Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zilla_ wrote:Zeznuće njga onaj žabar... Ajd sad je imao priliku da se pokaže pa i nakon lošeg nastupa al bgmi sad će nakon loše utakmice drugu gledat s klupe... Jer trebaš bit baš igračina da bi postupio onako kao on... Realno gledajući (objektivno) on je nasparam pojedinig igrača obični miš...
Ima jedna situacija gdje pokušava onaj svoj standardni glupi potez gdje ono lomi lijevo pa desno pa ga prosuše pošteno... Znam da njegovo nije da dribla, prolazi 5 igrača al brate bar nek nek ne izlazi puno van šesnesterca...
Inzagi se nikad mako nije iz peterca pa je opet bio svjetska klasa od napadača... Tako i on treba, zalijepi se za posljednjeg igrača i ne mrdaj... Kad vidim da ide kontra npr silva krene a on trči iza njega ja bi ga izveo istog trena... Ili kad se počne izvlačit po strani a 2m u njemu... i više od pola pasova kad je pod pritiskom su prejake lopte... U WF je bio bar 10x inteligentniji kad ima loptu...
A manćini je druga priča... O njemu i njegovim postupcima više ne vrijedi ni raspravljati.... Budala nad budalom...
I još za kraj, koliko me onaj tevez nervirao avaj novi padobranac me nervira još više a moje je mišljenje da je tevez 10x bolji igrač od njega... neda taj lopte sve dok može bilo šta s njom...
Naspram koga je Džeko miš, realno objektivno Džeko spada među najboljih 10 napadača u Evropi.
Da ne izlazi iz 16m, pa drug jbg znaš ti za opsajd, kažeš zalijepi se za posljednjeg igrača i ne mrdaj, prvo valjda se odbrambeni igrači lijepe za napadače a ne obrnuto, drugo taj posljednji igrač će se mrdat izađe na 20 metara i šta onda, treće šta će radit i u 16m kod posljednjeg igrača kad nema lopti gledati u travu,tada bi svi rekli vidi ga neće da trči, glumi, ne nudi se, počele bi priče kako su u Engleskoj igra fudbal da to tako neide itd. Druga stvar tada Džeko nije najjači kad samo stoji, Džeku kao i ostale napadače treba znati upotrijebiti onako kako su najopasniji a to snalaženje u 16m Džeko može ali nije tada najjači. Glupi potez a šta će ispred bedema Bavaraca na rubu 16m, gledaj gdje su mu suigrači, Aguero ili paralelno uz njega ili iza njega, Nasri trči naokolo ko na speedu, Silva se trudi ali sam ima isti učinak kao i Džeko, Toure dobar da te izvali iz kopački ali da proigra teško niti mu je to zadatak itd. Koliko su se puta Nasri i Silva zabili se u Bavarce pogotovo Nasri. Kažeš kad se počne izvlačiti po strani hajd sad kako je najčešće asistirao Grafiteu u Wolfsburgu, nije to za igrača od 2 m istina ali to je i u Wolfsburgu radio najčešće kad bi ostalo zatajilo.
zilla_ wrote:Zeznuće njga onaj žabar... Ajd sad je imao priliku da se pokaže pa i nakon lošeg nastupa al bgmi sad će nakon loše utakmice drugu gledat s klupe... Jer trebaš bit baš igračina da bi postupio onako kao on... Realno gledajući (objektivno) on je nasparam pojedinig igrača obični miš...
Ima jedna situacija gdje pokušava onaj svoj standardni glupi potez gdje ono lomi lijevo pa desno pa ga prosuše pošteno... Znam da njegovo nije da dribla, prolazi 5 igrača al brate bar nek nek ne izlazi puno van šesnesterca...
Inzagi se nikad mako nije iz peterca pa je opet bio svjetska klasa od napadača... Tako i on treba, zalijepi se za posljednjeg igrača i ne mrdaj... Kad vidim da ide kontra npr silva krene a on trči iza njega ja bi ga izveo istog trena... Ili kad se počne izvlačit po strani a 2m u njemu... i više od pola pasova kad je pod pritiskom su prejake lopte... U WF je bio bar 10x inteligentniji kad ima loptu...
A manćini je druga priča... O njemu i njegovim postupcima više ne vrijedi ni raspravljati.... Budala nad budalom...
I još za kraj, koliko me onaj tevez nervirao avaj novi padobranac me nervira još više a moje je mišljenje da je tevez 10x bolji igrač od njega... neda taj lopte sve dok može bilo šta s njom...
Naspram koga je Džeko miš, realno objektivno Džeko spada među najboljih 10 napadača u Evropi.
Da ne izlazi iz 16m, pa drug jbg znaš ti za opsajd, kažeš zalijepi se za posljednjeg igrača i ne mrdaj, prvo valjda se odbrambeni igrači lijepe za napadače a ne obrnuto, drugo taj posljednji igrač će se mrdat izađe na 20 metara i šta onda, treće šta će radit i u 16m kod posljednjeg igrača kad nema lopti gledati u travu,tada bi svi rekli vidi ga neće da trči, glumi, ne nudi se, počele bi priče kako su u Engleskoj igra fudbal da to tako neide itd. Druga stvar tada Džeko nije najjači kad samo stoji, Džeku kao i ostale napadače treba znati upotrijebiti onako kako su najopasniji a to snalaženje u 16m Džeko može ali nije tada najjači. Glupi potez a šta će ispred bedema Bavaraca na rubu 16m, gledaj gdje su mu suigrači, Aguero ili paralelno uz njega ili iza njega, Nasri trči naokolo ko na speedu, Silva se trudi ali sam ima isti učinak kao i Džeko, Toure dobar da te izvali iz kopački ali da proigra teško niti mu je to zadatak itd. Koliko su se puta Nasri i Silva zabili se u Bavarce pogotovo Nasri. Kažeš kad se počne izvlačiti po strani hajd sad kako je najčešće asistirao Grafiteu u Wolfsburgu, nije to za igrača od 2 m istina ali to je i u Wolfsburgu radio najčešće kad bi ostalo zatajilo.
To si dobro upratio. I ja sam u par navrata upratio Dzeksona kako bas svojom putanjom pokriva Silvu, bas je nekako izgledalo kao da je Dzeko Bayernov libero, kao da je igrao vise za njih nego za City. Ali to je draz fudbala, da je zabio onu na pocetku tekme kad je puco u Neuera ko moja tetka rahmetli jedva, bio bi heroj i oderali bi ih 4 razlike ili da je nad Silvom sviran penal, ali to je fudbal i sve se okrene nakon pola sata igre za 360 stepeni, i onda kao posljedica svega toga dolaze glupi fudbalski mozgovi do izrazaja, mislim i na Dzekin ne samo Tevezov.
Pa sta ocekujes od 25 goina. Jos je i zreo kakvi su vecina vrsnjaka.
Mozda sad opet krene furiozno kao na pocetku sezone. Imam osjecaj da se malo uljuljkao u slavi torpediranja 'Arry-jeve butige.
vidis,recimo, pjanic je mnogo zreliji nego dzeko. ibisevic takodjer.edin ,i ako ima dosta internacionalnog iskustva pokazuje nezrelost. hajd,mozda se se to promjeni u narednu godinu-dvije, samo da ne bude kasno.
Mnogo se prašine podiglo nakon nezadovoljstva koje je Edin Džeko prilikom, po njegovom mišljenju, preuranjenog izlaska iz igre na utakmici Lige Šampiona između Bayerna i Manchester Citya, u kojoj je domaći klub slavio sa 2:0.
"Odmorili smo se i naspavali poslije utakmice u Minhenu i sada smo svjesni da smo mogli odigrati bolje, ali to je fudbal, ne možete uvijek pobijediti." kaže Džeko u razgovoru za zvaničnu web stranicu svog kluba.
"Bayern je iza nas i svi smo puni pozitivne energije za mečeve koji nam predstoje." govori Edin i dodaje "Svjestan sam da je moja reakcija bila loša i razgovarao sam o tome sa igračima i naravno trenerom. Ispričao sam se treneru i on je to uvažio i rekao da je sve iza nas i da moramo biti pozitvni pred utakmice koje su ispred nas."
"Bio sam nesretan zbog rezultata od 2:0 i želio sam pobijediti na ovom meču. Povratak u Njemačku za mene je bilo nešto specijalno i želio sam da ekipa, ali i ja lično damo najviše od sebe kako bi smo pobijedili. Stvari nisu išle kako smo planirali i to me je najviše razljutilo." zaključuje Edin Džeko.
Murat Sabanovic wrote:vidis recimo pjanic je mnogo zreliji nego dzeko. ibisevic takodjer.edin ,i ako ima dosta internacionalnog iskustva,pokazuje nezrelost. hajd,mozda se se to promjeni u narednu godinu-dvije, samo da ne bude kasno.
Jeste, ali to su razliciti karakteri.
Edin je i kao djecak imao malo tu eksplozivnu crtu. Fin, tih, onda mu se valjda nakupi pa plane. Znao je i batine od vrsnjaka dobijati za to.
Naravno da sam siguran da ce i sam izvuci pouku iz ovog. Nije on napravio nista sto se ne moze razumjeti. Izvinio se, objasnio da ga je ponijela zelja za igrom (za razliku od jednog koji nije htio da igra).
Uvijek sam jako cijenio ljude koji su u stanju da se izvinu kada spoznaju svoju gresku bez da ih neko sili ili zato sto nemaju izbora. Smatram to ljudskim kvalitetom. Tako vjerujem i vecina drugih.
slusaj vamo wrote:Znam da se s ovim skoro pa niko nece sloziti, ali ako se stvarno izvinuo onom majmunu, grohno je u mojim ocima.
Zna li se uopste tacno sta je uradio, a sta bi nakon ovoliko ispada Mancinijevog miljenika Bale bilo za javno izvinjenje?
Izvinjenje je naslovljeno Manciniju, ali je upuceno saigracima i navijacima. Bitno je ovo.
Bitno je i da je Manciniju, u tom slucaju. Upravo je sam sa sobom otrao pod u tom jadu od kluba.
Da se razumijemo, bio sam ubijedjen da bi mu odlicno bilo u Citiju godinu prije transfera, bilo mi je jako drago kada je potpisao za njih. Bio sam potpuno u krivu.
ja nikad do sad u životu nisam čuo da je jedan trener pao u nemilost igrača, ali sam itekako čuo da je neki igrač pao u nemilost trenera...
Đekson mora da se pazi inače će da gleda tekme iz svečane lože
jel ono nekad davno bila svađa Širer - Robson? ili neki drugi trener u pitanju bio... ne sjećam se tačno... ali znam da je trener otjeran, a Širer ostao naravno
Koliko se sjecam, upravo je Mancini zbog sukoba sa igracima istjeran iz Intera.
slusaj vamo wrote:Znam da se s ovim skoro pa niko nece sloziti, ali ako se stvarno izvinuo onom majmunu, grohno je u mojim ocima.
Zna li se uopste tacno sta je uradio, a sta bi nakon ovoliko ispada Mancinijevog miljenika Bale bilo za javno izvinjenje?
Qrac bi ti tako razmisljo da je tvoj hljeb i egzistencija u pitanju, lahko je ponos preko tudjih ledja gradit i cuvati, ili onako pobosanski receno, lahko je tudjim qrcem gloginje mlatit! Sta je trebo, rec Manciniju odjebi ba tamo, ko te jebe, ja sam Edin Dzeko i ko si ti da ti se ja izvinjavam, a ugovorom je vezan mnogo da se stavi kao napomena, Dzeko je fudbaler i zivi od fudbala a siguran sam da ne bi zelio ostatk svog ugovora provesti na klupi/tribinama/drugom timu ili pak posubdi i ponizenju da igra za nizelagasa...
E jbg drug, pa ako pričamo o istom Edinu Džeki, on se upravo proslavio sa takvom igrom, ili izvlačenjem na wingera i onda utrčavanjem u 16m i poentiranjem ili šutevima sa 10-15-20m... Nađi negdje golove koje je postigao za wolfsburg, nikad on nije bio dizelaš ili što bi englezi rekli target man, igrač na kojeg će ići visoke lopte koje će on spuštati drugima ili igrač koji će golove zabijati zahvaljujući centaršutevima na glavu...
Ovdje mnogi zaboravljaju da svaki sportista ima svoje uspone i padove forme i tu nije ništa čudno - protiv Bayerna se ni Aguero nije vidio, a on je meni lično najbolji igrač Citya - isto je i sa Džekom - pa kad bi on svaku utakmicu mogao zabiti gol bio bi najbolji na svijetu - toliko nije baš dobar, ali da je klasa, jeste, čovjek je klasa i siguran sam da City neće trčat' da ga stavi na transfer listu - dakle Džeko može biti najbolji igrač 8.mjeseca, da bude slab 9. mjeseca, zabije 2-3 gola 10. mjeseca - pa pratil' ovdje iko fudbal, pa je li to svi napadači u ligama petice konstantno kroz čitavu sezonu trpaju hettrike - pa Ronaldo se protiv Levantea i Sociedada na terenu nije ni vidio, a ovdje ljudi počnu odma' kakit' kako je Džeko kloc jer im je sjeb'o listić na kladionici Malo realnosti nije naodmet
Super se kreće Džekson sa svojom visinom i znao on dobro driblati i postaviti se al se u zadnje vrijeme uhvatio onog fola kad desnom nogom sjece loptu prema nazad (prije je odbrana klizila u reklame al više...) pa naucili ovi šta radi mora malo to promjeniti.
ultima_palabra wrote:Ja sam mislio da je Džeko pojedinima začepio usta utakmicama u augustu, kad evo ih opet se javljaju
Ne mozes nekima zacepit usta, kad bi igro svaku sedmicu kao onu kad je Belgiji i Bayernu dao ukupno 5 golova, sljedecu bi odigro bez gola i odmah bi ga proglasili da je kloc, da ne zna, ovo ne radi dobro, ono mu je lose itd.
Jbg, i ja ga kritikujem kad je los al ne kazem odmah da nema pojma, da je nikakav igrac itd. A procito sam i takvih postova ovde na forumu...