BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
diablobih

#50351 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Samo ne treba se zalijetati, i dalje je "do neke brzine" Moze biti i 20 Mbit/s, jer ti kao ne mogu isporuciti citavu brzinu. Uglavnom, fino za one sto zele samo internet.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#50352 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Jos uvijek to nije fino. Nema opravdanja i nije fino. Zasto telekom MORA PRATITI DRUGE? Zasto drugi ne PRATE TELEKOM?
cyber1921

#50353 Re: BHTelecom All About

Post by cyber1921 »

Zna li neko kad ce biti na stanju iphone 7 32gb u telecomu. Pisao im 10 mailova, nisu mi odgovorili
drug_profi

#50354 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

un1ted wrote:Jos uvijek to nije fino. Nema opravdanja i nije fino. Zasto telekom MORA PRATITI DRUGE? Zasto drugi ne PRATE TELEKOM?
Telekom ih vodi za cijeli krug, pa tako izgleda... :mrgreen:

al samo u glavama uprave telekoma
zateznistub

#50355 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

drugi profil wrote:
un1ted wrote:Jos uvijek to nije fino. Nema opravdanja i nije fino. Zasto telekom MORA PRATITI DRUGE? Zasto drugi ne PRATE TELEKOM?

Jedino šta se meni nameće kao razlog ovakvog, katastrofalnog upravljanja firmom, jeste namjera da se kompanija sroza na dno. Druge ja ne vidim.
iz Mostara

#50356 Re: BHTelecom All About

Post by iz Mostara »

zateznistub wrote:
drugi profil wrote:

Jedino šta se meni nameće kao razlog ovakvog, katastrofalnog upravljanja firmom, jeste namjera da se kompanija sroza na dno. Druge ja ne vidim.
Ne zanju bolje, nemaju menadžment, politika i mafija upravljaju firmom.
mulderm

#50357 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

Kad mozemo ocekivati ponuda SK kanala u MojaTv programskoj šemi ?

Sport Klub kanali dostupni svima!

http://ba.n1info.com/a149485/Vijesti/Vi ... svima.html
KurtaLN79

#50358 Re: BHTelecom All About

Post by KurtaLN79 »

mulderm wrote:Kad mozemo ocekivati ponuda SK kanala u MojaTv programskoj šemi ?

mene to i zanima jedino sk .......... ali evo telemach dobio arene mtel sk, znaci neki dogovor je pao na višim instancama nadam se.....
irac300

#50359 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Ovdje ne piše kakvi su ''identični uvjeti'' za sve operatere, tj. po kojoj cijeni ih prodaju. S druge strane i ovih iz Telecoma šute k'o hinje, što se ne izjasne koliko im traže za Sport klubove i jesu li uopšte probali da ih kupe? Ma nabijem i jedne i druge, najviše ispaštamo mi obični korisnici, ni krivi ni dužni.
The BEN10

#50360 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

I mene ovo interesuje, ima li insajderskih habera?
kakaljin

#50361 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

irac300 wrote:

Ovdje ne piše kakvi su ''identični uvjeti'' za sve operatere, tj. po kojoj cijeni ih prodaju. S druge strane i ovih iz Telecoma šute k'o hinje, što se ne izjasne koliko im traže za Sport klubove i jesu li uopšte probali da ih kupe? Ma nabijem i jedne i druge, najviše ispaštamo mi obični korisnici, ni krivi ni dužni.
Pa najveci je problem sto nigje nepisu ti "identicni uslovi", i i ja kazem da se telecom izjasni sta je problem i da se javno kaze u cemu je problem i kakvu su to oni ponudu dobili u odnosu na ostale, ali izgjeda da nije sve tako bajno i krasno kako se cini da je sve uredu. Jer je ovo naprasno dogovoreno i to u BG umjesto u BiH jer su te firme registrovane u BiH koje imaju prava za SK i Arene na teritoriji BiH.

A u ostalom Mtel nije prijetnja telemachu u federaciji kao sto telemach nije konkurencija Mtel-u u RS-u. Pa i to treba uzeti u obzir.
sencobih

#50362 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Onda nije dao telemah BH telekomu da sport klubovi idu u paket, pa da plaća onaj ko i koristi, nego da moraju ići u osnovnu šemu te da im se plaća po ukupnom broju korisnika.

Sad taj isti telemah pravi dogovor sa M-telom i arene stavlja u poseban paket od 6 KM . a isto će garant učiniti i m-tel sa sport klubovima kad istekne promo period.
doff

#50363 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Cijene su obznanjene još prošle godine... Samo je nekoma problem plaćati SK za sve korisnike a nije problem za AS ili pink...identični su uslovi
sencobih

#50364 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

doff wrote:Cijene su obznanjene još prošle godine... Samo je nekoma problem plaćati SK za sve korisnike a nije problem za AS ili pink...identični su uslovi
što ih je onda rak i sud kažnjavao kad je sve regularno?
kakaljin

#50365 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

doff wrote:Cijene su obznanjene još prošle godine... Samo je nekoma problem plaćati SK za sve korisnike a nije problem za AS ili pink...identični su uslovi
Pa telemach iz prilozenog nece placati arene za sve korisnike vec za samo one koji uzmu paket arene. Ali je od telecoma trazeno da placa za sve korisnike SK kanale i ostale kanela iz paketa.
diablobih

#50366 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Pise, isti taj N1 je stavio cijene SK i ostalih programa iz te grupe... BH telecom nece da plati, ceka hoce li im uspjeti sa ovim portalcicima novim sto su otvorili :D
kakaljin

#50367 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

diablobih wrote:Pise, isti taj N1 je stavio cijene SK i ostalih programa iz te grupe... BH telecom nece da plati, ceka hoce li im uspjeti sa ovim portalcicima novim sto su otvorili :D
Moze li info za informaciju da telecom nece da plati.
tipler

#50368 Re: BHTelecom All About

Post by tipler »

20 feninga po korisniku traže distributeri Sport Klubova,ta je cijena ponuđena lokalnom kablovskom operateru kod nas.Ako je cijena ista za sve onda je i za bh telecom.
doff

#50369 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

kakaljin wrote:
Pa telemach iz prilozenog nece placati arene za sve korisnike vec za samo one koji uzmu paket arene. Ali je od telecoma trazeno da placa za sve korisnike SK kanale i ostale kanela iz paketa.
Ma ko kaže da je tako. TM plaća za sve korosnike kao što će i mtel plaćat. Vidiš da arenu telemach daje i korisnicima koji obnove ugovorbez dodatnog plaćanja. Ali ovim potezom tm pokušava obezbijediti dodatna sredstva da kompletan trošak ne padne samo na njih.

Logika
sencobih wrote:
Dobro si rekao, kažnjavao, više ne kažnjava jer su izbacili ponudu
kakaljin

#50370 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

doff wrote:
kakaljin wrote:
Ma ko kaže da je tako. TM plaća za sve korosnike kao što će i mtel plaćat. Vidiš da arenu telemach daje i korisnicima koji obnove ugovorbez dodatnog plaćanja. Ali ovim potezom tm pokušava obezbijediti dodatna sredstva da kompletan trošak ne padne samo na njih.

Logika

sencobih wrote:
Dobro si rekao, kažnjavao, više ne kažnjava jer su izbacili ponudu

Logika kaze da imaju paket arena i da ga dodatno naplacuju, a druga je stvar sto korisnike hoce da vezu 2 godine pa im daju nesto besplatno za potpis, to nema veze sa ovim. Da placaju za sve korisnike onda nebi bilo u posebnom paketu vec u prosirenom paketu sve arene i to HD
diablobih

#50371 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

kakaljin wrote:
diablobih wrote:Pise, isti taj N1 je stavio cijene SK i ostalih programa iz te grupe... BH telecom nece da plati, ceka hoce li im uspjeti sa ovim portalcicima novim sto su otvorili :D
Moze li info za informaciju da telecom nece da plati.
Moze, nema ih na BH telecomu, jer nece da plate, isto kao sto nema H2, viasat programa i ostalih, jer ih ne zele platiti, ne zato sto im neko ne da.
Rugafet

#50372 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Najjači su ovi koji tako grčevito brane telecom i pored činjenice da se ni sam telecom nije oglasio po tom pitanju. A budite ubijedjeni da bi se oglasili još davno da je u pitanju to da se eto baš njima ne daju sk a oni eto jadni drže pare u rukama spremni da plate. Ma kako da ne.
tipler

#50373 Re: BHTelecom All About

Post by tipler »

Daju tolike pare za ono sranje od pinkova a žao im za sport klubove,pa neka malo daju od te silne dobiti kojom se fale.
doff

#50374 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

kakaljin wrote: Logika kaze da imaju paket arena i da ga dodatno naplacuju, a druga je stvar sto korisnike hoce da vezu 2 godine pa im daju nesto besplatno za potpis, to nema veze sa ovim. Da placaju za sve korisnike onda nebi bilo u posebnom paketu vec u prosirenom paketu sve arene i to HD
Ne razumiješ se u ekonomiju. Neće da sav teret pada na njihova leđa nego da dio troškova snose, a plaća se za sve korisnike.

Ako ne shvataš, do tebe je.
Dzontra_Volta

#50375 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

Evo cijena Sportklubova, transparentno objavljene:

http://ba.n1info.com/a126223/Vijesti/Vi ... Kluba.html
Locked