Zato uzmes pretplatu i obracunska ti je 30 sec. i Jos jeftiniji pozivi izadju jer je po minuti jeftinije nego na ultrikloniran wrote:ohladi covjece, izađi malo napolje, strada mozak od vlage
nije zivot forum i tabela
nije svima svaki razgovor minuta
mojih poziva je 99% do 30s i nemam apsolutnu potrebu taj isti poziv razvlaciti na minutu da bi mi se prividno isplatilo.
treba li ti digitron mozda da saberes![]()
i koliko god se trudio i smarao s tabelama nisi u pravu jer stvari postavljas onako kako tebi odgovara
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
kakaljin
#50451 Re: BHTelecom All About
- kloniran
#50452 Re: BHTelecom All About
uzeo bih da imam potrebu za pretplatomkakaljin wrote:Zato uzmes pretplatu i obracunska ti je 30 sec. i Jos jeftiniji pozivi izadju jer je po minuti jeftinije nego na ultrikloniran wrote:ohladi covjece, izađi malo napolje, strada mozak od vlage
mojih poziva je 99% do 30s i nemam apsolutnu potrebu taj isti poziv razvlaciti na minutu da bi mi se prividno isplatilo.
i koliko god se trudio i smarao s tabelama nisi u pravu jer stvari postavljas onako kako tebi odgovara
-
cakaniboy
#50453 Re: BHTelecom All About
i ti nisi upravu i iznosiš netačne inforamcijekakaljin wrote:Zato uzmes pretplatu i obracunska ti je 30 sec. i Jos jeftiniji pozivi izadju jer je po minuti jeftinije nego na ultrikloniran wrote:ohladi covjece, izađi malo napolje, strada mozak od vlage
na MojMini 15 je minuta 0,23 !! a nova ultra 0,20 po minuti
dakle samo je prednost na pozivu do 30 sekundi gdje će obračunat 0,13
SVI ostali će biti skuplji
ali jebo ti te pozive gdje ćeš uvjek štopat da li će ti bit duže od 30 sekundi
- drug_profi
#50454 Re: BHTelecom All About
Ko ba stopa pozive? Imas standardan nacin razgovora. Neko prica sporo, pegla sagovornika dok ne dodje do poente. Neko odmah predje na stvar.
Moji su razgovori od 20 sekundi do 45 sekundi. Ako se sta dogovaram onda moze ici preko minute.
Trosio sam 6-7 maraka na ultri plus kupovao 500 mb neta za cenera svaki mjesec.
Uzeo nedavno ovaj mini 15 i bogteveselio.
Najvise razgovora i imam prema naj brojevima i sad stalno prenosim 15 maraka u naredni mjesec. Odnosno, trosim jednako kao i prije u novcu, ali sad nemam ekscesa kad zbog neke situacije moram dokupiti net da bih imao osnovne funkcije smartfona, ili dokupit kredit jer sam imao neki belaj u putu pa zivkao redom okolo.
Moji su razgovori od 20 sekundi do 45 sekundi. Ako se sta dogovaram onda moze ici preko minute.
Trosio sam 6-7 maraka na ultri plus kupovao 500 mb neta za cenera svaki mjesec.
Uzeo nedavno ovaj mini 15 i bogteveselio.
Najvise razgovora i imam prema naj brojevima i sad stalno prenosim 15 maraka u naredni mjesec. Odnosno, trosim jednako kao i prije u novcu, ali sad nemam ekscesa kad zbog neke situacije moram dokupiti net da bih imao osnovne funkcije smartfona, ili dokupit kredit jer sam imao neki belaj u putu pa zivkao redom okolo.
-
cakaniboy
#50455 Re: BHTelecom All About
pa da 17,5 KM uplaćuješ svaki mjesec i na ultru nikad se ne bi doveo u situaciju da potrošiš kredit, a kredit možeš kumulativno gomilat dok prenos na pretplati ti samo jednom možeš prenijet u naredni mjesec
i obrnuto, lako se možeš na pretplati zavarat i dovest u situaciju da prekoračiš limit i da te zveknu dobrim računom
pa eto ima ih koji štopaju, kaje čoek 99% poziva mu do 30 sekundi
znači ciljano nastoji da ne pređe famoznih 30 sekundi
i obrnuto, lako se možeš na pretplati zavarat i dovest u situaciju da prekoračiš limit i da te zveknu dobrim računom
- drug_profi
#50456 Re: BHTelecom All About
kako ba mogu ako trošim na ultri approx. 7KM za razgovore i 10 km za net?cakaniboy wrote:pa da 17,5 KM uplaćuješ svaki mjesec i na ultru nikad se ne bi doveo u situaciju da potrošiš kredit, a kredit možeš kumulativno gomilat dok prenos na pretplati ti samo jednom možeš prenijet u naredni mjesec
na mm15 imam jeftiniju tarifu za najbroj i ostale pozive plus dzaba net.
prvi mjesec prenio 10 maraka, i otada sve po 15 prenosim.
Znam da je jednokratno, ali imam znaci 30 maraka da se zanesem.
I kontrolisem racun cesto preko aplikacije.
-
cakaniboy
#50457 Re: BHTelecom All About
sam si kotradiktoran, kažeš da ne trošiš praktični ništa za razgovore a malo ti 7 KM na ultri kolko ostaje poslije dokupa ipak 1 GB za razliku od samo 500 MB koje imaš na MojMini15
dva najbroja imaš i na ultri i to povoljnije moj brajko nego na pretplati, možda nisi znao
na tarifi ultra priča, platiš samo 0,20 za uspostavu poziva SA 2 najbroja i pričaj džaba i sat, a na novoj ultri bit će samo 0,10 !!!!
na MojMini ti plaćaš samo pola cijene sa najbrojevima, tj. 0,12 po SVAKOJ minuti !!!
kontaš ??
dva najbroja imaš i na ultri i to povoljnije moj brajko nego na pretplati, možda nisi znao
na tarifi ultra priča, platiš samo 0,20 za uspostavu poziva SA 2 najbroja i pričaj džaba i sat, a na novoj ultri bit će samo 0,10 !!!!
na MojMini ti plaćaš samo pola cijene sa najbrojevima, tj. 0,12 po SVAKOJ minuti !!!
kontaš ??
Last edited by cakaniboy on 25/04/2017 15:28, edited 2 times in total.
- kloniran
#50458 Re: BHTelecom All About
bogtemazo lika 
- drug_profi
#50459 Re: BHTelecom All About
Ne kontam.cakaniboy wrote:sam si kotradiktoran, kažeš da ne trošiš praktični ništa za razgovore a malo ti 7 KM na ultri kolko ostaje poslije dokupa ipak 1 GB za razliku od samo 500 MB koje imaš na MojMini15
na tarifi ultra priča, platiš samo 0,20 za uspostavu poziva SA 2 najbroja i pričaj džaba i sat, a na novoj ultri bit će samo 0,10 !!!!![]()
kontaš ??
Sto cu s nekim srat na telefon sat i po?
trosim 7 maraka mjesecno na razgovore 80% ispod minute. Prosječno 55-60 poziva u mjesecu.
Kupim neta 500 mb da mi traje 30 dana.
De mi sračunaj ljeba ti kako mi je na ultri povoljnije?
- irac300
#50460 Re: BHTelecom All About
Kontate li vi da se raspravljate sa @dilejom? 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#50461 Re: BHTelecom All About
Obradovala me poruka o max brzini na duplo vecem prometu. Ne potrosim ni ovih 500 ali hajde.
Do kada traje akcija?
Do kada traje akcija?
-
cakaniboy
#50462 Re: BHTelecom All About
na novoj ultri za 20 KM imat ćeš 200 minuta, 300 sms i 500 MBdrugi profil wrote:Ne kontam.cakaniboy wrote:sam si kotradiktoran, kažeš da ne trošiš praktični ništa za razgovore a malo ti 7 KM na ultri kolko ostaje poslije dokupa ipak 1 GB za razliku od samo 500 MB koje imaš na MojMini15
na tarifi ultra priča, platiš samo 0,20 za uspostavu poziva SA 2 najbroja i pričaj džaba i sat, a na novoj ultri bit će samo 0,10 !!!!![]()
kontaš ??
trosim 7 maraka mjesecno na razgovore 8na novoj 0% ispod minute. Prosječno 55-60 poziva u mjesecu.
plus 2 najbroja sa kojima plaćaš samo uspostavu poziva 0,10
eto sračuno sam ti

Last edited by cakaniboy on 25/04/2017 20:24, edited 2 times in total.
- kloniran
#50463 Re: BHTelecom All About
neces skonuti s vrata kad se natovari na kosti sa svojim tabelamairac300 wrote:Kontate li vi da se raspravljate sa @dilejom?
- escobar__
#50464 Re: BHTelecom All About
Add Foe i mirni ste. Nema tabela, nema glupih upisa, ljepota.
Bogalj je i na banjalučkom forumu počeo redat ova sranja od komentara ali je naglo prestao.
Bogalj je i na banjalučkom forumu počeo redat ova sranja od komentara ali je naglo prestao.
- zateznistub
#50465 Re: BHTelecom All About
irac300 wrote:Kontate li vi da se raspravljate sa @dilejom?
-
jarobot
#50466 Re: BHTelecom All About
Dileja je neuništiv.escobar__ wrote:Add Foe i mirni ste. Nema tabela, nema glupih upisa, ljepota.
Do kad traje ova akcija za dupli internet na pretplati.
Sad imam 1,5 gigabajta na mini 15.
- drug_profi
#50467 Re: BHTelecom All About
Hajd mi reci gdje je to isto? vamo 17,55 a tamo 20,00cakaniboy wrote:na novoj ultri za 20 KM imat ćeš 200 minuta, 300 sms i 500 MBdrugi profil wrote:Ne kontam.cakaniboy wrote:sam si kotradiktoran, kažeš da ne trošiš praktični ništa za razgovore a malo ti 7 KM na ultri kolko ostaje poslije dokupa ipak 1 GB za razliku od samo 500 MB koje imaš na MojMini15
kontaš ??
trosim 7 maraka mjesecno na razgovore 8na novoj 0% ispod minute. Prosječno 55-60 poziva u mjesecu.
plus 2 najbroja sa kojima plaćaš samo uspostavu poziva 0,10
eto sračuno sam ti
I tih dvajs marki izvjetri nakon mjesec dana jer se nece prenositi ako ih ne potrosis.
Meni je najbroj 0,12 KM minut, sa tarifiranjem na pola minute, a kao sto rekoh pricam vrlo kratko jer sam navikao biti direktan.
SMS ne pisem, nisam ih u zivotu napisao 100 ukupno. 500 mega imam i sad plus flat preko toga.
I uvijek imam mogucnost da naredni mjesec potrosim 30 maraka na razgovor, ako zatreba, a da me ne kosta nista vise od pretplate.
Meni ne treba 200 minuta i 300 poruka. Meni je sasvim dovoljno ono sto imam u mm15,
-
cakaniboy
#50468 Re: BHTelecom All About
120 -150 minuta više, 300 sms koje mijenjaju kratke pozive
praktički besplatna priča bez ograničenja sa dva najbroja
i sve za 2,5 KM više
alo eto nek svako svoje ore
ako je tebi bolje samo guraj
-
smartXL
#50469 Re: BHTelecom All About
Pa sta ako ima vise minuta ako mu realno ne trebaju.
Za godinu ustedi 30 KM, eto 3Kg dobrog mesa. Nije sparo na razgovoru a pojeo. Sto s te strane ne gledas?
Minute i sms moze slat samo u BiH, ako zatreba kojibpoziv ili sms van BiH, onda mora dopunit kredit, a sa pretplate bez problema obavi poziv ili posalje sms a da mu dodatno ne obracuna. Ima i ta caka.
Za godinu ustedi 30 KM, eto 3Kg dobrog mesa. Nije sparo na razgovoru a pojeo. Sto s te strane ne gledas?
Minute i sms moze slat samo u BiH, ako zatreba kojibpoziv ili sms van BiH, onda mora dopunit kredit, a sa pretplate bez problema obavi poziv ili posalje sms a da mu dodatno ne obracuna. Ima i ta caka.
-
cakaniboy
#50470 Re: BHTelecom All About
pa neće valjda imat 0 KM kredita
valjda ima rezerve najmanje 5-6 KM u slučaju da mu zatrebaju ti famozni pozivi koje spominješ, naročito što dokupom ove tarife kredit praktično miruje i ne troši se
a da li uvjek mora potrošiti proračunatih 60-70 minuta mjesečno, jesil o tome razmišljo, možda naleti na kakvu švalerku pa mu zatreba za čavrljanje mnogo više minuta ili bilo koji drugi razlog da iskrsne uvjek ima minuta na raspolaganju van onih proračunatih
valjda ima rezerve najmanje 5-6 KM u slučaju da mu zatrebaju ti famozni pozivi koje spominješ, naročito što dokupom ove tarife kredit praktično miruje i ne troši se
a da li uvjek mora potrošiti proračunatih 60-70 minuta mjesečno, jesil o tome razmišljo, možda naleti na kakvu švalerku pa mu zatreba za čavrljanje mnogo više minuta ili bilo koji drugi razlog da iskrsne uvjek ima minuta na raspolaganju van onih proračunatih
-
smartXL
#50471 Re: BHTelecom All About
Sad vec ulazis u fazu nebulozne price. Ako momak godinama koristi ovu tarifu i do sad mu je sve oke bilo, zasto sad da najednom prelazi na skuplju varijantu? Jel samo zato sto ga ti ubjedjujes sa mu je to bolja ponuda?
Svi ljudi se razlikuju, po fizionomiji, boji koze...po navikama.
Njemu je sigurno postpaid bolja opcija, zato ga i koristi.
Ova ponuda koju ti sad hvalis, kasni brat bratu par godina, kad su klasicni pozivi i sms bili in.
Kad smo svi iscekivali ovako nesto, oni nisu izbacili, nego dali happy preko kojeg je neko mahno debelu lovu.
Svi ljudi se razlikuju, po fizionomiji, boji koze...po navikama.
Njemu je sigurno postpaid bolja opcija, zato ga i koristi.
Ova ponuda koju ti sad hvalis, kasni brat bratu par godina, kad su klasicni pozivi i sms bili in.
Kad smo svi iscekivali ovako nesto, oni nisu izbacili, nego dali happy preko kojeg je neko mahno debelu lovu.
-
made_in_sarajevo
#50472 Re: BHTelecom All About
Zar se sms jos racuna kao ozbiljna stavka? 
-
cakaniboy
#50473 Re: BHTelecom All About
pa i taj postpaid mini15 se oslanja u prvom redu na klasične pozive, tako da ne znam o čemu pričaš
možda nisi pročito ali sam već napisao neka ore i gura svako onako kako njemu odgovara, pa i dotični sa mini15 ako misli da mu paše i da je naviko na nju
samo sam skreno pažnju na dosta povoljniju alternativu, a ako njemu ne treba, nikom ništa, ali vjerujem da za neznatnu razliku od 2,5 KM neko kome treba, će rado prihvatit 100-130 minuta više, 300 sms koji vrlo lako i uspješno mogu zamjenit kratke pozive i neograničena priča sa 2 najbroja uz samo 0,10 za uspostavu poziva a što NEMA mini15
dakle, da zaključim nek svako sebi odabere šta misli da.mu paše, a lično mislim da će ova tarifa odvuć dosta korisnika mini15 pa su praktično sebi zabili autogol
možda nisi pročito ali sam već napisao neka ore i gura svako onako kako njemu odgovara, pa i dotični sa mini15 ako misli da mu paše i da je naviko na nju
samo sam skreno pažnju na dosta povoljniju alternativu, a ako njemu ne treba, nikom ništa, ali vjerujem da za neznatnu razliku od 2,5 KM neko kome treba, će rado prihvatit 100-130 minuta više, 300 sms koji vrlo lako i uspješno mogu zamjenit kratke pozive i neograničena priča sa 2 najbroja uz samo 0,10 za uspostavu poziva a što NEMA mini15
dakle, da zaključim nek svako sebi odabere šta misli da.mu paše, a lično mislim da će ova tarifa odvuć dosta korisnika mini15 pa su praktično sebi zabili autogol
-
smartXL
#50474 Re: BHTelecom All About
Mini je daleko fleksibilniji od ovoga sto ti nudis a obrazlozio sam i na koji nacin.
Momak na svojoj tarifi godisnje ustedi 3 kg mesa a da to ne osjeti na pozivima, kako to ne kontas
Kako je telekom zabio sebi autogol s ovom tarifom kad je ona skuplja za 2,5KM od mini 15? Ne gube nego zaradjuju.
Momak na svojoj tarifi godisnje ustedi 3 kg mesa a da to ne osjeti na pozivima, kako to ne kontas
Kako je telekom zabio sebi autogol s ovom tarifom kad je ona skuplja za 2,5KM od mini 15? Ne gube nego zaradjuju.
-
cakaniboy
#50475 Re: BHTelecom All About
ccc
kako ti ne kontaš da nisu svi sebi zacrtali i sebi ograničili 70 tak minuta u svom životu mjesečno, nego trebaju i hoće više minuta a za vrlo malo razliku u lovi a veliku u iznosu minuta
po tebi niko onda ne bi uzimao Midi30 a koji ima 167 minuta a košta 35 KM !!!
a ova za 20 KM daje 200 minuta
autogol itekakav, mnogi će otić i sa Midi 30 zbog drastične razlike od 15 KM
dalje, da te pretplata lako prevari pa se opustiš i vrlo lako pređeš predviđeni limit, pa te opauči dodatnim računom
konkretno, rodica mi se opržila baš na mini15 dva tri puta sa dosta većim račun i eno prešla na ultru, gdje koristiš dokle ima boba, i da hoćeš ne možeš prekardašot
kako ti ne kontaš da nisu svi sebi zacrtali i sebi ograničili 70 tak minuta u svom životu mjesečno, nego trebaju i hoće više minuta a za vrlo malo razliku u lovi a veliku u iznosu minuta
po tebi niko onda ne bi uzimao Midi30 a koji ima 167 minuta a košta 35 KM !!!
a ova za 20 KM daje 200 minuta
autogol itekakav, mnogi će otić i sa Midi 30 zbog drastične razlike od 15 KM
dalje, da te pretplata lako prevari pa se opustiš i vrlo lako pređeš predviđeni limit, pa te opauči dodatnim računom
konkretno, rodica mi se opržila baš na mini15 dva tri puta sa dosta većim račun i eno prešla na ultru, gdje koristiš dokle ima boba, i da hoćeš ne možeš prekardašot