Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa da ne bi ovako 2x, ali izgleda hoćemo. Pa koji period izdvajaš? Svi oni iz KP ove ili KP one su promijenili knjižice i sa fukcija koje im je Partija dala prešli na funkcije koje su im novoosnovane stranke dale. I ponijeli sa sobom svijest i navike onog sistema....3 pravnika na jednog radnika. Sada 180 ministarstava na 2,5 miliona ljudi. U čemu je razlika, a u čemu sličnost?
Hajmo samo o sadržaju mog posta.
Dakle mi koji pamtimo dobro SFRJ znamo da je postojala država na svakom pedlju i u svakoj sekundi vremena. Znamo da je obrazovni sistem bio jedan od najkvalitetnijih jer su naši inženjeri i ljekari svuda dobro prolazili kad odu odavde.
Naši srednjoškolci su bili daleko obrzaovaniji u prosjeku. Zato smo bili poželjna radna snaga u Njemačkoj i sl.
Disciplinovani dovoljno, navikli na red i pravila, edukovani, operisani od retrogradnih ideja.
BIlo je korupcije i svega, ali ni blizu kao danas.
Samo to sam rekao, a svi ovi koje si ti nabrojao jesu produkti tog sistema, ali nusprodukti koji su u tom sistemu bili po zatvorima i jedva su čekali da ga sruše.
Sve ovo je mit.
Naši ljudi s diplomama, kao ratne izbjeglice, su radili fizičke poslove u Njemačkoj i Danskoj.
mit o tome da je u titino vrijeme sve bilo najbolje nikad umrijeti nece . o obrazovanju mozes zakljuciti na osnovu facebook postova boomera, 3% su gramaticki ispravni.
u istocnom bloku je jugoslavija imala obrazovanje iznad prosjeka (mozda), u poredjenju sa zapadom je to idalje bilo daleko ispod prosjeka.
steta sto tada nisu postoje rang liste univerziteta, ali sumnjam da bi ijedan univerzitet usao u top 500 svijeta.
peca777 wrote: ↑20/11/2025 15:42
Vi ne shvatate da ako ne kazimo trojku, ona ce postati sda u najmanju ruku. To se ne smije dozvoliti, mora se biti korektiv trojci, pa kakva god bude ponuda.
Kaznimo trojku, glasanjem za SDA, kako trojka ne bi postala SDA
Nemoj sine travu, preći ćeš na heroin, uzmi heroin, ha ya
Ocigledno da se trojka sama nece kazniti, pa moramo mi koji smo ih birali. Ako se ne kazne, to znaci da rade odlican posao, sto je daleko od toga. Samorktike nemaju, niko od vladajucih iz trojke!
I da, ako je zadnja opcija govno, onda i govno. Nekada se nesto mora i pretrpiti za vece dobro.
Hajmo samo o sadržaju mog posta.
Dakle mi koji pamtimo dobro SFRJ znamo da je postojala država na svakom pedlju i u svakoj sekundi vremena. Znamo da je obrazovni sistem bio jedan od najkvalitetnijih jer su naši inženjeri i ljekari svuda dobro prolazili kad odu odavde.
Naši srednjoškolci su bili daleko obrzaovaniji u prosjeku. Zato smo bili poželjna radna snaga u Njemačkoj i sl.
Disciplinovani dovoljno, navikli na red i pravila, edukovani, operisani od retrogradnih ideja.
BIlo je korupcije i svega, ali ni blizu kao danas.
Samo to sam rekao, a svi ovi koje si ti nabrojao jesu produkti tog sistema, ali nusprodukti koji su u tom sistemu bili po zatvorima i jedva su čekali da ga sruše.
Sve ovo je mit.
Naši ljudi s diplomama, kao ratne izbjeglice, su radili fizičke poslove u Njemačkoj i Danskoj.
mit o tome da je u titino vrijeme sve bilo najbolje nikad umrijeti nece . o obrazovanju mozes zakljuciti na osnovu facebook postova boomera, 3% su gramaticki ispravni.
u istocnom bloku je jugoslavija imala obrazovanje iznad prosjeka (mozda), u poredjenju sa zapadom je to idalje bilo daleko ispod prosjeka.
steta sto tada nisu postoje rang liste univerziteta, ali sumnjam da bi ijedan univerzitet usao u top 500 svijeta.
To se odnosi samo na BiH , kakvi su boomeri iz Hr i Slo i Srbije?
Kaznimo trojku, glasanjem za SDA, kako trojka ne bi postala SDA
Nemoj sine travu, preći ćeš na heroin, uzmi heroin, ha ya
Ocigledno da se trojka sama nece kazniti, pa moramo mi koji smo ih birali. Ako se ne kazne, to znaci da rade odlican posao, sto je daleko od toga. Samorktike nemaju, niko od vladajucih iz trojke!
I da, ako je zadnja opcija govno, onda i govno. Nekada se nesto mora i pretrpiti za vece dobro.
Sda botovi nemaju ponosa, bas
Covjek ce kazniti trojku tako sto nece glasati za njih i vratiti SDA na vlast. Onda ce 2030 glasati za trojku da kazni SDA ali ce SDA ostati na vlasti jer ce zacementirati svoje pozicije u tom periodu da ih ni puskom nece moci otjerati
Čović: Ne znam hoće li se zvati Dejton 2, ali intenzivno se razgovara o novom političkom angažmanu u BiH
Poceo je panicariti, nakon sto se banda iz snsda malo primirila, poceo je on iskakati sa svojim budalastinama.
Moze dejton 2 ali ka stvaranju neke moderne evropske drzave.
Legalizaciju UZPa i promjene ustava mu mora neko potpisati, to ni Schmidt ne moze nametnuti.
Eh sad, ako smo toliko sumanuti da to uradimo...
Drugi nacin je da jos jednom proba dovoziti ljude na prislini rad.
Last edited by No Mind on 21/11/2025 11:03, edited 1 time in total.
Čović: Ne znam hoće li se zvati Dejton 2, ali intenzivno se razgovara o novom političkom angažmanu u BiH
Poceo je panicariti, nakon sto se banda iz snsda malo primirila, poceo je on iskakati sa svojim budalastinama.
Legalizaciju UZPa i promijene ustava mu mora neko potpisati, to ni Schmidt ne moze nametnuti.
Eh sad, ako smo toliko sumanuti da to uradimo...
Drugi nacin je da jos jednom proba dovoziti ljude na prislini rad.
Pa ceka Bakira (koji ce pomesti na narednim izborima ove trojkaske kloceve) da potpise konacnu podjelu drzave, to jest da nastavi tamo gdje je babuka stao 1995 u Dejtonu.
DonieBrasco wrote: ↑21/11/2025 10:58
Dovoljno je da Šmi nametne izborni kako zeli Covic i Zagreb sto ce biti vjerovatno a o je temlj za treci.
Ocito nije dovoljno, inace bi to vec bilo odradjeno.
Godinama se trazi kurban koji ce potpisati. Jesu li nasli - vidjecemo.
LSD wrote: ↑21/11/2025 10:59
Pa ceka Bakira (koji ce pomesti na narednim izborima ove trojkaske kloceve) da potpise konacnu podjelu drzave, to jest da nastavi tamo gdje je babuka stao 1995 u Dejtonu.
Vidjecemo. Za sada jos mislim da ce ga Bake prevariti.
Last edited by Haris.ba on 21/11/2025 11:01, edited 1 time in total.
Čović je gostujući u emisiji ‘Dnevnik plus’ Radio televizije HercegBosne iz Mostara govorio o jučerašnjim razgovorima s predstavnicima američke administracije i bošnjačke strane kako razriješiti prijepore s izgradnjom Južne plinske interkonekcije, otkrivši da su mu američki dužnosnici iz ranijeg saziva prijetili sankcijama ako ne prihvati rješenje da kompanija sa sjedištem u Sarajevu vodi izgradnju i upravlja plinovodom. Čović je tada odbio prijedlog na kojemu je inzistirao bivši veleposlanik Michael Murphy.
''Meni je tada rečeno ili ćeš ovo podržati ili idu sankcije. Ali na kraju ja mislim da je imalo smisla kazati svoj stav. Južna plinska interkonekcija je strateški interes hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj'', rekao je Čović.
Jasta ce de Hare, ne zayebavaj posten svijet Bake ne moze ni zenu svoju prevariti, a kamoli ovu lisicu Covica.
Jasta ce de Hare, ne zayebavaj posten svijet Bake ne moze ni zenu svoju prevariti, a kamoli ovu lisicu Covica.
Pa samo zato sto je prevario Covica i jeste u postizbornoj matematici nakon zadnjih izbora skrajnut.
Zapoceo je sa tzv.mostarskim sporazumom, a zakajlo Covketu na Neumskim dogovorima
Nadaju se da se je zazelio vlasti i da ce potpisati sta mu se naredi.
Last edited by Haris.ba on 21/11/2025 11:08, edited 1 time in total.
talijan97 wrote: ↑21/11/2025 10:48
Mora da ide implementacija presuda iz Strazbura svih njih 5-6 jer su ih pisale evropske sudije iz EU u koju mi hoćemo i koje su u skladu sa Evropskom konvencijom koja je u Ustavu ove države i obavezuje nas ispred svega ostalog kako je navedeno. On lobira po Americi za treći što traži federalizaciju Bosne. Zar to nije raspakivanje?
Mora da ide implementacija presuda iz Strazbura svih njih 5-6 jer su ih pisale evropske sudije iz EU u koju mi hoćemo i koje su u skladu sa Evropskom konvencijom koja je u Ustavu ove države i obavezuje nas ispred svega ostalog kako je navedeno. On lobira po Americi za treći što traži federalizaciju Bosne. Zar to nije raspakivanje?
Pa Covic nema nista protiv implementacije tih presuda kada dobije treci entitet.
Nije.
I to bi se moglo gledati kao skidanje luđačke košulje sa BiH.
Pa Covic nema nista protiv implementacije tih presuda kada dobije treci entitet.
Presuda "Zornić" kaže da ne može više etničko predstavljanje, da je to bila prelazna faza za uspostavu mira i da je sada diskriminatorno i u sukobu sa Evropskom konvencijom.
Reako i britanski ambasador prošle godine.
Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Julian Reilly u srijedu je posjetio Bugojno gdje se sastao sa načelnikom Hasanom Ajkunićem (SDA), ali i predsjedavajućim Općinskog vijeća Miroslavom Zelićem (HDZ BiH). Reilly je nakon odvojenih sastanak poručio kako "konstitutivnih naroda u BiH jednoga dana neće biti" jer je to "element kojeg se BiH mora odreći" na putu prema članstvu u Evropskoj uniji što je "šokiralo" Zelića, prenio je Vecernji.ba.
skupljac_zeljeza wrote: ↑21/11/2025 11:13
Presuda "Zornić" kaže da ne može više etničko predstavljanje, da je to bila prelazna faza za uspostavu mira i da je sada diskriminatorno i u sukobu sa Evropskom konvencijom.
Etnicko predstavljajje je nebitno kada dobijes treci entitet.
Pa pogledaj rjesenja koja su nudili iz entiteta RS. Kaze nikakav problem izbrisati npr.Srbin da se bira za clana predsjednistva. Moze ostati 1 clan.
Last edited by Haris.ba on 21/11/2025 11:17, edited 1 time in total.
Ma to mu ne moze i nece niko potpisati, sta vam je.
To je jedino moguce ako imas identicnu situaciju kakva je bila kad je potpisan Dayton, tj. ako je u toku rat.