Banksy wrote:"Prekuco ga" s pola miliona nevažećih listićakiligonzales wrote:
Bas me zanima sta ce se sad desiti sa Becirovicem nakon toga sto ga je Dzaferovic prekuco guzovace za 20 hiljada glasova,
Vise u nekim sarajevskim opstinama dobiju kandidati na izborima mjesne zajednice nego neki sto su dobili sa lista SDP-a.![]()
:![]()
Hajde, bar si skinuo rukavice...
To je prosjek nevazecih listica gotovo na svakim izborima. Razumi da se glasa za vise nivoa vlasti ne treba ti pola miliona ljudi da bi napravio toliki broj nevazecih listica. Posto zivimo gdje zivimo, ne mogu niti zelim da negiram neciji kriminal po glasackim odborima, ali ni mi isto tako ne mozemo negirati kolicinu frustracija u drustvu gdje neko i pjesme, poruke napisu politicarima na glasackim listicima. Bas bi bilo interesantno vidjeti koliko kita dobiju na glasackim listicima.
Sa svakim od vas koji tvrdite meni tabor volio bih popiti kafu. Neki od forumasa me licno znaju, tako da nema potrebe da se fakat pravdam ikome, ali samo znam da ne znate koliko niste upravu.
Sad sto vi ne zelite da mislite dalje od (po)nosa sta vam mogu.
SDA jeste ogrezla u kriminalu i najveci je krivac uz HDZ za stanje u FBiH. Po tome ih jos prati SDP koji je takodjer imao dobrog staza na vlasti.
Derivati ove tri stranke nemaju nazalost snage ni kapaciteta da sami budu ikakav stabilan politicki faktor poput stranaka iz kojih su nastale, a niti da budu alternativa njima.
Korektivni faktor unutar njih, a bome i nacin da steknu neciju naklonost i ucine ga istaknutijim clanom stranke na kome ce graditi buduce poene kao da nemaju, jednostavno izgledaju izlizano. Najgore je sto je i SDP poceo liciti na svoje derivate.
Porazno je za jedan SDP da im oni koji najvise paradiraju kroz njega nemaju zbirno glasova ko Damir Niksic, a da im u parlamente moraju ulaziti ljudi sa kompenzacijske liste jer nemaju dovoljan broj glasova. Ako je to nacin da se vodi politika, onda jadan SDP i jadni mi. Takvi su nosioci odluka u SDP, to je zalosno.