BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Saka

#50301 Re: BHTelecom All About

Post by Saka »

papebih wrote:
kakaljin wrote:
Saka wrote: Racunate kablovsku na Telemachu a ne racunate telefonsku pretplatu na BH Telecomu. Moze li se uzeti samo xDSL a da neces da koristis telefonski broj?
Moze se uzeti samo internet u telecomu
Moze, imam za 20.50 KM samo net kod bht, 10/80 mb/s
Dobro, znam ko je imao telefon i ADSL pa se u neko doba odlučio da ukine telefon i ostao mu internet. Ali sad ja recimo koji nikad nisam imao telefon na toj adresi (a postoji parica) hoću da uzmem samo internet. Hoće li mi uvesti bez fiksnog broja telefona i bez da plaćam pretplatu na telefon?

Al recimo sve i da je tako:
BH Telecom: 20/1 - 39,90 KM, 50/4 - 59,90 KM
Telemach: 40/4 - 42,90 KM

Naravno za te pare još dobiješ i digitalnu kablovsku, analognu i besplatni WiFi router, digitalni box itd. ali niko te ne tjera da ih koristiš. Znači ne može nikako biti jeftiniji internet u Telecomu kako tvrdite.
Last edited by Saka on 12/04/2017 20:08, edited 4 times in total.
Del_Boy1

#50302 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Rugafet wrote:Ma nije njemu bitan kredit jer telefon ne koristi. Bitno mu je da je broj aktivan, čisto onako da se ne ugasi.
Pa zato mu dobro dođe produženje roka kredita za 0,5 KM, 7 dana broj može normalno koristit, a poslije toga 3 mjeseca mu neće blokirat broj. Produženje na ovaj načim može koristiti svakih 60 dana, ja tako roditeljima održavam broj aktivnim, to je dobra stvar baš za to, jednom dopuniš 2 KM i onda svako 60 dana produžiš broj na ovaj način i opet ispočetka. :D
Rugafet

#50303 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

E to je najbolja varijanta. Nisam znao da može i tako punit kredit :thumbup:
Amazonka27

#50304 Re: BHTelecom All About

Post by Amazonka27 »

Glupa logika....po tome je bolje izgubiti musteriju nego prodati malo jeftinije.
Problem je u nelojalnoj konkurenciji. Ako bh tekecom mora ispostovati sve zakone o npr nabavkama a drugi operater tusi opremu bez tih procedura...odose musterije. Problem telecoma je i aplikativna nefleksibilnost.

I glupo je porediti telemach i bhtelecom na osnovu telefonije i ip tv...to je samo nekoliko usluga koje telecom nudi. Puno vise para je u uslugam koje se nude poslovnim korisnicima.
papebih

#50305 Re: BHTelecom All About

Post by papebih »

Nikad ja nisam imao fiksni fon. Znaci, samo net. Jest uvodjenje bilo malo skuplje, ali nista strasno. Ako samo u komsiluku neko ima fiksni ili net, da mogu oni pruzit kabl, mozes uvest samo adsl. Ja sam to uradio i sve ok. 5mb/s je 20 KM, 10 mb/s 30 KM itd. Dobijes besolatno wifi modem
Benq

#50306 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

kakaljin

#50307 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Benq wrote:Evo dobili ste novi kanal :)

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5d32c033948.html
Pa juce ubacen radi utakmice najvise. Nemam nista protiv neka svih domacih kanala u ponudi pa neka svako bira sta zeli.
ČičineBrčine

#50308 Re: BHTelecom All About

Post by ČičineBrčine »

papebih wrote:Nikad ja nisam imao fiksni fon. Znaci, samo net. Jest uvodjenje bilo malo skuplje, ali nista strasno. Ako samo u komsiluku neko ima fiksni ili net, da mogu oni pruzit kabl, mozes uvest samo adsl. Ja sam to uradio i sve ok. 5mb/s je 20 KM, 10 mb/s 30 KM itd. Dobijes besolatno wifi modem
Ne dobiju bas svi ja sam na usranom adsl-u jos kad je paket bio 3g sad flat10 kako vec, i imao sam paradigm dok nije poceo stekati kad su zamjenili iako sam insistirao da dobijem sad wifi dali su mi tplink smece.
Ja sam tvrdoglavi korisnik adsl-a u biti najvise zbog stabilnosti i dinamicke ip bio do sad, ali definitivno je vrijeme da se rastanemo nakon vise od 10 god.
odnos placeno dobijeno je mizeran.
I telekom gura pakete ispred adsl-a u izboru imam full moju tv i telemah bez ovog popusta djena paketa je razlika 3km i iz mog ugla telekomova prednost je telefon, a telemahova net i tv.
Telekom ima mogucnost da bude dominantan a oni su trenuto mozda najlosiji, je da ce mi faliti nasa liga ali :run: :run:
diablobih

#50309 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

pa svugdje je dinamična IP adresa, ne bih rekao ni da je fiksna bolja kod telecoma uopšte, štaviše...
Aki16

#50310 Re: BHTelecom All About

Post by Aki16 »

Raja da li neko od vas zna pristupne šifre na ZTE routere, sve stare padaju u vodu, a danas su mi radili update routera?
diablobih

#50311 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Zavisi koji ti je tacno router, vecinom je admin - admin
Aki16

#50312 Re: BHTelecom All About

Post by Aki16 »

Ni jedna od starih šifri ne radi, admin, user, vr10vr10..., root, adsl sve sam ih probao koje su prije bile.
diablobih

#50313 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Jesi li probao on/on ? Pa daj tacan naziv routera, lakse cemo rijesiti.
Aki16

#50314 Re: BHTelecom All About

Post by Aki16 »

Da probao sam i on/on njega sam zaboravio napomenuti, a model routera je ZXV10 H201L.
hjasko

#50315 Re: BHTelecom All About

Post by hjasko »

Posmatrac_007 wrote:https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5bb021063b1.html

Sad pročitah ovu vijest ali ne vidim na forumu da se diskutovalo o ovim novostima :)
Ostalo mi je nejasno da li ovo podizanje obračunske na 60 sekundi važi i za sve kombinovane pakete (student plus i moj kombo) ili samo Ultru, i nejasno oko dokupa opcije 1KM za sekundni obračun poziva.
Piše u opisu sekundni obračun po cijeni 1 sekunda 1 fening :? ispada da ako se odabere opcija sekundnog obračuna i plati na mjesečnom nivou 1KM, prelazi se na sekundni obračun ali uz cijenu poziva od 60 feninga po minuti (1sekunda 1 fening) što je 3 puta skuplje od standardne cijene od 0,20KM po minuti :shock:
I ja sam skont'o da je ovako,volio bih da ovo neko demantira jer ovo odgovara možda za 0,0001 posto korisnika koji samo trzaju i kažu "Hajd' već jednom izlazi...!" :-) ... Inače smatram da je ova ponuda dobra,u odnosu na ostale prepaid usluge,ali daleko ispod ponuda u okruženju... Smatram da će te pakete koristiti eventualno 10 posto korisnika.

HJasko
kloniran

#50316 Re: BHTelecom All About

Post by kloniran »

hjasko wrote:
Posmatrac_007 wrote:https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5bb021063b1.html

Sad pročitah ovu vijest ali ne vidim na forumu da se diskutovalo o ovim novostima :)
Ostalo mi je nejasno da li ovo podizanje obračunske na 60 sekundi važi i za sve kombinovane pakete (student plus i moj kombo) ili samo Ultru, i nejasno oko dokupa opcije 1KM za sekundni obračun poziva.
Piše u opisu sekundni obračun po cijeni 1 sekunda 1 fening :? ispada da ako se odabere opcija sekundnog obračuna i plati na mjesečnom nivou 1KM, prelazi se na sekundni obračun ali uz cijenu poziva od 60 feninga po minuti (1sekunda 1 fening) što je 3 puta skuplje od standardne cijene od 0,20KM po minuti :shock:
I ja sam skont'o da je ovako,volio bih da ovo neko demantira jer ovo odgovara možda za 0,0001 posto korisnika koji samo trzaju i kažu "Hajd' već jednom izlazi...!" :-) ... Inače smatram da je ova ponuda dobra,u odnosu na ostale prepaid usluge,ali daleko ispod ponuda u okruženju... Smatram da će te pakete koristiti eventualno 10 posto korisnika.

HJasko

A znas sta je tuga, sto 99% korisnika nece ni skontati da su uveli ove opcije dok ih ne pocne derati
Ja cu cim uvedu ovu tarifu sigurno prebaciti broj, jer su povecali obracunsku jedninicu koja je jedina bila osnov za ostanak na ultri, a i povecana je cijena sms.

A sa internetom su svjetlosnu godinu iza konkurencije. :twisted:
diablobih

#50317 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Aki16 wrote:Da probao sam i on/on njega sam zaboravio napomenuti, a model routera je ZXV10 H201L.
admin

vr10vr10tajn1pa55

Malo su ludi ovi iz bh telecoma :D Nisu htjeli izgleda staviti standardno :)
Aki16

#50318 Re: BHTelecom All About

Post by Aki16 »

To je bio password do danas, od danas više ni jedan ne pije vodu kao što sam ranije naglasio.
diablobih

#50319 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

E onda ti je jedna od 2 solucije ostala, da ostavis prazna oba polja i pokusas login samo. Druga solucija je da restartujes modem skroz i da se vrati na default. Mora nesto od to dvoje biti.
papebih

#50320 Re: BHTelecom All About

Post by papebih »

Aki16 wrote:To je bio password do danas, od danas više ni jedan ne pije vodu kao što sam ranije naglasio.
To su ti oni promjenili. Nekad se prave pripametni. Reset modema i ozezi po starom
mokebih

#50321 Re: BHTelecom All About

Post by mokebih »

mokebih wrote:Da li neko koristi ovo: http://www.olx.ba/artikal/20987851/powerlineadapter/
Treba mi za prenos moja tv signala u drugu sobu.
Ako nije ovo dobro ima li neki drugi tip, ali da nije puno skuplje.
A može li stari pretplatnik ovakvo nešto dobiti u BH Telecomu?
aditon

#50322 Re: BHTelecom All About

Post by aditon »

jučer na poluvremenu utakmice europa lige na areni 1 ide reklama bh telecoma nešto su smislu neke zimske akcije? wtf? kakva zimska akcija u aprilu :lol: kako onda očekivati ozbiljno poslovanje ove kompanije kad im se vrte reklama od prije 5 mjeseci. ned'o Bog nikom' :run:
Stari kenjac

#50323 Re: BHTelecom All About

Post by Stari kenjac »

aditon wrote:jučer na poluvremenu utakmice europa lige na areni 1 ide reklama bh telecoma nešto su smislu neke zimske akcije? wtf? kakva zimska akcija u aprilu :lol: kako onda očekivati ozbiljno poslovanje ove kompanije kad im se vrte reklama od prije 5 mjeseci. ned'o Bog nikom' :run:

Po narodnom predanju, ima nekaka goveđa zima sad nekad u aprilu. Poslije toga je pravo proljeće! :P
sencobih

#50324 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

aditon wrote:jučer na poluvremenu utakmice europa lige na areni 1 ide reklama bh telecoma nešto su smislu neke zimske akcije? wtf? kakva zimska akcija u aprilu :lol: kako onda očekivati ozbiljno poslovanje ove kompanije kad im se vrte reklama od prije 5 mjeseci. ned'o Bog nikom' :run:
zimska akcija traje do 15 aprila

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5abc91f4eda.html

zimska oprema je i u autu obavezna do 15 aprila
clio_dci120

#50325 Re: BHTelecom All About

Post by clio_dci120 »

nightvision wrote:
ke_ma wrote:
clio_dci120 wrote:Pozdrav forumasima sa ove teme, imam jedno pitanje. Vec duze vrijeme koristim jedan drugi broj, medjutim uporedo sam svaka tri mjeseca punio i po 5KM na svoj privatni broj, zao mi da propadne 061. I tako vremenom skupio vec prilicno kredita, a nesto mi ne radi mCommerce da mogu drugima u porodici prebaciti, samo izbaci da je neka greska.
Koliko znam svaka tri mjeseca se mora kredit nadopuniti da ne bi broj bio blokiran, i kada nadopunim 5KM vazi sljedeca tri mjeseca. Interesuje me ako nadopunim sada samo 2KM, da li ponovo vrijeme za punjenje iznosi 3 mjeseca ili krace? Bezveze mi skupljati kredit koji ne trosim...Znaci mogu li sada napuniti 2KM, pa ponovo za tri mjeseca onda normlano dopuniti kredit, odnosno da se broj ne blokira.
Jedino ti dopuna od 10 i više maraka vrijedi 90 dana..sa 5 maraka nema teorije da ti važi 3 mjeseca
Pišem dana a ne mjeseci iz razloga što ti skinu automatski sve pare sa kartice ako prekoračiš i minutu.
znači ovako,ako si danas kupio karticu od 10 km možeš slijedećih 90 dana zvati i primati pozive..
nakon što ti istekne 90 dana ne možeš zvati ali možeš primati pozive..
da ti nebi pokupili lovu sa kartice moraš kupiti novu karticu prije 7 oktobra (to ti negdje oko 179 dana
sa 2 marke nisi miran slijedećih 90 dana
Mozes dopunjavati i samo dvije marke svaka tri mjeseca da broj ne bi bio blokiran.
:thumbup:

Zahvaljujem na informaciju i pomoci @nightvision i @Rugafet!
Locked