Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
burek_in_space

#5026 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by burek_in_space »

Baudelaire wrote:Nisam siguran da je tako jednostavna računica :D
Pa hajmo probati izrachunati, jer sam ja ishao nekom rachunicom koliko je koshtalo chiscenje snijega po cijenama koje su vladale u gradu kad je vladao haos zbog snijega. :D
Baudelaire

#5027 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baudelaire »

Pa u cijene za čišćenje snijega nisam ni ulazio, recimo da su one ispravne. Ovo dole me bocka. Pretpostavljam da će morati kakav penal savezu da plati, da podmaže dodatno Čitlučane, da im ostavi svih 35 KM od prodatih ulaznica itd...

Ne znam kako su igrači plaćeni, da li imaju kakve bonuse za putovanja ili ne, ali možda bi morao i to da plati.
burek_in_space

#5028 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by burek_in_space »

Baudelaire wrote:Pa u cijene za čišćenje snijega nisam ni ulazio, recimo da su one ispravne. Ovo dole me bocka. Pretpostavljam da će morati kakav penal savezu da plati, da podmaže dodatno Čitlučane, da im ostavi svih 35 KM od prodatih ulaznica itd...

Ne znam kako su igrači plaćeni, da li imaju kakve bonuse za putovanja ili ne, ali možda bi morao i to da plati.
Penal savezu - chisto sumnjam, pod pretpostavkom da je situacija onakva kakvom je ja predstavljam, jer postoji visha sila.
Chitluk - hmm, 5 hiljada za jednu utakmicu, u dnevnom terminu i vishe nego solidna cifra, a moguce da ce je kompenzirati nekako i kroz svoj biznis.
A igrachi - ako mislish na Olimpicove, svakako su placeni da igraju gdje god da igra klub, tako da ne vidim razloga za dodatnim bonusima.
aldinjo

#5029 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by aldinjo »

Baudelaire wrote:Pa ne znam baš, treba nam neko da ulaže, to da, ali ne neko kao Gracić. On je toliko para uložio da je danas mogao harati ligom, ali nije nikad postavio temelje ozbiljnog kluba i ovaj Olimpić će pasti kao kula od karata. Ja sam u to ubijeđen. Njemu igrači mogu odbiti da igraju, mijenja trenere ko na Football Manageru, svake sezone dovede 20 novih igrača, najavljuje nekakve spektakularne prodaje i izlaske u Evropu, a od tog ništa itd... čovjek koji je možda imao dobru ideju, ali po mom sudu je loše sprovodi u djelo.
Nemoj se ti samo sekirati za Olimpic! :-)
aldinjo

#5030 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by aldinjo »

LSD wrote:
burek_in_space wrote:Da li bi ti, ukoliko si potpisao Ugovor sa Opshtinom ( uzmimo da je ova moja pretpostavka tachna ), po kojem je ona obavezna preuzeti na sebe obavezu chishcenja stadiona, sebe izlagao dodatnom troshku, iako nisi ni po chemu obavezan, a nemash ni vishe od 100 gledalaca po tekmi, da makar prodatim kartama pokrijesh te vanredne troshkove?!
I druga stvar - svako pojavljivanje u medijima je neka vrsta reklame, i vjerujem da kada bi se neko od nas bavio biznisom, kao shto to Gracic radi, koristio bi priliku da se nadje svako malo da li na tv-u, novinama ili na portalima, pa makar i sportskim.
Iskreno, ne znam zašto se taj covjek uopšte ufatio fudbala i ovog projekta Olimpic, pogotovu kad znamo da nema ni 100 gledalaca po tekmi...šta je tu pitanju, jel to pranje novca, neki paravan ili koje vec šeme - to samo ptice znaju...znam samo da bi takvim neprofitabilnim klubovima zabranio takmicenje u premier ligi.
Ko bi se normalan bavio i zayebavao sa ovim Olimpicom :?
Koliko je protriv Širokog bilo gledalaca?Trebao je bacati pare u Želju ili Sarajevo i da se ništa ne pita! :-)
BHF_Manijak

#5031 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

burek_in_space wrote:
BHF_Manijak wrote: Ne DVADESET vec DVJESTO, velika razlika! :shock: Sjecam se nedavno clanka, od Novog Grada je dobio bas veliku cifru! :roll:
Ja izguglao dvadeset hiljada, jedino da nisam fulio neki naslov.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /120217105

Doduse, nije NG opstina vec KS, ali nebitno! :roll: :roll:
Baudelaire

#5032 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baudelaire »

Burazeru, ne sekiram se ja, zaboli mene uho. Samo, ako ne uđe u Evropu ubrzo, ode projekat Olimpic u Kantonalnu ligu.
burek_in_space

#5033 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by burek_in_space »

BHF_Manijak wrote:

Ok, ali u chemu je problem shto su dobili te pare?! :?
aldinjo

#5034 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by aldinjo »

Firma Lokom a ne Lokum koja je vjerovatno izmišljena od strane Općine Novi grad upravlja stadionom Otoka,dvoranom Ramiz Salčin,dvoranom Mercatorom,Ski-stazom na Mojmilu,Kućom Hadzihalilovića i budućom dvoranom u Buća potoku koja je napravljena za seljake kako reče jedan od čelnika Općine Novi grad.da bi se neko zaposlio tu mora imati jaku vezu kao što je kod nas to sasvim normalno.Šef svi ovih nabrojanih objekata i bivši načenik su kumovi! :)
BHF_Manijak

#5035 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

burek_in_space wrote:
BHF_Manijak wrote:

Hocemo i mi nesto! :mrgreen:
burek_in_space

#5036 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by burek_in_space »

BHF_Manijak wrote:
Hocemo i mi nesto! :mrgreen:
Pa i Zheljo i Sarajevo dobijaju isto tako. :D
LSD

#5037 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

burek_in_space wrote:
BHF_Manijak wrote:

Problem je što je to bacanje para :!: mislim, državnih (u ovom slucaju kantonalnih) para... i za ovo treba neko odgovarati - da imamo pravnu državu, al nemamo...dati Olimpicu (koji ne može nikako vratiti državi/kantonu/opštini pare jer i nema odakle) - je bacanje para...bolje da su nekoj sirotinji podjelili 220 hiljada....od Želje i Sarajeva država vrati pare na razne nacine jer su ovi PDV obrtu i normalni klubovi koliko toliko, a kako ce od Olimpica :? na koji nacin?' ... kako ce, kad nema ni 100 ljudi po tekmi ;-) ...znaci ovo je klasicna hedija/poklon drito u Nijazov padže...frajer je sve u tom klubu i predsjednik i menager i sekretar i delegat i blagajnik (to posebno) i glasnogovornik i šta sve ne...ukratko alfa i omega (al Braco vrbanjuša) i još ga zakite sa 220 milja...treba li su onda i Bracu zakititi.
Last edited by LSD on 03/03/2012 01:23, edited 2 times in total.
aldinjo

#5038 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by aldinjo »

burek_in_space wrote:
BHF_Manijak wrote:

Od Općine su dobili 20000 KM za pripreme! :)
burek_in_space

#5039 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by burek_in_space »

LSD wrote: Problem je što je bacanje para :!: i za ovo treba neko odgovarati - da imamo pravnu državu, al nemamo...dati Olimpicu (koji ne može nikako vratiti državi/kantonu/opštini pare jer i nema odakle) - je bacanje para...bolje da su nekoj sirotinji podjelili 220 hiljada....od Želje i Sarajeva država vrati pare na razne nacine jer su ovi PDV obrtu i normalni klubovi koliko toliko, a kako ce od Olimpica :? na koji nacin?' ... kako ce, kad nema ni 100 ljudi po tekmi ;-) ...znaci ovo je klasicna hedija/poklon drito u Nijazov padže...frajer je sve u tom klubu i predsjednik i menager i sekretar i delegat i blagajnik (to posebno) i glasnogovornik i šta sve ne...ukratko alfa i omega (al Braco vrbanjuša) i još ga zakite sa 220 milja...treba li su onda i Bracu zakititi.
Uz duzhno poshtovanje, ali ja mislim da ti jednostavno ne mozhesh da smislish Olimpic.
Ako cemo tako, svako ulaganje u Zhelju ili Sarajevo, u sezonama kada nisu shampioni zemlje, ili kada ne naprave milionski transfer ( a nikad ga nisu napravili ) je bacanje para.
aldinjo

#5040 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by aldinjo »

LSD wrote:
burek_in_space wrote:
BHF_Manijak wrote:

Problem je što je bacanje para :!: i za ovo treba neko odgovarati - da imamo pravnu državu, al nemamo...dati Olimpicu (koji ne može nikako vratiti državi/kantonu/opštini pare jer i nema odakle) - je bacanje para...bolje da su nekoj sirotinji podjelili 220 hiljada....od Želje i Sarajeva država vrati pare na razne nacine jer su ovi PDV obrtu i normalni klubovi koliko toliko, a kako ce od Olimpica :? na koji nacin?' ... kako ce, kad nema ni 100 ljudi po tekmi ;-) ...znaci ovo je klasicna hedija/poklon drito u Nijazov padže...frajer je sve u tom klubu i predsjednik i menager i sekretar i delegat i blagajnik (to posebno) i glasnogovornik i šta sve ne...ukratko alfa i omega (al Braco vrbanjuša) i još ga zakite sa 220 milja...treba li su onda i Bracu zakititi.
:lol: Pa da je pravne države ko zna koliko ljudi bi odgovaralo iz različitih uprava Želje i Sarajeva za onih 7-8 miliona duga? :-) :-) :-)
kokuz_sa

#5041 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by kokuz_sa »

LSD wrote:
burek_in_space wrote:
BHF_Manijak wrote:

Problem je što je bacanje para :!: i za ovo treba neko odgovarati - da imamo pravnu državu, al nemamo...dati Olimpicu (koji ne može nikako vratiti državi/kantonu/opštini pare jer i nema odakle) - je bacanje para...bolje da su nekoj sirotinji podjelili 220 hiljada....od Želje i Sarajeva država vrati pare na razne nacine jer su ovi PDV obrtu i normalni klubovi koliko toliko, a kako ce od Olimpica :? na koji nacin?' ... kako ce, kad nema ni 100 ljudi po tekmi ;-) ...znaci ovo je klasicna hedija/poklon drito u Nijazov padže...frajer je sve u tom klubu i predsjednik i menager i sekretar i delegat i blagajnik (to posebno) i glasnogovornik i šta sve ne...ukratko alfa i omega (al Braco vrbanjuša) i još ga zakite sa 220 milja...treba li su onda i Bracu zakititi.
jesi ti iikako bio na tekmama OlimpiCa..il bar nekad prosao kad se igra tekma..
ima olimpiC jako finu posjetu u odnosu na velicinu i stadiona i kluba..komotno se mogu postidjeti veci i stariji klubovi u BiH sa posjetom u odnosu na olimpic
LSD

#5042 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

burek_in_space wrote:
LSD wrote: Problem je što je bacanje para :!: i za ovo treba neko odgovarati - da imamo pravnu državu, al nemamo...dati Olimpicu (koji ne može nikako vratiti državi/kantonu/opštini pare jer i nema odakle) - je bacanje para...bolje da su nekoj sirotinji podjelili 220 hiljada....od Želje i Sarajeva država vrati pare na razne nacine jer su ovi PDV obrtu i normalni klubovi koliko toliko, a kako ce od Olimpica :? na koji nacin?' ... kako ce, kad nema ni 100 ljudi po tekmi ;-) ...znaci ovo je klasicna hedija/poklon drito u Nijazov padže...frajer je sve u tom klubu i predsjednik i menager i sekretar i delegat i blagajnik (to posebno) i glasnogovornik i šta sve ne...ukratko alfa i omega (al Braco vrbanjuša) i još ga zakite sa 220 milja...treba li su onda i Bracu zakititi.
Uz duzhno poshtovanje, ali ja mislim da ti jednostavno ne mozhesh da smislish Olimpic.
Ako cemo tako, svako ulaganje u Zhelju ili Sarajevo, u sezonama kada nisu shampioni zemlje, ili kada ne naprave milionski transfer ( a nikad ga nisu napravili ) je bacanje para.
Ako tim primjerom (Olimpica) povlacis paralelu sa Željom ili Sarajevom, onda jbg :shock: :shock: ....to su potpuno neuporedivi klubovi...Olimpic je klasicni Nijazov DOO koji datira od '93 godine (tacnije to je parazit u okviru kantona Sarajeva jer osim Nijaza i njegovih par uposlenika/pulena niko nikakve ni koristi ni zarade nema), i ti ga sad stavljaš u istu ravan sa Željom koji je brand grada i 90-godišnja institucija (koji i btw. donosi državi profit kroz razne poreze i placanja)....jbg ,pretjeruješ debelo.
aldinjo

#5043 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by aldinjo »

LSD wrote:
burek_in_space wrote:
Ako tim primjerom (Olimpica) povlacis paralelu sa Željom ili Sarajevom, onda jbg :shock: :shock: ....to su potpuno neuporedivi klubovi...Olimpic je klasicni Nijazov DOO koji datira od '93 godine (tacnije to je parazit u okviru kantona Sarajeva jer osim Nijaza i njegovih par uposlenika/pulena niko nikakve ni koristi ni zarade nema), i ti ga sad stavljaš u istu ravan sa Željom koji je brand grada i 90-godišnja institucija (koji i btw. donosi državi profit kroz razne poreze i placanja)....jbg ,pretjeruješ debelo.
E čuj parazit :lol: Šta ti je netolerantnost :-) .
burek_in_space

#5044 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by burek_in_space »

LSD wrote: Ako tim primjerom (Olimpica) povlacis paralelu sa Željom ili Sarajevom, onda jbg :shock: :shock: ....to su potpuno neuporedivi klubovi...Olimpic je klasicni Nijazov DOO koji datira od '93 godine (tacnije to je parazit u okviru kantona Sarajeva jer osim Nijaza i njegovih par uposlenika/pulena niko nikakve ni koristi ni zarade nema), i ti ga sad stavljaš u istu ravan sa Željom koji je brand grada i 90-godišnja institucija (koji i btw. donosi državi profit kroz razne poreze i placanja)....jbg ,pretjeruješ debelo.
A mozhda ce za 20 ili 50 godina u ovom gradu Olimpic biti jedini brand, ili najveci?!
Ne znam zashto osudjivati unaprijed neshto na propast?! Nije mi jasan taj animozitet toliki. Chovjeku se troshe pare u fudbalski klub, i dok god radi po zakonu, meni ni iz dzepa ni u dzep.
LSD

#5045 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Ma dobro, možda sam pretjerao sa izrazom parazit...izvinjavam se ako se neko uvrijedio, ali poenta ostaje ista ;-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5046 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

Richard Wagner wrote:priča se po mahali da gracić sve spiska na bijelo
Richard Wagner wrote:ja ću sam očistiti stadion za tri milje
:mrgreen: :lol:

Olimpić ima 12 ljudi koji dolaze na tekme. :D
aldinjo

#5047 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by aldinjo »

:mrgreen: :lol:

Olimpić ima 12 ljudi koji dolaze na tekme. :D[/quote]Evo ja sam 13!
LSD

#5048 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

burek_in_space wrote:
LSD wrote: Ako tim primjerom (Olimpica) povlacis paralelu sa Željom ili Sarajevom, onda jbg :shock: :shock: ....to su potpuno neuporedivi klubovi...Olimpic je klasicni Nijazov DOO koji datira od '93 godine (tacnije to je parazit u okviru kantona Sarajeva jer osim Nijaza i njegovih par uposlenika/pulena niko nikakve ni koristi ni zarade nema), i ti ga sad stavljaš u istu ravan sa Željom koji je brand grada i 90-godišnja institucija (koji i btw. donosi državi profit kroz razne poreze i placanja)....jbg ,pretjeruješ debelo.
A mozhda ce za 20 ili 50 godina u ovom gradu Olimpic biti jedini brand, ili najveci?!
Ne znam zashto osudjivati unaprijed neshto na propast?! Nije mi jasan taj animozitet toliki. Chovjeku se troshe pare u fudbalski klub, i dok god radi po zakonu, meni ni iz dzepa ni u dzep.
Ma svakako...hoce sigurno ;-) vjerovatno i ranije, za nekih 10 -tak godina 8-) ...bježi ba Burek, handriš me ovdje u zdrav mozak sa Olimpicom i Nijazom :mrgreen: :-) :lol: ...a i ja budala se primam :mrgreen: .
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5049 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by -LIBERO- »

aldinjo wrote:Evo ja sam 13!
Pa eto, imate potencijam od , minimalno, 13 lopata. Hoces da kazes da ne mozete ocistiti stadion do 10. 3. ?
burek_in_space

#5050 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by burek_in_space »

LSD wrote:
Ma svakako...hoce sigurno ;-) vjerovatno i ranije, za nekih 10 -tak godina 8-) ...bježi ba Burek, handriš me ovdje u zdrav mozak sa Olimpicom i Nijazom :mrgreen: :-) :lol: ...a i ja budala se primam :mrgreen: .
Ma pazi, prvo ne handrim te majke mi. :D
Drugo, fudbal se sad svodi na to da ko ima vishe para, toliko ce muzike i svirati. A olimpic se za sada fino batrga u ovoj nashoj zhabokrechini. Kako stvari stoje ikod Zhelje i kod Sarajeva, ne vidim neku previshe sjajnu perspektivu. Kao navijach Sarajeva bih volio da ono dominira uvijek, ali me realnost demantira.
Kada dodje nekad do privatizacije kod nas, Olimpic ce imati sve preduslove, ili bar vecinu da ostvaruje jako fine rezultate.
Ne mora znachiti da ce biti gigant u nashim okvirima, ali ce moci mnogima pomrsiti rachune.
I mene samo chudi zashto toliki animozitet prema jednom projektu, koji je rezultat rada odredjenih entuzijasta. Ako i propadnu, bar cemo reci da se nisu obogatili na fudbalu, kao neki i u Zhelji u Sarajevu. :)

A sad odoh ganjat' sove po sobi. :mrgreen:
Locked