Ma naravno da ne treba bit premijer boze sacuvajdrug_profi wrote:Otprilike ja ovako rezonujem. Glasas za liste, a na listama nisu ministri i premijeri nego poslanici. Poslanici treba da budu i lajavi i britkog uma i ostrog jezika. A ako se jos poklapamo u vecini pogleda na drustvo i buducnost onda meni treba bas takav.invincible1921 wrote:
Ovi sto sto napisase protiv Damira Niksica nemaju pojma u kakvom su krivu. Damir je ako cemo realno bar u KS kod glasaca i raje vise rangiran nego li bilo koji drugi clan SDPa. Bas bi volio da vidim kolko bi kao nezavisni kandidati dobili glasova Cengic, Masic, Magazinovic i ini...mozda bi mahala njihova ih podrzala jer pojedini su na osovnu svoje mahale i par ulica usli i u federalne parlamente. Nisam neki pretjerani fan ni lika ni djela Damira Niksica, ali ako nista covjek vazda kaze kako jest, makar kritiku uputi.
Damir Niksic kao premijer? De ba...![]()
Ali zato kao poslanik
SDP
-
invincible1921
#50351 Re: SDP
- bunk
#50352 Re: SDP
I ova prica "necu sa nacionalnim strankama" koju fura ns.
Njima se moze jer budimo iskreni njihov peak su skupstine kantona a stranka koja ide na federalni i Drzavni nivo ne smije sebi dopustiti takvu iskljucivost,budimo realni sto neki dan nesanica napisa ne zivimo izmedju Francuske i Spanije.
Ovdje u nasoj Drzavi ce nacionalne stranke imati vecinu u 2 od 3 naroda pa smijem napisat dovijeka.
A onda se furati na neku pricu "necu sa nacionalnim" strankama znacu samo jedno,necu u vlast na visim nivoima jer drugacije ne moze.
Ne znam kako da presudi Ustavni sud ili odluku donese ik.
Ovo u stvari vrijedi za sve stranke koje misle tako brati glasove sa tim logom mislim..
Njima se moze jer budimo iskreni njihov peak su skupstine kantona a stranka koja ide na federalni i Drzavni nivo ne smije sebi dopustiti takvu iskljucivost,budimo realni sto neki dan nesanica napisa ne zivimo izmedju Francuske i Spanije.
Ovdje u nasoj Drzavi ce nacionalne stranke imati vecinu u 2 od 3 naroda pa smijem napisat dovijeka.
A onda se furati na neku pricu "necu sa nacionalnim" strankama znacu samo jedno,necu u vlast na visim nivoima jer drugacije ne moze.
Ne znam kako da presudi Ustavni sud ili odluku donese ik.
Ovo u stvari vrijedi za sve stranke koje misle tako brati glasove sa tim logom mislim..
-
putokaz1
#50353 Re: SDP
Nije SDA glasove izgubila na NiP nego na PDA, NiP ih nije nimalo poljuljao.[/quote]
Tačno,ali SDA je izgubilo samo na PDA u Banovićima,i malim Kladnju i Sapni
NIP,NBL,NB... su samo ''oteli'' od SDP,DF,Naročito GS,te od SBB,SBIH,BPS....
Kako trenutno stoje stvari najveći GUBITNIK izbora 2018 ali i 2020 je SDP
A jesu se bili digli pred izbore
Tačno,ali SDA je izgubilo samo na PDA u Banovićima,i malim Kladnju i Sapni
NIP,NBL,NB... su samo ''oteli'' od SDP,DF,Naročito GS,te od SBB,SBIH,BPS....
Kako trenutno stoje stvari najveći GUBITNIK izbora 2018 ali i 2020 je SDP
A jesu se bili digli pred izbore
-
Digresija
#50354 Re: SDP
Izgubila je SDA u svim opcinama TK glasove na PDA, u tim sto si nabrojao je PDA i pobijedila.
- bunk
#50355 Re: SDP
Iskreno sda je rasturila na tk ,kakva kampanja protiv nje vodila i kako su svi mislili da je pobrisu 
-
putokaz1
#50356 Re: SDP
DA SDA je pomela TK,pomela Živinice i Klaesijubunk wrote:Iskreno sda je rasturila na tk ,kakva kampanja protiv nje vodila i kako su svi mislili da je pobrisu
Ja se nadao da će pobjediti u 1 Općini a oni pobjedili u 6.
Očekivao sam moguće prelaz praga NB i NBL,ali NB je propo,a NBL nije bio daleko 2,80
PDA je zamjenila PBS te oslabila SBB i SBIH
Eventualnoj koaliciji BHBLOK-SBIH(koja je malo tamo malo vamo) nedostaje 1,jedina ruka
- MarshalDodik
#50357 Re: SDP
Pod jedan ; u ovoj trenutnoj ucmalosti ( postDeytonskoj BiH, izbornim zakonima i svemu ostalom) koju odmilja zovu rahat-patnjom SDA se ne moze raspasti, jer ce i u najtezim danima imati barem 100 tinjak hiljada glasova svog krutog glasackog tijela, ali se moze pobijediti.Digresija wrote: Nije SDA glasove izgubila na NiP nego na PDA, NiP ih nije nimalo poljuljao.
Pod dva ; ako je nisi pobijedio niti ovako ranjenu i bolesnu onda joj sad barem nemoj hizmetiti jer je ti valjda to ljuti protivnik
Vjerovatno se niti SDP ne moze raspasti odnosno bukvalno likvidirati sa politcke scene, ali oni kad budu "bolesni " i kad njima dodju teski dani bit ce na nivou danasnjeg SBB-a
-
zbiljovski
#50358 Re: SDP
Koja šamarčina svima nama, a pogotovo SDA-u, SDP ide u opoziciju, odluka je Predsjedništva. . .
-
putokaz1
#50359 Re: SDP
Ha,Bravoooooooooo TOOO..moj glas ide ponovo SDP,ako je takozbiljovski wrote:Koja šamarčina svima nama, a pogotovo SDA-u, SDP ide u opoziciju, odluka je Predsjedništva. . .
- Bosanski_kralj
#50360 Re: SDP
Odkud ti ta informacija?zbiljovski wrote:Koja šamarčina svima nama, a pogotovo SDA-u, SDP ide u opoziciju, odluka je Predsjedništva. . .
- MarshalDodik
#50361 Re: SDP
Cekaj bolan, ja ovo citam kao pa bi ljudi ja, jer eto moramo zbog narodaputokaz1 wrote:Ha,Bravoooooooooo TOOO..moj glas ide ponovo SDP,ako je takozbiljovski wrote:Koja šamarčina svima nama, a pogotovo SDA-u, SDP ide u opoziciju, odluka je Predsjedništva. . .
Sacekaj barem taj 29 januar ( ali ni poslije tog datuma nista nece biti iskljuceno) i sjednicu pa se onda pocni razmetati sa svojim glasovima
-
putokaz1
#50362 Re: SDP
Koalicija s SDA PDA i SNSD nema glasa 2020 kako želite
- Banksy
#50363 Re: SDP
29. januara će biti održan sastanak Bh. bloka na kojem ćemo donijeti konačnu odluku o tome da li ćemo koalirati s etnonacionalnim strankama ili ne.
Ja ne odlučujem sam o koaliranju s nacionalnim strankama, o tome mora odlučiti Glavni odbor stranke, a nakon toga bi uslijedio i referendum članova.
ukoliko pak bude donesena odluka da sa razgovara s nacionalnim strankama, tada će, istakao je Nikšić, ovaj blok, kao u najbrojniji u parlamentima, imati određene uslove.
-
Tempo
- ZeModerator
#50364 Re: SDP
zbiljovski wrote:Koja šamarčina svima nama, a pogotovo SDA-u, SDP ide u opoziciju, odluka je Predsjedništva. . .
nije svima nama. nismo svi nasjeli na fahrin, kliksov i stajaznam ciji spin. vi koji ste nasjeli pokusajte prestati biti glupi, za dobro svih nas.
- bunk
#50365 Re: SDP
Samarcina sda-u ode sdp u opoziciju.zbiljovski wrote:Koja šamarčina svima nama, a pogotovo SDA-u, SDP ide u opoziciju, odluka je Predsjedništva. . .
Ovo je neki novi nivo zayebancije
-
kiligonzales
#50366 Re: SDP
NiP spomenuh jer su toliki dobili glasova čini mi se, ne zato što su oni bili bitni u toj priči otimanja glasova od SDA.Digresija wrote:Nije SDA glasove izgubila na NiP nego na PDA, NiP ih nije nimalo poljuljao.kiligonzales wrote:
Normalno da nisu kad imaju stranacki injzinering, imas clansku, imas poso, moras stranci dati glas. Ovaj put su izgubili u odnosu na 2014. 25 hiljada glasova. Toliko je otprilike NiP dobio glasova.
Njih je Komsic s pravom nazvao firmom, ja bi ih nazvao mafijom jer funkcionisu uvijek na principu ucijena.
-
kiligonzales
#50367 Re: SDP
Neko tvrdi da farsa nije gotova.zbiljovski wrote:Koja šamarčina svima nama, a pogotovo SDA-u, SDP ide u opoziciju, odluka je Predsjedništva. . .
Prica se prenosi sa SDP na cijeli BH Blok, SDP o tome ne želi odlučiti sam. Pametnija odluka svakako nego da u toj koaliciji budu sami s DF-om.
-
kiligonzales
#50368 Re: SDP
Ma Lagumdžija više vrijedi nego Nermin, Saša, Vojin i Damir zajedno. Ovoj četvorici dometi su kratki.jasko_ba wrote:SDP je vec jednom zafrkao kad su isli sa njima. Odakle im uopste ovakva idiotska ideja da pomisle na bilo kakvu saradnju, zaista ne razumijem te bolide gore? Jebo ih Lagumdzija u tri lijepe, taj je ujebao socijaldemokratiju kao niko na ovim prostorima.bunk wrote:Nema od toga nista.
Sdp i Sda nikad nece nestati sa scene.
-
kiligonzales
#50369 Re: SDP
Glupo bi bilo šta god da se desi, da SDP se razjebava radi razlike mišljenja unutar stranke o ovoj koaliciji.
-
putokaz1
#50370 Re: SDP
Čitam forume
''Nikad više SDP'',''Dženaza za SDP'',By BY SDP''...
Košarkaš Žarko Vujović do skora govorio
''Mi nećemo više s SDA(PDA)''
a Danasa kaže mi Hoćemo s njima pa makar 2020 pali na 2% glasova
''Nikad više SDP'',''Dženaza za SDP'',By BY SDP''...
Košarkaš Žarko Vujović do skora govorio
''Mi nećemo više s SDA(PDA)''
a Danasa kaže mi Hoćemo s njima pa makar 2020 pali na 2% glasova
-
Tempo
- ZeModerator
#50371 Re: SDP
kiligonzales wrote:Ma Lagumdžija više vrijedi nego Nermin, Saša, Vojin i Damir zajedno. Ovoj četvorici dometi su kratki.jasko_ba wrote:SDP je vec jednom zafrkao kad su isli sa njima. Odakle im uopste ovakva idiotska ideja da pomisle na bilo kakvu saradnju, zaista ne razumijem te bolide gore? Jebo ih Lagumdzija u tri lijepe, taj je ujebao socijaldemokratiju kao niko na ovim prostorima.bunk wrote:Nema od toga nista.
Sdp i Sda nikad nece nestati sa scene.
lagumdzija je apsolutno zrtva ovakvih spinova. 99% laz, 1% greske u ocajnickom pokusaju da od govana napravi pitu. inace, covjek je peronalno jedan od najjacih i najboljih.
htio bih jos reci da sdp nikad nije bio u koaliciji sa sda, ali nikad. bio je u koaliciji sa sulejmanom tihicem. nazalost nije islo ni sa tihicem.
-
putokaz1
#50372 Re: SDP
SDP je dobio 140 000 prije nekoliko mjeseci
Sad da su izbori dobili bi malo više od 70 000,Već sma vidio 10 tak poderanih članskih kartice
SDP će biti na nivou statističke greške za godinu dana na izborima
Pojavit će se nova stranka,novi DF,možda je to Hadžikadić
Istu grešku je SBB uradio 2015
Kad si na Vrhuncu da sljedece izbore pometeš ti postaješ glup i ideš sa SDA
Sad da su izbori dobili bi malo više od 70 000,Već sma vidio 10 tak poderanih članskih kartice
-
Tempo
- ZeModerator
#50373 Re: SDP
ja nisam vidio ni jednu poderanu clansku karticu. da li je neko drugi od cjenjenih diskutanata vidio?putokaz1 wrote:SDP je dobio 140 000 prije nekoliko mjeseci
- bunk
#50374 Re: SDP
Kojem vrhuncu?
Da se sda nije podijelila par mjeseci uoci izbora ovo bi bio epski poraz sdp na kantonu.
Maltene ovi bi mogli sami vlast konstituisat kad uzmes u obzir ruke obje stranke da se nisu podijelili
Da se sda nije podijelila par mjeseci uoci izbora ovo bi bio epski poraz sdp na kantonu.
Maltene ovi bi mogli sami vlast konstituisat kad uzmes u obzir ruke obje stranke da se nisu podijelili
- JThomas
#50375 Re: SDP
tom logikom ni sad nermina ne zove sda nego bakir...