Irak
- elfa
- Kikibombona
#5052 Re: ISIS zauzeo Mosul
apsidejzi wrote:Naprotiv, to sto USA radi posljednjih 10 godina nije greska nego ogromni uspjeh... oligarhije sa raznih strana svijeta. Koliko su samo nafte prodali po deset puta vecoj cijeni od nabavne jer da su imali normalan Irak imali bi 10 puta manje profita. Koga briga za ljudima kad mozes nesto kupiti za 1KM a prodati za 10KM u kolicini od nekoliko miliona DNEVNO. Velike su pare u pitanju da bi se ovo na bliskom istoku moglo nazvati greska za greskom. Ti ljudi ne grijese, nego igraju prljavo i bez empatije. Psihopate.Ali Kemal wrote: Mislim da to sto radi USA u poslijednjih 10 godina sve veca greska za greskom.
- amoninan
- amoninan
#5054 Re: ISIS zauzeo Mosul
Australia to deploy 200 troops, 400 RAAF personnel, 8 F/A-18F Super Hornets, an AWACS aircraft and aerial refueling aircraft to a base in the UAE for missions over Iraq
http://www.smh.com.au/federal-politics/ ... 0gqfc.html
-
siponja
#5055 Re: ISIS zauzeo Mosul
meni nikako nisu jasni ovi Australci, Prvi svjetski rat, Drugi svjetski rat, uvijek su tu kao guzni priljepak Britanije i USA, u svakom ratu koji Britanija vodi moraju i ovi bilmezi ginuti, pa šta se njih tiče sve ovo, na koji način su oni ugroženi? ili su oni još uvijek neka vazalna država Britanskog kraljevstva pa možda postoji neki zakon po kojem i oni moraju ratova i ginut svugdje gdje to čine Britanci?amoninan wrote:Australia to deploy 200 troops, 400 RAAF personnel, 8 F/A-18F Super Hornets, an AWACS aircraft and aerial refueling aircraft to a base in the UAE for missions over Iraq
isto je i sa Kanadom ako se ne varam.
- amoninan
#5056 Re: ISIS zauzeo Mosul
AUSCANNZUKUSsiponja wrote:meni nikako nisu jasni ovi Australci, Prvi svjetski rat, Drugi svjetski rat, uvijek su tu kao guzni priljepak Britanije i USA, u svakom ratu koji Britanija vodi moraju i ovi bilmezi ginuti, pa šta se njih tiče sve ovo, na koji način su oni ugroženi? ili su oni još uvijek neka vazalna država Britanskog kraljevstva pa možda postoji neki zakon po kojem i oni moraju ratova i ginut svugdje gdje to čine Britanci?amoninan wrote:Australia to deploy 200 troops, 400 RAAF personnel, 8 F/A-18F Super Hornets, an AWACS aircraft and aerial refueling aircraft to a base in the UAE for missions over Iraq
http://www.smh.com.au/federal-politics/ ... 0gqfc.html![]()
isto je i sa Kanadom ako se ne varam.
ASIC
Five Eyes
- animals
#5057 Re: ISIS zauzeo Mosul
meni nikako nisu jasni ovi Australci, Prvi svjetski rat, Drugi svjetski rat, uvijek su tu kao guzni priljepak Britanije i USA, u svakom ratu koji Britanija vodi moraju i ovi bilmezi ginuti, pa šta se njih tiče sve ovo, na koji način su oni ugroženi? ili su oni još uvijek neka vazalna država Britanskog kraljevstva pa možda postoji neki zakon po kojem i oni moraju ratova i ginut svugdje gdje to čine Britanci?siponja wrote:amoninan wrote:Australia to deploy 200 troops, 400 RAAF personnel, 8 F/A-18F Super Hornets, an AWACS aircraft and aerial refueling aircraft to a base in the UAE for missions over Iraq
isto je i sa Kanadom ako se ne varam.[/quote
Malo da znas povijest ove dvije drzave bilo bi ti jasnije..
-
siponja
#5058 Re: ISIS zauzeo Mosul
animals wrote:meni nikako nisu jasni ovi Australci, Prvi svjetski rat, Drugi svjetski rat, uvijek su tu kao guzni priljepak Britanije i USA, u svakom ratu koji Britanija vodi moraju i ovi bilmezi ginuti, pa šta se njih tiče sve ovo, na koji način su oni ugroženi? ili su oni još uvijek neka vazalna država Britanskog kraljevstva pa možda postoji neki zakon po kojem i oni moraju ratova i ginut svugdje gdje to čine Britanci?siponja wrote:amoninan wrote:Australia to deploy 200 troops, 400 RAAF personnel, 8 F/A-18F Super Hornets, an AWACS aircraft and aerial refueling aircraft to a base in the UAE for missions over Iraq
http://www.smh.com.au/federal-politics/ ... 0gqfc.html![]()
isto je i sa Kanadom ako se ne varam.[/quote
Malo da znas povijest ove dvije drzave bilo bi ti jasnije..
znam ako ništa više onda ono bar sa wikipedije, ali zar moraju još uvijek biti i zar su još uvijek britanski guzni priljepci.hoće li ikad postati nezavisni u punom smislu riječi. pitam se ako bi se sutra i Škotska na referendumu odvojila da li bi i dalje ostala guzni engleski priljepak i na svaki mig Engleza i dalje išli ginuti po Afganistanu, Iraku, Siriji.
zamisli da sad latinoameričke države skaču na svaki mig Španije i šalju vojnike da ginu svugdje tamo gdje ginu španjolski vojnici ??
za ovo što je amoninan postavio nisam znao, iako mi je bilo jasno da su prema Britaniji u nekom posebnom odnosu i Kanada i Australija ali da su im u podaničkom odnosu to mi je neshvatljivo.
- Kikibombona
#5059 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ma nisu u podanickom odnosu. Interes. Rastale se oni sa arapskim resursima, ne brini.siponja wrote: za ovo što je amoninan postavio nisam znao, iako mi je bilo jasno da su prema Britaniji u nekom posebnom odnosu i Kanada i Australija ali da su im u podaničkom odnosu to mi je neshvatljivo.
- vivaldi
#5060 Re: ISIS zauzeo Mosul
cuj nisu valjda u "podanickom"..jok eto slobodni su ko ostatak svijeta
- Kikibombona
#5061 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sta, hoces reci da se Australija i Kanada zrtvuju za nista?vivaldi wrote:cuj nisu valjda u "podanickom"..jok eto slobodni su ko ostatak svijeta
Hoces reci da primaju naredbe od VB?
- Challenger__
#5062 Re: ISIS zauzeo Mosul
Znaš li ko je nominali šef države u Kanadi?
- vivaldi
#5063 Re: ISIS zauzeo Mosul
120 miliona ljudi, tehnoloska supersila, i onda covjek kaze ovoKikibombona wrote:Sta, hoces reci da se Australija i Kanada zrtvuju za nista?vivaldi wrote:cuj nisu valjda u "podanickom"..jok eto slobodni su ko ostatak svijeta
Hoces reci da primaju naredbe od VB?
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/492910/Gr ... tiskom-SAD
i sad se ti cuditi australiji, kanadi..ma bilo kome. free will, slobodan svijet, kurac palac..
zna se ko prica, a ko samo klima glavom
- amoninan
#5064 Re: ISIS zauzeo Mosul
ne znam, znam da je gradonačelnik Toronta likčinaChallenger__ wrote:Znaš li ko je nominali šef države u Kanadi?
- Challenger__
#5065 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pitao sam Kikija. Odgovor je - britanski monarh.amoninan wrote:ne znam, znam da je gradonačelnik Toronta likčinaChallenger__ wrote:Znaš li ko je nominali šef države u Kanadi?
- amoninan
#5066 Re: ISIS zauzeo Mosul
ama znam da si ganje... nego morao sam spomenuti tog lika kad se već ukazala prilika.Challenger__ wrote:Pitao sam Kikija. Odgovor je - britanski monarh.amoninan wrote:ne znam, znam da je gradonačelnik Toronta likčinaChallenger__ wrote:Znaš li ko je nominali šef države u Kanadi?
- Challenger__
#5067 Re: ISIS zauzeo Mosul
Možeš koju o njemu? Nemam pojma ko je lik.
- amoninan
#5068 Re: ISIS zauzeo Mosul
https://www.youtube.com/watch?v=w8UOfp3znB8Challenger__ wrote:Možeš koju o njemu? Nemam pojma ko je lik.
- Kikibombona
#5069 Re: ISIS zauzeo Mosul
Japan je priljepak zapadnoj alijansi.vivaldi wrote:
120 miliona ljudi, tehnoloska supersila, i onda covjek kaze ovo
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/492910/Gr ... tiskom-SAD
i sad se ti cuditi australiji, kanadi..ma bilo kome. free will, slobodan svijet, kurac palac..
zna se ko prica, a ko samo klima glavom
Australija i Kanada CINE zapadnu alijansu. Uz Ameriku su iz interesa, zajedno mesetare.
- Challenger__
#5070 Re: ISIS zauzeo Mosul
Australija, Kanada, Novi Zeland, SAD i GB čine "five eyes" (napisao ti je Ami), odnosno osnovni, unutrašnji krug angloameričke (anglofone) imperije, ili kako se to alternativno definiše anglo-cionističke osovine.Australija i Kanada CINE zapadnu alijansu. Uz Ameriku su iz interesa, zajedno mesetare.
Oni su unutrašnji krug, a Japan je vazal.
- Kikibombona
#5071 Re: ISIS zauzeo Mosul
Upravo sam to napisao! Ja sam ih nazvao 'priljepkom' ti 'vazalom'.Challenger__ wrote:Australija, Kanada, Novi Zeland, SAD i GB čine "five eyes" (napisao ti je Ami), odnosno osnovni, unutrašnji krug angloameričke (anglofone) imperije, ili kako se to alternativno definiše anglo-cionističke osovine.Australija i Kanada CINE zapadnu alijansu. Uz Ameriku su iz interesa, zajedno mesetare.
Oni su unutrašnji krug, a Japan je vazal.
Slazem se.
Naravno, raspodjela dobara ide prema zaslugama. Ameri prvi biraju i uzimaju najvise, onda VB, pa se namiruju ostali.....
Poenta je da u svemu ovome ucestvuju zato sto zele, zato sto u tome pronalaze interes. Japan i druge Amerika ucjenjuje. Japanci cak i priznse, kao pravi ponosan narod.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5072 Re: ISIS zauzeo Mosul
super za zarakijat se sa njim... malo hajvan kad je na odgovornoj funkciji.Challenger__ wrote:Možeš koju o njemu? Nemam pojma ko je lik.
- Opetja033
#5073 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pa ruku na srce nije samo za zarakijat.Chmoljo wrote:super za zarakijat se sa njim... malo hajvan kad je na odgovornoj funkciji.Challenger__ wrote:Možeš koju o njemu? Nemam pojma ko je lik.
Ali izgleda da je obolio od raka, nemam detaljnije informacije sta je u pitanju.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kwame_Kilpatrick
Level iznad i jadnog Forda.
Live fast, die young - life as a mayor.
- ema_
#5074 Re: ISIS zauzeo Mosul
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/jedna ... /140915069
I u šta ti život ode.
(čak i ako je dezinformacija, ima takvih slučajeva svakako...)
I u šta ti život ode.
(čak i ako je dezinformacija, ima takvih slučajeva svakako...)
- Rampage
#5075 Re: ISIS zauzeo Mosul
Najveće zlo našeg vremena:(