Naravno da mozes kupiti svoj router i zamjeniti ili dodati.seyo71 wrote:imam ruter od BHtelecome ZTE wi-fi imam samo u prostoriji u kojoj je smjesten ruter (u drugim sobama hvatam wi-fi signal od komsije jer je jaci od moga)..zvao telecom kaze nemaju rutera a kako mi rece jedan serviser oni se nisu ni obavezali za wi-fi signal...tako da od toga nema nista...sada me zanima dali bi ja mogao kupiti bolji ruter i zamjeniti ovaj njihov..posto je sad konfiguracija automatska...dali neko ima iskustva
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- diablobih
#50251 Re: BHTelecom All About
-
mokebih
#50252 Re: BHTelecom All About
E jesi baksuz, plaćaš li ti, čovječe, hodžarinu ili poparinu, do tebe je nešto bogami.MOSALJOZE wrote:Kad koristim telefon uredno mi prikazuje da imam mrežu,krenem zvati i onda pokaže da nema mreže
-
seyo71
#50253 Re: BHTelecom All About
preporuka za neki "solidan" ruter sa dobrim wi-fi signalom ....dali moram kontaktirati telekom da oni naprave konfiguraciju ili da samo prikljucimdiablobih wrote:Naravno da mozes kupiti svoj router i zamjeniti ili dodati.seyo71 wrote:imam ruter od BHtelecome ZTE wi-fi imam samo u prostoriji u kojoj je smjesten ruter (u drugim sobama hvatam wi-fi signal od komsije jer je jaci od moga)..zvao telecom kaze nemaju rutera a kako mi rece jedan serviser oni se nisu ni obavezali za wi-fi signal...tako da od toga nema nista...sada me zanima dali bi ja mogao kupiti bolji ruter i zamjeniti ovaj njihov..posto je sad konfiguracija automatska...dali neko ima iskustva
-
Muuky
#50254 Re: BHTelecom All About
Prodaću ti ja Tp link sa antenom od 12dBi ( bio mi prikopcan na mojatv ) više se ne koristiseyo71 wrote:preporuka za neki "solidan" ruter sa dobrim wi-fi signalom ....dali moram kontaktirati telekom da oni naprave konfiguraciju ili da samo prikljucimdiablobih wrote:Naravno da mozes kupiti svoj router i zamjeniti ili dodati.seyo71 wrote:imam ruter od BHtelecome ZTE wi-fi imam samo u prostoriji u kojoj je smjesten ruter (u drugim sobama hvatam wi-fi signal od komsije jer je jaci od moga)..zvao telecom kaze nemaju rutera a kako mi rece jedan serviser oni se nisu ni obavezali za wi-fi signal...tako da od toga nema nista...sada me zanima dali bi ja mogao kupiti bolji ruter i zamjeniti ovaj njihov..posto je sad konfiguracija automatska...dali neko ima iskustva
-
mokebih
#50255 Re: BHTelecom All About
Da li neko koristi ovo: http://www.olx.ba/artikal/20987851/powerlineadapter/
Treba mi za prenos moja tv signala u drugu sobu.
Ako nije ovo dobro ima li neki drugi tip, ali da nije puno skuplje.
Treba mi za prenos moja tv signala u drugu sobu.
Ako nije ovo dobro ima li neki drugi tip, ali da nije puno skuplje.
-
clio_dci120
#50256 Re: BHTelecom All About
Pozdrav forumasima sa ove teme, imam jedno pitanje. Vec duze vrijeme koristim jedan drugi broj, medjutim uporedo sam svaka tri mjeseca punio i po 5KM na svoj privatni broj, zao mi da propadne 061. I tako vremenom skupio vec prilicno kredita, a nesto mi ne radi mCommerce da mogu drugima u porodici prebaciti, samo izbaci da je neka greska.
Koliko znam svaka tri mjeseca se mora kredit nadopuniti da ne bi broj bio blokiran, i kada nadopunim 5KM vazi sljedeca tri mjeseca. Interesuje me ako nadopunim sada samo 2KM, da li ponovo vrijeme za punjenje iznosi 3 mjeseca ili krace? Bezveze mi skupljati kredit koji ne trosim...Znaci mogu li sada napuniti 2KM, pa ponovo za tri mjeseca onda normlano dopuniti kredit, odnosno da se broj ne blokira.
Koliko znam svaka tri mjeseca se mora kredit nadopuniti da ne bi broj bio blokiran, i kada nadopunim 5KM vazi sljedeca tri mjeseca. Interesuje me ako nadopunim sada samo 2KM, da li ponovo vrijeme za punjenje iznosi 3 mjeseca ili krace? Bezveze mi skupljati kredit koji ne trosim...Znaci mogu li sada napuniti 2KM, pa ponovo za tri mjeseca onda normlano dopuniti kredit, odnosno da se broj ne blokira.
-
kakaljin
#50257 Re: BHTelecom All About
Dopuna od 5 KM vrijedi mjesec dana da se moze pozivati i slati kredit, a sto govoris 3 mjeseca to ti je da ako ne dopunjavas 3 mjeseca kredit, broj ti bude blokiran.clio_dci120 wrote:Pozdrav forumasima sa ove teme, imam jedno pitanje. Vec duze vrijeme koristim jedan drugi broj, medjutim uporedo sam svaka tri mjeseca punio i po 5KM na svoj privatni broj, zao mi da propadne 061. I tako vremenom skupio vec prilicno kredita, a nesto mi ne radi mCommerce da mogu drugima u porodici prebaciti, samo izbaci da je neka greska.
- Rugafet
#50258 Re: BHTelecom All About
Zna on to, nego pita ako dopuni za dvije marke da li i u tom slučaju produzava život broju za 3 mjeseca ili to samo važi ako puni sa 5KM. Ja mislim da može dopunit i sa dvije km i broj je u životu naredna tri mjeseca.
-
clio_dci120
#50260 Re: BHTelecom All About
Da, na to sam mislio.Rugafet wrote:Zna on to, nego pita ako dopuni za dvije marke da li i u tom slučaju produzava život broju za 3 mjeseca ili to samo važi ako puni sa 5KM. Ja mislim da može dopunit i sa dvije km i broj je u životu naredna tri mjeseca.
-
seman
#50261 Re: BHTelecom All About
Uzeo sam veliki monitor i planiram izbaciti TV iz sobe, pa me interesuje sljedeće.
Imam mojuTV i onaj uređaj od iste u sobi. Kontam da monitor povežem sa ovim uređajem preko HDMI kabla, što će da mi obezbijedi sliku na monitoru, a da li preko ona tri činča (dva su za audio, nisam siguran kako se zovu) mogu da prikopčam neke zvučnike i da li će to raditi?
Ako mogu, kako se zove onaj izlaz/ulaz da potražim da li uopšte ima takvih zvučnika?
Ili neko ima neko bolje rješenje?
Imam mojuTV i onaj uređaj od iste u sobi. Kontam da monitor povežem sa ovim uređajem preko HDMI kabla, što će da mi obezbijedi sliku na monitoru, a da li preko ona tri činča (dva su za audio, nisam siguran kako se zovu) mogu da prikopčam neke zvučnike i da li će to raditi?
Ako mogu, kako se zove onaj izlaz/ulaz da potražim da li uopšte ima takvih zvučnika?
- agent_zero
#50262 Re: BHTelecom All About
S kojim operaterom u HR i SRB telecom ima povoljniji roaming?
- ElRe
#50263 Re: BHTelecom All About
U HR koristi VIP, a u SRB Telenor.
Last edited by ElRe on 11/04/2017 09:07, edited 1 time in total.
- agent_zero
#50264 Re: BHTelecom All About
Hvala za info.ElRe wrote:U HR koristi VIP, a u SRB Telenor.
- zateznistub
#50265 Re: BHTelecom All About
To su cincevi i ako ih neceš kopčati na tv potrebni su ti aktivni zvučnici (oni koji u sebi imaju pojačalo) ili tim kablovima skopčaj neku liniju ili kučno kino. Bitno je da uređaj ima av ulaz.seman wrote:Uzeo sam veliki monitor i planiram izbaciti TV iz sobe, pa me interesuje sljedeće.
Imam mojuTV i onaj uređaj od iste u sobi. Kontam da monitor povežem sa ovim uređajem preko HDMI kabla, što će da mi obezbijedi sliku na monitoru, a da li preko ona tri činča (dva su za audio, nisam siguran kako se zovu) mogu da prikopčam neke zvučnike i da li će to raditi?![]()
Ako mogu, kako se zove onaj izlaz/ulaz da potražim da li uopšte ima takvih zvučnika?![]()
-
kakaljin
#50266 Re: BHTelecom All About
Imas jos i travel pakete pa ih aktiviras prije putovanja i koristis ove dvije mreze i bude jos jeftinijeagent_zero wrote:Hvala za info.ElRe wrote:U HR koristi VIP, a u SRB Telenor.
- agent_zero
#50268 Re: BHTelecom All About
Hvala!kakaljin wrote:Imas jos i travel pakete pa ih aktiviras prije putovanja i koristis ove dvije mreze i bude jos jeftinijeagent_zero wrote:Hvala za info.ElRe wrote:U HR koristi VIP, a u SRB Telenor.
-
Sovex
#50269 Re: BHTelecom All About
Ljudi, sta nam je sa ove TZ direkcije? Drugi put pokusavam uvesti Dodatni Paket 1 i evo vec 46. dan je cekanje...niko nista...Optika je dovucena do zgrade tako da tehnicka izvodljivost nije problem...Dosadilo mi vise da zovem one jadne ljude na 1444... Sad ce neko reci kao problem je nedostatak terminalne opreme jer je potreban VDSL modem da se ovo zavrsi...al meni nije jasno kako od pocetka pruzanja ADSL usluge telekom kuburi sa nestasicom terminalne opreme za krajnje korisnike...Stvarno zalosno...Sve se nadam krenut ce situacija na bolje al izgleda nista od toga prije prodaje Telekoma....
-
cakaniboy
#50270 Re: BHTelecom All About
Sehro wrote:
2 GB za 10 KM
ja imam na GOfree mobilnog interneta 3 GB za 10 KM
plus flat 128 kbps poslije potrošenih 3 GB
- zateznistub
#50271 Re: BHTelecom All About
Jao ti imaš go free? Pa kako to daj i meni... 
- Praetorious
#50272 Re: BHTelecom All About
Moram reći da su im užasno visoke cijene xDSL inteneta. Da su 50% manje, to bi bila solidna ponuda jednog državnog telekoma, ali ovako... zaista sam razočaran, jer sam u fazi gledanja ponuda gdje-šta-za koliko. Obzirom da me interesira isključivo internet, bez dodatnih usluga, ovaj cjenovnik je pre-preskup.
-
kakaljin
#50273 Re: BHTelecom All About
Vrati se par stranica unazad pa pogledaj uporedjene cijene interneta kod telecoma i telemacha, i jeftiniji je samo internet kod telecoma nego kod telemacha, sve sa zvanicnih stranica. Tako ako zelis samo internet onda ti je telecom najjeftinija opcija.Praetorious wrote:Moram reći da su im užasno visoke cijene xDSL inteneta. Da su 50% manje, to bi bila solidna ponuda jednog državnog telekoma, ali ovako... zaista sam razočaran, jer sam u fazi gledanja ponuda gdje-šta-za koliko. Obzirom da me interesira isključivo internet, bez dodatnih usluga, ovaj cjenovnik je pre-preskup.
Evo ti cijene tvog telemachaRugafet wrote:Kada vidiš brzine pa bacis oko na cijene pomislio bi covjek da je 2004 godina, a ono radi se o unapređenju i 2017 godini. Sve u svemu strašan napredak.
http://telemach.ba/Internet/Internet-paketi
plus dodaj 18 KM za analogiju
Izracunato
10/1,5 ukupno 40 KM u telemachu
10/1 ukupno 29,90 KM u telecomu
18/1,8 ukupno 53 KM u telemachu
20/1 ukupno 39,90 KM u telecomu
60/3 ukupno 98 KM u telemachu
50/4 ukupno 59,90 KM u telecomu
90/4 ukupno 158 KM u telemachu
100/8 ukupno 99,90 KM u telecomu
Znaci jeftini je telecom nego telemach.
Ne spominjite pakete, vec samo internet.
- Benq
#50274 Re: BHTelecom All About
O tome bi se moglo razgovarati kada bi svako mogao dobiti brzinu koju zeli , nazalost u vecini slucajeva je to do 15Mb sto se tice Telecoma..
-
ke_ma
#50275 Re: BHTelecom All About
Jedino ti dopuna od 10 i više maraka vrijedi 90 dana..sa 5 maraka nema teorije da ti važi 3 mjesecaclio_dci120 wrote:Pozdrav forumasima sa ove teme, imam jedno pitanje. Vec duze vrijeme koristim jedan drugi broj, medjutim uporedo sam svaka tri mjeseca punio i po 5KM na svoj privatni broj, zao mi da propadne 061. I tako vremenom skupio vec prilicno kredita, a nesto mi ne radi mCommerce da mogu drugima u porodici prebaciti, samo izbaci da je neka greska.
Pišem dana a ne mjeseci iz razloga što ti skinu automatski sve pare sa kartice ako prekoračiš i minutu.
znači ovako,ako si danas kupio karticu od 10 km možeš slijedećih 90 dana zvati i primati pozive..
nakon što ti istekne 90 dana ne možeš zvati ali možeš primati pozive..
da ti nebi pokupili lovu sa kartice moraš kupiti novu karticu prije 7 oktobra (to ti negdje oko 179 dana
sa 2 marke nisi miran slijedećih 90 dana