Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
veljaca

#5026 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by veljaca »

Treba posteno reci - trenutni igraci Barcelone su daleko ispred igraca Reala .....

Jedino koga mi je zao je Casillasa :thumbup: . Jadnik nikada sa ovom suigracima i ovim trenerom nece postici veliki rezultat ( nije to ni osvajanje Premiere ) ....

A igrace - mesare: Pepe, Coentrao, Ramos, Carvalho, Alonso, Marcelo kao i (s)mURInja - popisaj ih ....
Tomahawk11
Globalni moderator

#5027 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

hladan.preminger wrote:
Tomahawk11 wrote:
hladan.preminger wrote:
Pročitao sam ja originalni post i ništa se mjenja.
Ne moga ja sa djecom i nezanlicama o fudbalu raspravljati!

Sad mi žao što sam uopšte i pisao šta na ovoj temi!

Pozdav svima, over & out!
Ko ti dade kompjuter i prikljuci internet... :roll:
Kupio sebi kompjuter a internet možes sebi prijaviti nije nikakav problem i idođu one čike i priključe. Kasnije samo moraš plaćati. Kontaš :?:
Kontam, samo ne kontam kako nema kakav zakon da ne moze svako dobiti kompjuter i internet. No, nije to tema, nemam se sta s tobom raspravljati, nastavis li, zna ti se, voz za Banovice uvijek spreman.
sumirprimus

#5028 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sumirprimus »

vidis,iskljuci ovo od sinoc,al ja mislim da je njima xabi alonso glavni sad igrac..pored nararvno ronalda...
ne bi ja njeg u istu recenicu sa pepetom i karvaljom....
Obuca9

#5029 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Obuca9 »

veljaca wrote:Jedino koga mi je zao je Casillasa :thumbup: . Jadnik nikada sa ovom suigracima i ovim trenerom nece postici veliki rezultat ( nije to ni osvajanje Premiere ) ....
A ja budala sve do maloprije mislio da Iker vec ima dvije titule Lige prvaka osvojene. Mora da sam to sanjao...
Tomahawk11
Globalni moderator

#5030 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

veljaca wrote:Treba posteno reci - trenutni igraci Barcelone su daleko ispred igraca Reala .....

Jedino koga mi je zao je Casillasa :thumbup: . Jadnik nikada sa ovom suigracima i ovim trenerom nece postici veliki rezultat ( nije to ni osvajanje Premiere ) ....

A igrace - mesare: Pepe, Coentrao, Ramos, Carvalho, Alonso, Marcelo kao i (s)mURInja - popisaj ih ....
Sto ti je zao Casillasa, zar on nije osvojio sve sto se moze osvojiti i na klupskom i na reprezentativnom planu?!
veljaca

#5031 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by veljaca »

Obuca9 wrote:
veljaca wrote:Jedino koga mi je zao je Casillasa :thumbup: . Jadnik nikada sa ovom suigracima i ovim trenerom nece postici veliki rezultat ( nije to ni osvajanje Premiere ) ....
A ja budala sve do maloprije mislio da Iker vec ima dvije titule Lige prvaka osvojene. Mora da sam to sanjao...
Sema, malo bolje citaj moje postove ....Bilo bi bolje .....

Jadnik nikada sa ovim suigracima i ovim trenerom nece postici veliki rezultat .....

Ovo se isto odnosi i na @ Tomahawk11 ....
Obuca9

#5032 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Obuca9 »

Pa frajer je vec osvojio sve sto se moglo osvojiti, sta ga imas zaliti?
Tomahawk11
Globalni moderator

#5033 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

Obuca9 wrote:Pa frajer je vec osvojio sve sto se moglo osvojiti, sta ga imas zaliti?
To i ja kazem, isto da je prije 2 godine dosao u Real.
skenderija04

#5034 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

Na stranu taktika i sve ali par stvari su vise nego cudne:
-R.Madrid je primio gol iz kornera . Mogao je jos jedan u sansi Busquetsa ali lopta je otisla preko gola. U posljednje vrijeme nedostaje koncentracije u situacijama gdje je Real izgledao najaci.
-Altintop je bio pogodak Mourinha. Mogao je sa Iniestom a jedina opasna sutuacija u drugom poluvremenu je dosla nakon njegovog centarsuta i odlicnog tehnickog detalja, driblinga Inieste.
-Carvalho je zadnju utakmicu odigrao 23.septembra protiv Ajaxa i juce prvotimac. Albiol i Varane danas sigurno nisu najzadovoljniji ljudi
- Golove za Barcelonu postigli defanzivci. Moze se izvesti vise zakljucaka iz ovog podatka. I za i protiv Mourinha .
- Pojacanja Barcelone su ozbiljni igraci dok su pojacanja Reala statisti,neki od njih kao Coentrao placeni po cijeni zvijezde (30 miliona eura)
- Po prvi put navijaci Reala na stadionu nisu bili uz Mourinha. Nakon ove utakmice pokrenuce se diskusija o Mourinhu kao treneru u samom okruzenju Reala.
- Vec se postavlja pitanje kako igrati u renansu nakon 1-2
-Real Madrid je i dalje favorit za prvenstvo. Barca je pokazala da je motivisu velike utakmice. Nisam siguran da ce u Malagi biti ovako dominantni.
-Ovo sto je napravio Pepe ce vjerovatno proizvesti mali problem u relaciji Mourinho - Florentino Perez. Svi uticajniji novinari bliski Realu traze kaznu za Pepea bez obzira da li ce biti kaznjen od komiteta. Tvrde da je ovim potezom ukaljan imidz Reala a to je neoprostivo.
ultima_palabra

#5035 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Obuca9 wrote:Pa frajer je vec osvojio sve sto se moglo osvojiti, sta ga imas zaliti?
Fakat... što bi njega čovjek žalio. Jedan Messi tri godine najbolji igrač svijeta, a nikad sa onakvim saigračima i trenerom neće osvojiti Svjetsko prvenstvo...
veljaca

#5036 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by veljaca »

:?
Jadnik nikada sa ovim suigracima i ovim trenerom nece postici veliki rezultat .....

Moja konstatacija se odnosila na ovo ....

U ovim porazima sa Barcelonom - Casillas pokazuje velicinu sportiste i cestita igracima Barcelone - sa kojima je vecinom u ekipi Spanije .... Pored njega to je imao i Raul .... RESPECT za njih dvojicu .....
Casillas ne zasluzuje suigrace tipa Pepe, Coentrao i jos par njih .....
Baltazar_khan

#5037 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Baltazar_khan »

"Pepe je zatražio izmjenu jer se mora vratiti prije nego se zatvore vrata ludnice u 12." -Xavi Aguado, bivši igrač Zaragoze
:lol:
veljaca

#5038 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by veljaca »

ultima_palabra wrote:
Fakat... što bi njega čovjek žalio. Jedan Messi tri godine najbolji igrač svijeta, a nikad sa onakvim saigračima i trenerom neće osvojiti Svjetsko prvenstvo...
Dobro vi tako mislite - dozvolite i drugima da imaju svoje misljenje - no sikiriki .....

Ja ga sazaljevam u ovih nekoliko zadnjih utakmica Reala sa Barcelonom ..... vidi se to na njegovom izrazu lica ..... Vi ako ga ne sazaljevate - vase misljenje i O.K.
Richard Wagner

#5039 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Richard Wagner »

jo jedva čekam revanš
sumirprimus

#5040 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sumirprimus »

Richard Wagner wrote:jo jedva čekam revanš
:lol: :lol: :skoljka:
sto bi rekli el klasicno :lol: :mrgreen:
LSD

#5041 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by LSD »

Ovoj Barsi se može stati u kraj samo igrom, gledajuci dugorocno...mislio sam da se može velikom disciplinom, trkom i jakom defanzivom/destrukcijom na sredini stvoriti protuigra njihovim kombinacijama , ali i za to je Pep našao recept...više ne srljaju ko prije, vec su vrlo strpljivi pri građenju napada, ne žure niti sile u napadu po svaku cijenu, zato i griješe manje nego prije što ostavlja manje prostora protivniku (npr.kao protiv Intera prije dvije godine).
Dok se ne pojavi ekipa koja ce igrati bez pardona protiv njih, koja ce htjeti uzeti loptu u svoj posjed i napadati ih malo više od 15 minuta po utakmici (kao što to radi vecina ekipa) i koja ce moci zadržati loptu barem 50% kod sebe - dotad cemo gledati dominaciju ove generacije Barse.
Dešavat ce se i dalje slucajevi kao Hercules ili Getafe(uvijek mogu proci par kontri ili uci neke frljoke ili da ovi potpuno podcijene protivnika) ali sve dok se ne pojavi tim koji je dovoljno jak i zreo da se nadigrava sa njima na terenu i da ih na kraju nadigra - oni ce i dalje dominirati svijetom.
5 0 5

#5042 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

ultima_palabra wrote: Nisam ja pravi navijač Madrida, niti se pravim... niti projektujem uspjeh nekog kluba na sebe ;-)

Te igrače sam ja naveo kao one koje je Mourinho doveo... one na koje ti ciljaš da su destruktivni, uglavnom ih je on naslijedio. To je bila poenta... opet ne vidim kako je njihova igra ružna i kukavička, osim u (nekim) utakmicama sa Barcelonom.

Svakako da ga je Pep nadmudrio u nekim utakmicama... u nekim je ovaj njega. Ono što se zaboravlja da je Guardiola u prednosti jer ima ekipu sastavljenu od igrača koji se znaju u dušu, dosta ih igra zajedno od mlađih kategorija... puno je lakše praviti taktičke preinake sa njima nego sa ekipom sakupljanom po čitavoj Evropi i svijetu.
nisam ni mislio da jesi.

predsjednik madrida je rekao kada su doveli mourinha: "doveli smo ga da osvoji trofej i da pobjedi barcu!" za pare koje zaradjuje mislim da nije bas ispunio ocekivanja.

ne u nekim utakmicama, nego u svim utakmicama ukljucujuci i chelsea (kaljuza) a i s interom. (osim u onoj utakmici poslije koje je dobio nadimak specialfive). a znas kako crnogorci kazu "na muci se poznaju junaci"

ovo o barcinim igracima koji se znaju u dusu mozes okaciti macku o rep. kada klub ulozi pola milijarde eura u pojacanja ocekujes da nesto i osvoji. pa nije mourinho ni u chelseau ni u interu a ni u madridu isao traziti sta ima u klupskoj skoli nego se megalomanski kupovalo.
i kao sto si sam rekao, vecina njih dovoljno dugo igraju skupa. duze su tamo od mourinha. nisu se uspjeli upoznati?

znaci, guardiola je u prednosti jer je bolji trener a ne zbog toga jer ima puno igraca koji su odrasli skupa. sto se mene tice, sinocna utakmica je za madrid izgubljena "strateski". to pokazuju ostale utakmice u kojima pokazu da mogu igrati. pa cak im je i pep dao kredit prije utakmice kada je rekao da niko ne moze biti favorit protiv madrida. a onda oni sami sebe ponize ostavljajuci loptu barceloni da se igra u njihovoj kuci (i to vec koji, drugi, treci put zaredom). sramota. probaj zamisliti madrid sa zidanom, carlosom, ronaldom, figom, raulom... da igraju mourinhov fudbal...
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5043 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Entropio »

Image

Manic Psycho

#5044 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Manic Psycho »

mesi nestao u prevodu :-)
Obuca9

#5045 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Obuca9 »

veljaca wrote:
ultima_palabra wrote:
Dobro vi tako mislite - dozvolite i drugima da imaju svoje misljenje - no sikiriki .....

Ja ga sazaljevam u ovih nekoliko zadnjih utakmica Reala sa Barcelonom ..... vidi se to na njegovom izrazu lica ..... Vi ako ga ne sazaljevate - vase misljenje i O.K.
Ne kontaš poentu, pa još sto puta povećaj slova, džaba ti.

Ko sam ja, odnosno ti, da žalimo jednog Ikera Casillasa, čovjeka koji je bio i klupski i reprezentativni prvak Evrope i svijeta, koji ima love ko blata, voda trebu ko sto je Sara i sad da ga zeli neko iz supka svijeta, poznatog kao Bosna. Smijesno bolan.
ascari

#5046 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ascari »

Image
just principe

#5047 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by just principe »

upravu ste nemamo mi sta zaliti Casillasa kad ima love ko blata..Ali ja da sam na njegovom mjestu davno bi otisao iz Reala i spanskog fudbala opcenito..Ok, nije on krivac za poraze, ali Barca mu je nabila tolike komplekse da ce vjerujem imati velike traume i nocne more nakon zavrsetka karijere..

Jebes sve pare i medalje svijeta kad te jedan te isti tim i jedan te isti igrac ( prije Eto˙o sada Messi ) buse na svakom koraku..Ma to su ogromne traume
necko_hz

#5048 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by necko_hz »

ascari @ :lol: :lol: :lol:

Najjače su mi slike u pozadini ! :lol: Karate klub Real Madrid ! :D
ascari

#5049 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ascari »

jbt pepe je za ovog majka tereza!
skenderija04

#5050 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

" Ascari
Ovaj gore je Juanito na utakmici protiv Bayerna. Razlika izmedju njega i Pepea je velika. Juanito je odmah nakon utakmice trazio izvinjenje a dan nekon meca je rekao Ramonu Mendozi , tadasnjem predsjedniku Reala da ga otpusti jer vise ne zasluzuje da igra za Real nakon ovoga sto je uradio. Nazalost, Juanito vise nije ziv, poginuo je u saobracajnoj nesreci. I dan danas, u sedmoj minuti svake utakmice u Madridu ljudi pljescu njemu u pomen. Steta , bio je odlican igrac dusa tima.Prgav ali voljen od strane navijaca Reala. Poznat po frazi " 90 minuta na Bernabeu je jako puna vrenena" nakon poraza od Intera u Italiji od 3-0 . Kada je Reaal izgubio od Andrlehta u kupu UEFA u briselu 5-1, dvije sedmice je dolazio prvi na trening i na ploci ispisivao "4-0" Juanito je poznat starijim forumasima jer je on dobio flasu u glavu na Marakani ,Jugoslavija- Spanija 0-1
Locked