Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
moranadruga

#5051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by moranadruga »

It_is_a_Leclerc wrote:Da ponovim, cijela fama se diže samo zato što i Dodik i oni koji ga na ovaj ili onaj način podržavaju, savršeno znaju da je ovo što Komšić govori - notorna istina !

rata nece biti, bar ne jos dugo. moras znati da je rat skupa rabota.....jos nas prosvjetli i objasni ko bi ga finansirao. :? saudijci,muslimanska braca ili .....? :roll:
Basvod

#5052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

Komsic se obraca Bosnjacima, ne Srbima.
Da je Srbima jedini problem Komsicevo oruzje odmah bi ga preskocili.
RS ima problem sa medjunarodnim priznanjem.
Mastermind30

#5053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mastermind30 »

plain vanilla wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Da ponovim, cijela fama se diže samo zato što i Dodik i oni koji ga na ovaj ili onaj način podržavaju, savršeno znaju da je ovo što Komšić govori - notorna istina !
ili u prevodu, kome se ne svidja izjava Komsica, taj podrzava Dodika?
ma hajde bgt

pitah ja vec na ovoj temi, ko je spreman (ponovo) uzeti pusku, pa se niko ne javi

lako je ba tudjum q gloginje mlatit'
Da je ovo rekao nekih cudom Bakir ili bilo tko drugi znas kako bi ga on popljuvao :-) :-) :-)
palermo

#5054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

moranadruga wrote:

rata nece biti, bar ne jos dugo. moras znati da je rat skupa rabota.....jos nas prosvjetli i objasni ko bi ga finansirao. :? saudijci,muslimanska braca ili .....? :roll:
ovi su mi postovi dobri :D , glavno se preskoči.

Hoće li biti rata ako RS pokuša otcjepljenje ? Imaš mišljenje ?
kox

#5055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

Basvod wrote:Komsic se obraca Bosnjacima, ne Srbima.
Problem sa medjunarodnim priznanjem imaju upravo zbog toga što su svi svjesni da otcjepljenja nema bez rata, i to vjerovatno vrlo krvavog. Da se to može izvesti mirnim putem bili bi priznati u sekundi.
baxul

#5056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

popunjavanje politickog prostora koji je velikodusno ostavio hare. nista vise nista manje.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

palermo wrote:

RS nece pokusati otcjepljenje
cak je i idiot Dodik x puta rekao da zeli mirni razlaz, da nece biti rata, da ...

sta bi s referenduma?
pa postoji cijela tema gdje se forumasi sprdaju s Dodikovim izjavama
zateznistub

#5058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zateznistub »

Mastermind30 wrote:
plain vanilla wrote:
ma hajde bgt

pitah ja vec na ovoj temi, ko je spreman (ponovo) uzeti pusku, pa se niko ne javi

Da je ovo rekao nekih cudom Bakir ili bilo tko drugi znas kako bi ga on popljuvao :-) :-) :-)
Zato sto bakircic ni petarde nije opalio u ratu, zato nema kredibilitet da to izjavljuje!
palermo

#5059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

plain vanilla wrote:
ma hajde bgt

A šta je loše u ovoj izjavi ??? Ovu izjavu i slične izjave treba stalno ponavljati za dobro sviju nas (kad kažem nas, mislim i na Bošnjake, Srbe, Hrvate i sve druge). Malo je stvari toliko opasno kao osjećaj da ćeš nešto lako i bez teškoća uraditi.

Pitanje, ko je spreman uzeti pušku ponovo u ruke, je nedostojno tvog forumskog renomea. Ratovi se nikad nisu vodili na dobrovoljnoj osnovi nego postoji nešto što se zove mobilizacija, vojska itd.

Pitaj, ko je spreman stati iza te izjave, i ko je spreman podržati politiku koja jasno kaže, nema mirnog otcjepljenja.

I uopšte ne bih ovdje ulazio u to ima li Komšić kredibilitet za ovu izjavu, da li ima kapacitet da je provede u djelo i slično.
Izjava kao izjava je dobra i s vremena na vrijeme treba je ponavljati. Ne samo on.
palermo

#5060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

plain vanilla wrote:
palermo wrote:

cak je i idiot Dodik x puta rekao da zeli mirni razlaz, da nece biti rata, da ...

sta bi s referenduma?
Pa zar razlaz nije otcjepljenje ?? Nije mi jasno šta želiš reći?
Basvod

#5061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

kox wrote:
Problem sa medjunarodnim priznanjem imaju upravo zbog toga što su svi svjesni da otcjepljenja nema bez rata, i to vjerovatno vrlo krvavog. Da se to može izvesti mirnim putem bili bi priznati u sekundi.
Ne ide to tako. Na Dejton su potpis stavile najvece svjetske sile. Nije se okupila grupa komunista pa sklepali nesto u sumi.
Ozbiljne drzave stoje iza svog potpisa i nece ga povuci ma sta da se desi. Ni sa ratom se RS ne moze otcjepiti i Srbi to znaju. Jedini put za otcjepljenje je sporazumno razdruzivanje i Srbi ce dugorocno igrati na tu kartu. Uostalom o tome se otvoreno prica i radi.
Korisničkoime

#5062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Korisničkoime »

Što se mene tiče rata hoće biti ako se RS pokuša odcijepiti. Sad će se naći neki pa će reći a hoću li je uzeti pušku, hoću i prije sam i sad ću ako nekome ovakav mogu pomoći. Ali nije to pitanje vjerujte najlakše je naći ljude spremne za rat kad se oni pronađu tok stvari dobije neku svoju dinamiku i ostale, u biti većinu, niko i ne pita a jesi li ti za rat ili hoćeš li se ti boriti. Nije to referendum ili anketa ne znam ali barem bi to mi u BiH najbolje trebali znati barem ovi koji se sjećaju. Vjerujte ni pare nisu problem, ja sam sam nekada mislio da su problem ali pare se za ružne stvari kao što je rat uvijek negdje nađu. Kad treba za nešto lijepo nema ih ni za lijeka ali za ubijanja tada ih nikad ne fali.
Pored toga ovo nije, barem za Bošnjake, pitanje na koje imaju mogućnosti izbora, svaki Bošnjak koji tako razmišlja da ima izbor unaprijed je osudio i sebe i svoje na propast. Pitanje cjelovite BiH je sudbonosno pitanje za Bošnjake pitanje njihove same egzistencije i postojanja. Kod odcjepljenja Bošnjaci nemaju drugog izbora nego rat svaki drugi izbor je propast i ovaj bi izbor značio možda propast ali barem bi se imala neka šansa. Svaki drugi izbor Bošnjake bi doveo u poziciju Kurda ili Plaestinaca ili Jevreja prije osnivanja Izraela (naravno bez svih onih stvari koje su Jevrejima omogućile opstanak) doveo bi ih u poziciju istrebljenja.
Srbima i Hrvatima neko ko ima odgovarajuću poziciju mora da pojasni i samom narodu koji je izgleda u potpunosti iznenađen izjavama Komšića ali i političarima ako toga nisu svjesni. Može Dodo da prdi koliko mu volja ali sam narod mora da zna šta je posljedica ako se krene u realizaciju Dodinih idiotizama. Narod mora da zna i da bude svjestan šta će donjeti pokušaj seljačkog lidera da ostvari njihov neostvareni san i njihovu vječnu želju.
Što se mene tiče u ovoj izjavi Komšić ima moju punu podršku.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

palermo wrote:
plain vanilla wrote:
palermo wrote:

sta bi s referenduma?
Pa zar razlaz nije otcjepljenje ?? Nije mi jasno šta želiš reći?
bez uvrede, ali kao da si pao s kruske

Dodik laprda o mirnom razlazu, referendumu i slicnim glupostima jer tako dragi gradjani RS zaborave da su gladni i opet glasaju za Dodika

I nasi tako, nekad Bakir, sad Zeljko, kazu da razlaza nema, jer eto ratovat ce se, i oni tako beru poene

oni se tako gadjaju izjavama i uzivaju na vlasti vec godinama dok narod gladuje i zivi kao stoka

jer niti ima razlaza ni rata
ko ce ratovati? odakle kome oruzje? de ba
nosara

#5064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Basvod wrote:
kox wrote:
Ne ide to tako. Na Dejton su potpis stavile najvece svjetske sile. Nije se okupila grupa komunista pa sklepali nesto u sumi.
:lol:

Komuniste nije niko i nikad vodao kao goveda po bjelosvjetskim vukojebinama i diktirao im sta ce potpisat i kada... Nije se okupila grupa komunista vec grupa ulicara i kriminalaca, moj ti... :D

Inace, svi su impresionirani tim "silama" toliko da niko ne jebe dejton ni za kurac...
Last edited by nosara on 18/08/2013 16:18, edited 5 times in total.
Mastermind30

#5065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mastermind30 »

Zato sto bakircic ni petarde nije opalio u ratu, zato nema kredibilitet da to izjavljuje!
Gdje si ti vidio sina od predsjednika zemlje da puca iz puske, osim u filmovima mozda???
Korisničkoime

#5066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Korisničkoime »

Neće biti rata za rat je potrebno dvoje 24 sata kasnije kiša granata odjednom za rat nije potrebno dvoje odjednom svi "oni" imaju oružije, odjednom komšija hoće na komšiju iako mu nisi ništa skrivio odjednom hoće i ubit i silovat i mučit i zaklat nezamislive stvari uraditi hoće, odjednom i svijet (što se danas zove međunarodna zajednica) sve to dopustiti i ne samo to nego im hoće i pomoći u početku, odjednom svi hoće ratovati.
@Plain vanilla nije sve to bilo tako davno nakon toga nikad ne reci nikad u najboljem slučaju malo vjerovatno.
nosara

#5067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Mastermind30 wrote:
Gdje si ti vidio sina od predsjednika zemlje da puca iz puske, osim u filmovima mozda???
Nije valjda da ni to ne znas... :-)
palermo

#5068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

plain vanilla wrote:
bez uvrede, ali kao da si pao s kruske

Dodik laprda o mirnom razlazu, referendumu i slicnim glupostima jer tako dragi gradjani RS zaborave da su gladni i opet glasaju za Dodika

I nasi tako, nekad Bakir, sad Zeljko, kazu da razlaza nema, jer eto ratovat ce se, i oni tako beru poene

oni se tako gadjaju izjavama i uzivaju na vlasti vec godinama dok narod gladuje i zivi kao stoka

jer niti ima razlaza ni rata
ko ce ratovati? odakle kome oruzje? de ba
pa dobro, laprda, al opet mi nije jasno šta fali Komšićevoj izjavi. I Dodik ili netko drugi će se u svome laprdanju teže zanijeti ako mu se s vremena na vrijeme kaže, neće ići tako jarane.

A ovo izjave, Bakir, Zlaja,Željko, narod,glad.....itd, šta si već nabrojala....pa to je tako....ne vidim šta ova izjava mijenja na gore.
Korisničkoime

#5069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Korisničkoime »

Mastermind30 wrote:
Aha pa ako je predCenikov sin onda mu halal nisam znao ja sam jadan eto samo sin svog oca pa meni ne smeta da pucam iz puške.
Hajd sve to neka je ali kad se lik još počne praviti da je borac dođe mi da povratim. Imal ko onu 60 minuta emisju kad ga je Komšić napao.
zateznistub

#5070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zateznistub »

nosara wrote: :lol:

Komuniste nije niko i nikad vodao kao goveda po bjelosvjetskim vukojebinama i diktirao im sta ce potpisat i kada... Nije se okupila grupa komunista vec grupa ulicara i kriminalaca, moj ti... :D
:thumbup:

Ova ti je za oskara!
Mastermind30

#5071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mastermind30 »

Korisničkoime wrote:
Mastermind30 wrote:
Aha pa ako je predCenikov sin onda mu halal nisam znao ja sam jadan eto samo sin svog oca pa meni ne smeta da pucam iz puške.
Hajd sve to neka je ali kad se lik još počne praviti da je borac dođe mi da povratim. Imal ko onu 60 minuta emisju kad ga je Komšić napao.
Ja te pitam gdje si vidio takav primjer u svijetu, takve ideje se samo mogu roditi u provincijskim glavama
Kao Komcis neki strasni borac koji je dobio taj famozni ljiljan tek zato sto je Zeljko ako grijesim neka mi neko napise taj herojski cin i gdje se on desio
Mastermind30

#5072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mastermind30 »

zateznistub wrote:

Ova ti je za oskara!
Nije ni bilo potrebe da ih se voda, oni sami sebe uniste ili su zaostali kao Kuba danas
zateznistub

#5073 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zateznistub »

Mastermind30 wrote:
zateznistub wrote:

Ova ti je za oskara!
Nije ni bilo potrebe da ih se voda, oni sami sebe uniste ili su zaostali kao Kuba danas
Puno bolje i sigurnije je bilo u to doba "zaostalsti"! :wink:

Ovi danasnji "napredni" su nas ogulili do kosti!
Mastermind30

#5074 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mastermind30 »

Puno bolje i sigurnije je bilo u to doba "zaostalsti"! :wink:

Ovi danasnji "napredni" su nas ogulili do kosti!
Ako hoces da vidis dostignuca komunizma savjetujem ti da posjetis Kubu, vidjet ces svu raskos u kojoj ti ljudi uzivaju i tamo treba poslati sve moderrne forumske misliove Marksizma da uzivaju neko vrijeme..
Zato nemoj ni pricati o necemu sto nisi vidio i ne znas kako izgleda
kox

#5075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

Mastermind30 wrote:
Korisničkoime wrote:
Mastermind30 wrote:
Ja te pitam gdje si vidio takav primjer u svijetu, takve ideje se samo mogu roditi u provincijskim glavama
Kao Komcis neki strasni borac koji je dobio taj famozni ljiljan tek zato sto je Zeljko ako grijesim neka mi neko napise taj herojski cin i gdje se on desio
:run:
Post Reply