direstraits0078 wrote:Yaris mozda i nije vozio preko ogranicenja. Na videu na 0:18 se pojavljuju dva vozila ispred njega, on ne reaguje uopce, ni da gas oduzme. Tek nakon nekih 35 metara on reaguje. 35 metara je dovoljno da se zaustavi vozilo koje vozi 70 km/h. Po njemu, on je vozio 88 km/h, ja mislim da je vozio nesto malo ispod 100 km/h, sudeci po onome sto se vidi sa snimka. Glupa situacija, nije odreagovao kako treeba, spava za volanom.530i wrote:Vozio je Yaris po ograničenju, samo je kasnio sa kočenjem, početnička greška...čim je vidio bmw-a trebao je na jako kočenje. Ovako se usr'o kad je vidio da čovjek ne popušta i odletio na zid bočno...
Eto, upravo tako. I sad policija ganja ovog tipa sa BMW-om umjesto da ovom pametnjakoviću iz Yarisa napiše kaznu za izazivanje opće opasnosti i oduzme dozvolu, jer ko zna šta ovakav tip može uraditi. Da je prolazio pored skupine pješaka na mjestu zida, da li bi u njih odvalio!?
Kad sam prvi put u životu vozio 60 i više na sat, bilo mi je prebrzo, ali sam brzo pohvatao stvari. Godinu - dvije adrenalin me drm'o na ovim našim magistralama kod preticanja, ali kasnije samo opušteno i proračunato. Ljudi, nažalost voze brže nego što umiju da shvate odgovornost brzine kojom se kreću. Kočiti na vrijeme je primarna stvar u saobraćaju, na stranu sad ko je u pravu ili ko krši zakon, kad se sudariš ili nastradaš jebaji ga onda.