SDP

kiligonzales

#50476 Re: SDP

Post by kiligonzales »

Banksy wrote:
kiligonzales wrote:
Bas me zanima sta ce se sad desiti sa Becirovicem nakon toga sto ga je Dzaferovic prekuco guzovace za 20 hiljada glasova,

Vise u nekim sarajevskim opstinama dobiju kandidati na izborima mjesne zajednice nego neki sto su dobili sa lista SDP-a. :lol:

:
"Prekuco ga" s pola miliona nevažećih listića :lol:

Hajde, bar si skinuo rukavice...

To je prosjek nevazecih listica gotovo na svakim izborima. Razumi da se glasa za vise nivoa vlasti ne treba ti pola miliona ljudi da bi napravio toliki broj nevazecih listica. Posto zivimo gdje zivimo, ne mogu niti zelim da negiram neciji kriminal po glasackim odborima, ali ni mi isto tako ne mozemo negirati kolicinu frustracija u drustvu gdje neko i pjesme, poruke napisu politicarima na glasackim listicima. Bas bi bilo interesantno vidjeti koliko kita dobiju na glasackim listicima. :D

Sa svakim od vas koji tvrdite meni tabor volio bih popiti kafu. Neki od forumasa me licno znaju, tako da nema potrebe da se fakat pravdam ikome, ali samo znam da ne znate koliko niste upravu.

Sad sto vi ne zelite da mislite dalje od (po)nosa sta vam mogu.

SDA jeste ogrezla u kriminalu i najveci je krivac uz HDZ za stanje u FBiH. Po tome ih jos prati SDP koji je takodjer imao dobrog staza na vlasti.
Derivati ove tri stranke nemaju nazalost snage ni kapaciteta da sami budu ikakav stabilan politicki faktor poput stranaka iz kojih su nastale, a niti da budu alternativa njima.

Korektivni faktor unutar njih, a bome i nacin da steknu neciju naklonost i ucine ga istaknutijim clanom stranke na kome ce graditi buduce poene kao da nemaju, jednostavno izgledaju izlizano. Najgore je sto je i SDP poceo liciti na svoje derivate.

Porazno je za jedan SDP da im oni koji najvise paradiraju kroz njega nemaju zbirno glasova ko Damir Niksic, a da im u parlamente moraju ulaziti ljudi sa kompenzacijske liste jer nemaju dovoljan broj glasova. Ako je to nacin da se vodi politika, onda jadan SDP i jadni mi. Takvi su nosioci odluka u SDP, to je zalosno.
nemampojma0

#50477 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

drug_profi wrote:@nemampojma0
Spinuješ netačno interpretiranu izjavu.
NS je ZA NATO, ali smatraju (po meni potpuno ispravno) da je to u ovom momentu trošenje energije koju je bolje uložiti u nešto drugo.
Dodo se može ucjenjivati i samo u predsjedništvu.
Ostali bi mogli raditi nešto korisno.
Eto pogledaj sam njeno gostovanje, al dobro otvori usi.
Kaze da za 4 godine BH blok bude jaci faktor, a etnicke stranke da budu minornije, pa se tad moze uci u vlast s njima. Prvo, i sad je BH blok brojniji od svake etnopartije i u federalnom i u drzavnom parlamentu. Drugo, kako misli smanjiti uticaj SNSD u RS i uzeti mu dio glasova, kada za 10 godina postojanja NS nije formirala ni jedan jedini svoj odbor u RS.
Stvarno je nemoguce diskutovati sa sanjarima.
Leverage

#50478 Re: SDP

Post by Leverage »

nemampojma0 wrote:
Leverage wrote:Ništa to, samo koalicija na svim nivoima, u krevetu je snaga.
Nemoj se kupati zbog tudjih krevetnih aktivnosti, sve ovo dozivljavas previse licno...to ti govorim. Ovdje svako ima svoje misljenje, pa je suvisno svadjati se i vrijedjati druge zbog njihovog misljenja. A to vas trojica @better man, @drug profi i ti, uz povremenu podrsku @banksy, redovno cinite. To samo govori o vasoj nemoci da ucinite nesto po pitanju (ne)ulaska BH bloka u vlast sa SDA.
To što tebe vrijeđa činjenica da zagovaraš ulazak u krevet sa SDA nije moj problem. Ti se zalažeš za to i sad stoički podnesi posljedice svog stava, nemoj da kmekećeš zbog toga.

O ulasku bh. bloka ne odlučuješ ni ti, ali pokušavaš svoj destruktivni stav progurati kao jedinu moguću opciju. Međutim, činjenica je da većina i unutar bh. bloka i unutar SDP-a ne želi u krevet sa SDA i zbog toga je sva ova vidna nervoza koju prezentuješ. Na kraju će se završiti sa pojedinačnim odlascima u krevet sa SDA pri čemu će pomenuti pojedinci poljubiti Bakirovu ispruženu a odavno utrnulu ruku i dobiti neku konkubinsku poziciju.

Što može biti samo dobro i za SDP i za bh. blok.
nemampojma0

#50479 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

kiligonzales wrote:
Banksy wrote:
kiligonzales wrote:
Bas me zanima sta ce se sad desiti sa Becirovicem nakon toga sto ga je Dzaferovic prekuco guzovace za 20 hiljada glasova,

Vise u nekim sarajevskim opstinama dobiju kandidati na izborima mjesne zajednice nego neki sto su dobili sa lista SDP-a. :lol:

:
"Prekuco ga" s pola miliona nevažećih listića :lol:

Hajde, bar si skinuo rukavice...

To je prosjek nevazecih listica gotovo na svakim izborima. Razumi da se glasa za vise nivoa vlasti ne treba ti pola miliona ljudi da bi napravio toliki broj nevazecih listica. Posto zivimo gdje zivimo, ne mogu niti zelim da negiram neciji kriminal po glasackim odborima, ali ni mi isto tako ne mozemo negirati kolicinu frustracija u drustvu gdje neko i pjesme, poruke napisu politicarima na glasackim listicima. Bas bi bilo interesantno vidjeti koliko kita dobiju na glasackim listicima. :D

Sa svakim od vas koji tvrdite meni tabor volio bih popiti kafu. Neki od forumasa me licno znaju, tako da nema potrebe da se fakat pravdam ikome, ali samo znam da ne znate koliko niste upravu.

Sad sto vi ne zelite da mislite dalje od (po)nosa sta vam mogu.

SDA jeste ogrezla u kriminalu i najveci je krivac uz HDZ za stanje u FBiH. Po tome ih jos prati SDP koji je takodjer imao dobrog staza na vlasti.
Derivati ove tri stranke nemaju nazalost snage ni kapaciteta da sami budu ikakav stabilan politicki faktor poput stranaka iz kojih su nastale, a niti da budu alternativa njima.

Korektivni faktor unutar njih, a bome i nacin da steknu neciju naklonost i ucine ga istaknutijim clanom stranke na kome ce graditi buduce poene kao da nemaju, jednostavno izgledaju izlizano. Najgore je sto je i SDP poceo liciti na svoje derivate.

Porazno je za jedan SDP da im oni koji najvise paradiraju kroz njega nemaju zbirno glasova ko Damir Niksic, a da im u parlamente moraju ulaziti ljudi sa kompenzacijske liste jer nemaju dovoljan broj glasova. Ako je to nacin da se vodi politika, onda jadan SDP i jadni mi. Takvi su nosioci odluka u SDP, to je zalosno.
Potpuno se slazem s @kiligonzales. Nazalost to je nivo SDP politicke nejaci, koja nema nikakvu ideju osim da kritikuje, omalovazava i ismijava drugog i drugacijeg. Jos veca zalost je sto je ista takva nejac dobila priliku da odlucuje u SDP i kroz to se domogla i poslanickih mandata. Hebo ti i nas i drzavu ako o nasoj sudbini treba da odluce junose poput Masica, Prlicke, Cengica, Magazinovica, Forte i Cudicke.
nemampojma0

#50480 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Leverage wrote:
nemampojma0 wrote:
Nemoj se kupati zbog tudjih krevetnih aktivnosti, sve ovo dozivljavas previse licno...to ti govorim. Ovdje svako ima svoje misljenje, pa je suvisno svadjati se i vrijedjati druge zbog njihovog misljenja. A to vas trojica @better man, @drug profi i ti, uz povremenu podrsku @banksy, redovno cinite. To samo govori o vasoj nemoci da ucinite nesto po pitanju (ne)ulaska BH bloka u vlast sa SDA.
To što tebe vrijeđa činjenica da zagovaraš ulazak u krevet sa SDA nije moj problem. Ti se zalažeš za to i sad stoički podnesi posljedice svog stava, nemoj da kmekećeš zbog toga.

O ulasku bh. bloka ne odlučuješ ni ti, ali pokušavaš svoj destruktivni stav progurati kao jedinu moguću opciju. Međutim, činjenica je da većina i unutar bh. bloka i unutar SDP-a ne želi u krevet sa SDA i zbog toga je sva ova vidna nervoza koju prezentuješ. Na kraju će se završiti sa pojedinačnim odlascima u krevet sa SDA pri čemu će pomenuti pojedinci poljubiti Bakirovu ispruženu a odavno utrnulu ruku i dobiti neku konkubinsku poziciju.

Ne mozes me uvrijediti. Samo sam rekao da se vi sluzite uvredama i generalizacijama svakog ko misli drukcije, nekog mozda i uvrijedite.
Moj stav je jasan, javan i star par mjeseci, a to je da DF i SDP trebaju uci u vlast na svim nivoima. Jel taj stav destruktivan i po koga i sta, ne odlucujes ti, ali eto dajes sebi za pravo da ga proglasis destruktivnim.
Sta ce biti oko ulaska BH bloka u vlast saznacemo vrlo brzo, a ti do tada nagadjaj. Sto babi milo, to se snilo :D
kiligonzales

#50481 Re: SDP

Post by kiligonzales »

Leverage wrote:
nemampojma0 wrote:

Upravu je svak ko je skeptik prema toj koaliciji jer ako se povedemo prema onome sto je SDA uradila SBIH, pa i DF, SBB, onda i BH bloku moze ocekivati isto. Medjutim onda je SDA bila dvaput jaci faktor u odnosu na svoga koalicionog partnera, da ne govorim da niko osim SBB nije imao ikakva ledja u medijima, ali opet ni SBB nije mogao sam s njima bez obzira na Fahrin medijski stroj.

E sad je protuteza tome uticaju gotovo pa jednaka, SDA sa SDP i DF su procentualno izjednaceni na nivou FBiH, sa NS bi bili jos snazniji. Ako SDP i DF usaglase stavove, pa i NS, manipulacija barem na nivou odnosa unutar koalicije moze biti manja. Jedino sto BH Bloku fali jeste medijska masinerija, to je polje na kome svaka stranka gubi od SDA. Zasto ici u opoziciju kad je pozicija moguca i kockati se i s ovim izbornim rezultatom? Ko BH Bloku moze dati garanciju da ce pomesti na narednim izborima? Sa ovako nakaradnim ustavom mi ne mozemo pomiriti koncept etnicke podijele vlasti i gradjanskog koncepta, bez obzira sto imamo demokratiju na koju se nakalemila konstutivnost. Ova koalicija bi barem malo amortizovala stetu koju pravi sukob SDA i BH bloka u kojem se ne milice trosi vise ljevica jer ne poseze za jednakim izbornim inzinjeringom , kriminalom, ucijenama ko SDA da bi se sacuvala na vlasti. SDP je dvaput pobjedjivao i danas bi imali stalnu bazu barem od 200-250 hiljada glasaca da su imali jednaku praksu ko SDA ucijeni uhljebljene clanove da glasaju za stranku koja im je dala posao.

Medjutim trenutno okolnosti oko BiH i u BiH uslovljavljaju peglanje odnosa izmedju stranaka kojima je za cilj cuvanje drzavnog poretka u odnosu na one koji zele disoluciju. Putin u Bg. Pompeo pritisce BH predsjednistvo da sprovede planove za NATO. Sve veci izrazi podrske za NATO sa zapada, kao i pritisci i sto veca opiranja Rusije sa istoka. Mi u BiH znamo da sa svakim danom nase vojne neutralnosti mi postajemo gubitnici jer vidimo koliko komesanja zbog toga sto nismo nigdje. Kad Ameri salju takve signale, onda se nije bas igrati sa njihovim povjerenjem.

I onda dodje Cudicka i lupi glupost poput prvo EU, pa NATO i SDA botovi vec joj deru guzove po medijima i socijalnim mrezama kako je cetnikusa. :mrgreen:
kiligonzales

#50482 Re: SDP

Post by kiligonzales »

drug_profi wrote:
bunk wrote:Ne.
Kad nikad ne bi formirali ni jednu vlast.
Ovo se ne smije zakociti i preskociti.
Licno bih proglasio veleizdajnikom bilo koga ko bi pristao da se ovo zaustavi.
Ameri sad ako nam ledja okrenu ko 2006 bolje da nas roknu nuklearkom odma...
Pa kazem t nije ovo navlacenje konopca. Ucjena u predsjednistvu je dovoljna. Hrvati blokiraju iz svojih razloga (izborni zakon), Bosnjaci i Komsic iz drugih, Dodik ce uzvratiti sa necim trecim itd.
Nema potrebe da se tu vise iko petlja. Zakoceno je. Dodo nece popustiti sve da se i SDS ukljuci u PRO NATO ekipu (hoce al u limburgu).
Beograd je adresa gdje je rucna kocnica.
I nisu Ameri glupi, mislim jesu, ali nisu toliko.
Ako se Ameri angazuju kao po pitanju Dejtona, bojim se cemo svjedociti pritiscima koji ce roditi neko novo cedo u BiH.

Eto bas su Hrvati u BiH s nama htijeli FBiH, a Srbi RS u BiH. :lol:

Sve tri strane gotovo satjerane uza zid. Odbijete li mogucnost dogovora, tapija vam je.

Drzavni sektretat Amerike ne pise sigurno pismo "zelja" nasem troclanom predsjednistvu. :D
MarshalDodik

#50483 Re: SDP

Post by MarshalDodik »

kiligonzales wrote:
I onda dodje Cudicka i lupi glupost poput prvo EU, pa NATO i SDA botovi vec joj deru guzove po medijima i socijalnim mrezama kako je cetnikusa. :mrgreen:
Uopste ne lupa gluposti, a "deru joj guzove" upravo zato sto su stranacki botovi kako si ih i sam nazvao. Samo da imaju trunku kritickog misljenja i zdrave logike shvatili bi da je rekla golu istinu, bez uvijanja kakvog su navikli od voljenih vodja

Mislim da je važno napomenuti da postoji konsenzus u BiH o Evropskoj uniji. E, sada imaju dvije strategije. Jedna je gdje ćete insistirati na onome oko čega ne postoji konsenzus ili ćete uložiti sve napore da napredujete u onom segmentu u kojem se svi građani BiH slažu, a oko malo stvari se svi građani BiH slažu. Jedna rijetka stvar je Evropska unija. Hoćemo li uložiti napore tu ili ćemo svoj politički kapital trošiti tamo gdje nema konsenzusa, to je pitanje – izjavila je Ćudić.

Uostalom ti isti botovi puse pricu da je NATO gotova stvar, Radmanovic potpisao, Dodika da je instalirala Amerika, pa ce ga Amerika i zbaciti, kad se Amerima ćefne tad cemo i uci, mi smo svakako protektorat medjunarodne zajednice itd bla bla bla
Izmedju ostalog i zbog ovog nema nikakve logike da joj bilo sta prigovore pogotvo polazeci iz cinjenice da njena stranka nema nikakav kapacitet u drzavnom parlamentu, niti ce biti dio vlasti koja odlucuje o NATO-u, a i ako se budu pitali znamo kako bi jedna probosanska i gradjanska stranka glasala.
To su neki licemjerni botovi- smrdljiva sorta.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#50484 Re: SDP

Post by malakh »

DaffyDuck wrote:
izvinjavam se što se petljam u diskusiju, ali evo jedno pitanjce.

tko garantira da će dodik za par godina, ako se bih približi članstvu u eu, biti za pristupanje iste u eu?

prije par godina dodik je bio za nato zato što je bosna i hercegovina bila daleko od članstva u nato-u. sada, kada je uknjižila perspektivnu vojnu imovinu i kada se približila, koliko toliko i kada može aktivirati map koji je stepenica ispod članstva u nato savezu, odnosno kada je bih pred vratima nato saveza, dodik je protiv istog. da li se slična situacija može dogoditi i ako bih bude pred vratima eu i kolika je vjerovatnost da se to dogodi, ako sagledamo trenutna događanjai trenutnu retoriku koja se vodi?
pitanje ti je na mjestu
zna dodik sta znaci ulazak u nato i eu i koliko on tu moci gubi. spika o odvajanju republike srpske (koja je naravno samo suplja prica, jer ima nekoliko jakih argumenata zast je to tesko izvodivo) i svrha dodikovog politickog postojanja padaju u vodu onog trenutka kada bih postane dio jednog od ta dva saveza.

tako da samo netko ko je politicki, a i zivotno naivan moze pomisliti da je dodik za nesto od to dvoje i da je komsicevo i dzaferovicevo uslovljavanje bespotrebno i bezvrijedno.
Banksy

#50485 Re: SDP

Post by Banksy »

Leverage wrote:

O ulasku bh. bloka ne odlučuješ ni ti, ali pokušavaš svoj destruktivni stav progurati kao jedinu moguću opciju. Međutim, činjenica je da većina i unutar bh. bloka i unutar SDP-a ne želi u krevet sa SDA i zbog toga je sva ova vidna nervoza koju prezentuješ.

Na kraju će se završiti sa pojedinačnim odlascima u krevet sa SDA pri čemu će pomenuti pojedinci poljubiti Bakirovu ispruženu a odavno utrnulu ruku i dobiti neku konkubinsku poziciju.

:thumbup:
General War

#50486 Re: SDP

Post by General War »

Leverage wrote:
General War wrote: Pa nisu SDP iskali, neka se SDA kao i do sada sastavlja s kim hoce od bratije, sto SDP pomaze? jos kad vidimo HDZ i SNSD na drzavnom nivou ono, raja za pozeliti.
To se u vlast sa njima guraju moji neistomišljenici u SDP-u. Većina je protiv toga i to će se vidjeti.
Pa zato sam onako imao otpor prema SDP-u radi tvojih neistomisljenika koji se izgleda najvise pitaju, znam ja to vrlo dobro.
To treba poimenke prozvati i u picku materinu poslati, a ne aktivno oponasati SDA satelite.
Leverage

#50487 Re: SDP

Post by Leverage »

General War wrote: Pa zato sam onako imao otpor prema SDP-u radi tvojih neistomisljenika koji se izgleda najvise pitaju, znam ja to vrlo dobro.
To treba poimenke prozvati i u picku materinu poslati, a ne aktivno oponasati SDA satelite.
To ćemo još da vidimo.

Već su počela prozivanja, možda nije bilo psovki ali ni to nije isključeno.

Da se ovo desilo u bilo kojoj drugoj stranci, vrhuška stranke bi već zatvorila proces bez puno trzanja. Jedino se u SDP-u mogu desiti takvi tektonski poremećaji da se kompletna konstrukcija sruči na glavu ljubiteljima krevetnog aranžmana sa SDA.
JThomas

#50488 Re: SDP

Post by JThomas »

svima je otprilike jasno da niko nije glasao za sdp da bi glasao za sda, i da u slučaju koalicije sa sda gube dobar dio i ovoga što su se kofol konsolidovali. da sljedeći put neće imati sa čim trgovati. bez obzira što se u retrospektivi vidi da su dugo funkcionisali kao dva krila iste stranke. ali dio vođa je em pun oraha, em gladan.

ja ću uvijek glasati protiv "temeljnih" za opciju koja mi se čini najboljom ili najmanje lošom. ali dok god je nermin nikšić na njegovom čelu to neće biti sdp.
DaffyDuck

#50489 Re: SDP

Post by DaffyDuck »

JThomas wrote:svima je otprilike jasno da niko nije glasao za sdp da bi glasao za sda, i da u slučaju koalicije sa sda gube dobar dio i ovoga što su se kofol konsolidovali. da sljedeći put neće imati sa čim trgovati. bez obzira što se u retrospektivi vidi da su dugo funkcionisali kao dva krila iste stranke. ali dio vođa je em pun oraha, em gladan.

ja ću uvijek glasati protiv "temeljnih" za opciju koja mi se čini najboljom ili najmanje lošom. ali dok god je nermin nikšić na njegovom čelu to neće biti sdp.
Joj trenerka srlja iz greske u gresku... mislim da sad samo gleda gdje ce kiga ubaciti na kakvu poziciju, cak se spominje i neki njegov iz Konjica za celo Toplana :-)
Dobili priliku da nesto konkretno pokazu i pomjere s mrtve tacke a povlace poteze kao namjestene da ih zelenj mogu prozivati :skoljka:
Heller

#50490 Re: SDP

Post by Heller »

trenerka je glup ko kurac
JThomas

#50491 Re: SDP

Post by JThomas »

da je neki genijalac svakako nije, ali glavno je što su mu muda u procjepu od prošlog puta. zbog čega ga sda šalta kako hoće. moralno je još puno gori nego intelektualno.
drug_profi

#50492 Re: SDP

Post by drug_profi »

nemampojma0 wrote:
NS je ZA NATO, ali smatraju (po meni potpuno ispravno) da je to u ovom momentu trošenje energije koju je bolje uložiti u nešto drugo.
Kaze da za 4 godine BH blok bude jaci faktor, a etnicke stranke da budu minornije, pa se tad moze uci u vlast s njima. Prvo, i sad je BH blok brojniji od svake etnopartije i u federalnom i u drzavnom parlamentu. Drugo, kako misli smanjiti uticaj SNSD u RS i uzeti mu dio glasova, kada za 10 godina postojanja NS nije formirala ni jedan jedini svoj odbor u RS.
Nemam ja jos zivota toliko da ga mogu trositi na politicare, pa da se bavim intervjuima. Skodi to zdravlju, a imam vec dovoljno itekako zivotno vaznih problema od kojih ne mogu da spavam.
Ja se ovdje referisem na njenu izjavu o NATO gdje ti tvrdis da je rekla da je NS protiv NATO.
To jednostavno nije tacno. Rekla je da je NS za NATO i EU integracije, ali da se u ovom momentu prema NATO-u ne mozemo dalje pomaci i da je bolje energiju trositi na ono oko cega imamo deklarativni konsenzus.
Mislim lako je blokirati u ovom nasem sistemu, ali hajmo nesto raditi... pa koliko god.
drug_profi

#50493 Re: SDP

Post by drug_profi »

kiligonzales wrote:
drug_profi wrote:
bunk wrote:Ne.
Kad nikad ne bi formirali ni jednu vlast.
Ovo se ne smije zakociti i preskociti.
Licno bih proglasio veleizdajnikom bilo koga ko bi pristao da se ovo zaustavi.
Ameri sad ako nam ledja okrenu ko 2006 bolje da nas roknu nuklearkom odma...
Pa kazem t nije ovo navlacenje konopca. Ucjena u predsjednistvu je dovoljna. Hrvati blokiraju iz svojih razloga (izborni zakon), Bosnjaci i Komsic iz drugih, Dodik ce uzvratiti sa necim trecim itd.
Nema potrebe da se tu vise iko petlja. Zakoceno je. Dodo nece popustiti sve da se i SDS ukljuci u PRO NATO ekipu (hoce al u limburgu).
Beograd je adresa gdje je rucna kocnica.
I nisu Ameri glupi, mislim jesu, ali nisu toliko.
Ako se Ameri angazuju kao po pitanju Dejtona, bojim se cemo svjedociti pritiscima koji ce roditi neko novo cedo u BiH.

Eto bas su Hrvati u BiH s nama htijeli FBiH, a Srbi RS u BiH. :lol:

Sve tri strane gotovo satjerane uza zid. Odbijete li mogucnost dogovora, tapija vam je.

Drzavni sektretat Amerike ne pise sigurno pismo "zelja" nasem troclanom predsjednistvu. :D
Izvini ja sam se sad pogubio... o cemu pricas?
Ono sto sam ja gore rekao je vezano za prethodne postove koji se tu sad ne vide.
Rijec je o tome da je sve blokirano i da uopste nije nuzno jos ruku za blokade. Svi u BiH nesto traze i ucjenjuju. Evo vidi sad ovih Bakirovih genijalaca sta su se dosjetili. Ma sve konstruktivne inicijative koje bude nadu i osiguravaju buducnost. Ali samo njima.
Amere je forumas prije pomenuo. Ja samo kazem da je njihov interes oduvijek isti i potpuno jasan, jos od Jalte. I da oni odlicno vide gdje zapinje.
Srbi ce na kraju biti samo ruska moneta za potkusurivanje, ali jadni toga nisu nikad bili svjesni.
kluz franjo

#50494 Re: SDP

Post by kluz franjo »

Počelo je izgleda...

Ne bih se iznenadio da u sljedećih 10-ak dana čujemo odlučnu i patriotsku odluku DF-a.
"Zbog petokolonaške, anti-NATO i kvazidodikovske NS se neformalni BH blok raspao, a zbog spasa države DF ulazi u formalnu koaliciju sa SDA i HDZ/SNSD."

Jedna stvar samo treba biti jasna. Cilj ovdje nije NS. Cilj je patriotsko disciplinovanje SDP-a.

Pitanje je samo koliko će kantonalnih zastupnika SDP-a na kraju balade biti patriotsko, a koliko petokolonaško.
Tj. hoće li biti dovoljno da SDA opet uzme tuzlanski kanton, a sarajevski vrati pod svoju kontrolu.

I da se razumjemo, sve su to legitimne stranačke strategije, kalkulacije i odluke.
Better Man

#50495 Re: SDP

Post by Better Man »

Leverage wrote:Na ovoj temi najaktivniji je DF-ov komesar iz odjeljenja za odlazak u krevet sa SDA.
Da!!! Lažni ljevičar i lažni borac za bolju BiH. U stvari on želi samo jedno, a to je da ostane ovakvo stanje u kojem neradnici poput Komšića na šupljoj mogu ubirati 5 do 7 milja KM mjesečno. Zbog njega i sličnih ova država propada. Prava slika i prilika prikrivenog SDA-ovca.
Better Man

#50496 Re: SDP

Post by Better Man »

drug_profi wrote:
nemampojma0 wrote:
Nemam ja jos zivota toliko da ga mogu trositi na politicare, pa da se bavim intervjuima. Skodi to zdravlju, a imam vec dovoljno itekako zivotno vaznih problema od kojih ne mogu da spavam.
Ja se ovdje referisem na njenu izjavu o NATO gdje ti tvrdis da je rekla da je NS protiv NATO.
To jednostavno nije tacno. Rekla je da je NS za NATO i EU integracije, ali da se u ovom momentu prema NATO-u ne mozemo dalje pomaci i da je bolje energiju trositi na ono oko cega imamo deklarativni konsenzus.
Mislim lako je blokirati u ovom nasem sistemu, ali hajmo nesto raditi... pa koliko god.
Upravo tako. Sabina je rekla da se treba prvo fokusirati na one stvari oko kojih svi imamo kosenzus i dodala je da je jako malo takvih stvari. Samo tako možemo pokrenuti stvari s mrtve tačke. Ova najnovija incijativa SDa nam jasno daje do znanja da njima nije cilj uopće razvoj i napredak BiH, već izazivanje knflikata, pa po cijenu da se vlast nikad ne formira. I neko s takvom bagrom treba da pravi vlast? Takvu glupost mogže samo predlagati onaj plaćenik DF-a, koji ovdje agitira da se pravi vlast sa kriminalcima iz SDA i drugi koji razmišljaju kao on.
Better Man

#50497 Re: SDP

Post by Better Man »

nemampojma0 wrote: Ne mozes me uvrijediti. Samo sam rekao da se vi sluzite uvredama i generalizacijama svakog ko misli drukcije, nekog mozda i uvrijedite.
Moj stav je jasan, javan i star par mjeseci, a to je da DF i SDP trebaju uci u vlast na svim nivoima. Jel taj stav destruktivan i po koga i sta, ne odlucujes ti, ali eto dajes sebi za pravo da ga proglasis destruktivnim.
Sta ce biti oko ulaska BH bloka u vlast saznacemo vrlo brzo, a ti do tada nagadjaj. Sto babi milo, to se snilo :D
Ne misliš ti ništa, već pišeš onako kako su ti rekli u centrali, a to je da se treba praviti vlast sa kriminalnom mafijom iz SDA.
Dr Arsla

#50498 Re: SDP

Post by Dr Arsla »

Ako SDP napravi glupost i samoubistvo na Tk ulaskom u koaliciju sa zelenima najvjerovatnije gube dva Poslanika u Skupštini Tk-a :thumbup:
Better Man

#50499 Re: SDP

Post by Better Man »

nemampojma0 wrote:
Better Man wrote:
nemampojma0 wrote:Zaustavit ce se sve i svi ce cekati dok ne evoluira svijest glasaca, ali u tolikom broju da SDP dobije svu vlast, posebno u RS.
I dok @Better Man i @leverage to cekaju, mi cemo pravit vlast u skladu s realnim stanjem u drustvu i drzavi :wink:
I da, svi mi koji ne mastamo na vas nacin smo glupi,zatupljeni, idioti i td.
Jeste, jer kako vas drugačije nazvati kad želite praviti vlast sa najgorom vrstom ološa i kriminalaca, koji još od 1990. godine pljačkaju i uništavaju državu i žele i dalje da nastave to raditi. I kakav je tu državnički inters? Nikakav, već samo omogučavanje nastavka pljačke i ništa drugo i naravno da se i oni priključe toj matrici pljačke i uništavanja države. Čist obraz je nešto najsvetije i moraš biti budala i isti prodati. Realno stanje je da SDP i druge stranke BH bloka nisu pobjednici izbora i da ako ne mogu napraviti vlast bez SDA i njihovih partnera, onda i ne trebaju da idu u vlast i time sebe kompromituju. To bi bila klasična izdaja i prevara glasača koji su im dali povjerenje. Znam ja da je polupismeni neradnik i uljeb Željko Komšić obećao Mafiji iz SDA da će ih podržati, jer ipak su mu pomogli na jedan način da zasjedne po treći put u stolicu člana predsjedništva, pa i ti kao neko ko podržava Komšića i DF moraš agitirati ovdje po forumu da se pravi vlast sa onima koji su pokrali sve što se moglo pokrasti i koji su odgovorni za mnoga politička ubistva kako u ratu, tako i nakon rata. S osobama koje razmišljaju kao ti, ova zemlja ni za naredne tri generacije se neće oporaviti, niti napraviti i minimum napretka.
:lol: :lol: :lol:
Sta reci, kakvu posluku porati :D
Moj ti je savjet da se polako spremas za 6.februar kad GO SDP odluci da se ide u vlast i da se pokusas ne nasekirati puno zbog toga.
Zaboravio si da ipak zadnju riječ ima članstvo SDP-a, a ono je protiv koalicije sa SDA i to će jasno i nedvosmisleno reći na referendumu. Znam da valja vratiti uslugu SDA za pomoć u izboru Komšića, ali to vam neće uspjeti lažni ljevičari i SDA plaćenici, koje u stvari interesuje samo fotelja i dobra lova bez da išta morate raditi.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#50500 Re: SDP

Post by malakh »

kluz franjo wrote:Počelo je izgleda...

Ne bih se iznenadio da u sljedećih 10-ak dana čujemo odlučnu i patriotsku odluku DF-a.
"Zbog petokolonaške, anti-NATO i kvazidodikovske NS se neformalni BH blok raspao, a zbog spasa države DF ulazi u formalnu koaliciju sa SDA i HDZ/SNSD."

Jedna stvar samo treba biti jasna. Cilj ovdje nije NS. Cilj je patriotsko disciplinovanje SDP-a.

Pitanje je samo koliko će kantonalnih zastupnika SDP-a na kraju balade biti patriotsko, a koliko petokolonaško.
Tj. hoće li biti dovoljno da SDA opet uzme tuzlanski kanton, a sarajevski vrati pod svoju kontrolu.

I da se razumjemo, sve su to legitimne stranačke strategije, kalkulacije i odluke.
formalno i realno gledajući bh blok i postoji zahvaljujući našoj stranci. mnogi će se sada čudom čuditi kako i zašto, ali se svi trebamo prisjetiti da su peđa kojović i naša stranka bili ti koji su inicirali prvi sastanak ns, sdpa i dfa o formiranju vlasti u kantonu sarajevo. kasnije je to preraslo u bh blok, jednu lijepu priču, nadu i budućnost. rezultat njihovog napornog rada i ambicija jeste večerašnja skupština kantona sarajevo i koliko god sdaovci jaukali i kukali, moraju biti svjesni da su uradili ono što sda nije u proteklih 23 godine.

suma sumarum, ne može se za raspad nečega okriviti onaj koji je inicirao stvaranje toga.

sa druge strane, sabina je iz neke naivnosti ili želje da bude kontra sviju izrekla glupost. nemojmo raditi na nečemu oko čega nemamo konzensus, hajmo se držati onoga oko čega imamo konsenzus. misleći da se odvojimo priče o nato savezu, a fokusiramo na priču o eu.

tko garantira da će dodik za par godina, ako se bih približi članstvu u eu, biti za pristupanje iste u eu?

večeras na n1 je rekao da se u politici mijenjaju stavovi i da je promijenio stav o nato savezu i to bas onoga trenutka kada bih može aktivirati map.

tako da izjava sabine i nije baš bezazlena koliko mnogi misle da jeste. ona je samo na jedan ljepsi nacin rekla ono što je dodik i veceras ponovio.

što se sdpa tiče, oni se predstavljaju liderima bh bloka i valjda je logično da oni budu ti koji će usmjeravati bh blok, a ne se kriti iza dfa i nase stranke i cekati da oni donesu stavove o potencijalnoj koaliciji sa bilo kime.
Post Reply