Ukrajina

Post Reply
AleksoMKD

#5051 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Bodkin wrote:
seln wrote:
Nista, ako u Evropi bude gore, idemo na privremeni u rusiju...evo, sve se otimamo ko ce prije :-)
I Evropa je dozivjela rat, ali to ne znaci da ga neko zeli opet. Tako i sa ruskim bankrotom....u medjuvremenu su apetiti porasli.
No, navijacima ne vrijedi pricati.
ne kontas nego glavom kroz zid kao i uvijek. ako neko ne pise doslovno iste stvari kao i ti mora biti na suprotnoj strani, u ovom slucaju rusofil jelde
Bodkinsky?

Zezam se, vole ljudi navijati, sta ces?

Secam se sta su forumi pisali oko rata u Gruziji 2008, kada se stvarno pucalo i ginulo, od izoliranja Rusije i sankcija do 3 svetskog rata.

Eto sada ispada da Ukrajini treba 50 milijardi u sledece 2 godine kako bi uopste preziveli, EU jos Ukrajina fali povrh Grcke i Portugala.

Evo neutralna analiza http://www.cbc.ca/news/world/the-ukrain ... -1.2559980

Listening to U.S. President Barack Obama bang on this week about the importance of world opinion and obeying international law and respecting sovereignty and being on the right side of history, you had to wonder whether he didn't have a little voice in his head whispering: "Really? Seriously? I'm actually saying this stuff?" :lol:
Last edited by AleksoMKD on 05/03/2014 14:40, edited 1 time in total.
seln

#5052 Re: Ukrajina

Post by seln »

Bodkin wrote:
seln wrote:
Nista, ako u Evropi bude gore, idemo na privremeni u rusiju...evo, sve se otimamo ko ce prije :-)
I Evropa je dozivjela rat, ali to ne znaci da ga neko zeli opet. Tako i sa ruskim bankrotom....u medjuvremenu su apetiti porasli.
No, navijacima ne vrijedi pricati.
ne kontas nego glavom kroz zid kao i uvijek. ako neko ne pise doslovno iste stvari kao i ti mora biti na suprotnoj strani, u ovom slucaju rusofil jelde
Jeste.
valensija

#5053 Re: Ukrajina

Post by valensija »

Tadić: Situacija zahteva višak odgovornosti

Lider Nove demokratske stranke Boris Tadić rekao je da situacija u Ukrajini zahteva "višak odgovornosti" svih strana, ali i da problem ne može biti razrešen bez razmatranja legitimnih interesa Rusije.

Image

"Ja ne znam stav po ovom pitanju državnog vrha Srbije, ali samo ćutanje je loše jer to znači ili da nemaju stav, ili da se pribojavaju da iskažu svoje mišljenje", rekao je Tadić novinarima.

Tadić je dodao da Srbija ima veliki nacionalni interes po ovom pitanju.
seln

#5054 Re: Ukrajina

Post by seln »

valensija wrote:Tadić: Situacija zahteva višak odgovornosti

Lider Nove demokratske stranke Boris Tadić rekao je da situacija u Ukrajini zahteva "višak odgovornosti" svih strana, ali i da problem ne može biti razrešen bez razmatranja legitimnih interesa Rusije.

Image

"Ja ne znam stav po ovom pitanju državnog vrha Srbije, ali samo ćutanje je loše jer to znači ili da nemaju stav, ili da se pribojavaju da iskažu svoje mišljenje", rekao je Tadić novinarima.

Tadić je dodao da Srbija ima veliki nacionalni interes po ovom pitanju.
Sta je izjavio Bora Semenkar?
zilog

#5055 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Bodkin wrote:...preleti komerijalnih letova...
Evropi rusko nebo treba samo za prelete do Kine. Zaobilazno je nekih 600 milja duze (Frankfurt-Shangai), sto je nekih 5000 dolara goriva. Rusima bi se zatvorilo sve zapadno od Bjelorusije. Kakva je logika takvih kontrasankcija?

Sankcije se uvode tamo gdje najvise boli, isto kao i kontrasankcije. Nikako da sebe vise kaznis.

Zatvaranje gasa bi bilo relativno bolno za Njemacku, ali pogubno za Rusiju.
valensija

#5056 Re: Ukrajina

Post by valensija »

14:42 - Krim i Tatarstan potpisali sporazum o saradnji

Autonomna Republika Krim i ruska Republika Tatarstan potpisali su danas sporazum o trgovinsko-ekonomskoj, naučno-tehničkoj i kulturnoj saradnji, javile su ruske agencije iz Simferopolja.

Sporazum su, kako izveštava Itar-Tas s, potpisali predsednik krimske vlade Sergej Aksjonov i predsednik Tatarstana Rustam Minihanov, koji je došao u jednodnevnu posetu Krimu.
seln

#5057 Re: Ukrajina

Post by seln »

valensija wrote:14:42 - Krim i Tatarstan potpisali sporazum o saradnji
Potpisale su i RSK i Sao istocna slavonija....
Last edited by seln on 05/03/2014 15:13, edited 1 time in total.
udar 99

#5058 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

" iz zlocinacke , mracne Rusije , pod krvavom shapom Putina "
:D
jos jedan shok !
Abby Martin ( divna , inteligentna zena , jedan od najpopularnijih novinara danas ,jedna od najvaznijih faca na RT i njeni video on You Tube su pogledani vise od 200 miliona puta i svjetski je rekorder )
RT je optuzivan kao mocni alat Ruske propagande
sada shok !
Ruski mediji su slobodniji i nezavisniji od USA medija
( kada cete cuti ovakvu reakciju iz bilo kojega USA korporativnoga medija ? nikad naravno )
Hvala Abby
osudjuje Rusku akciju u Ukrajini i pametno kaze da je Ukrajinski narod zrtva sukoba velikih sila
( kao i za njenu veliku podrsku Occupy ideji i metodi )
digla je veliku prasinu , Putinu takodjer jedan kulturan samar !

https://www.youtube.com/watch?v=IHYUPbnSs_0
valensija

#5059 Re: Ukrajina

Post by valensija »

14:34- Rusi blokiraju ukrajinske brodove

Ukrajinske brodove u luci u Sevastopolju blokirala je ruska mornarica i ne dozvoljava im da napuste zaliv, piše na svom Tviteru novinar Maksim Eristavi.
daxon

#5060 Re: Ukrajina

Post by daxon »

udar 99 wrote:digla je veliku prasinu , Putinu takodjer jedan kulturan samar !
Zanimljivo kako je reagirala njena TV kuća, nakon njene izjave i priznanja kako ipak nema pojma o Ukrajini, njenom narodu i povijesti:
"Suprotno uvriježenom mišljenju, RT ne određuje kako će ko od njegovih novinara misliti, oni imaju slobodu iznošenja svojih stavova, ne samo privatno, nego i u eteru. To važi i za Ebi u slučaju Ukrajine. Poštujemo njena gledišta, kao i gledišta svih naših novinara, voditelja i prezentera i gospođicu Martin ne očekuje apsolutno nikakva kazna", obećali su na RT-u.

Ali su, istovremeno, riješili i da je edukuju o povijesti, kulturi i liše dezinformacija, na koje se toliko žalila.

"Gospođica Martin je u svom komentaru napomenula da ne posjeduje dubinsko znanje o stvarnim zbivanjima na Krimu. Zato ćemo je poslati na Krim kako bismo joj pružili priliku da se upozna sa stanjem i da na osnovu toga formira vlastito gledište iz samog epicentra priče", dodaje RT u saopćenju.

Unatoč tome, Ebi Martin je kasnije odgovorila da nema namjeru da ide na Krim.
E sada, ovo je u principu veliki plus za RT, a šamar je zapravo upućen svim zapadnim medijima
seln

#5061 Re: Ukrajina

Post by seln »

daxon wrote:
udar 99 wrote:digla je veliku prasinu , Putinu takodjer jedan kulturan samar !
Zanimljivo kako je reagirala njena TV kuća, nakon njene izjave i priznanja kako ipak nema pojma o Ukrajini, njenom narodu i povijesti:
"Suprotno uvriježenom mišljenju, RT ne određuje kako će ko od njegovih novinara misliti, oni imaju slobodu iznošenja svojih stavova, ne samo privatno, nego i u eteru. To važi i za Ebi u slučaju Ukrajine. Poštujemo njena gledišta, kao i gledišta svih naših novinara, voditelja i prezentera i gospođicu Martin ne očekuje apsolutno nikakva kazna", obećali su na RT-u.

Ali su, istovremeno, riješili i da je edukuju o povijesti, kulturi i liše dezinformacija, na koje se toliko žalila.

"Gospođica Martin je u svom komentaru napomenula da ne posjeduje dubinsko znanje o stvarnim zbivanjima na Krimu. Zato ćemo je poslati na Krim kako bismo joj pružili priliku da se upozna sa stanjem i da na osnovu toga formira vlastito gledište iz samog epicentra priče", dodaje RT u saopćenju.

Unatoč tome, Ebi Martin je kasnije odgovorila da nema namjeru da ide na Krim.
E sada, ovo je u principu veliki plus za RT, a šamar je zapravo upućen svim zapadnim medijima
Ma kako da ne...rodjak ti opsuje nesto, a to je zapravo upuceno komsiji s kojim nisi dobar :-)
daxon

#5062 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Vjeruj, nisam ni očekivao da ćeš razumjeti bilo što od napisanog, upućeno je drugim ljudima na ovom forumu.
AleksoMKD

#5063 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Slike "neindetifikovanih ljubaznih naoruzanih ljudi" (ne zajebavam se, tako ih opisuju pro-Ruske vlasti na Krimu :-) ) u avio bazi 204te Avio brigade Ukrajinskog RV gde su fakticki zarobili 45 lovaca MiG-29 i 4 trenazna aviona L39 Albatros (nesto slicno Super Galebu G-4).

Koliko sam procitao Ukrajinsko RV ima ukupno 250 Aviona svih tipova tako da je ovo gubitak jedne petine brojcanog stanja.
Ne znam koliko lovaca imaju/su imali ukupno.

Image
Image
Image
Image
seln

#5064 Re: Ukrajina

Post by seln »

daxon wrote:Vjeruj, nisam ni očekivao da ćeš razumjeti bilo što od napisanog, upućeno je drugim ljudima na ovom forumu.
Veruj, znam ja kome je upuceno i razumeo sam vrlo dobro.
AleksoMKD

#5065 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Religious Fantastic wrote:Ehm ehm

Ruska propaganda, ocigledno potplaceni Estonski ministar spoljnih poslova i rusofilka Ketrin Eshton :D . Putin im platio da ovo kazu.
daxon

#5066 Re: Ukrajina

Post by daxon »

seln wrote:
daxon wrote:Vjeruj, nisam ni očekivao da ćeš razumjeti bilo što od napisanog, upućeno je drugim ljudima na ovom forumu.
Putuj selna i ne naginji se :-)
Last edited by daxon on 05/03/2014 15:45, edited 1 time in total.
seln

#5067 Re: Ukrajina

Post by seln »

AleksoMKD wrote:

Ruska propaganda, ocigledno potplaceni Estonski ministar spoljnih poslova i rusofilka Ketrin Eshton :D . Putin im platio da ovo kazu.
Kako god okrenes, agresor ostaje agresor.
seln

#5068 Re: Ukrajina

Post by seln »

daxon wrote:
seln wrote:
Putuj selna i ne naginji se :-)
Ti se slobodno mozes nageti...samo nemoj meni.
AleksoMKD

#5069 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

seln wrote: Kako god okrenes, agresor ostaje agresor.
To je tacno, ali jebiga sta da se radi? :(
Jaci tlaci. Oduvjek bilo i zauvjek ce biti tako, ako si mali u interesnoj sferi velikoga mozes samo gledati da se uklopis u taj interes inace si najebo.
Bodkin

#5070 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

zilog wrote:
Evropi rusko nebo treba samo za prelete do Kine. Zaobilazno je nekih 600 milja duze (Frankfurt-Shangai), sto je nekih 5000 dolara goriva. Rusima bi se zatvorilo sve zapadno od Bjelorusije. Kakva je logika takvih kontrasankcija?

Sankcije se uvode tamo gdje najvise boli, isto kao i kontrasankcije. Nikako da sebe vise kaznis.

cuj samo :) pa ako dodje so toga, to ce biti cijena. I nece biti bolno. Bice to jedna,duga recesija

Sent from my Lumia
seln

#5071 Re: Ukrajina

Post by seln »

Bodkin wrote:
zilog wrote:

cuj samo :) pa ako dodje so toga, to ce biti cijena. I nece biti bolno. Bice to jedna,duga recesija

Sent from my Lumia
Ja bih pristao i na dugu recesiju, samo ako ce to sjebati tu stepsku pogan.
The 51st State

#5072 Re: Ukrajina

Post by The 51st State »

Bodkin wrote:
The 51st State wrote:11 milijardi dolara obveznica u jednom danu da spasu krahiranje trzista rublje, e moji levati..., kace se sa drzavama od kojih zavise...samo neka nastave se kurciti ima da im se povrati jeljcinovo doba anarhije..., zapad bez rusije i nekako moze, a bez zapada rusija je go kurac.
11 milijardi je nista. na otvaranju u ponedeljak, ruske firme su izgubile preko 60 milijardi u trzisnoj vrijednosti na otvaranju berze. ali isto tako je i dax skliznuo 5%. realno bi evropskoj ekonomiji napravili poprilicnu stetu ako se zakace sa rusijom. pogotovo njemackoj i engleskoj. sve moguce fabrike otisle u rusiju, pogotovo auto industrija. preleti komerijalnih letova...nije to bas tako kako si ti opisao
kad bude stani pani bice ovako kako sam napisao, naprosto suludo je uopste i pomisliti na fleksibilnost ruske ekonomiju u odnosu na evropsku, poenta je kalkulacije, kad i koliko ce se izgubiti i gdje bi se to moglo nadoknaditi. uglavnom, rusi nemaju puno opcija pri ovakvim potresima, pa stoga ocekujem neke ad hoc zaokrete u njihovoj politici oko ukrajine, malo su poletili momci...
Last edited by The 51st State on 05/03/2014 16:03, edited 1 time in total.
AleksoMKD

#5073 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Snimak je autentican http://www.vm.ee/?q=node/19352
ANAKIN

#5074 Re: Ukrajina

Post by ANAKIN »

možda rusi jesu stepska pogan ko što neki "intelektualac" reče, ali vala su još uvijek manja pogan od neoliberalnih zapadnih pljačkaša grobova... kako.god glupi ukrajinski narod ništa ne konta, ne konta da je to još jedno zapadno čačkanje mečke, koja je sve jača i jača i neće da spava zimski san, ne kontaju da mečka neće popustati, ne kontaju da nikog živog nije briga ako ih pogine 20 miliona, jer su samo jedna figura u igri Ko ima veći domet pisanja i i ko ima veći? na kraju sve će biti ko u Siriji, tresla se gora, srao Keri, smješko se Putin, rodile se Milijarde sirotom bogatašima...
insomnia78

#5075 Ukrajina

Post by insomnia78 »

E sad su ukrajinci najebali
http://blic.rs/i/447488

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Post Reply