Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
relativno84

#5051 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by relativno84 »

IcedMFEarth wrote:Warning for HIT 632221571 Hi 30140975, Your work for job 632221571 has been flagged for review. This could be because your answers did not match another worker, or because something you did during the job was suspicious to our system. You have still been paid due to your good reputation with us, however please be more careful going forward. Our system does make mistakes. If you think we've made a mistake, please submit a dispute at http://turkdesk.rainforestqa.com/?worke ... =632221571 and a human will review within one business day. (You can also use this link to view the job.) If we made a mistake, we'll bonus you $0.05 automatically if your dispute is approved. Note: Being rejected, flagged or blocked in Rainforest will never affect your standing or score with CrowdFlower. We never report this information back to them, we only use it internally. Rainforest / we-pay-you-fast team ref: 1592199

Izgleda da nisam ni ja dobro skonto :lol:
Ooh pa kolege :D isto sam i ja dobio al nije bilo neke kazne, tako da opusteno :D
mikrozadatak

#5052 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

relativno84 wrote:
IcedMFEarth wrote:Warning for HIT 632221571 Hi 30140975, Your work for job 632221571 has been flagged for review. This could be because your answers did not match another worker, or because something you did during the job was suspicious to our system. You have still been paid due to your good reputation with us, however please be more careful going forward. Our system does make mistakes. If you think we've made a mistake, please submit a dispute at http://turkdesk.rainforestqa.com/?worke ... =632221571 and a human will review within one business day. (You can also use this link to view the job.) If we made a mistake, we'll bonus you $0.05 automatically if your dispute is approved. Note: Being rejected, flagged or blocked in Rainforest will never affect your standing or score with CrowdFlower. We never report this information back to them, we only use it internally. Rainforest / we-pay-you-fast team ref: 1592199

Izgleda da nisam ni ja dobro skonto :lol:
Ooh pa kolege :D isto sam i ja dobio al nije bilo neke kazne, tako da opusteno :D
Ja ovaj task odavno ne igram, svako malo neki problem. Ima tamo negdje link, mozes vidjeti na koliko taskova si zeznuo. Mislim da ako pogrijesis 10 puta dobijas pravi flag ili tako nesto.
Meni sad cim pise da task ima bonus, bjezim kao od zmije. Radi 3 centa stajao mi flag 30 dana.
babaroga1x

#5053 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

Lunetina wrote:Ljudi, pomagajte! :D

Nije baš pitanje za ovu temu, ali ima dodirnih tačaka.

Sestra je nedavno počela sa rješavanjem mikrozadataka... Najprije je isposlovala Visa electron debitnu karticu kod RF banke, ja joj napravila PayPal account, uredno unijela sve potrebne podatke, PayPal 'skinuo' pare, a poslije verifikacije ih i vratio, tako da joj je stanje 1,95 USD.

Na moju inicijativu je večeras sa Neobux-a prebacila zarađenih 15 $ na PayPal. Regularno sve prošlo, stoji pod History da je transfer novca uspio, međutim na PayPal-u se ne vidi ništa... i dalje samo 1,95 $. Još ispade da kartica nije verifikovana za 'primanje' sredstava, a urađeni su svi koraci kako sam i sebi verifikovala karticu. Sve i da nije verifikovana, zar na PayPal balance-u ne bi trebalo da stoji i ovih prenijetih 15 $.

Zna li iko šta sada ovo znači, da li su joj ove pare propale? :run:

Na Profile -> My money -> Credit cards (Updates) stoji 'Accepts PayPal withdrawals'.
na mailu na kojem se regala na neobux je trebala dobiti poruku, potražiti je i pogledati jel ima neki kod unutra... tipa transaction ID i sl... to zapisati i slati paypalu support case s tim podacima i pitati gdje su pare...
Lunetina

#5054 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Lunetina »

Hvala baba! :wink:

Nije me dugo bilo na ovoj temi i mikro me uputio da je kolegica cappuccino imala isti problem na relaciji PayPal-Neobux. Biće da sestrina kartica ipak nije bila verifikovana za 'primanje' novca. Moj slučaj je bio malo specifičan, jer sam ja promijenila tri kartice, već sam imala Visa UniCredit banke verifikovanu za obje vrste transakcija, a kada sam nju promijenila Visa karticom RF banke, bilo je potrebno da izvršim samo generalnu verifikaciju (mogućnost primanja novca je izgleda ostala zabilježena negdje u sistemu), dok je sestra prvi put uopšte otvorila account na PayPal-u.

Poslala sam Support request Neobux-u (osjećam se krivom :place: ) sa sestrinog laptopa i nadam se da će riješiti slučaj na isti način kao i kod kolegice cappuccino. :cekam:
cappuccino wrote:
Što se mog slučaja tiče, evo ako se još nekom slučajno desi...na neobuxu sam poslala support ticket, objasnila šta se desilo i u roku od 2 minute su mi vratili novac na račun. Happy end :thumbup:
relativno84

#5055 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by relativno84 »

joooj wrote:
Uklela sam sama sebe :place1: :place1: :place1:
Suspendovali su me upravo na neobuxu zbog pravila jedan racun - jedan racunar.. We're fu*ked :zid:
Eh hoce to kad varas :-) jedno je narod, al gdje ces na sistem, sistem nema duse on ne prasta :evil:

Steta, bas si se trudila :roll:

:pusi:
Lunetina

#5056 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Lunetina »

Živio NeoBux!!! Vratili pare! :pipi:

Sad mogu na spavanje mirne duše... :spavalica:
cappuccino

#5057 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by cappuccino »

Lunetina wrote:Živio NeoBux!!! Vratili pare! :pipi:

Baš mi je drago da se super završilo...ja sam im htjela napisat thank you I love you Christopher-tip koji mi je odgovorio...al već zaključali ticket :lol:
melody

#5058 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by melody »

Lunetina wrote:Ljudi, pomagajte! :D

Nije baš pitanje za ovu temu, ali ima dodirnih tačaka.

Sestra je nedavno počela sa rješavanjem mikrozadataka... Najprije je isposlovala Visa electron debitnu karticu kod RF banke, ja joj napravila PayPal account, uredno unijela sve potrebne podatke, PayPal 'skinuo' pare, a poslije verifikacije ih i vratio, tako da joj je stanje 1,95 USD.

Na moju inicijativu je večeras sa Neobux-a prebacila zarađenih 15 $ na PayPal. Regularno sve prošlo, stoji pod History da je transfer novca uspio, međutim na PayPal-u se ne vidi ništa... i dalje samo 1,95 $. Još ispade da kartica nije verifikovana za 'primanje' sredstava, a urađeni su svi koraci kako sam i sebi verifikovala karticu. Sve i da nije verifikovana, zar na PayPal balance-u ne bi trebalo da stoji i ovih prenijetih 15 $.

Zna li iko šta sada ovo znači, da li su joj ove pare propale? :run:

Na Profile -> My money -> Credit cards (Updates) stoji 'Accepts PayPal withdrawals'.
To se i meni desilo. Onda sam otišla na Pay Pal i tamo črčkala nešto. Čini mi se da sam ponovo kliknula da verifikujem karticu za primanje novca pa kad mi se otvorilo da popunim koju karticu, onda sam ponovo kliknula na onu već verifikovanu i to je bilo to.
Piše poslije negdje iznad one tabele da se na račun mogu primati pare.
A dok to nisam odradila jedno 3 puta sam pokušavala prebaciti pare sa neobuxa i nije moglo.
Lunetina

#5059 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Lunetina »

cappuccino wrote:
Lunetina wrote:Živio NeoBux!!! Vratili pare! :pipi:

Baš mi je drago da se super završilo...ja sam im htjela napisat thank you I love you Christopher-tip koji mi je odgovorio...al već zaključali ticket :lol:
Isto htjela napisati, majke mi... :lol: Hvala ti! :wink:

Ne bi mi bilo krivo da su pare moje, halalila bi' ih, nego se sestra baš naradila za tih 15 $.
Lunetina

#5060 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Lunetina »

melody wrote:
To se i meni desilo. Onda sam otišla na Pay Pal i tamo črčkala nešto. Čini mi se da sam ponovo kliknula da verifikujem karticu za primanje novca pa kad mi se otvorilo da popunim koju karticu, onda sam ponovo kliknula na onu već verifikovanu i to je bilo to.
Piše poslije negdje iznad one tabele da se na račun mogu primati pare.
A dok to nisam odradila jedno 3 puta sam pokušavala prebaciti pare sa neobuxa i nije moglo.
Upravo tako! Za sve one koji po prvi put rade verifikaciju Visa kartice na PayPal-u, potrebno je da proces verifikacije urade i pod opcijom 'Request Money', tek onda se pod Profile -> My money -> Credit cards, ispod ikone Visa kartice, pored Primary, pojavi i 'Automatic transfers', bez obzira što 'Accepts PayPal withdrawals' stoji od samog početka.
semirgw

#5061 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by semirgw »

Ja sam mislio da cu se utapati u zadacima kad dobijem badgeve, ali nista. Koji god zadatak se pojavi, ima manje od 100 taskova i kad udjes da radis, odmah pise da vise nema ili uradis 1 komad i onda nema. Kako zaraditi ako nemas sta raditi?
Citao sam temu od starta, cini mi se da je tad bilo puno vise zadataka. Imate li vi zadataka ovih dana?
relativno84

#5062 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by relativno84 »

semirgw wrote:Ja sam mislio da cu se utapati u zadacima kad dobijem badgeve, ali nista. Koji god zadatak se pojavi, ima manje od 100 taskova i kad udjes da radis, odmah pise da vise nema ili uradis 1 komad i onda nema. Kako zaraditi ako nemas sta raditi?
Citao sam temu od starta, cini mi se da je tad bilo puno vise zadataka. Imate li vi zadataka ovih dana?
Ovo par dana kako su praznici svima je manje taskova u ponudi, a sto se tice to manje od 100, pa vecina je takva, ako si radio vina znas da kad uradis jedan i pise ti to da si dovoljno uradio lupas F5 dok se drugi ne pojave, i ja sam na njima grijesio pa jedva 5,6 uradim regularno, ali od kako je F5 u opticaju za 3 zadnja dana 253 samo vina uradjenih.

Mada bitnije je zadrzati preciznost u normalnim okvirima nego poletiti za necim bolje placenim i dugorocno se zeznuti :D
semirgw

#5063 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by semirgw »

Imao sam vina, ali seam par puta udario F5 i odustao misleci da se vise nece pojaviti. Dakle treba lupati F5 dok se ne tipka ne pokvari. :D
Hvala na savjetu.
nardawg

#5064 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by nardawg »

Kad se vec prica o verifikaciji paypal accounta, postoji li neki period koji treba da prodje poslije verifikacije da bi se mogla odraditi prva transakcija?
Znam da je ima tema Paypal, al ovdje sam serbezniji pitat :D
mikrozadatak

#5065 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

nardawg wrote:Kad se vec prica o verifikaciji paypal accounta, postoji li neki period koji treba da prodje poslije verifikacije da bi se mogla odraditi prva transakcija?
Znam da je ima tema Paypal, al ovdje sam serbezniji pitat :D
Nakon procesa verifikacije (koji traje 3-4 dana) odmah možeš obavljati transakcije. ne trebaš ništa čekati.
nal26exp

#5066 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by nal26exp »

semirgw wrote:Ja sam mislio da cu se utapati u zadacima kad dobijem badgeve, ali nista. Koji god zadatak se pojavi, ima manje od 100 taskova i kad udjes da radis, odmah pise da vise nema ili uradis 1 komad i onda nema. Kako zaraditi ako nemas sta raditi?
Tako sam i ja mislio kad sam video kako drugi uzimaju, ali... :D U ovom decembru baš nema zadataka, ja sam za 6 radnih dana uzeo jedva 12$,a prošli mesec skoro 200, što ne verujem da će mi se ponoviti. Na početku je normalno da sve ide kilavije, dok ne vidiš kakvih sve zadataka ima,dok ne stekneš neku rutinu...

Udario sam u maksimum sa Kroger računima,samo 31 mi je dozvolilo,a ko zna kad će nova serija. Ova mi traje skoro od mog učlanjenja. :skoljka:
mikrozadatak

#5067 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

Meni večeras otvara Target račune. Ovi su još i najlakši.

ID 655434
nal26exp

#5068 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by nal26exp »

Kod mene još ništa. Na ovo naidjem ponekad, na svakih 20-30 min,otvorio sam 3 večeras: Merchants ID 633872
I ova serija sa merchants traje već 2 meseca sigurno
almir90

#5069 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by almir90 »

mikrozadatak wrote: Nakon procesa verifikacije (koji traje 3-4 dana) odmah možeš obavljati transakcije. ne trebaš ništa čekati.
Ja sam odradio verifikaciju kartice, i uradio sam ono da mogu primati novac, to mi piše kad otvorim PayPal. Sad sam otisao na profile, My Money, i tamo ono VISA što piše, kliknuo na upadate, i tamo ispod VISA mi piše "Primary Automatic transfers". Hoće li sada sam PayPal prebacivati pare na karticu?
Lunetina

#5070 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Lunetina »

almir90 wrote:
mikrozadatak wrote: Nakon procesa verifikacije (koji traje 3-4 dana) odmah možeš obavljati transakcije. ne trebaš ništa čekati.
Ja sam odradio verifikaciju kartice, i uradio sam ono da mogu primati novac, to mi piše kad otvorim PayPal. Sad sam otisao na profile, My Money, i tamo ono VISA što piše, kliknuo na upadate, i tamo ispod VISA mi piše "Primary Automatic transfers". Hoće li sada sam PayPal prebacivati pare na karticu?
Hoće, ne sekiraj se... :wink:
konahawaii

#5071 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by konahawaii »

ne mogu nigdje naci objasnjenje oko Enter the Hours of Operation for Businesses za brzi rad :)

nesto da se nadje za samo jedan a ostalo ide na no...

edit
nasao sam
IcedMFEarth

#5072 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by IcedMFEarth »

Mada se ne bi trebalo tako raditi, to je neka vrsta varanja.
konahawaii

#5073 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by konahawaii »

hvala shabo :thumbup: ne znam kako si dosao na ovu ideju :lol: al svaka cast

ja cekam 45sec prije submit...nesto me strah brze radit :) valjda nece davat flag za ovaj zadatak
AhmetShabo

#5074 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by AhmetShabo »

konahawaii wrote:hvala shabo :thumbup: ne znam kako si dosao na ovu ideju :lol: al svaka cast

ja cekam 45sec prije submit...nesto me strah brze radit :) valjda nece davat flag za ovaj zadatak
haha, nema na cemu :D samo derite, nema flaga.. evo i ja cu sad da ih ordradim :D
Lunetina

#5075 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Lunetina »

Koji je ID za Enter hours...?
Post Reply