Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
duh_sa_sjekirom wrote:
OK.
Od koje koalicije će narod imati koristi?
Od ove neće sigurno.
Jak argument
Naravno da je argument ako želiš korist za narod.
Drugačija koalicija nije moguća. Narod nije glasao za to i sad je red da narod i osjeti sta su dobili glasanjem.
Korist za narod u ovom slucaju je da nauči lekciju.
Koalicija bi samo produzila stanje nesvjesti i prepustanja svoje sudbine u tudje ruke.
drug_profi wrote:
Naravno da je argument ako želiš korist za narod.
Drugačija koalicija nije moguća. Narod nije glasao za to i sad je red da narod i osjeti sta su dobili glasanjem.
Korist za narod u ovom slucaju je da nauči lekciju.
Koalicija bi samo produzila stanje nesvjesti i prepustanja svoje sudbine u tudje ruke.
Ja sam te pitao da nam konkretno kažeš od koje koalicije će narod imati koristi?
Volio bih argumentovan odgovor, bar da im potpišem bjanko glas na izborima dok sam živ.
Bolji ćovjek spomenuHeleza... pa mi ne bi mrsko naći...
Može ovo bit... pao snijeg ne da pokrije brijeg... nego svaka zvjerka da otkrije trag... Mogli bi padati odbori...
statixx wrote:
Iako imamo odgovornost prema onima koji glasaju iz ideoloskih i moralnih poriva, imamo i obaveze prema onima koji to rade iz licnih interesa i prizeljkuju lagodan odlazak u penziju.
Samo ovo što je ostalo nema više veze ni sa Titom ni sa Alijom.
ultima_palabra wrote:
Pa oni se bore da ostanu na njima još 20-30 godina. Lazoviću su bitne naredne četiri, šta će dalje biti ne zanima ga.
Za 10 godina oni će biti Miro Lazović, otrcani dugogodišnji političari sa vječno istom retorikom, vjernim glasačkim tijelom koje im pomaže da skaču sa funkcije na funkciju bez ikakvog društvenokorisnog učinka. Sjećam se kad se USD tada ujedinio sa SDP-om i u stranku se vratili Komšić, Lazović je li ono i Pejanović da su svi SDP-ovci svršavali, sad im oni opet ne valjaju.
Pitanje je da li će, ako prođe ova koalicija. Mislim da im je jasno da SDP može postati irelevantan na sljedećim izborima, i zato se bune.
Reče Miro Lazović, vječna skupštinska vucibatina, kojem je SDA od rata naovamo valjala samo tako, dva stana u Sarajevu, žena i djeca na državnim jaslama.
Sta kaze,necemo sa nacionalnim strankama.
Pa onda se nemojte kandidovat ni na kojim osim opcinskim izborima.
Jer ovdje ce i narednih 100 godina nacionalne stranke u barem dva od tri naroda imati bezgranicnu podrsku.
SDA portal Klix, tekstom iznad, hinjski prebacuje odgovornost odluke oko koaliranja s SDA na mlade članove u vrhu SDP-a, dok bi pravo pitanje i pravi zaključak bio:
Zašto SDP mijenja kurs i odustaje od predizbornih i postizbornih obećanja o neulasku u vlast s nacionalnim strankama SDA, HDZ i SNSD?
Tekst bi se, naravno, mogao razraditi pitanjima da li su po srijedi ucjene, da li obećanja novih finansijskih dobitaka, da li je SDP pun SDA spavača, kolika je uloga u ovoj priči Zlatka Lagumdžije, najboljeg prijatelja Bakira Izetbegovića, koja SDA pajaca Željka Komšića, koje su posljedice ovakvih odluka po budući rejting SDP-a, postoji li mogućnost cijepanja stranke, itd.
Ukratko, zašto će SDP opet izdati svoje glasače i suradnike iz BH bloka i koje su posljedice takve odluke?
Sve što smo navikli od SDA-HDZ klix portala zadnje 4 godine.
SDA portal Klix, tekstom iznad, hinjski prebacuje odgovornost odluke oko koaliranja s SDA na mlade članove u vrhu SDP-a, dok bi pravo pitanje i pravi zaključak bio:
Zašto SDP mijenja kurs i odustaje od predizbornih i postizbornih obećanja o neulasku u vlast s nacionalnim strankama SDA, HDZ i SNSD?
Tekst bi se, naravno, mogao razraditi pitanjima da li su po srijedi ucjene, da li obećanja novih finansijskih dobitaka, da li je SDP pun SDA spavača, kolika je uloga u ovoj priči Zlatka Lagumdžije, najboljeg prijatelja Bakira Izetbegovića, koja SDA pajaca Željka Komšića, koje su posljedice ovakvih odluka po budući rejting SDP-a, postoji li mogućnost cijepanja stranke, itd.
Ukratko, zašto će SDP opet izdati svoje glasače i suradnike iz BH bloka i koje su posljedice takve odluke?
Dan "D" za SDP i njihovu budućnost kao ozbiljnog političkog subjekta. . . Evidentno je da ima onih koji bi sa SDA, ali sa druge strane facebook i mediji su preplavljeni prijetnjama članova, na Nikšiću je. . .
Preoptimistično je vjerovati da će najhinjskija stranka SDP propasti ako sada koalira sa SDA. Biće nekoliko smjena, opet će se ljudi primiti na reformatorsku priču.
Žao mi je onih koji su fakat povjerovali.
SDP bi se mogao opet raslojiti ukoliko je sve istina sto je Radoncic rekao.
Iako su napokon poceli birati kandidate za liste unutar stranke demokratskim putem, sada bi istu stvar trebali donjeti po pitanju
da li u koaliciju sa SDA ili ne. Svakako je bolje nego da se stranka lomi zbog mogucih interesa pojedinih grupacija unutar nje.
Postoje moguci razlozi zasto je u ovome momentu neophodna koalicija sa SDA barem na drzavnom i federalnom nivou, ali isto tako i postoje mnogi drugi razlozi zasto ne sa SDA. Na nivou kantona bi mozda za obje stranke bilo dobro da zadrze trenutni poredak stvari, nego da idu u koaliciju jer na tome nivou vlasti da se raditi na kvaliteti zivota gradjana, nego na gornja dva pomenuta i napokon mogu promrdati neke ustaljene principe vladanja i trenutni poredak (bez)vrijednosti vladanja.
Ako koalicija SDA, SDP i DF treba da homogenizira sve patriotske snage za moguce nove pregovore vezane za reustroj BiH i eventualno clanstvo u NATO, onda ova koalicija ima smisla na nivou drzave i entiteta, ako je cilj samo fotelja, onda nema potreba za njom.
i ja mislim.
Klix je posebna priča, pravo pitanje je zašto je (ako je) Nikšić promijenio ploču?
Sve ispod je dobro sažeto i tačno, od riječi do riječi.
"]
mrgreen wrote:
Preoptimistično je vjerovati da će najhinjskija stranka SDP propasti ako sada koalira sa SDA. Biće nekoliko smjena, opet će se ljudi primiti na reformatorsku priču.
Neće, ovaj put sigurno ne. Možeš neke ljude jednom, sve ljude nekad, ali sve uvijek, nema šanse. Pogotovo kad se glasovi, a hoće, preliju ojačanim NS-u i Kifli.
mrgreen wrote:Preoptimistično je vjerovati da će najhinjskija stranka SDP propasti ako sada koalira sa SDA. Biće nekoliko smjena, opet će se ljudi primiti na reformatorsku priču.
Imace uvijek dovoljno da udju u vlast sa SDA, a ovima je najvaznije pokopati Fahru i derivate SDA.
kiligonzales wrote:
Ako koalicija SDA, SDP i DF treba da homogenizira sve patriotske snage za moguce nove pregovore vezane za reustroj BiH i eventualno clanstvo u NATO, onda ova koalicija ima smisla na nivou drzave i entiteta, ako je cilj samo fotelja, onda nema potreba za njom.
Naravno da je jedini cilj fotelja. Kakva tobožnja priča o homogeniziranju, euro-atalanskim integracijama i sl.
mrgreen wrote:Preoptimistično je vjerovati da će najhinjskija stranka SDP propasti ako sada koalira sa SDA. Biće nekoliko smjena, opet će se ljudi primiti na reformatorsku priču.
Imace uvijek dovoljno da udju u vlast sa SDA, a ovima je najvaznije pokopati Fahru i derivate SDA.
nemoj se izenaditi da se cjela ujdurma zavrsi prirodnom koalicijom sda-sbb-hdz. ujdurma zato i postoji.
Sa bloga Damira Nikšića:
"Ja ne znam ko bi pri zdravoj pameti pao dva puta na isti fol?!
Pod geslom “država to sam ja”, SDA je do sada navukla na tanak led oprobanog scenarija “državne krize” (čitaj: krize SDA vlasti) sve redom: od Silajdžića, preko Lagumdžije, Fahra pa donekle i Komšića, i svi su oni plaćali velike cijene nakon koalicije sa SDA.
Iz svake od tih koalicija koje su “na trehu” pravili (šatro propade država i ti folovi) SDA je izašla sa još većim brojem uhljeba i većim komadom državnog plijena, dok su se njihovi koalicioni partneri godinama oporavljali od infekcije. Neki su čak i podlegli.
I ovog puta koriste stari oprobani fol, samo što nema novih budala. Budale se, izgleda, recikliraju."