mislio sam da Baelish postavljen za velikog kneza one oblasti koja je bila pod Tully. Je li harenhal u sastavu te ?AleksoMKD wrote:Nije, vec je "priznao" da je izdajica misleci da ce time zastititi Sansu i zaustaviti rat. Trebao je trazit trial by combat cim su ga izveli pred narod.I am Happy wrote:ćiribiribela wrote:![]()
![]()
Ned je bio prost covjek, neškolovan
Ali posto je copao ko bi se borio na njegovom mestu? Mozda Greatjon Umber.
Baelish je lord Harenhala, Riverrun je Freyov. Ne secam se dali je Frey sada lord paramount?bhnapoleon1 wrote: Kontam da starkvo stradaju u neparnim sezonama 1-Ned, 3- Robb, znaci sad ide Sansa ili Jon.
Ne zaboravite da je Baelish a ne Frey namjesnik Riverruna, Frey ce najebatjer je najveci grijeh ubiti goste. Stannisa moze samo vjestica zajebat ako jos agresivnije pocne vjeru sirit.
Lannisteri samo cekaju da se uguse.
And North remember, dok ne ubiju i zadnjeg Starka
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
Juliuscezar
#5026 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
- AleksoMKD
#5027 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
U sastavu je, ali mislim da je Frey sada glavni. Baelish je glavni u Vale.bhnapoleon1 wrote:one oblasti koja je bila pod Tully. Je li harenhal u sastavu te ?
-
Juliuscezar
#5028 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Evo sad sam guglao i na Got wiki pise da je baelish lord of paramount And tridentAleksoMKD wrote:U sastavu je, ali mislim da je Frey sada glavni. Baelish je glavni u Vale.bhnapoleon1 wrote:one oblasti koja je bila pod Tully. Je li harenhal u sastavu te ?
- Jack Be Nimble
#5029 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nesto se pitam koliko reziseri mogu gurati ovu seriju? Jel kraj serije kada samo jedan ili jedna ostane sa glavom na ramenima?
- VenomousV
#5030 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ono kad ti je Danerys bila najdrazi lik i mrzio/la si epizode u kojim se ne pojavljuje a sad ti uopce nije nedostajala u trecoj epizodi 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5031 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
upravo...šHa napraviše od mojih najdraži likova...Snow ko kastrirani blećak, Danerys nesposobna glupača, jedino Tyrion se ko nešta drži...mogul reč da po nekim naznakama će se pridružiti drugim sinovima 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
sizifinho
#5033 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa ne kontam šta su Daenerys i Jon trebali uraditi?
Pretpostavljam da je Daenerys trebala sjesti na zmajeve i preletjeti u Westeros kako bi pokorila kraljevstvo... samo što zmajevi nisu neuništivi, nit ih može djevojka od 13 godina kontroisati (ne zaboravite da je Daenerys u seriji starija samo zbog pravila da se ne može prikazati sex s 13godišnjakinjom).
Možda je trebala sa vojskom otići, ali odakle joj brodovi? U Qarthu ju je Pyat Pree pokušao ubiti a kasnije je skontala da je sve to organizovao Xaro Xhoan Daxos, jedini koji joj je zapravo ponudio brodove. Da je prihvatila njegovu ponudu, morala bi se udati za njega...
Unsulied jesu moćni ratnici, ali ona je imala nekih 8000 ratnika... to je polovica vojske Lannistera. Jedne kuće, a ima ih tona u Westerosu.
Onda dobija genijalnu ideju da rekrutuje vojnike tako što će oslobađati robove. Odakle ti bolja i zahvalnija radna snaga od one koju si uupravo oslobodio?
hmm, da vidim dalje, je li trebala uzeti brodove iz Astapora, Yunkaiia ili Mereena? Od koga? Robovlasnika koje je pokorila? Ako bi im uzela brodove, da li bi bila onda vladar kojim se predstavlja ili bi bila tiranin?
Kako bi vladala Westerosom ako ne može vladati s tri grada?
Ja mislim da je ona izabrala najteži i najbolji put, jer ne može jedna djevojčica otići u westeros i reći: ja imam zmajeve i vladar sam, i očekivati da je prihvate.
Plus iza nje stoji Ludi Kralj, čije ime je prati, stoga svaki korak koji uradi je u njegovoj sjeni. A sumnjam da bi htjela da je smatraju ludom...
A za Jona?
Šta on treba da uradi? Da prihvati Stark prezime i ide vladati "Winterfellom". Šta ima u winterfellu osim ruševina?
Ne kontam... lik dobije ponudu da postane Stark, nešto što ej ODUVIJEK htio i on to odbije zbog svoje zakletve. Zna da, ako sad poništi svoje riječi, kasnije ih niko neće shvatati ozbiljno...
Plus ono što je uradio u četvrtoj epizodi. Eddard Stark bi prihvatio molbu. Ned bi oprostio čovjeku, kao što je već učinio na početku sa Kurvom i kopiladima, kad im je dao šansu da pobjegnu, tako što im je rekao svoj plan unaprijed. Jon nije takav, vidjeli smo iz te scene.
Pretpostavljam da je Daenerys trebala sjesti na zmajeve i preletjeti u Westeros kako bi pokorila kraljevstvo... samo što zmajevi nisu neuništivi, nit ih može djevojka od 13 godina kontroisati (ne zaboravite da je Daenerys u seriji starija samo zbog pravila da se ne može prikazati sex s 13godišnjakinjom).
Možda je trebala sa vojskom otići, ali odakle joj brodovi? U Qarthu ju je Pyat Pree pokušao ubiti a kasnije je skontala da je sve to organizovao Xaro Xhoan Daxos, jedini koji joj je zapravo ponudio brodove. Da je prihvatila njegovu ponudu, morala bi se udati za njega...
Unsulied jesu moćni ratnici, ali ona je imala nekih 8000 ratnika... to je polovica vojske Lannistera. Jedne kuće, a ima ih tona u Westerosu.
Onda dobija genijalnu ideju da rekrutuje vojnike tako što će oslobađati robove. Odakle ti bolja i zahvalnija radna snaga od one koju si uupravo oslobodio?
hmm, da vidim dalje, je li trebala uzeti brodove iz Astapora, Yunkaiia ili Mereena? Od koga? Robovlasnika koje je pokorila? Ako bi im uzela brodove, da li bi bila onda vladar kojim se predstavlja ili bi bila tiranin?
Kako bi vladala Westerosom ako ne može vladati s tri grada?
Ja mislim da je ona izabrala najteži i najbolji put, jer ne može jedna djevojčica otići u westeros i reći: ja imam zmajeve i vladar sam, i očekivati da je prihvate.
Plus iza nje stoji Ludi Kralj, čije ime je prati, stoga svaki korak koji uradi je u njegovoj sjeni. A sumnjam da bi htjela da je smatraju ludom...
A za Jona?
Šta on treba da uradi? Da prihvati Stark prezime i ide vladati "Winterfellom". Šta ima u winterfellu osim ruševina?
Ne kontam... lik dobije ponudu da postane Stark, nešto što ej ODUVIJEK htio i on to odbije zbog svoje zakletve. Zna da, ako sad poništi svoje riječi, kasnije ih niko neće shvatati ozbiljno...
Plus ono što je uradio u četvrtoj epizodi. Eddard Stark bi prihvatio molbu. Ned bi oprostio čovjeku, kao što je već učinio na početku sa Kurvom i kopiladima, kad im je dao šansu da pobjegnu, tako što im je rekao svoj plan unaprijed. Jon nije takav, vidjeli smo iz te scene.
-
omar little
#5034 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
bajo, s kim se ti svadjas? 
-
sumirprimus
#5035 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
kako li je samo tekla dodjela i podjela imena likovima i mjestima,a onda uvezivanje..
-
sizifinho
#5036 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ne svađam se, samo sam napisao post u kojem je osvrt na činjenicu da svi kukaju da je deneris glupa, da je džon malomudi, itd.omar little wrote:bajo, s kim se ti svadjas?
-
sizifinho
#5037 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma Martin je baš specifičan čovjek. Evo ja sad čitam drugi put serijal, i neke stvari puno ljepše legnu iz drugog pokušaja. Razzlog zašto Martin nije završio serijal je činjenica da on mora pisati samo iz svog doma, iz svoje sobe, za svojim kompjuterom koji na sebi ima neki pisaći program iz tamo nekih kasnih 80ih, 90ih...oni programi s zelenim crtama i slovima.sumirprimus wrote:kako li je samo tekla dodjela i podjela imena likovima i mjestima,a onda uvezivanje..
On kaže da sjedne, pa na neki svoj način meditira dok ne obuče kožu lika i onda počne tek pisati (sva su poglavlja napisana u Point of View)
specifičan čovjek, specifično pisanje
- karanana
#5038 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
danarys je glupa.
ako je uzela ovim robovlasnicima vlast onda je trebala cvrstu cizmu staviti na njih jer mora znati da one koje ostavis da lebde okolo a ti si ih zajebo da ce ti se kad tad probati osvetiti i skinuti te. ako se ne varam upravo su harpije proizvod toga. trebala ih je sve zguziti, pustiti robove da im sude i uzeti brodove ako su ih imali. ona je milostiva prema nekome prema kome ne treba biti a provodi neku tiraniju prema nekome kome bi trebala oprostiti, to smo vidjeli vec nekoliko puta. ni zmajeve ne zna kontrolisati ni kazniti kako treba.
unsolid su se u onim pocetnim i jedinim borbama gdje smo ih vidjeli pokazali kao ispod prosjecni fajteri dok ih onako sredjuju maskirani amateri tako da kazem, tako da njih 8 hiljada mozda i ne bi bilo dovoljno da uzmu westeros. ja sam konto da bi uz pomoc avijacije definitivno mogli uzeti bez problema jer jebes lanisterovih 15-20 hiljada vojnika kad ih zmajevi sprze i prije nego dodje do pjesadijske borbe.
samo iz ovih ratova po westerosu vidimo da jedna porodica ne moze opstati i vladati sama, vidimo da su tu potrebna saveznistva i podrska vecine regija. ona i kad bi uzela dubrovnik i potamanila lanistere opet ne znam ko bi stao na njenu stranu i podrzao je kao legitimnu kraljicu? morala bi sve regione spalit i srediti pa da joj se obicni ljudi iz straha priklone. mada one juznjake zaboli neka stvar ko je kralj cini mi se.
ako je uzela ovim robovlasnicima vlast onda je trebala cvrstu cizmu staviti na njih jer mora znati da one koje ostavis da lebde okolo a ti si ih zajebo da ce ti se kad tad probati osvetiti i skinuti te. ako se ne varam upravo su harpije proizvod toga. trebala ih je sve zguziti, pustiti robove da im sude i uzeti brodove ako su ih imali. ona je milostiva prema nekome prema kome ne treba biti a provodi neku tiraniju prema nekome kome bi trebala oprostiti, to smo vidjeli vec nekoliko puta. ni zmajeve ne zna kontrolisati ni kazniti kako treba.
unsolid su se u onim pocetnim i jedinim borbama gdje smo ih vidjeli pokazali kao ispod prosjecni fajteri dok ih onako sredjuju maskirani amateri tako da kazem, tako da njih 8 hiljada mozda i ne bi bilo dovoljno da uzmu westeros. ja sam konto da bi uz pomoc avijacije definitivno mogli uzeti bez problema jer jebes lanisterovih 15-20 hiljada vojnika kad ih zmajevi sprze i prije nego dodje do pjesadijske borbe.
samo iz ovih ratova po westerosu vidimo da jedna porodica ne moze opstati i vladati sama, vidimo da su tu potrebna saveznistva i podrska vecine regija. ona i kad bi uzela dubrovnik i potamanila lanistere opet ne znam ko bi stao na njenu stranu i podrzao je kao legitimnu kraljicu? morala bi sve regione spalit i srediti pa da joj se obicni ljudi iz straha priklone. mada one juznjake zaboli neka stvar ko je kralj cini mi se.
-
Juliuscezar
#5039 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
karanana wrote:danarys je glupa.
Juznjaci su uvijek bili polunezavisni, priznavali su vlast iz Kings landinga dobrovoljno. Cini mi se ove unsolid vojnike pogređno koristi za patrole po gradu. Mislim da su slični grčkim/makedonskim falangama gdje su kao pojedinci totalno bespomocni ali kada su "formirani" tesko ih je zaustaviti.
Jbt koliki je idiot bio Robb, frajer hoce da se ozeni iz ljubavi u onakvoj situaciji. Konj svoje vrste, kako se serija razvila vidis koliko je nesposoban i nezreo.
-
sizifinho
#5040 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ali prijatelju, ona je utjelovljenje djevojčice od 13 godina, kontaš... stavila je ona čvrstu čizmu na robovlasnike, harpije i sve ostale karafeke, ali to je jeben karakter koji je teško kontrolisati.karanana wrote:danarys je glupa.
U knjizi se jasno govori zašto zmajevi sami nisu dovoljni da se pokori Westeros, postoje načini da se Zmaj obori, da se ubije... nisu neuništivi. Šta će onda?
A to da je niko ne bi podržao, nije tačno. Targaryeni još uvijek imaju podršku dobru, jedini njen problem bi bio to što je žensko, jer po zakonima Westerosa muškarac je zakonski nasljednik
(osim Dorne-a)
-
omar little
#5041 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
koliko se ja sjecam jon je dobio samo pohvale. pokazao se bistar i pametan, njegova karakteristicna prijasnja mutavost se nije dugo pojavila. od bitke na zidu ima samo pohvale, pokazao se i hrabar, promucuran, bistar i pametan.sizifinho wrote:ne svađam se, samo sam napisao post u kojem je osvrt na činjenicu da svi kukaju da je deneris glupa, da je džon malomudi, itd.omar little wrote:bajo, s kim se ti svadjas?
ona jeste glupa. dovela se u situaciju nema velike podrske ni u kome. okrenula je i robove i robovlasnike protiv sebe, kome ona to onda vlada? ko je tu njoj vjeran i ko ce tu za nju ici ratovati? ona javna egzekucija je jedan od najtupastijih poteza sto vidjeh. nista ona nije naucila jer kad bi s takvim stavovima i potezima otisla u westeros, gdje su svi prefrigani i namazani i dobro znaju sta je vlast, pojeli bi je u roku piksla. ne bi stigla sjest na presto, rascerecili bi je. njoj jos uvijek emocija zamucuje razum, misli da je pametnija i promucurnije nego sto jeste i, kao svaka priglupa osoba, ne slusa savjete pametnih ljudi oko sebe.
mi ovdje ne govorimo o knjizi nego o seriji.
- pici
#5042 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
upravo..ovdje se govori o likovima iz serije a ne knjige, koju večina nije ni pročitala..a Daenerys ispade ko krčmarska kurava...kao što rekoh producenti i scenaristi su se dobro pomučili da ženske ispadnu glupe u petoj sezoni...

Last edited by pici on 29/04/2015 23:08, edited 1 time in total.
- karanana
#5043 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
neka, neka, maznuce maleni pravu majku zmajeva.
- pici
#5044 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
talabaČi je onaj glavozija drugih sinova...al maleni će da tu razvali
-
sizifinho
#5045 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Tyrion u seriji i Tyrion u knjizi- to je isti lik, šta vam je ljudi. Iste faktički stvari rade, samo što čitajući knjigu znaš koji je bio njegov unutrašnji dijalog.
Što me dovodi do Daenerys, jedina razlika nje u seriji i knjizi su godine, osoba je identična, i skoro sve što smo vidjeli u seriji, desilo se u knjizi. Kako je onda pogrešno napraviti paralelu između istovjetnih likova?
Što me dovodi do Daenerys, jedina razlika nje u seriji i knjizi su godine, osoba je identična, i skoro sve što smo vidjeli u seriji, desilo se u knjizi. Kako je onda pogrešno napraviti paralelu između istovjetnih likova?
- pici
-
sizifinho
#5047 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
opak si i konstruktivan- nemapici wrote:
- Njanjavi
#5048 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
O jbte jes navlakusa serija, dodjoh do druge sezone, cetvrta epizoda, dajte pls recite sta je rodila ona crvenokosa vjestica, ona sto se telembecila sa onim bratom od bradonje kralja rahmetli?
- Njanjavi
#5049 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sta je ono nako, neki shejtan, goblin, gargul, nesta ko dimljeno ko koschato, wtf je ono jebote 
- karanana
#5050 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
e kad smo kod toga, zar ona ne bi mogla ono poslati da ubije bilo koga?