nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
530i

#5051 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

direstraits0078 wrote:
530i wrote:Vozio je Yaris po ograničenju, samo je kasnio sa kočenjem, početnička greška...čim je vidio bmw-a trebao je na jako kočenje. Ovako se usr'o kad je vidio da čovjek ne popušta i odletio na zid bočno...
Yaris mozda i nije vozio preko ogranicenja. Na videu na 0:18 se pojavljuju dva vozila ispred njega, on ne reaguje uopce, ni da gas oduzme. Tek nakon nekih 35 metara on reaguje. 35 metara je dovoljno da se zaustavi vozilo koje vozi 70 km/h. Po njemu, on je vozio 88 km/h, ja mislim da je vozio nesto malo ispod 100 km/h, sudeci po onome sto se vidi sa snimka. Glupa situacija, nije odreagovao kako treeba, spava za volanom.

Eto, upravo tako. I sad policija ganja ovog tipa sa BMW-om umjesto da ovom pametnjakoviću iz Yarisa napiše kaznu za izazivanje opće opasnosti i oduzme dozvolu, jer ko zna šta ovakav tip može uraditi. Da je prolazio pored skupine pješaka na mjestu zida, da li bi u njih odvalio!?
Kad sam prvi put u životu vozio 60 i više na sat, bilo mi je prebrzo, ali sam brzo pohvatao stvari. Godinu - dvije adrenalin me drm'o na ovim našim magistralama kod preticanja, ali kasnije samo opušteno i proračunato. Ljudi, nažalost voze brže nego što umiju da shvate odgovornost brzine kojom se kreću. Kočiti na vrijeme je primarna stvar u saobraćaju, na stranu sad ko je u pravu ili ko krši zakon, kad se sudariš ili nastradaš jebaji ga onda.
direstraits0078

#5052 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

To je ova danasnja generacija, on misli da ce stisnuti na dugme i restartovati igricu. Dzaba ti njemu objasnjavati. Neki dan na poligonu decko na motociklu s bocnom prikolicom samo produzi u krivini u grmlje. :lol: Dzaba mu objasnjavati, dzaba sat vremena teorije i pola sata prakticnog pojasnjavanja principa upravljanja. On je zamislio u svojoj glavi da je to izvodivo, a sto s fizikom i logikom veze nema, zayebi to. Sreca njegova, mehko grmlje, nije se aktivirao, nista mu. Osim sto se ukakio k'o mali medo. Poslije ne smije sjesti iza mene na motor na slalomu na 50 km/h. :lol:

Tako i ovaj, njemu je bilo interesantnije snimati ovo sto je snimio, nego da izbjegne nesrecu. Toplo se nadam da ovi pregledi sto ih ima na YT njemu donose neku zaradu, ako nista satisfakciju neku da je javno ispao budala. Ili sta mu je vec bio cilj.
L u c i f e r

#5053 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by L u c i f e r »

Yaris prebrzo vozio i panicno reagovao
nightvision

#5054 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

Usr'o se k'o grlica, panicno odreagovao. Dobro je, sva steta u razbijenom autu.
seoBIH

#5055 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by seoBIH »

Ovi novi mladi policajci nisu normalni :D Maloprije na raskrsnici u nedrazricima iza hifine pumpe, debili sa dzipom na crvenom zaobiđe dva auta i stade na prvo mjesto. Nikakve potrebe nije bilo da to uradi, vec kurcenje. Papčina nije skontao policiju koja je čekala uključenje na glavn, te su odmah stali na proširenju kod avaza, upalii rotaciju i zaustavili ga.

:bih:
muha_sa

#5056 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

seoBIH wrote:Ovi novi mladi policajci nisu normalni :D Maloprije na raskrsnici u nedrazricima iza hifine pumpe, debili sa dzipom na crvenom zaobiđe dva auta i stade na prvo mjesto. Nikakve potrebe nije bilo da to uradi, vec kurcenje. Papčina nije skontao policiju koja je čekala uključenje na glavn, te su odmah stali na proširenju kod avaza, upalii rotaciju i zaustavili ga.

:bih:
ako ih kazne dokazat ce da su fakat nenormalni :D
Sodom1

#5057 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Sodom1 »

Cvaja u padze i svak na svoju stranu , tako je bilo do sad tako ce biti i dalje
klaki

#5058 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

e majko, ko vozi po otvorenim cestama ovo mu je nista. pa za sat vremena mozes viditi 2-3 situacije gore od ove. nije mi se jednom desilo da naglo kocim da covjek moze preteci. primjetio sam kod poznanika koji su tek polozili da su skloni pametovanju i polemisanju u toku voznje, tipa vidi sta onaj, kako ovaj, ne moze vako pa sve dok negdje ne opali ili nesto, pa ce onda nauciti da suti i vozi.. i naravno koci kad treba.

a ti mladi policajci,znam da nisu, neki od njih su bas brutalni tipa ponoci te onako zaustavi i unese ti lampu u facu ko da je zaustavio eskobara. buraz de malo skloni tu lampu fino reci dobro vece mogu li dokumenti itd itd
karanana

#5059 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by karanana »

Nevjerovatno kako je situacija sve gora i gora. Svaku turu i kracu voznju situacije za nepovjerovat. Maloprije debil sa crnom fabijom zatamnjena stakla reze kroz saobracaj umalo me ne udari ulijecuci i skrenu desno za pofalice.

Sent from my iPhone using Tapatalk
tempuser

#5060 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

autoskolee wrote:
Nema nigdje brzinomjera nisam znao da si naucnik odokativno odredit brzinu. + 1.0 yaris uzbrdo tjera ga garant 200 :-)
A normalno je jel kad vidis auto dolazi ti u susret ti jos vecu gascinu spucas i skoro izguras covjeka kojeg pretices i ovog ubijes? A nije normalno kad vidis auto zakoci cekaj drugu priliku? bravo bravo
Najgora i najpogresnija stvar koju je vozac BMW-a mogau uraditi je da usporava tj koci. Od sve trojice on je jedini u ovoj situaciji trebao da oplete po gasu i sto prije se vrati u svoju traku.
tempuser

#5061 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

ranger wrote:oj bokte rasprave, situacija koja se desi milion puta u voznji...
ti krenes u preticanje pojavi se auto ti zavrsis preticanje i vozdra, nit ko treba u jarak ic niti ko treba koga izguravat
mali je nepotrebno izramatiso situaciju, eventualno malo prikocit... al jbg neiskustvo jako kocenje pjesak i gruh u među... vidi se na usporenom (1:08) da je ovaj sto je pretico, skoro i zavrsio preticanje a ovaj ga vec namoto u brdo :-)
kake veze ima sta je ko vozio koji kurac :roll:
:thumbup:
kloniran

#5062 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

meni se neki dan desilo da moram preticati covjeka koji je vozio 60-80 km/h
volim ja kad neko tako vozi napravim odstojanje i pratim ga lagano i odmorim se vozeci tako, ali ovaj lik pritisne kocnicu jedno 50 puta na kilometar bez ikakve potrebe
pratio ga nekih desetak kilometara i bukvalno se preznojio od nervoze
tamam lik nabije na 80 istom naglo po kocnici pa spusti na 60 i sve tako u nedogled :-)
tempuser

#5063 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

autoskolee wrote:
ranger wrote:
autoskolee wrote:Ma nista dok ne iskusis na svojoj kozi il nekom svom voljenom mlatices da je normalno uletit u makazice i da je normlano kad vidis auto iz suprotnog pravca nastavit preticanje :wink:
naravno da makazice nisu pozeljne i normalne, ali kazem da je decko zbog neiskustva napravio dramu skrsio svoje auto i mogo poginut bez veze... pogledati klip na 1:08.
samo se pitam koja bi teorija bila da je bio audi a1 umjesto bmw-a posto je bmw ocito problem.
Nije to problem ne citas. Kazem BMW jer je BMW bio a problem je sto ovaj sto pretice vozi auto duplo vece mase to sam govorio.
Nema to vezes masom, nego sa mozgom, Yaris bi odletio na krov da je uhvatio Smarta u makaze.
condy

#5064 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Vozac Yarisa je izgubio kontrolu nad autom jer je vozio prebrzo. Sa takvim autom kad ga cepis i kad trebas naglo usporit jos uz naglo pomjeranje volana lako izgubis kontrolu nad autom. Nije to auto za jurcanja. Vozac BMW-a je puno bolji vozac, bolje auto i prosao je drugo auto cisto. Ne volim takve situacije ali svako ih je imao.
kabal1337

#5065 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

Mislim da vozac Yarisa nije zavrsio jer je naglo volan, vec zato sto se uspanicio te nije progresivno kocio. Vec je lupio po kocnici pa ga je zanjelo, da je naglo volanom izvrsio korekciju izvukao bi se.
Inace kriv je BMW, a ovaj je gledao sa Yarisom da izbjegne sudar.
Tako ti je to kada se sklanjas budalama, vazda budes donji.
530i

#5066 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Prvih 50 metara je gledao...samo je pitanje u kom pravcu. Ispred sebe nije. U komentarima na youtubu se pravda da na tom mjestu (gdje je vidio bmwa kako pretiče) često bude parkiran neki auto, pa je pomislio da je i bmw parkiran...čovjek je ubica.
tempuser

#5067 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Pa sama cinjenica da je sam sebe snimao dovljno govori da se malo vise bavio time kakav ce snimak ispasti nego voznjom.
530i

#5068 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Nije da kamera nema smisla, ali vidjelo se po njegovoj reakciji kad se razbio...klasična budala. Ovakvim osobama ne treba davati vozačke dozvole nikako.
KB9

#5069 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

hajd sta fali, makar je video dobro ispo :lol: :lol:
KB9

#5070 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

hajd sta fali, makar je video dobro ispo :lol: :lol:
dobar osjecaj

#5071 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by dobar osjecaj »

direstraits0078 wrote:To je ova danasnja generacija, on misli da ce stisnuti na dugme i restartovati igricu.
Kad spominjes restart moram spomenuti da se i meni to pocelo desavati nakon sto sam jedno vrijeme previse sati provela vozeci auta u raznim visokokvalitetnim online auto utrkama. Ja inace uopste ne volim nikakve video igrice ali su me ljudi koji se bave dizajnom auta za online utrke privukli da probam modele koje razvijaju. Probala sam bezbroj modela i staza, uzivim se u opojni zvuk raznih masina, probam neke ludjacke adrenalinske brzine koje nikad necu voziti u stvarnosti i ne marim toliko za sigurnost jer se sve moze ponoviti pritiskom esc i restart.

Ono sto je jezivo je da sam poslije tih online voznji u stvarnom zivotu pocela voziti nemarnije, upadajuci u krivine kao da se mogu izvuci na esc ili restart.
NK33

#5072 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NK33 »

kabal1337 wrote:Mislim da vozac Yarisa nije zavrsio jer je naglo volan, vec zato sto se uspanicio te nije progresivno kocio. Vec je lupio po kocnici pa ga je zanjelo, da je naglo volanom izvrsio korekciju izvukao bi se.
Inace kriv je BMW, a ovaj je gledao sa Yarisom da izbjegne sudar.
Tako ti je to kada se sklanjas budalama, vazda budes donji.
Ovaj s Yarisom je gledao svugdje osim u cestu i tamo gdje je trebao da gleda. Znaci ide mu auto u susret i imas svo vrijeme svijeta da fino reagujes (100 puta mi se desilo isto) medjutim on je gledao ko zna gdje i kasno skontao da ovaj pretice, vidio auto u svojoj traci i fakat se vidi kako se odjednom prepao i samo otisao u stanu. Lik ne zna voziti ni nako 2.5 godine voznje (tako pise u opisu videa) i takvih me najvise strah na cesti, ovaj s BMW-om je 100 puta manje opasan za druge nego ovaj s Yarisom.
drunken tiger

#5073 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drunken tiger »

Ispade lik kriv što je vozio po ograničenju i to svojom stranom. Zaboravljate svi da se ovo ne bi desilo da lik s BMW-om nije preticao.
NK33

#5074 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NK33 »

drunken tiger wrote:Ispade lik kriv što je vozio po ograničenju i to svojom stranom. Zaboravljate svi da se ovo ne bi desilo da lik s BMW-om nije preticao.
Ne bi se desilo ni da lik s BMW-om i ovaj kojeg je preticao nisu uopste izasli na cestu nego ostali u garazi. Konstatacija nula bodova. Nista se od ovog ne bi desilo da je ovaj s Yarisom vozio kako treba odnosno gledao tamo gdje treba a ne snimao, milion puta se desi ovakva scena i zavrsi normalno jer je BMW vec skoro bio u svojoj traci, malo prikocis i covjek normalno zavrsi preticanje. Ovo isto bi mu se desilo i da nije bilo BMW-a nego da je neki pjesak krenuo prelaziti pa se vratio, ovaj ne gleda u cestu i opet bi se prepao i uradio ovo isto.
klaki

#5075 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

drunken tiger wrote:Ispade lik kriv što je vozio po ograničenju i to svojom stranom. Zaboravljate svi da se ovo ne bi desilo da lik s BMW-om nije preticao.
a sta je tu BMW kriv tako ti boga dragog? covjek preticao regularno na isprekidanoj, a nije mogao vidit yarisa. jer je covjk vec bio uporedu sa autom koje prestice kad je ovaj izletio preko ovog brezuljka

neces ti nekome zabraniti da prestize, nije saobracaj svicarski sat da sve fercera ko po loju isto kao sto nije ni zivot....
Post Reply