TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
r_faruk

#5051 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

semirsar wrote:
probook wrote:
r_faruk wrote: stvari koje mene nerviraju (raspravljali smo jednom prilikom) vi smatrate necim sasvim normalnim i prirodnim za televizore, a ja zbog njih pizdim i hebem mater sony-u. sa druge strane kupim svasta nesto od sony-a i budem zadovoljan, ali televizorima nisam nikako...
Kupovat cu ove godine tv do max 1200 KM... Moze i nize... A bas sam mislio sony uzeti :?
Uzmi ti sony slobodno. Ne znam sto se @r_faruk razocarao, nesto se ne sjecam, volio bih da nam opise ako nije problem.
I de, Boga vam, ne padajte na @jarobota, co'jk vas samo tako voza :mrgreen:
Ma nervira me spor user interface, jel se tako pise, tv mi je jednostavno prespor za razliku od panasonic-a i samsunga i LG-a. I to je to. Pisali smo nekakvih gluposti na par stranica, pa da se ne ponavljamo. Na sliku nemam zamjerki, samo sam odustao od sony televizora.... Svidio mi se panasonic, malo sam cackao jedan neki dan... Dobar panasonic :) ne znam kakve su cijene. Ja sam svoj tv platio 730KM, tako da spadam u ovu grupu ljudi koji ce fasovati rak od jeftinih televizora....
jarobot

#5052 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

Rugafet wrote:Ja nakon citanja pojedinih komentara ovdje prosto ne smijem vise ni upalit tv kad dodjem kuci. Platio sam ga samo 799 KM a to je ispod granice koju ste vi postavili pa postoji realna opasnost da mi se nesto dogodi dok gledam u njega. Ne znam, mozda iskoci crnokosa djevojcica i udavi me na trosjedu :lol: ili me dokrajci isijavanje bijele boje iz creditsa

Ovom prilikom apelujem da svi vi koji posjedujete televizore a usudili ste se da ih platite manje od tisucu maraka pobacate daljinske a televizore prekrijete plahtama. U posebnoj su pasnosti vlasnici Telefunkena i Philipsa kod n jih je crna posebno opasna :lol:
Poslušao sam tvoj savjet i tri puta proučio bismilu ,šta ja znam za svaki slučaj. Sinoć nisam dao djetetu komp upaliti za monitor koristim Grundig od 26" bio samo 455 km pa reko da ne nastrada dijete.
Pustite te šupljake ko uglavnom gleda kablovsku u normalnim uslovima preko 600 km dati za tv je budalaština.Svi sad imaju najmanje dvije godine garancije i osiguran servis.
Opet da kažem kome je bitan Brend i da svršava na crnu boju ekrana i bulji u test slike bujrum dvije tri milje , svi ostali vjerojatno neće ni primjenitit razliku . Eto malo pripaziti dizajn a sad su svi baš onako fino skrojeni
luxferre

#5053 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by luxferre »

erotica wrote:
luxferre wrote:Jel ima neko iskustva sa ovim TV iz telecoma. U pitanju je philips 49PUS6412 amber light 2
Imam ja taj tv, šta te zanima?
Vaše mišljenje i iskustvo. Dali šteka kako radi imate li problema sa slikom i sporim radom, kako se ponaša sa igrama i filmovima? Uobičajeno pošto vidim da mi je zvuk malo ispod prosjeka a ni ovo cudo sa amber mi se ne dopada jer mu ne kontam svrhu.
gidra

#5054 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by gidra »

Vidim da se sere pomalo po Philipsu, turčin, kinez itd.
Ja kupih prošle godine Philips 55PUS7101/12, nit je iz vestela nit iz Kine, proizveden u Poljskoj.
Nakon kalibracije slike prema preporukama AVforums-a, prikaz svakog sadržaja 4k do kablovskog Telemach sadržaja je perverzija (sigurno pa duplo bolje nego Samsung 50KU6072 kojeg posjedujem u drugoj sobi), doduše TV je plaćen preko 2k KM prije godinu dana, uz garanciju od 5 godina.
Android 7.1.2. fluidan, brz, jednostavan, ne pamtim jel' se ijednom srušio za godinu dana korištenja.
Izrada vrhunska - sivi aluminiji, a sa svake strane Ambilight i u kombinaciji sa Philips soundbarom HTL2183b/12 ugođaj vrhunski za dnevnu sobu od 25 kvadrata..
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#5055 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pitar sa Kariba »

PatriotaTZ wrote:Molba jedna, Philips 43'' Smart TV....kupljen prije nekih pola godine, kad je tek kupljen sve funkcionisalo savršeno, dugo nisam koristio opciju Smart-a i neki dan kao nema konekcije, a piše mi da je konektovan na mrežu ali stoji da je Philips server not found!
Nisam bas s tehnologijom pa ako može bilo kakva pomoć da ne ispadam levat da zovem ove iz Bh telecoma :)
Kod mene kad ostane TV bez konekcije svako slijedeće konektovanje na mrežu traži update na Philipsovom serveru. Dvije su mogućnosti:
1) nemaš konekciju TV sa mrežom, prođi ponovo korake za povezivanje TV-a sa internetom.
2) Nemaš "profil" na serveru.
erotica

#5056 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by erotica »

luxferre wrote:
erotica wrote:
luxferre wrote:Jel ima neko iskustva sa ovim TV iz telecoma. U pitanju je philips 49PUS6412 amber light 2
Vaše mišljenje i iskustvo. Dali šteka kako radi imate li problema sa slikom i sporim radom, kako se ponaša sa igrama i filmovima? Uobičajeno pošto vidim da mi je zvuk malo ispod prosjeka a ni ovo cudo sa amber mi se ne dopada jer mu ne kontam svrhu.
Prije ovog sam imao 48PFT5500 i sa njim je bilo užasno puno problema od sporog rada, kočenja, gašenja tv samog od sebe pa do problema sa panelom zbog čega sam ga 3 puta slao na servis nakog čega sam i dobio ovaj kao novi uređaj.
Sad sa 49PUS6412 sam stvarno prezadovoljan, što se tiče androida na njemu je android 7, sve radi fluidno i brzo, kodi na njemu radi bez ikakvih problema, za filmove i serije sa USB koristim archos aplikaciju koja podržava sve formate i titlove možeš da podešavaš po volji, iskreno igre nisam pokušavao jer imam playstation. Meni mnogo bitna stvar je što tv ima ugrađen google cast tako da aplikacije koje podržaveju GC bez problema emitiram na tv kao hbo go,terrarium tv, google photos i sl. Ambilight mi je extra stvar navečer kad gledam tv nikakvo dodatno svjetlo u sobi mi nije potrebno jer taman od njih bude dodatnog osvjetljenja. Sad što se tiče kvalitete slike vjerujem da bi neki sony serije 7 vjerovatno imao bolji panel, ali i na ovom je sasvim zadovoljavajuća slika posebno na hd kanalima tipa eurosport ili bbc earth, a o 4K sadržaju na netflixu ili youtube da ne pričam. Zvuk kao da mu jeste slabiji ali to se eto može riješiti soundbarom kao što kolega gore napisa, mada meni je i ovaj sasvim dovoljan za moje potrebe.

Sve u svemu za sada sad veoma zadovoljan i što je najbitnije nikakvih problema sa panelom nema.
luxferre

#5057 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by luxferre »

erotica wrote:
Vaše mišljenje i iskustvo. Dali šteka kako radi imate li problema sa slikom i sporim radom, kako se ponaša sa igrama i filmovima? Uobičajeno pošto vidim da mi je zvuk malo ispod prosjeka a ni ovo cudo sa amber mi se ne dopada jer mu ne kontam svrhu.[/quote]

Prije ovog sam imao 48PFT5500 i sa njim je bilo užasno puno problema od sporog rada, kočenja, gašenja tv samog od sebe pa do problema sa panelom zbog čega sam ga 3 puta slao na servis nakog čega sam i dobio ovaj kao novi uređaj.
Sad sa 49PUS6412 sam stvarno prezadovoljan, što se tiče androida na njemu je android 7, sve radi fluidno i brzo, kodi na njemu radi bez ikakvih problema, za filmove i serije sa USB koristim archos aplikaciju koja podržava sve formate i titlove možeš da podešavaš po volji, iskreno igre nisam pokušavao jer imam playstation. Meni mnogo bitna stvar je što tv ima ugrađen google cast tako da aplikacije koje podržaveju GC bez problema emitiram na tv kao hbo go,terrarium tv, google photos i sl. Ambilight mi je extra stvar navečer kad gledam tv nikakvo dodatno svjetlo u sobi mi nije potrebno jer taman od njih bude dodatnog osvjetljenja. Sad što se tiče kvalitete slike vjerujem da bi neki sony serije 7 vjerovatno imao bolji panel, ali i na ovom je sasvim zadovoljavajuća slika posebno na hd kanalima tipa eurosport ili bbc earth, a o 4K sadržaju na netflixu ili youtube da ne pričam. Zvuk kao da mu jeste slabiji ali to se eto može riješiti soundbarom kao što kolega gore napisa, mada meni je i ovaj sasvim dovoljan za moje potrebe.

Sve u svemu za sada sad veoma zadovoljan i što je najbitnije nikakvih problema sa panelom nema.[/quote]

Ok Hvala puno. Ja sam htio neki drugi al opet mi se čini da je u tom cjenovnom rangu ne tako loš izbor.
zomri

#5058 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

luxferre wrote:
erotica wrote:
svrha mu je da ublaži vidljivost mana koje televizor posjeduje (boldirano):
Za početak, pogledajmo što su nam kupci Philips 55PUS6412 televizora javili nakon što su ga kupili vođeni prvenstveno akcijskom cijenom. Kupci su se žalili na slab kontrast, sivkastu crnu, probijanje i neujednačenost pozadinskog osvjetljenja, kao i na činjenicu da TV program standardne rezolucije izgleda lošije nego na starom televizoru koji je bio “samo” Full HD.
http://hdtelevizija.com/2017/11/18/kako ... ati-izbor/
MTV

#5059 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

.

Post za brisanje :)
erotica

#5060 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by erotica »

luxferre wrote:
erotica wrote:

Sve u svemu za sada sad veoma zadovoljan i što je najbitnije nikakvih problema sa panelom nema.[/quote]

Ok Hvala puno. Ja sam htio neki drugi al opet mi se čini da je u tom cjenovnom rangu ne tako loš izbor.[/quote]

ako možeš da se protegneš za sony seriju 8 bilo bi ti bolje, pa čak i manji tv da je.
luxferre

#5061 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by luxferre »

erotica wrote:
luxferre wrote:
erotica wrote:Jel ima neko iskustva sa ovim TV iz telecoma. U pitanju je philips 49PUS6412 amber light 2

Vaše mišljenje i iskustvo. Dali šteka kako radi imate li problema sa slikom i sporim radom, kako se ponaša sa igrama i filmovima? Uobičajeno pošto vidim da mi je zvuk malo ispod prosjeka a ni ovo cudo sa amber mi se ne dopada jer mu ne kontam svrhu.[/quote]

Jeste li radili kalibracijiju vidim da se po netu spominje?
Inok

#5062 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Inok »

forumski stručnjaci preporučuju kratak rezime

uzmi tv od 1500-2000 može i neki drugi ali nek bude sony :D
erotica

#5063 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by erotica »

luxferre wrote:Jeste li radili kalibracijiju vidim da se po netu spominje?
Nisam nešto na netu uspio da nađem kalibraciju za ovaj model, ako ko ima nek postavi.
semirsar

#5064 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

r_faruk wrote:
Ma nervira me spor user interface, jel se tako pise, tv mi je jednostavno prespor za razliku od panasonic-a i samsunga i LG-a. I to je to. Pisali smo nekakvih gluposti na par stranica, pa da se ne ponavljamo. Na sliku nemam zamjerki, samo sam odustao od sony televizora.... Svidio mi se panasonic, malo sam cackao jedan neki dan... Dobar panasonic :) ne znam kakve su cijene. Ja sam svoj tv platio 730KM, tako da spadam u ovu grupu ljudi koji ce fasovati rak od jeftinih televizora....
Da, u pravu si, zaista su poprilicno spori, stavise, ovaj stari sony je osjetno brzi od ovog novog, sto me zaista zacudilo. :mrgreen:
luxferre wrote: Jeste li radili kalibracijiju vidim da se po netu spominje?
Ja jesam, ali ubrzo vratio na fabricke postavke, odnosno moje, uz male preinake... meni moje postavke jednostavno bolje pasu za moje oke.
Inok wrote:forumski stručnjaci preporučuju kratak rezime

Ne nuzno, najlakse je tudjim parama baratat', ti ljudi koje ti ironicno prozivas "forumskim strucnjacima" nigdje nisu rekli da se MORA uzeti taj i taj tv, vec samo iznosili svoje misljenje. Skoro svako ko je imao volje i neka saznanja o odredjenom modelu je ovdje i iznosio cisto da se nadje kao neka vrsta pomoci pri donosenju odluke koji tv kupiti. Uvijek su na konkretno pitanje davali najbolji odgovor koji su mogli uz poneku opasku da se nesto moze i drugacije, tj, na duze staze i povoljnije proci.
Hoce li neko dati manje ili vise za nesto sto mu treba, je samo njegova licna stvar. Ako je neko dao xxx KM za no name tv i zadovoljan je, postujem i drago mi je da je tako. Da je dao i xxxx KM i zadovoljan je, isto to mislim. Nije moje, tvoje ili njihovo da odlucujemo hoce li ko i koliko dati za tv, i zaista se cudim pojedinim koji imaju potrebu i silnu zelju da dokazuju svima da je svejedno sta uzeti jerbo su svi u par deka..
Pa mjkm, ne kupuje se tv svako malo pa da je svejedno sta uzeti, dugorocno gledano i oci trpe, zar ne?
CooK

#5065 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Inok wrote:forumski stručnjaci preporučuju kratak rezime

Nista ne brini, ocekuje se dolazak ekspertnog tima na celu sa Macom Diskrecijom cim izadje iz Zadruge pa ce vam ona davati strucne savjete za kupovinu televizora a ne "forumski strucnjaci". U principu i ona se slaze sa vama, treba kupiti sto veci TV za sto manje para i to je to. Jbt kao da qurceve sebi ugradjujete a ne kupujete TV. Tema koja se zove "Koji LED TV uzeti" je zaposjednuta ljudima sa budzetima gdje se i nema nekog izbora nego kupiti neki kinez ili turcin. Gledam na najvecim forumima u susjednim drzavama i okruzenju se vode ozbiljne rasprave oko televizora a na najvecem forumu u nasoj drzavi se pise kako su svi televizori slicni, po tome se vidi koje smo mi fukare i u finansijskom i u mentalnom smislu. Ne mora se posjedovati dobar TV da bi se pisalo i razmjenjivala misljenja o modernoj TV tehnologiji, i kod mene je TV skoro 4 godine star. Isto tako se ne mora posjedovati Ferarri da bi se o njemu raspravljalo u nekoj temi, sve je stvar mentalnog stava.
Za ovu temu bi bilo najbolje da se velikim slovima napise:"Ne treba vam savjet, kupite sto veci TV za sto manje para" i zakljuca tema, tako bi bilo lakse i "forumskim strucnjacima" da ne citaju ove gluposti a i ovi sto pisu zadnjih par stranica bi bili zadovoljni.
I kad vec ovo pisem da odgovorim na drugi dio tvog posta, vise smo Samsung televizora preporucili nego Sony televizora, da si pratio temu znao bi.
r_faruk

#5066 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

Samsung :thumbup:

na ovom forumu ljudi mijesaju dvije stvari, nemanje para i kupovinu tv-a do 700-800KM. nekima od nas se ne daje puno novca za tv. trosimo pare na druge stvari. neki od nas plate foto aparat, bicikl ili nesto drugo mnogo skuplje od televizora o kojima se ovdje raspravlja. neki od nas su iznijeli misljenje o jeftinijim televizorima koji sluze svrsi i sasvim pristojno zadovoljavaju potrebe. neki od nas ne vole smart televizore, neke od nas boli qrac koji je tv u pitanju, a neki od nas mijenjaju tv svake 3-4 godine (ja na primjer) ili ga promijenim kada mi dosadi (moze biti i za godinu ako mi se ne svidja). internet je pun savjeta i recenzija koje nisu niti u jednom aspektu realne pa nekada kupis nesto sto je odlicno po recenzijama, a na kraju......

ja licno nisam ni znao za dva tipa panela dok nisam dosao na ovaj forum (tek tada sam obratio paznju i pogledao razliku izmedju VA i IPS panela. mi se ovdje raspravljamo oko cinjenice da neko zatrazi tv za 600-700-800KM, a njih svakako ima pa i u presvetom sony-u. kupovao sam i no name televizore (kupio sam dva birina televizora, jedan je vrisnuo poslije 2 godine i popravljen je, da bi opet vrisnuo nakon dvije godine, a drugi birin tv radi i dan danas (7-8 godina) na vikendici.

jednostavno nemamo svi iste prioritete, a pojedini forumasi predlazu tv kao da je to jedina stvar koja se nalazi u kuci i od koje se zivi i od koje ces fasovati smrtonosnu bolest ako ga ne platis 1500KM, a kupujes tv za 600KM.

kupio sam nani samsung za 400KM, 32". nana uziva....
Za ovu temu bi bilo najbolje da se velikim slovima napise:"Ne treba vam savjet, kupite sto veci TV za sto manje para" i zakljuca tema, tako bi bilo lakse i "forumskim strucnjacima" da ne citaju ove gluposti a i ovi sto pisu zadnjih par stranica bi bili zadovoljni.
za ovu temu bi najbolje bilo da se za tv od 600KM prestane preporucivati tv od 1500KM
Rugafet

#5067 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Rugafet »

faruk objasnio :thumbup:
Mr.Who

#5068 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Mr.Who »

Do 600-700 KM TV se ne pita koji ću.Odeš i kupiš šta možeš za te pare a za TV preko 800 KM surfaš po forumima.
r_faruk

#5069 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

zasto se ne bi pitalo? evo ja bih sada u svakom slucaju uzeo prije samsung ili lg nego sony ili philips u tom cjenovnom rangu.
avaks

#5070 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by avaks »

Može se za 700 stoja kupiti solidan TV (pogotovo kome ne smeta polovno) Sony serija 900 ili 600 recimo, naleti se do 42 inča sasvim solidnih također i Samsung 5 ili 6 generacija (ne znam kako to bodovanje kod njih ide uglavnom 5xxx i 6xxx serije).

Dok recimo za 300-400 kupuješ šta ti prvo dopadne ruku :mrgreen:
Tu već nema puno pametovanja po meni nego uzmi što veće može i što duža garancija.

Za sve ostalo tu je Cook i Zomri koji razvaljuju i daju ekstra savjete i ja garantujem ko je njih poslušao da nije pogriješio. :thumbup:
diablobih

#5071 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Da polovno, ali ovdje ti dodju ljudi i traze nov tv za 700 KM, i ti tu nista ne mozes preporuciti.
typeOnegative

#5072 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Stigao danas novi TV , e sad ga postavit i jos par dana posla da se sve postima po zelji :)

Image

Image
diablobih

#5073 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Bolje da si uzeo awt ili telefunken, bezveze si bacao pare :D :P
MTV

#5074 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Sta si sve jos mogao uzet pored Telefunkena vidi se da si brand kompleksas :mrgreen: :P

Meni nema nista draze od raspakirati TV :-D
Nego da te sluzi i slusa dok ga nezamijenis sa boljim. :thumbup:
zomri

#5075 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Nije oled, pffffft

:mrgreen:
Post Reply