Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
popokatepetl_com wrote:Ovom smecu od televizije da je normalna drzava i da RAK radi svoj posao davno bi bio zabranjen prenos utakmica reprezentacije BiH poslije onog seljakanja sa streamom u utakmici sa Argentinom, nakon sto 20 minuta nije bilo meca uopste te nekakvih protestnih nota usred utakmcie, amaterizam na svom vrhuncu. I sta reci o onom poltronu Marjanu sto vec nije receno lik je iritantan i gledaoce terorise svojim glupostima, ulizivanima i glupim nadimcima.
e pa hajmo ovako onda... što ne uze tehnički, profesionalno, finansijski i u svakom drugom smislu jači JAVNI SERVIS da prenosi utakmicu iz Austrije?! Što ne dati komentatorsko mjesto Spahi, Šuki, Kristiću, Biliću ili ne daj Bože Ahmetoviću? Sad moramo gledati amatere koji navijaju za svoju državu dok prenose utakmicu, umjesto da lijepo umiremo od dosade sa gore pomenutim komentatorima?
Ali hajde da se ne zaustavljamo samo na javnom servisu... zašto OBN nije kupio pravo prijenosa utakmice reprezentacije?! HAYAT? VOGOŠĆA, IGMAN, JAZEERA, bilo ko?! Koliko ja znam, SVAKO ko ima para može obezbijediti pravo na prijenos...
Kladim se da ima veze sa marketingom.. jer kad se igra prijateljska utakmica, malo se manje i zaradi... gdje je velika lova, tu se puno ulaže... ako je to razlog, onda ok... ali neka onda pojedini ušute i o komentatorima, i kvalitetu slike, a naročito o patriotizmu koji se kod mnogih ovdje pretvorio u šovinizam i fašizam. Kad igra reprezentacija, ko prenosi i komentator nisu bitni!
Jedna greška u prijenosu (i to za prijateljsku utakmicu) se ne može mjeriti sa hiljadama akumuliranih gluposti koje je javni servis SAM uradio, stotine drugih koje čini OBN sa ligom prvaka. Ostavite ljude na miru da rade.. ako vam se ne sviđa ko prenosi, ganjajte stream. Ljudi su nam protiv Argentine i to dali (:P), a nama opet ne valja...
Pa upravo i ja sam o tome pisao kakvi su to nesposobnjakovici u javnom servisu a i u ovim vecim medijskim kucama kome jedan nesposobni Face uzme utakmice reprezentacije? Televizija koja nema nikakve kapacitete ni tehnicke ni ljudske im uzima prenose, da je normalna drzava u javnom servisu bi letili otkazi, pa zamislite samo da HRTu prenos reprezentacije uzme neka sklj novoosnovana televizija koja ima jednu fiksiranu kameru u studiju? To bi bio skandal.
Ne ulazim u ove rasprave o vlasniku i tv programu ove kuce koju nikako ne pratim osim kad moram (a to su nazalost utakmice nase reprezentacije) ali kad je u pitanju stvar kad moram gledati tu televiziju koja je nesposobna da prenosi utakmicu naravno da cu kritikovati i cuditi se kako ti nesposobnjakovici nisu kaznjeni?
cujte....vi imate opciju da prebacite i ne gledate bajramski program nego da jednostavno dodjete u pola 7 i upalite utakmicu, dok recimo na bht nemate tu opciju jer se ukljuci 10-15 minuta prije tekme i to je to. a onoj mrlji od slike da i ne pocinjem ponovo.
Mustang1 wrote:Pustili su stream prvih 20 minuta jer je bio kvar a onda kad je doslo pustili su i sliku pravu .. Oni se bar trude za razliku od onih koji moraju da prenose a ne prenose
Zamisli da javni emiter pusti SkySports stream, kad imaju tehnički problem.
popokatepetl_com wrote:Ovom smecu od televizije da je normalna drzava i da RAK radi svoj posao davno bi bio zabranjen prenos utakmica reprezentacije BiH poslije onog seljakanja sa streamom u utakmici sa Argentinom, nakon sto 20 minuta nije bilo meca uopste te nekakvih protestnih nota usred utakmcie, amaterizam na svom vrhuncu. I sta reci o onom poltronu Marjanu sto vec nije receno lik je iritantan i gledaoce terorise svojim glupostima, ulizivanima i glupim nadimcima.
e pa hajmo ovako onda... što ne uze tehnički, profesionalno, finansijski i u svakom drugom smislu jači JAVNI SERVIS da prenosi utakmicu iz Austrije?! Što ne dati komentatorsko mjesto Spahi, Šuki, Kristiću, Biliću ili ne daj Bože Ahmetoviću? Sad moramo gledati amatere koji navijaju za svoju državu dok prenose utakmicu, umjesto da lijepo umiremo od dosade sa gore pomenutim komentatorima?
Ali hajde da se ne zaustavljamo samo na javnom servisu... zašto OBN nije kupio pravo prijenosa utakmice reprezentacije?! HAYAT? VOGOŠĆA, IGMAN, JAZEERA, bilo ko?! Koliko ja znam, SVAKO ko ima para može obezbijediti pravo na prijenos...
Kladim se da ima veze sa marketingom.. jer kad se igra prijateljska utakmica, malo se manje i zaradi... gdje je velika lova, tu se puno ulaže... ako je to razlog, onda ok... ali neka onda pojedini ušute i o komentatorima, i kvalitetu slike, a naročito o patriotizmu koji se kod mnogih ovdje pretvorio u šovinizam i fašizam. Kad igra reprezentacija, ko prenosi i komentator nisu bitni!
Jedna greška u prijenosu (i to za prijateljsku utakmicu) se ne može mjeriti sa hiljadama akumuliranih gluposti koje je javni servis SAM uradio, stotine drugih koje čini OBN sa ligom prvaka. Ostavite ljude na miru da rade.. ako vam se ne sviđa ko prenosi, ganjajte stream. Ljudi su nam protiv Argentine i to dali (:P), a nama opet ne valja...
Pa upravo i ja sam o tome pisao kakvi su to nesposobnjakovici u javnom servisu a i u ovim vecim medijskim kucama kome jedan nesposobni Face uzme utakmice reprezentacije? Televizija koja nema nikakve kapacitete ni tehnicke ni ljudske im uzima prenose, da je normalna drzava u javnom servisu bi letili otkazi, pa zamislite samo da HRTu prenos reprezentacije uzme neka sklj novoosnovana televizija koja ima jednu fiksiranu kameru u studiju? To bi bio skandal.
Ne ulazim u ove rasprave o vlasniku i tv programu ove kuce koju nikako ne pratim osim kad moram (a to su nazalost utakmice nase reprezentacije) ali kad je u pitanju stvar kad moram gledati tu televiziju koja je nesposobna da prenosi utakmicu naravno da cu kritikovati i cuditi se kako ti nesposobnjakovici nisu kaznjeni?
Čekaj malo... da ljudi koji su nesposobni kojim slučajem NISU kupili prijenos utakmice, ti danas ne bi imao šta da kritikuješ, osim možda javnog servisa, koji u svakom slučaju NE BI obezbijedio prava prijenosa utakmice. Malo si zamijenio teze kada pljuješ po onima koji jedini pokazuju realno interesovanje da i ti vidiš utakmicu, a da i oni nešto na tome zarade. Hajde onda da zamolimo najprofesionalnije tv kuće u BiH da na sebe preuzmu tu obavezu. Sumnjam da znaš šta znači imati živi program od nekoliko sati, i šta sve u tih nekoliko sati može poći po zlu, i ovdje govorim samo o tehničkom aspektu stvari. Ko je u studiju, kakvi su gosti i izmotavanja raznih analitičara i voditelja sad nije bitno. Tu stvari mogu mnogo bolje... Ali majke ti, jel ti stvarno toliko loše kad gledaš nekoga ko se barem trudi da ti napravi ugođaj, da ti digne adrenalin prije samog početka utakmice, ili ti je bolje gledati Šuku, Kristića i Bilića kako polumrtvi očekuju tekmu jer samo odrađuju posao koji godinama rade, jer eto, tobože, zapala ih smjena danas, pa su ljuti što tekmu ne mogu gledati kod kuće?!
ZPP wrote:Kako ofirno laziranje live javljanja iz innsbrucka
Nismo stigli ni do Innsbrucka a ti me izbruka
Bogme im se ona mala javlja iz Austrije, dakle nemojmo se odma' ins-brukati. Pa nije na plavom kljucu Pape, nego su ocigledno razgovor obavili na licu mjestu. I Marjan uopste ne kresti u studiju, normalno razgovara sa gostima, sta vam je vise! Uh, zaboravio sam, vazno je popljuvati sve ...bez argumenata, ma ja.
Pa koji vam je qrac da mi moramo znati kad se vi tusirate, kad vi jedete, kad vi serete a sve to da bi obrukali TV kucu koja je otkupila pravo da prenosi ovaj prijateljski mec i samim time ima pravo da pusta u program sta hoce i sta moze..
Hajte fino razgulite na tusiranje, sranje i slicne stvari, nemojte ni gledati utakmicu i svi sretnni i zadovoljni...
javljate se samo da nekoga naribate pa se idete tusirati, o jbt svakakvih nas ima, cudnih i vise cudnih...