SDP

putokaz1

#50376 Re: SDP

Post by putokaz1 »

bunk wrote:Kojem vrhuncu?
Da se sda nije podijelila par mjeseci uoci izbora ovo bi bio epski poraz sdp na kantonu.
Maltene ovi bi mogli sami vlast konstituisat kad uzmes u obzir ruke obje stranke da se nisu podijelili :lol:
Da se nije SDA podijelila ne bi dobili 16 mandata već oko 10-11
SBB i SBIH i BPS koji su imali 10 mandata sad imaju 4 ...ta 6 razlika je otišla i u SDA i u PDA
Lukavačkih 1000/1500 glasova SBIH je otišlo u PDA
smjesko071

#50377 Re: SDP

Post by smjesko071 »

Pa jel ide SDP u koaliciju sa SDA ili ne ide?!
vatrogasac

#50378 Re: SDP

Post by vatrogasac »

Ma znalo se za ovo. Komšić zato i kaže pred sam kraj u 53. minuti sve.

Nero Histrion

#50379 Re: SDP

Post by Nero Histrion »

Djapo - sdp dogovorio ulazak u vlast na svim nivoima, sbb vise ne djeluje s bh-blokom ( pogledati Niskiceve izjave, danasnje, friske) :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/djapo-s ... /190122013

Niksic: odluka o koaliciji s nacionalnim strankama donosi se konsenzusom - NS kategoricno protiv koalcijije, znaci konsenzusa nema :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic- ... /190122120

Niksic: Za SBB je kazao da nije dio BH bloka već dio priče "građanskog bloka" te da nijednog trenutka SDP nije uradio ništa neiskreno prema partnerima, za šta su optuživani iz SBB-a. :D

https://faktor.ba/vijest/niksic-sdp-kao ... vuci/20179

Niksic: Istaknuo je da su vlade u kantonima koje su formirali ili mogu formirati bez SDA i HDZ-a, zapravo vlade gdje ne dolazi u obzir da budu paket bilo kakvih razgovora sa blokom etnonacionalnih stranaka. :D

https://avaz.ba/vijesti/bih/451572/niks ... -strankama

Latic: Radoncic ostao lider opozicije ( svjeza izjava Niksica, kaze nece koalirati bez konsenzusa, znaci nema ni odlaska u opoziciju, NS kategoricno protiv pa nema ni konsenzusa, ili ima?) :D

https://thebosniatimes.ba/25214/fahro-o ... -te-price/

*bem ga ima li ko pojasnit ciji je u cijoj ovdje? Glup sam, svega mi. :lol:
Banksy

#50380 Re: SDP

Post by Banksy »

Tempo wrote:
htio bih jos reci da sdp nikad nije bio u koaliciji sa sda, ali nikad. bio je u koaliciji sa sulejmanom tihicem.
Tačnije, Lagumdžija je bio, ne SDP.
Banksy

#50381 Re: SDP

Post by Banksy »

kiligonzales wrote:
Prica se prenosi sa SDP na cijeli BH Blok, SDP o tome ne želi odlučiti sam.

Pametnija odluka svakako nego da u toj koaliciji budu sami s DF-om.
A biće s kim, s vanzemaljcima?

Kako je NS već rekla da neće s SDA, onda je to prebacivanje 'odluke' na 'BH blok' najobičnija šuplja i kupovanje vremena.
Tempo
ZeModerator

#50382 Re: SDP

Post by Tempo »

Banksy wrote:
Tempo wrote:
htio bih jos reci da sdp nikad nije bio u koaliciji sa sda, ali nikad. bio je u koaliciji sa sulejmanom tihicem.
Tačnije, Lagumdžija je bio, ne SDP.
mozda to oslikava odnose u sdp-u iz tog vremena, sto je poptuno nebitno za ono sto hocu reci. ono sto je bitno je ideoloska i svaka druga razlika izmedju tihca i sadasnjih vlasnika sda. tihic je u tom momentu izgledao kao neko sa kim je mozda bilo moguce biti u patriotskoj koaliciji. nazalost pokazalo se da stvar nije funkconisala. ili je tihic bio pakas, ili nije mogao izaci na kraj sa svojim jastrebovima.
smjesko071

#50383 Re: SDP

Post by smjesko071 »

Pa jel ide SDP u koaliciju sa SDA ili ne ide?!
Tempo
ZeModerator

#50384 Re: SDP

Post by Tempo »

smjesko071 wrote:Pa jel ide SDP u koaliciju sa SDA ili ne ide?!
ili ide ili ne ide. jedno od to dvoje.
elSaik

#50385 Re: SDP

Post by elSaik »

Ljudi što ne razumiju jeste da ovo nije SDP iz Zlatkovog doba, pa šta jedna osoba kaže to je "stav SDP-a". Vidim neko napisa "SDP postao ubleha" na osnovu katastrofalne izjave Bijedića, a zanemaruje se da čovjek izražava manjinsko mišljenje. Mnogo je ljudi koji su utjecajni unutar partije i brojno je članstvo koje se, prema Statutu partije, također pita. SDP je mogao pući, prepoloviti se nakon danas, ali je ipak mudrost prevladala i donesena je ispravna odluka. SDP je jasno poručio da je budućnost Bh bloka važnija od pozicioniranja sdp-a u vlast, a to hoće li neko u to učitavati i predstavljati kao "prebacivanje" na DF i NS, je već problem tog nekoga.

A za sve ovo je odgovoran SBB koji je zbog Kukića počeo da povlači svoje ljude iz drugih kantona, i onda zlonamjerno pokušao podvaliti priču da je to zbog najavljene koalicije sa SDA. A oni još uvijek po opstinskim vijećima uredno u Sda-sbb koalicijama.
nemampojma0

#50386 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Polako se smiruju strasti, mladi revolucionari polako shvataju da od price i ideologije koristi nema ni drzava, ni stranka, ni gradjani, ni glasaci.
putokaz1

#50387 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Stvar je jasna vlast sad sa SDA ili sa PDA =Opozicija ka DS u Srbiji,ili kao Tadić u Srbiji jedva će SDP prag preć 2020
Leverage

#50388 Re: SDP

Post by Leverage »

Jes jes :lol:

Samo njemačke guzice, ništa labavo.
Better Man

#50389 Re: SDP

Post by Better Man »

nemampojma0 wrote:Polako se smiruju strasti, mladi revolucionari polako shvataju da od price i ideologije koristi nema ni drzava, ni stranka, ni gradjani, ni glasaci.
Svako onaj koje da se pravi vlast s mafijom iz SDA je najgori neprijatelj države i time jasno podržava sav kriminal i korupciju i uništavanje države koju SDA sa svojim partnerima evo već 29 godinu provodi. Samo retardirani i maloumni ljudi mogu predlagati koaliciju sa mafijom i grobarima države.
JThomas

#50390 Re: SDP

Post by JThomas »

a naročito funkcioneri stranke nemaju koristi.
kiligonzales

#50391 Re: SDP

Post by kiligonzales »

Banksy wrote:
kiligonzales wrote:

Kako je NS već rekla da neće s SDA, onda je to prebacivanje 'odluke' na 'BH blok' najobičnija šuplja i kupovanje vremena.
Mogu i s njima ako ce donjeti prosperitet :lol:
Banksy

#50392 Re: SDP

Post by Banksy »

kiligonzales wrote:
Banksy wrote:
kiligonzales wrote:

Mogu i s njima ako ce donjeti prosperitet :lol:
A nekako je, slutim, najlakše i najprirodnije da to ipak bude SDA, jel.
kiligonzales

#50393 Re: SDP

Post by kiligonzales »

Better Man wrote:
nemampojma0 wrote:Polako se smiruju strasti, mladi revolucionari polako shvataju da od price i ideologije koristi nema ni drzava, ni stranka, ni gradjani, ni glasaci.
Svako onaj koje da se pravi vlast s mafijom iz SDA je najgori neprijatelj države i time jasno podržava sav kriminal i korupciju i uništavanje države koju SDA sa svojim partnerima evo već 29 godinu provodi. Samo retardirani i maloumni ljudi mogu predlagati koaliciju sa mafijom i grobarima države.
A sta raditi? Eto ko ce onda praviti vlast i na koji nacin? :D
Leverage

#50394 Re: SDP

Post by Leverage »

To nije problem SDP-a. Kad SDP dobije dovoljan broj glasova, onda će to biti problem SDP-a. Neozbiljno je glasati za SDA i derivate, a očekivati od SDP-a nešto.

Iskali ste, eto vam ga.
kiligonzales

#50395 Re: SDP

Post by kiligonzales »

Leverage wrote:To nije problem SDP-a. Kad SDP dobije dovoljan broj glasova, onda će to biti problem SDP-a. Neozbiljno je glasati za SDA i derivate, a očekivati od SDP-a nešto.

Iskali ste, eto vam ga.
SDP je dobio 15 posto, DF oko 10 posto, NS oko 5 posto. To je dovoljno da se eliminira SDA. Zbog Komsica tesko je ocekivati da oni budu u koaliciji na nivou FBIH sa HDZ-om ili cak sta vise da na drzavnom nivou da idu u koaliciju sa HDZ i SNSD-om, vec vidimo ko bi time mogao biti ucjenjen iz BH bloka i tjeran na ustupke i sto bi skripalo.

SBB i PDA su kvalitetno surduknuli SDA ovim mogucim izmicanjem iz vlasti na nivou FBiH. E sada da li je to opet trik, usvoji budzet raspodijeli dio vlasti, pa kao 2014 slijedi raspad koalicije gdje se jednim udarcem biti ubijeni SDP i DF, a onda na njihovo mjesto uskociti po starom receptu SBB i PDA.
nemampojma0

#50396 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Zaustavit ce se sve i svi ce cekati dok ne evoluira svijest glasaca, ali u tolikom broju da SDP dobije svu vlast, posebno u RS.
I dok @Better Man i @leverage to cekaju, mi cemo pravit vlast u skladu s realnim stanjem u drustvu i drzavi :wink:
I da, svi mi koji ne mastamo na vas nacin smo glupi,zatupljeni, idioti i td.
General War

#50397 Re: SDP

Post by General War »

nemampojma0 wrote:Zaustavit ce se sve i svi ce cekati dok ne evoluira svijest glasaca, ali u tolikom broju da SDP dobije svu vlast, posebno u RS.
I dok @Better Man i @leverage to cekaju, mi cemo pravit vlast u skladu s realnim stanjem u drustvu i drzavi :wink:
Znaci, motaj kablove :roll:
General War

#50398 Re: SDP

Post by General War »

Leverage wrote:To nije problem SDP-a. Kad SDP dobije dovoljan broj glasova, onda će to biti problem SDP-a. Neozbiljno je glasati za SDA i derivate, a očekivati od SDP-a nešto.

Iskali ste, eto vam ga.
A mogu li SDP glasaci da ocekuju da SDP ne ide u koaliciju sa onima protiv kojih su ti glasaci dali glas?
nemampojma0

#50399 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

General War wrote:
nemampojma0 wrote:Zaustavit ce se sve i svi ce cekati dok ne evoluira svijest glasaca, ali u tolikom broju da SDP dobije svu vlast, posebno u RS.
Ja nisam vidovit, kao vecina forumasa na ovoj temi, stoga cu dati sansu da se vidi na djelu ta koalicija. Inace ne volim da prejudiciram u vezi bilo cega, a posebno ne u politici.
Doduse, formiranjem vlasti BH bloka i SDA, kablove ce smotati, a i ugasiti mjesalicu SBB, PDA, NB i jos neki. Posebno ako novoformirana koalicija bude pametna pa digne izborni prag na barem 5%.
General War

#50400 Re: SDP

Post by General War »

nemampojma0 wrote:
General War wrote:
Ja nisam vidovit, kao vecina forumasa na ovoj temi, stoga cu dati sansu da se vidi na djelu ta koalicija. Inace ne volim da prejudiciram u vezi bilo cega, a posebno ne u politici.
Doduse, formiranjem vlasti BH bloka i SDA, kablove ce smotati, a i ugasiti mjesalicu SBB, PDA, NB i jos neki. Posebno ako novoformirana koalicija bude pametna pa digne izborni prag na barem 5%.
ili sto bi reko Bush:
Post Reply