj cuko nije jos napao. Niti vidim da imaju afiniteta prema tome. Znalo se desiti zato da idem nekim dijelovima grada i vidim izgladnjele, poludjele pse. E, ti su opasni. Gladni, gdje nece biti. A kriv je - tvoj i moj komsija u ovom gradu. A ti kako hoces.
P.S. ne cucim po cijele dane hraneci cuke. To je ono sto se desi spontano, vidim cuku, dam mu da jede. Blizu pekara, dam mu da jede. Jednom sam vidio malo kuce i malu macu. Zajedno. Po tvom, trebao sam ih zaobici, pustiti da krepaju. Ja to ne mogu. Jbg, svako za sebe.

ziv bio, dobro pogledaj tu pascad pa reci je li to ikada imalo vlasnika, bilo u kuci ... ko drzi avlijanere za ljubimce? ljudi kupuju rasne pse, broj milionite generacije divljih mjesanaca koje je neko udoomio je u promilima.

ako neko izbaci rasnog psa - eto pakica ekspres stize sa parama za smjestajj i udomljavanje. i slikanje, nravno. ali samo RASNIH pasa. kojih je 1-2% medju ulicarima.
The BEN10

#5075 Re: Problem pasa lutalica

Post by The BEN10 »

Naslovnica wrote:
The BEN10 wrote:http://saff.ba/zloupotreba-sarajevske-d ... -lutalice/
Zato što ih Dogs Trust izdašno finansira, što preko marketinškog prostora, što parama za lobiranje.
Upravo tako. I klik-ovci poturaju tekstove na portal koje piše DogsTrust lično! I to parazitsko udruženje se onda na jedan takav način obračunava sa LOKOM-om i svima koji bi htjeli napraviti red. I još par plaćenih interesdžija koji grakću po forumima se tu nađe da im daju podršku...
Locked