BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
smartXL
#50476 Re: BHTelecom All About
U eri mobilnog neta, klasicne pozive forsiraju uglavnom poslovni korisnici.
Dalke, tarife i postoje upravo da zadovolje razne grupe korisnika, od onih sto malo koriste do onih ekstremnijih slucsjeva.
Ako momku odgovara trenutna ponuda, ne prelazi limit, de mi odgovori zbog cega da uzme skuplju ponudu? Da bi se kurcio kako ima viska 100 minuta koje vjerovstno nece nikad iskoristit.
Na miniju ima mogucnost da prenese nepotroseni iznos, samim tim sljedeci mjesec ima vise minuta a da ne placa vecu pretplatu. Znaci nije se ogranicio na 70tak .inuta nego jednostavno nema potrebu da vise razgovara. Pa nece valjda na zor trosit pretplatu ili minute...
Kako ti te osnovne stvari ne kapiras.
Dalke, tarife i postoje upravo da zadovolje razne grupe korisnika, od onih sto malo koriste do onih ekstremnijih slucsjeva.
Ako momku odgovara trenutna ponuda, ne prelazi limit, de mi odgovori zbog cega da uzme skuplju ponudu? Da bi se kurcio kako ima viska 100 minuta koje vjerovstno nece nikad iskoristit.
Na miniju ima mogucnost da prenese nepotroseni iznos, samim tim sljedeci mjesec ima vise minuta a da ne placa vecu pretplatu. Znaci nije se ogranicio na 70tak .inuta nego jednostavno nema potrebu da vise razgovara. Pa nece valjda na zor trosit pretplatu ili minute...
Kako ti te osnovne stvari ne kapiras.
-
cakaniboy
#50477 Re: BHTelecom All About
ja priča općenito o ljudima kojima treba više od jebenih 70 minuta koje su sebi zacrtali kao limit i hoće više
a on se.opet vraća na dotičnog
šta sa fiksnim, i sa njima ćeš pričat viberom
a da ne govorim o upitnom kvalitetu viber razgovora sa prekidima i koji se.koristi eto baš kad nema bolje alternative
ne bi te ja više zadržavo
a on se.opet vraća na dotičnog
šta sa fiksnim, i sa njima ćeš pričat viberom
a da ne govorim o upitnom kvalitetu viber razgovora sa prekidima i koji se.koristi eto baš kad nema bolje alternative
ne bi te ja više zadržavo
-
smartXL
#50478 Re: BHTelecom All About
Aj se sad vrati stranicu prije pa vidi jesil prico opcenitu ili si momka ubjedjivo da mu je bolje da predje na ultru.
I da, jest 70 minuta al to je i 140 kracih poziva. Neko obavlja krace razgovore neko duze.
Nije samo viber u igri, mada su popravili kvalitet poziva, tu je i vjecito dobar whatsapp.
To je sve nebitnk, ako njemu odgovara trenutna tarifai ne trosi vise od pretplate, sta ga imas ubjedjivat da mu je bolja nova ultra, kad je u njegovom slucaju ona skuplja.
Nisi ti zaduzen da nekoga savjetujes, sta je nekom bolje, svako zna sebi sracunat. Sto ti ne uzmes tu novu ultru, jesi vidio kolko imas minuta, sms, nece ti zafalit...
I da, jest 70 minuta al to je i 140 kracih poziva. Neko obavlja krace razgovore neko duze.
Nije samo viber u igri, mada su popravili kvalitet poziva, tu je i vjecito dobar whatsapp.
To je sve nebitnk, ako njemu odgovara trenutna tarifai ne trosi vise od pretplate, sta ga imas ubjedjivat da mu je bolja nova ultra, kad je u njegovom slucaju ona skuplja.
Nisi ti zaduzen da nekoga savjetujes, sta je nekom bolje, svako zna sebi sracunat. Sto ti ne uzmes tu novu ultru, jesi vidio kolko imas minuta, sms, nece ti zafalit...
- supercali
#50479 Re: BHTelecom All About
Ma koliko god bio dobar viber ne moze zamjeniti poziv klasicni
Radije nazovem nego da pola razgovora prodje u halo cujes li me halo jel me sad cujes
Viber koristim samo za vani a ovdje nazovem klasicno
Radije nazovem nego da pola razgovora prodje u halo cujes li me halo jel me sad cujes
Viber koristim samo za vani a ovdje nazovem klasicno
-
cakaniboy
#50480 Re: BHTelecom All About
haloooo ja ti govorim o neposrednim zadnjim postovima gdje sam prešo na općenitu priču i završio priču o dotičnom, ti kao da ne znaš šta drugi i ti sam pišeš iz posta u postsmartXL wrote:Aj se sad vrati stranicu prije pa vidi jesil prico opcenitu ili si momka ubjedjivo da mu je bolje da predje na ultru.
teoretski je 140 poziva koji ne smiju da pređu 30 sekundi, i ako je neko sjeban da stalno pazi tokom poziva da ne pređe tih 30 sekundi, alal mu vjera, popišam mu se na pretplatu
nije svako online stalno, nekvalitet razgovora, fiksni brojevi...još uvjek je klasičan poziv potreban, uostalom sam pričaš o 140 poziva
da ponovim, ti uopšte ne pratiš šta drugi i ti sam pišeš, nekoliko puta spomenuo neka ore i gura kako ko misli da mu je najbolje, pa i dotični i ti sam
ja koristim GOfree i bht lopove odjebo prije 2 godine prenosom broja (ja konkretno nešto činim a ne laprdam kao ostali koji se žale na bht a ne čine ništa) gdje mi obračunska jedinica sekunda !! a minuta 0,15 i nema boljeg prepaida i što se tiče cijene poziva i interneta gdje imam 3 GB za cejnera uz flat 128, tako da mi ta nova ultra apsolutno ne treba, ali po meni je bolja i od Mini15 i od Midi30 za one koji su već korisnici bht
-
Ali_G
#50481 Re: BHTelecom All About
Ta nova ultra moze biti bolja od mini15, al ne moze od midi30, jel midi nudi 3gige neta vs mb.
-
cakaniboy
#50482 Re: BHTelecom All About
a šta ako nekome ne treba 3 GB
ili za razliku od 15 KM može da dokupi 5 GB !!!!!!

ili za razliku od 15 KM može da dokupi 5 GB !!!!!!

-
bumerangss
#50483 Re: BHTelecom All About
Ja sam trenutno na ultri standardnoj jer mi odgovara 15 s obracunska jer zovem malo i to vrlo kratko a sms ne saljem skoro nikako jer aktiviram Bay&Surf 1 GB 30 dana i bude mi taman mjesec kad sam u putu tj kad nisam na wifi i mislio sam preci na moj mini od 17,50 i spojiti u moj izbor (jel se tako zove) sa Moja TV da bi dobio još pola gige gratis i imao bi opet jednu gigu a sad sa ovom akcijom cak 1,5 G sto mi bas i nije potrebno jer koristim samo viber i fb
Ali sad sam ipak kontam mozda mi je bolja sad ova nova ultra pa da aktiviram 1 G 30 dana za 10 KM i da eventualno potrošim 3 do 5 KM za te kratke pozive i što je dobro ako sam dobro skontao sa dva najbroja uspostava poziva je 0,10 KM i dalje pricaj koliko hoceš? Mislim da cu ovo odabrati jer imam kontrolu nad potrošnjom ali u moj mini ima onaj free spori net nakon potrošenog bonusa....
Ali sad sam ipak kontam mozda mi je bolja sad ova nova ultra pa da aktiviram 1 G 30 dana za 10 KM i da eventualno potrošim 3 do 5 KM za te kratke pozive i što je dobro ako sam dobro skontao sa dva najbroja uspostava poziva je 0,10 KM i dalje pricaj koliko hoceš? Mislim da cu ovo odabrati jer imam kontrolu nad potrošnjom ali u moj mini ima onaj free spori net nakon potrošenog bonusa....
-
cakaniboy
#50484 Re: BHTelecom All About
kažeš dovoljna ti giga a hoćeš flat
tebi bi najbolje bilo dual sim mobitel i druga kartica na haloo sa 2 gb za 8 km
tebi bi najbolje bilo dual sim mobitel i druga kartica na haloo sa 2 gb za 8 km
-
jarobot
#50485 Re: BHTelecom All About
Sa švalrkom se ne čevrlja na telefon nego se kaže u 20 sekundi tu i tu da odradimo posao i gotovo !!!!cakaniboy wrote:pa neće valjda imat 0 KM kredita
valjda ima rezerve najmanje 5-6 KM u slučaju da mu zatrebaju ti famozni pozivi koje spominješ, naročito što dokupom ove tarife kredit praktično miruje i ne troši se
a da li uvjek mora potrošiti proračunatih 60-70 minuta mjesečno, jesil o tome razmišljo, možda naleti na kakvu švalerku pa mu zatreba za čavrljanje mnogo više minuta ili bilo koji drugi razlog da iskrsne uvjek ima minuta na raspolaganju van onih proračunatih
Ja u ovoj raspravi navijam za @dileju....neuništiv je....banuju ga na sve strane al on i dalje sam protiv svih sa tabelama , minutama sekundama ko da mu život od tog zavisi
-
rodjeni_95
#50486 Re: BHTelecom All About
Ljudi u HR omogućili flat mobilni net, a u nas Telecom spustio cijenu 1 GB i odmah bolja, jača ultra...

-
cakaniboy
#50487 Re: BHTelecom All About
tako zaključuju padobranci poput tebe, koji pročitaju dva tri zadnja posta na temi i onda daju "pametne" komentare
čitaj redom tri-četiri stranice unazad i vidi radi čega JESTE bolja nova ultra...pa se tek ONDA javi
čitaj redom tri-četiri stranice unazad i vidi radi čega JESTE bolja nova ultra...pa se tek ONDA javi
-
zippoo87
#50488 Re: BHTelecom All About
pa jbte i ultra i mini i midi i telekom i tabela
koga bolan briga za to...ko to racuna koliko sekundi prica i ko to mjeri sta jbte
imas ljude koji su na pretplati i koji su na ultri...ovi prvi su isto nekada bili na ultri ali vijdeli da trose odredjen iznos a za taj iznos na ultri mogu preci na neki postpaid paket i tako su i uradili
neko je na mini 15,neko na midi 30...gazde su na ovim 50-100 KM paketima i to je to...ko bolan sta broji
pa ja imam pretplatu 5-6 godina,nisam dva puta provjerio racun ili sta ...znam otprilike koliko potrosim i koliko razgovaram i na pretplati uvijek ima nekih dodatnih pogodnosti...ko ce se peglati sa tim silnim kodovima i karticama oko dokupa interenta,duplim karticama i ostalim glupostima
ja trenutno imam mini 15 i uvezan broj u moj izbor na moja tv i imam gigu neta kojeg jos niti jednom nisam uspio potrositi
sada ova dva mjeseca ce biti giga ipo,poklonu se ne gleda u zube
btw.cakaniboy,dileja ili kako te vec sve ne zovu...opusti se lagano,ako te neki upita za ove tabele i ostalo,onda fino mu u poruku odgovoris a ne ovako da zaspamujes temu da se ne zna ni ko placa ni ko pije
koga bolan briga za to...ko to racuna koliko sekundi prica i ko to mjeri sta jbte
imas ljude koji su na pretplati i koji su na ultri...ovi prvi su isto nekada bili na ultri ali vijdeli da trose odredjen iznos a za taj iznos na ultri mogu preci na neki postpaid paket i tako su i uradili
neko je na mini 15,neko na midi 30...gazde su na ovim 50-100 KM paketima i to je to...ko bolan sta broji
pa ja imam pretplatu 5-6 godina,nisam dva puta provjerio racun ili sta ...znam otprilike koliko potrosim i koliko razgovaram i na pretplati uvijek ima nekih dodatnih pogodnosti...ko ce se peglati sa tim silnim kodovima i karticama oko dokupa interenta,duplim karticama i ostalim glupostima
ja trenutno imam mini 15 i uvezan broj u moj izbor na moja tv i imam gigu neta kojeg jos niti jednom nisam uspio potrositi
sada ova dva mjeseca ce biti giga ipo,poklonu se ne gleda u zube
btw.cakaniboy,dileja ili kako te vec sve ne zovu...opusti se lagano,ako te neki upita za ove tabele i ostalo,onda fino mu u poruku odgovoris a ne ovako da zaspamujes temu da se ne zna ni ko placa ni ko pije
-
cakaniboy
#50489 Re: BHTelecom All About
možda ti ne pratiš troškove, a izgleda i većina ili ih jednostavno ne interesuje ili nemaju kapacitet da šta skontaju niti hoće mozgić bosanski da zamaraju, a upravo zahvaljujući takvima 3500 uposlenika bhtelekoma uživa u prosječnoj neto plati od 1700 KMzippoo87 wrote:pa jbte i ultra i mini i midi i telekom i tabela
imas ljude koji su na pretplati i koji su na ultri.........
pa reci to ovima da što upadaju ko padobranci sa polovičnim i netačnim ili čak nebuloznim informacijama i konstatacijama bez ikakve osnove, na koje se je moram oglasit i ukazat na obmanjivanje netačnim informacijama i pružit argumentaciju
-
rodjeni_95
#50490 Re: BHTelecom All About
Pratim ja sve - kako ovdje na forumu, tako i na njihovoj stranici.cakaniboy wrote:tako zaključuju padobranci poput tebe, koji pročitaju dva tri zadnja posta na temi i onda daju "pametne" komentare
Ti si izgleda neki (žestoki) pobornik Telecoma, a možda si zaposlen tu pa ti smeta kad neko kaže nešto "protiv" njega. Šta ja sad trebam biti presretan što su neke ponude iste kao kod drugih operatera (evo konkretno pošto najviše koristim mobilni net)
m:tel - 7 dana 1 GB (3,50 KM) - poslije potrošene gige, surfanje je flat, naravno smanjenom brzinom
BHTelecom - do sada nije bilo te opcije, ali eto uvesti će je i to po cijeni istoj kao ova gore (i to nije čitava giga nego 1000 MB)
Zar nisu mogli dodati još 1 GB ili makar 500 MB više?
Kao što ti kaže @zippoo87 chill a little bit, jer ne obara nas sve sa noga nova ponuda kao tebe.
-
cakaniboy
#50491 Re: BHTelecom All About
opet potvrđuješ da ne čitaš postove, jer da čitaš vidio bi da sam napisao da sam ja bht odjebo prije dvije godine i prenio ultra broj koji je iz prve serije oktobra 2000.g. kad se ultra pojavila na drugog operatera, i da sam najveći sam pljuvač bht, spominjući eto i neto plate od 1700 KM i 3500 zaposlenih partijskih uhljeba, tako da opet lupetaš nebuloze o meni kao zaposleniku bht
ali sam istovremeno i realan i iznosim nepristrasno da je nova ultra poboljšanje u odnosu na staru, naročito uvođenjem tarifa gdje se za 10 KM dobija 100 minuta ili za 20 KM dobija 200 čime su bolji čak i od eronetevih tarifa "savršena" i od postpaida Mini15 i Midi 30 gdje su sami sebi zabili autogol
što se tiče giga i interneta, ponuda na tržištu prikazana u donjem dijelu tabele i OPET nisi u pravu

ali sam istovremeno i realan i iznosim nepristrasno da je nova ultra poboljšanje u odnosu na staru, naročito uvođenjem tarifa gdje se za 10 KM dobija 100 minuta ili za 20 KM dobija 200 čime su bolji čak i od eronetevih tarifa "savršena" i od postpaida Mini15 i Midi 30 gdje su sami sebi zabili autogol
što se tiče giga i interneta, ponuda na tržištu prikazana u donjem dijelu tabele i OPET nisi u pravu

- arnes_king
#50492 Re: BHTelecom All About
Koliko je ovaj BHT bijedna firma to covjek ne moze da povjeruje.... Znaci modem mi je prestao raditi, ima desetak dana a BHT nema modema na stanju a bave se tim poslom, gdje je logika...
Sto je najgore, dobijem jos nakon par dana info da su narucili 50 modema i cekaju da im stignu a samo u mom mjestu ima 30 kvarova
Fuj, cim budem imao bilo kakvu alternativu odmah cu preci.
Sto je najgore, dobijem jos nakon par dana info da su narucili 50 modema i cekaju da im stignu a samo u mom mjestu ima 30 kvarova
-
rodjeni_95
#50493 Re: BHTelecom All About
Zahebo si se malo u tabelicakaniboy wrote:
Gledam gdje piše "ima opcija dokupa buy&surf od 1 GB za 3,50 KM na 7 dana / 4 × 3,5 = 14 KM za 4 GB mjesečno" - nije 4 GB nego 4000 MB
i to 96 MB znači
-
cakaniboy
#50494 Re: BHTelecom All About
biži ba, lupaš budalaštinje
naravno da i kod njih giga podrazumjeva 1024 MB, ne mogu oni pravit neke svoje računice
naravno da i kod njih giga podrazumjeva 1024 MB, ne mogu oni pravit neke svoje računice
-
kakaljin
#50495 Re: BHTelecom All About
Nazalost sve sto je to tako, ali telecom podlijeze tenderima i nabavkama tako da ne moze instant naruciti opremu kao telemach ili Mtel..arnes_king wrote:Koliko je ovaj BHT bijedna firma to covjek ne moze da povjeruje.... Znaci modem mi je prestao raditi, ima desetak dana a BHT nema modema na stanju a bave se tim poslom, gdje je logika...
Sto je najgore, dobijem jos nakon par dana info da su narucili 50 modema i cekaju da im stignu a samo u mom mjestu ima 30 kvarova![]()
![]()
![]()
-
Dzontra_Volta
#50496 Re: BHTelecom All About
Odavno je BH Telecom oslobođen obaveza iz Zakona o javnim nabavkama. To više ne pije vode.kakaljin wrote:Nazalost sve sto je to tako, ali telecom podlijeze tenderima i nabavkama tako da ne moze instant naruciti opremu kao telemach ili Mtel..arnes_king wrote:Koliko je ovaj BHT bijedna firma to covjek ne moze da povjeruje.... Znaci modem mi je prestao raditi, ima desetak dana a BHT nema modema na stanju a bave se tim poslom, gdje je logika...
Sto je najgore, dobijem jos nakon par dana info da su narucili 50 modema i cekaju da im stignu a samo u mom mjestu ima 30 kvarova![]()
![]()
![]()
-
kakaljin
#50497 Re: BHTelecom All About
Mozda sam ja pogresno informisan, ali ako mi mozes dati informacije gdje to pise da promjenim misljenje.Dzontra_Volta wrote:Odavno je BH Telecom oslobođen obaveza iz Zakona o javnim nabavkama. To više ne pije vode.kakaljin wrote:Nazalost sve sto je to tako, ali telecom podlijeze tenderima i nabavkama tako da ne moze instant naruciti opremu kao telemach ili Mtel..arnes_king wrote:Koliko je ovaj BHT bijedna firma to covjek ne moze da povjeruje.... Znaci modem mi je prestao raditi, ima desetak dana a BHT nema modema na stanju a bave se tim poslom, gdje je logika...
![]()
![]()
Hvala
-
Dzontra_Volta
#50498 Re: BHTelecom All About
http://bih.banke-biznis.com/component/k ... -nabavkamakakaljin wrote:Mozda sam ja pogresno informisan, ali ako mi mozes dati informacije gdje to pise da promjenim misljenje.Dzontra_Volta wrote:Odavno je BH Telecom oslobođen obaveza iz Zakona o javnim nabavkama. To više ne pije vode.kakaljin wrote:
Nazalost sve sto je to tako, ali telecom podlijeze tenderima i nabavkama tako da ne moze instant naruciti opremu kao telemach ili Mtel..
Hvala
-
kakaljin
#50499 Re: BHTelecom All About
Dzontra_Volta wrote:http://bih.banke-biznis.com/component/k ... -nabavkamakakaljin wrote:Mozda sam ja pogresno informisan, ali ako mi mozes dati informacije gdje to pise da promjenim misljenje.Dzontra_Volta wrote:
Odavno je BH Telecom oslobođen obaveza iz Zakona o javnim nabavkama. To više ne pije vode.
Hvala
Hvala na informaciji, sada me onda bas čudi da imaju nestašicu nečega duže vrijeme, mogu razumjeti trenutnu nestašicu opreme, ali sada komotno mogu korisnicima dati mogućnost da rezervišu neki uredjaj i da nabavljaju po tim količinama koje se rezervišu npr na mjesečnom nivou.
- Quaresma
#50500 Re: BHTelecom All About
kakav vam je internet?
meni blago rečeno katastrofa, moja tv full, evo ne moze ni da 2mbps prebaci, i to je ovako vec duze vrijeme
danas resetovao router, ukinuo one opcije da oni ne mogu kontrolisati, imao poslije reseta brzinu do 7mbs.
evo večer, ne moze se video na yt pogledati, a da ne pricam de mi treba za nekih tutorijala i jos vise tabova otvorenih .
zvao ih rekli su da su podnijeli zahtjev, al ko mene hebe
meni blago rečeno katastrofa, moja tv full, evo ne moze ni da 2mbps prebaci, i to je ovako vec duze vrijeme
danas resetovao router, ukinuo one opcije da oni ne mogu kontrolisati, imao poslije reseta brzinu do 7mbs.
evo večer, ne moze se video na yt pogledati, a da ne pricam de mi treba za nekih tutorijala i jos vise tabova otvorenih .
zvao ih rekli su da su podnijeli zahtjev, al ko mene hebe