BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
boshniak

#50401 Re: BHTelecom All About

Post by boshniak »

jarobot wrote:
boshniak wrote:Ne znam ide to sa obracunskim jedinicama kad je u pitanju mobilni internet ali 1GB u BHtelecom se daleko brze potrosi nego kod drugih operatera a obracunska jedinica za Buy&Surf je 100kb, dok je kod haloo 10kb, šta god to značilo ipak 10 puta manja obracunska jedinica nešto znači. A tek gofree dokupom interneta obračunska jedinica je 1kb.
Svašta će narod napisati a mi pročitati !!!! :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne razumijem šta nije jasno, obračunska jedinica u BH telecomu je u odnosu na većinu drugih operatera 10 puta veća a u odnosu na neke operatere i 100 puta.
cakaniboy

#50402 Re: BHTelecom All About

Post by cakaniboy »

made_in_sarajevo wrote:Od 8. maja nova, jednostavnija, jača, bolja, bogatija ULTRA!
Želite pričati, dopisivati se i surfati bez ugovora i računa?
Nova Ultra ima pregršt rješenja za sve vaše potrebe!

kontam na osnovu ovoga sad ultra kad pomete haloo,go i ostala ta cuda, kad ono uz sav moguci BUM sto se furaju haloo kad okrenes opet bolji
da si ti bogdom detaljnije i sa razumjevanjem pročito koje su razlike
obična nova ultra se približila haloo jer je cijena 0,20 minuti, kod haloo 0,18
ali ultra sa dokupom posebne tarife, svaki mjesec 10 KM ultra postaje daleko bolja, jer se za tih 10 KM dobija 100 minuta prema svim mrežama i 100 MB interneta
dakle čudno ali su bolji sa ovom tarifom od haloo

Image

Image
Kiki_Musampa

#50403 Re: BHTelecom All About

Post by Kiki_Musampa »

cakaniboy wrote:
made_in_sarajevo wrote:Od 8. maja nova, jednostavnija, jača, bolja, bogatija ULTRA!
Želite pričati, dopisivati se i surfati bez ugovora i računa?
Nova Ultra ima pregršt rješenja za sve vaše potrebe!

kontam na osnovu ovoga sad ultra kad pomete haloo,go i ostala ta cuda, kad ono uz sav moguci BUM sto se furaju haloo kad okrenes opet bolji
da si ti bogdom detaljnije i sa razumjevanjem pročito koje su razlike
obična nova ultra se približila haloo jer je cijena 0,20 minuti, kod haloo 0,18
ali ultra sa dokupom posebne tarife, svaki mjesec 10 KM ultra postaje daleko bolja, jer se za tih 10 KM dobija 100 minuta prema svim mrežama i 100 MB interneta
dakle čudno ali su bolji sa ovom tarifom od haloo

Image

Image
Imas li kakvu tabelu koliko minuta sa kojim paketom mozemo pricati,npr 50 sa mini 15 ?
zrakomlat

#50404 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

Cakani, de vidi jesam li ja ovo dobro pohvato.

Dakle, prebacim se na ultru, izaberem "bez brige" tarifu od 30 KM.

-Internet gigu vascjeli mjesec-bez brige (nekad mi dovoljno i ovih 500 mb sa mini15)
-500 sms, sasvim dovoljno
-300 minuta prema svima, a kad ispucam tih 300 imam i dalje 30 KM na raspolaganju za pozive (i mogu dokupiti dodatne free minute po potrebi)?
doff

#50405 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Jest druže, još ti daju svaki dan za kafu i cigare :)

Tih 30 KM ti skinu sa računa a dodijele ti min, sms i MB.
zrakomlat

#50406 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

doff wrote:Jest druže, još ti daju svaki dan za kafu i cigare :)

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Ma skonto sam to da skinu odmah. A način trošenja očito nisam. Ne vidim onda ovdje ništa posebno ako nije ovako kako sam ja sklopio :D Bezveze.
cakaniboy

#50407 Re: BHTelecom All About

Post by cakaniboy »

Kiki_Musampa wrote: Imas li kakvu tabelu koliko minuta sa kojim paketom mozemo pricati,npr 50 sa mini 15 ?
obračunska je 30 sekundi a cijena po minuti 0,23
pa za 17,5 KM imaš 76 minuta, teoretski maximalno 152 minute (pod uslovom da nijedan poziv nije duži od 30 sekundi) praktično, kombinovano oko 100 minuta

Image
zrakomlat wrote:
doff wrote:Jest druže, još ti daju svaki dan za kafu i cigare :)

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Ma skonto sam to da skinu odmah. A način trošenja očito nisam. Ne vidim onda ovdje ništa posebno ako nije ovako kako sam ja sklopio :D Bezveze.
čuj ne vidiš
pa dobio si čovječe 300 minuta za 30 KM i gratis 1 GB
gdje ti dakle minuta izađe 0,10
da si na običnoj ultri za tih 30 KM imao bi samo 150 minuta (30 KM podijeljeno sa 0,20 po minuti)
ili na spomenutom haloo samo 167 minuta (cijena po minuti 0,18)
ili za 35 KM koliko košta pretplata MojMidi30 dobijaš samo 167 minuta (zbog obračunske 30 sekundi može se izvući i nšeto više, do 200 maximalno, teoretski i 334 minute, ali da nijedan poziv nije duži od 30 sekundi)
i onda tip kaže kako je bolja ultra sa dokupom :-)
made_in_sarajevo

#50408 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

koliko znam i koliko sam upratio, ko hoce da prica preko GSM-a koristi pretplatu, danas viber,messenger,skype... tako da dzaba minute za tih 30KM kad treba interneta za sto manje para,a 100mb i poslije flat na nekoj nidje veze brzini je pa nidje veze. eh tu dodje haloo koji ponudi za 8KM 2GB mjesecno, uz normalno koristenje facebook,pretrazivanja,messenger i slicno bez jutuba moze se izgurati mjesec,eventualno za mjesec potrosis 10KM za internet na haloo, eto da imas za nekih poziva kad bas moras GSM koristit 12-15KM. kod mene dajdzda haman 60 godina pa zove preko vibera, tehnologija ide ko te pita za te silne minute na ultri za 30KM. za te pare cu vazda radije pretplatu koristiti nego ultru placati.

prije 2 godine kad se trazilo vise minuta svi su tapkali i pravili se ludi, sada kad svi traze internet onda telekomi daju sms i minute,a internet pa eto dobijes 100mb dosta ti.

meni svejedno sto se tice ultra i haloo, na pretplati sam svakako nego da je toliki bum i nesto aman zaman novo na ultri pa i nije vala niti ista pretjerano je drugacije od ostalih,a haloo za mene ovako kad pogledam koliko bi trosio je bolji.
cakaniboy

#50409 Re: BHTelecom All About

Post by cakaniboy »

made_in_sarajevo wrote:koliko znam i koliko sam upratio, ko hoce da prica preko GSM-a koristi pretplatu, danas viber,messenger,skype... tako da dzaba minute za tih 30KM kad treba interneta za sto manje para,a 100mb i poslije flat na nekoj nidje veze brzini je pa nidje veze. eh tu dodje haloo koji ponudi za 8KM 2GB mjesecno...
misliš GOfree koji daje 3 GB za 10 KM
plus nastavak korištenja poslije potrošenih GB po nižoj brzini od 128 kbps što haloo nema !!
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#50410 Re: BHTelecom All About

Post by gentoo »

cakaniboy jesu ove cijene minuta iz tvoje tabele prema svim mrezama i mobilnim i fixnim ili.. ?
made_in_sarajevo

#50411 Re: BHTelecom All About

cakaniboy wrote:
made_in_sarajevo wrote:koliko znam i koliko sam upratio, ko hoce da prica preko GSM-a koristi pretplatu, danas viber,messenger,skype... tako da dzaba minute za tih 30KM kad treba interneta za sto manje para,a 100mb i poslije flat na nekoj nidje veze brzini je pa nidje veze. eh tu dodje haloo koji ponudi za 8KM 2GB mjesecno...
plus nastavak korištenja poslije potrošenih GB po nižoj brzini od 128 kbps što haloo nema !!
jest za internet samo ali kad ubacis da imas za pozive kad treba onda haloo izadje bolji jer na go free ima uspostava poziva 6 feninga
studiorum_tuzlaensis

#50412 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

kakav bolan haloo, imao sam te Gige za malo para, to je velika ubleha... gdje god maknem iz grada nemam signala normalnog, da ne govorim za čitavu Istočnu Bosnu, Istočnu Hercegovinu i Podrinje. Tamo kao nisu potrebne te gige?!? To je ta politika, imaju ponudu koja uopće ne prati infrastrukturu, donedavno se isto i telemach šicao ponuđenim brzinama, a naveče u 8 sati nemaš ni 5 Mbit/s kad se svi nakače na mrežu. 30KM Midi paket, dosad najbolja opcija. Kad bolje skontaš to je markica dnevno, više troši ova raja na ultri.
cakaniboy

#50413 Re: BHTelecom All About

Post by cakaniboy »

gentoo wrote:cakaniboy jesu ove cijene minuta iz tvoje tabele prema svim mrezama i mobilnim i fixnim ili.. ?
prema mobilnim, a mislim da je mala ili nikakva razlika i prema fixnim
made_in_sarajevo wrote:
cakaniboy wrote:
jest za internet samo ali kad ubacis da imas za pozive kad treba onda haloo izadje bolji jer na go free ima uspostava poziva 6 feninga
nemaš ti pojma, plaća se uspostava 0,06 ali je minuta 0,15 plus obračunska jedinica sekunda
kod haloo 0,18 a obračunska jedinica je minuta !!!
ali ti o tome izgleda slabo da išta znaš kakva je prednost
bar gore tabelu da si gledo i uporedio cijenu poziva haloo i gofree
jarobot

#50414 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

boshniak wrote:
jarobot wrote:
boshniak wrote:Ne znam ide to sa obracunskim jedinicama kad je u pitanju mobilni internet ali 1GB u BHtelecom se daleko brze potrosi nego kod drugih operatera a obracunska jedinica za Buy&Surf je 100kb, dok je kod haloo 10kb, šta god to značilo ipak 10 puta manja obracunska jedinica nešto znači. A tek gofree dokupom interneta obračunska jedinica je 1kb.
Svašta će narod napisati a mi pročitati !!!! :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne razumijem šta nije jasno, obračunska jedinica u BH telecomu je u odnosu na većinu drugih operatera 10 puta veća a u odnosu na neke operatere i 100 puta.
Zakupljena giga je giga nema obračunske ni kod koga trošiš dok ne potrošiš gigabajt . Tebi izgleda to nije jasno .Giga se troši isto kod svih...tek poslije isteka zakupa jednog gigabajta ako nema nastavka korištenja po smanjenoj brzini tad se koristi obračunska.
Čuj majketi bisera giga se brže potroši kod BH telekoma.
Šta sve hajteri nisu u stanju napisati.... :D :D :D
doff

#50415 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Imaš obračunsku jedinicu na sav saobraćaj pa i na mobilni internet. To pročitaš u uslovima korištenja. Na buy and surf ti fino piše da je obračunska jedinica unutar opcije 100kB a pored togabuy and surf ne nudi flat.

Treba samo znat čitat...
cakaniboy

#50416 Re: BHTelecom All About

Post by cakaniboy »

ma znaju oni čitat ali ne razumiju šta čitaju
slično kao i kod poziva bitna je i obračunska kod interneta
slično kao i kod poziva gdje je obračunska minuta ono će ti je računat makar ti korsitio 10 sekundi, tako kad koristiš i internet, važno je da li će ti zaokružiti na 100 KB kao kod bht a ti potrošio samo 10 ili će kao kod GOfree računati na najnižu jedinicu - KB baš kao i kod poziva na najnižu jeidnicu - sekundu, dok drugi računaju na minutu
Muuky

#50417 Re: BHTelecom All About

Post by Muuky »

Koliko se sad ceka da dodju da promene paket ..
sprej

#50418 Re: BHTelecom All About

Post by sprej »

Izgleda već su pustili veći UL na adsl-u :oops:
Napokon imam ''stvarnu'' brzinu i koju plaćam na računu.

Image
made_in_sarajevo

#50419 Re: BHTelecom All About

cakani skontali smo ti si tito,sve znas ali ohani sa takvim stavom ;-)
cakaniboy

#50420 Re: BHTelecom All About

Post by cakaniboy »

sve ok, ali nemoj letiti pred rudu sa nečim što nisi siguran
rađe pitaj nego da iznosiš nešto što nije tačno
jahh

#50421 Re: BHTelecom All About

Post by jahh »

Je li 'tesko' promijeniti BHTelecomov ZTE router sa mojim vlastitim? Tj. zelim da njihov skroz maknem i samo svoj koristim. Je li neko radio?
kakaljin

#50422 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

studiorum_tuzlaensis

#50423 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

jahh wrote:Je li 'tesko' promijeniti BHTelecomov ZTE router sa mojim vlastitim? Tj. zelim da njihov skroz maknem i samo svoj koristim. Je li neko radio?
Mislim da to ne možeš uraditi jer su portovi pre-konfigurisani i vezani direktno na ACS.

U čemu je problem pa želiš promijeniti router?
sabanss

#50424 Re: BHTelecom All About

Post by sabanss »

jahh wrote:Je li 'tesko' promijeniti BHTelecomov ZTE router sa mojim vlastitim? Tj. zelim da njihov skroz maknem i samo svoj koristim. Je li neko radio?
Tvoj uredjaj je modem-ruter ili samo ruter? Nije komplikovano samo ima par postavki koje moras znati.
cakaniboy

#50425 Re: BHTelecom All About

Post by cakaniboy »

kakaljin wrote:Image

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M55d8cac58f6.html

Evo interneta na mobilnoj :-D :-D :-D :-D :-D
auu pretrgli su se
i to čitava dva mjeseca
Locked