SDP

zbiljovski

#50326 Re: SDP

Post by zbiljovski »

Ima li informacija sa sjednice ?
Tempo
ZeModerator

#50327 Re: SDP

Post by Tempo »

kiligonzales wrote:
kiligonzales wrote:
Tempo wrote:
sta je radoncic ikad u zivotu rekao da je istina?

Onda odlicno trola, ali pustimo da vrijeme kaze svoje. Ako se desi SDA-SDP-DF koalicija, a ova trenutna postavka u kantonu Sarajevo i nekim drugim dozivi raspad, bogme bice upravu.
kakvo vrijeme. covjek laze 30 godina.
criticos

#50328 Re: SDP

Post by criticos »

SDP u Tuzli na identičan način kmeči kao ''pobjednička'' SDA u Sarajevu. Užas na šta je SDP spao, da im je retorika identična sa SDA. Ako SDP želi opstati na političkoj sceni, jedini ispravan potez je izbaciti ovog i raspustiti u Tuzli odbore i potjerati sve one koji su mu dali podršku.
MarshalDodik

#50329 Re: SDP

Post by MarshalDodik »

kiligonzales wrote:
JThomas wrote:čak nije ni samo to što sda mora. hajd' ona mora, to je datost, oni ništa drugo ne znaju :mrgreen: ali uvijek "moraju" i drugi sa njom da "spase" državu. vođama tih drugih bude malo dobro...ali dugoročno izgube više. jer se nije za to glasalo.
Ovo što si napisao važi. Kad pogledamo kako SDA mediji i botovi na netu agresivno nastupaju prema svakome ko ne zeli s njima ili je s njima, ali pravi otpor njihovim idejama, ovo koaliranje sa SDP i DF moze se odbiti i samoj SDA. Zasto?

Zato sto svojim glasacima prenose sliku da je svako neprijatelj, a na kraju opet dopustaju da koaliraju s njima.

Do sad su sve i jednu stranku mogli progutati kroz koalicije, od SBIH, SBB, pokusali su sa DF, pa su na kraju se sveli na ovo da sada nazalost moraju uvaziti i SDP i DF.

E kako sada voditi medijski rat protiv istih bice zanimljivo vidjeti.

Interesantno je kako botovi po socijalnim mrezama granatiraju u zadnje vrijeme NS i NiP najvise, meta se pomjerila sa SDP na njih, vjerovatno jer treba razvaliti ovo sto je BH Blok zakuhao u KS, gdje im se pozicija izmakla.
Daj ba :lol: :mrgreen:
Sda glasaci su inace poznati kao vrlo kriticki nastrojeni
kmirsad

#50330 Re: SDP

Post by kmirsad »

djkurt wrote:
drug_profi wrote:
meni je tebe uvijek zao, ali ne mogu ti pomoci dok sam sebi ne pomognes
idi budi izbjeglica da znas kako im je, pametniji si kad te nema.
Nisi u pravu. Profil piše odlične postove, Samo se različito primaju.
DaffyDuck

#50331 Re: SDP

Post by DaffyDuck »

criticos wrote:SDP u Tuzli na identičan način kmeči kao ''pobjednička'' SDA u Sarajevu. Užas na šta je SDP spao, da im je retorika identična sa SDA. Ako SDP želi opstati na političkoj sceni, jedini ispravan potez je izbaciti ovog i raspustiti u Tuzli odbore i potjerati sve one koji su mu dali podršku.
slazem se
putokaz1

#50332 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ja se izvinjavam svima koje sam uvrijedio branećči bivši SDP u kampanji,vi kritičari SDP ste bili u pravu
kmirsad

#50333 Re: SDP

Post by kmirsad »

Vjerujem da se to i čeka... skidanje maski,
kmirsad

#50334 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Ja se izvinjavam svima koje sam uvrijedio branećči bivši SDP u kampanji,vi kritičari SDP ste bili u pravu
Jel se izjanio Lukavački SDP.
Digresija

#50335 Re: SDP

Post by Digresija »

Samo jos jednom su ispali licemjeri u vezi definiranja izbornog pobjednika.
kiligonzales

#50336 Re: SDP

Post by kiligonzales »

Kikibombona wrote:
Banksy wrote:
kiligonzales wrote:
Nisam ni ja, ali...
:lol:
Legendarno! :thumbup: :lol: :lol:

Kili, ne mozes sakriti naklonost SDA. :D

Od rata naovamo SDA mora u vlast radi odbrane drzave. Na tu SDA-ovsku mantru samo teski debil moze pasti.
Vi bas levati, bravo vam.

Reko ste sto ja ne rekoh. Ne pravim koaliciju s njima ja nego oni za koje ste vi glasali. Prilike mogu komentarisati.

Pricamo o volji glasaca koji su SDA, SDP i DF dali najvise glasova i liderima tih stranaka.

Posto vi po principu pisanja od danas, pokusavate nekoga analizirati, a ne i od juce, dosljednost u onome sto pisem ni ne vidite. To je vas problem.

Davno rekoh da se mene pita SDA i SDP bi trebali otici na smetljiste historije, zbog onoga sto su propustili uciniti za gradjane u miru zajedno sa SBiH koja je vec tamo. Ono sto su uradili u ratu ipak je vrijedno spomena, ali nije dovoljan kredit za sve zloupotrebe vlasti do danas.

Ako vam je argument temi prica kako pripadam nekom, umjesto da mi kontrirate argumentom, sve sto sam napisao je besmisleno.

O svakoj stranci se da posebno razgovarati, o vrlinama i manama, realnoj snazi, unutrasnjem ustrojstvu, clanstvu, infrastrukturi i mogucnosti da zamjeni nekoga.

Da se mene pitalo ko sto nije, SDP i DF bi trebali ostati dosljedni principima da ne koaliraju sa SDA jer imaju daleko veci rizik od odliva glasaca nego SDA koja ima kvalitetnu bazu uhljeba koji glasaju za nju i daleko jacu kompaktnost i medijsku masineriju od njih. Tu je Damir Niksic upravu kad govori o ponasanju SDA prema svome koalicionom partneru, primjer jesu koalicija sa SBiH i SBB.

Medjutim sta dobijemo ako matematikom pozelimo izbaciti bilo gdje drugo SDA gdje to nije moguce kao u KS? U KS to nije samo stvar matematike vec i principa i interesa, najvise je para tu, a kontrolu tokova novca treba oteti od njih, kojim ni pravosudje KS nije stalo u kraj, a ticu se pranja novca i nastimanih tendera i afera o kojim se ne bruji, a ima ih, a gdje se budzet ostetio milionski i to kroz preduzeca poput Lokoma.

Znamo da zbog nekih relacija izmedju BH Bloka i HDZ nije moguce napraviti vlast na nivou FBiH i na nivou drzave. O toj volji ne odlucujem ja, ali jbg ako postoji nacin da se amortizuje steta iz sukoba SDA i BH Bloka, onda je bolje amortizovati kroz neki dogovor nego ici u suocavanje zbog kojeg niko nece biti na dobitku.
drug_profi

#50337 Re: SDP

Post by drug_profi »

putokaz1 wrote:Ja se izvinjavam svima koje sam uvrijedio branećči bivši SDP u kampanji,vi kritičari SDP ste bili u pravu
Nije svijet propao. Mozda je ovako i bolje. Ovo ce u svakom slucaju imate razlicete efekte na SDP, sta god ispadne. Ide kongres. Stranka bi mogla ili da se raspadne, ili da zaluta, ili cak da ojaca biranjem novog rukovodstva koje se nece vise baviti politikanstvom i foteljama (mada je ovo suludo ocekivati, ali et..)
U krajnjem okrenucemo se nekoj drugoj pouzdanijoj opciji.
putokaz1

#50338 Re: SDP

Post by putokaz1 »

/quote]Jel se izjanio Lukavački SDP.[/quote]
Prvo
NIKD s njima
pa spominju referendum članova pa sad
MOGLI BI S NJIM
JOŠ NIJE ZVANIČNO
putokaz1

#50339 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Nije svijet propao. Mozda je ovako i bolje. Ovo ce u svakom slucaju imate razlicete efekte na SDP, sta god ispadne. Ide kongres. Stranka bi mogla ili da se raspadne, ili da zaluta, ili cak da ojaca biranjem novog rukovodstva koje se nece vise baviti politikanstvom i foteljama (mada je ovo suludo ocekivati, ali et..)
U krajnjem okrenucemo se nekoj drugoj pouzdanijoj opciji.[/quote]
Nema pouzdane opozicije svi su s SDA ili bar s NIP što je isto
djkurt

#50340 Re: SDP

Post by djkurt »

kmirsad wrote:
djkurt wrote:
drug_profi wrote:
meni je tebe uvijek zao, ali ne mogu ti pomoci dok sam sebi ne pomognes
idi budi izbjeglica da znas kako im je, pametniji si kad te nema.
Nisi u pravu. Profil piše odlične postove, Samo se različito primaju.
vala počesto i lupeta. To jest prica o utopijskim situacijama.
kiligonzales

#50341 Re: SDP

Post by kiligonzales »

MarshalDodik wrote:
kiligonzales wrote:
JThomas wrote:čak nije ni samo to što sda mora. hajd' ona mora, to je datost, oni ništa drugo ne znaju :mrgreen: ali uvijek "moraju" i drugi sa njom da "spase" državu. vođama tih drugih bude malo dobro...ali dugoročno izgube više. jer se nije za to glasalo.
Ovo što si napisao važi. Kad pogledamo kako SDA mediji i botovi na netu agresivno nastupaju prema svakome ko ne zeli s njima ili je s njima, ali pravi otpor njihovim idejama, ovo koaliranje sa SDP i DF moze se odbiti i samoj SDA. Zasto?

Zato sto svojim glasacima prenose sliku da je svako neprijatelj, a na kraju opet dopustaju da koaliraju s njima.

Do sad su sve i jednu stranku mogli progutati kroz koalicije, od SBIH, SBB, pokusali su sa DF, pa su na kraju se sveli na ovo da sada nazalost moraju uvaziti i SDP i DF.

E kako sada voditi medijski rat protiv istih bice zanimljivo vidjeti.

Interesantno je kako botovi po socijalnim mrezama granatiraju u zadnje vrijeme NS i NiP najvise, meta se pomjerila sa SDP na njih, vjerovatno jer treba razvaliti ovo sto je BH Blok zakuhao u KS, gdje im se pozicija izmakla.
Daj ba :lol: :mrgreen:
Sda glasaci su inace poznati kao vrlo kriticki nastrojeni
Normalno da nisu kad imaju stranacki injzinering, imas clansku, imas poso, moras stranci dati glas. Ovaj put su izgubili u odnosu na 2014. 25 hiljada glasova. Toliko je otprilike NiP dobio glasova.

Njih je Komsic s pravom nazvao firmom, ja bi ih nazvao mafijom jer funkcionisu uvijek na principu ucijena.
kiligonzales

#50342 Re: SDP

Post by kiligonzales »

putokaz1 wrote:Nije svijet propao. Mozda je ovako i bolje. Ovo ce u svakom slucaju imate razlicete efekte na SDP, sta god ispadne. Ide kongres. Stranka bi mogla ili da se raspadne, ili da zaluta, ili cak da ojaca biranjem novog rukovodstva koje se nece vise baviti politikanstvom i foteljama (mada je ovo suludo ocekivati, ali et..)
U krajnjem okrenucemo se nekoj drugoj pouzdanijoj opciji.
Nema pouzdane opozicije svi su s SDA ili bar s NIP što je isto[/quote]

Sad ce se SBB pokusati samoproklamovati u lidera opozicije, bas cemo da vidimo kako ce to izgledati. Ukoliko se infrastrukturom slabija NS ne pocne siriti i NiP, ali jbg treba malo mrdnut iz kantona Sarajevo. :D
Digresija

#50343 Re: SDP

Post by Digresija »

kiligonzales wrote:
Normalno da nisu kad imaju stranacki injzinering, imas clansku, imas poso, moras stranci dati glas. Ovaj put su izgubili u odnosu na 2014. 25 hiljada glasova. Toliko je otprilike NiP dobio glasova.

Njih je Komsic s pravom nazvao firmom, ja bi ih nazvao mafijom jer funkcionisu uvijek na principu ucijena.
Nije SDA glasove izgubila na NiP nego na PDA, NiP ih nije nimalo poljuljao.
criticos

#50344 Re: SDP

Post by criticos »

.
Last edited by criticos on 22/01/2019 16:06, edited 1 time in total.
criticos

#50345 Re: SDP

Post by criticos »

Ovim potezom trčanja u smrtni SDA zagrljaj, SDP postaje rasadnik članstva za Našu stranku. Nakon ove odluke, enormna količina korektnog članstva će bezglavo i razočarano napuštati SDP i tražiti iskreno političko utočište u Našoj stranci.
bunk

#50346 Re: SDP

Post by bunk »

Nema od toga nista.
Sdp i Sda nikad nece nestati sa scene.
jasko_ba

#50347 Re: SDP

Post by jasko_ba »

bunk wrote:Nema od toga nista.
Sdp i Sda nikad nece nestati sa scene.
SDP je vec jednom zafrkao kad su isli sa njima. Odakle im uopste ovakva idiotska ideja da pomisle na bilo kakvu saradnju, zaista ne razumijem te bolide gore? Jebo ih Lagumdzija u tri lijepe, taj je ujebao socijaldemokratiju kao niko na ovim prostorima. :-)
invincible1921

#50348 Re: SDP

Post by invincible1921 »

Od ljudi iz SDPa se nije ni moglo vise ocekivati....kad i kad je ovdje pisano o svima poimenicno, ali eto neki su ih i branili.

Realno gledano SDP ma sta god pricao dozivio je neuspjeh na ovim izborima bar sto se tice njihovih ambicija.

Neko moje vidjenje je da SDPu treba teski restart i da ce se on desiti ako ne za 2 onda za 4 godine. Sva ova AFTER ZLATKO situacija je samo bila produzavanje agonije...ko HSV u bundesligi. Cupali se godinama pokusavali te ostanu u zadnjem kolu, ali ustvari dok nisu ispali nisu se stvari pokrenule na bolje.

Ovi sto sto napisase protiv Damira Niksica nemaju pojma u kakvom su krivu. Damir je ako cemo realno bar u KS kod glasaca i raje vise rangiran nego li bilo koji drugi clan SDPa. Bas bi volio da vidim kolko bi kao nezavisni kandidati dobili glasova Cengic, Masic, Magazinovic i ini...mozda bi mahala njihova ih podrzala jer pojedini su na osovnu svoje mahale i par ulica usli i u federalne parlamente. Nisam neki pretjerani fan ni lika ni djela Damira Niksica, ali ako nista covjek vazda kaze kako jest, makar kritiku uputi.

Da ne duzim previse recu samo da sam prije i 2 godine napisao post da se ne mozes borit protiv SDA a bit isti kao i oni, da ne mozes propagirat ideale i tjerat ljude da stoje iza njih, a ti sam neces da stanes. Primjera ovoga u SDPu ima more....jel drzava za covjeka da polupriuceni i polupismeni budu u rukovodstvu drzave i entiteta, a obrazovani iz iste stranke volonteri? jel drzava za covjeka da neko preko noci dodji u stranku i postane ministar? Jel drzava za covjeka da prva radna mjesta clanovima budu MINISTAR, DIREKTOR, PARLAMENTARAC itd....ako jeste, onda eto vam je nek vam bude drzava za covjeka, rekao bi vaseg/naseg, ali to nije tako, to je drzava za covjeka podobnog i jaranskog sa kafe. Eto vam je pa je vodite ja ionako aBd jos malo pa i nisam odavde vise.

Nadam se iskreno kolaiciji da jednom zauvijek se promjene neke stvari.
drug_profi

#50349 Re: SDP

Post by drug_profi »

djkurt wrote:
kmirsad wrote:Nisi u pravu. Profil piše odlične postove, Samo se različito primaju.
vala počesto i lupeta. To jest prica o utopijskim situacijama.
Razumijem ja da ti nekad nisi kadar da razumijes.
Ali ima ko razumije. Njima je upuceno. Ti samo preskaci.
drug_profi

#50350 Re: SDP

Post by drug_profi »

invincible1921 wrote:
Ovi sto sto napisase protiv Damira Niksica nemaju pojma u kakvom su krivu. Damir je ako cemo realno bar u KS kod glasaca i raje vise rangiran nego li bilo koji drugi clan SDPa. Bas bi volio da vidim kolko bi kao nezavisni kandidati dobili glasova Cengic, Masic, Magazinovic i ini...mozda bi mahala njihova ih podrzala jer pojedini su na osovnu svoje mahale i par ulica usli i u federalne parlamente. Nisam neki pretjerani fan ni lika ni djela Damira Niksica, ali ako nista covjek vazda kaze kako jest, makar kritiku uputi.
Otprilike ja ovako rezonujem. Glasas za liste, a na listama nisu ministri i premijeri nego poslanici. Poslanici treba da budu i lajavi i britkog uma i ostrog jezika. A ako se jos poklapamo u vecini pogleda na drustvo i buducnost onda meni treba bas takav.
Damir Niksic kao premijer? De ba... :run:
Ali zato kao poslanik :thumbup:
Post Reply