vivax wrote:Ma kontam to,ali on treba da me locira bez upotrebe wi-fi.Znaci trebao bi da me pozicionira na osnovu GPS-a koji je u njemu,a ne naspram internet konekcije.
To duže treba i to ne može google maps.
Moderator: Benq
vivax wrote:Ma kontam to,ali on treba da me locira bez upotrebe wi-fi.Znaci trebao bi da me pozicionira na osnovu GPS-a koji je u njemu,a ne naspram internet konekcije.
Koji mobitel je u pitanju i koji OS?vivax wrote:Jedno pitanje,onako nebulozno,ad idete na ove google maps..i ovo da ucita tvoju lokaciju,,veceras sam to probao..uvijek me baci negdje 200 metara od lokacije gdje jesam...Da li je to kod vas tako..ili je kod mene neki prblem..??? ...
nekadasnji gpsovi su radili samo preko gps signala, danas mobiteli redom imaju AGPS tj assisted GPS koji koristi wi fi, internet konekciju mobitela pa tek onda GPS za precizno pozicioniranjevivax wrote:Jedno pitanje,onako nebulozno,ad idete na ove google maps..i ovo da ucita tvoju lokaciju,,veceras sam to probao..uvijek me baci negdje 200 metara od lokacije gdje jesam...Da li je to kod vas tako..ili je kod mene neki prblem..??? ...
Lg optimus 2xZhìxin wrote:Koji mobitel je u pitanju i koji OS?vivax wrote:Jedno pitanje,onako nebulozno,ad idete na ove google maps..i ovo da ucita tvoju lokaciju,,veceras sam to probao..uvijek me baci negdje 200 metara od lokacije gdje jesam...Da li je to kod vas tako..ili je kod mene neki prblem..??? ...
Ma ja,ali nekako mi glupo da moras taj internet imati pa da bi te mog'o locirati, mozes se nekad naci u situaciji gdje nemas pristupa internetu,ili nemas na racunu da pristupis internetu a treba ti gps.Kako onda kod navigacija ..quarterback wrote:nekadasnji gpsovi su radili samo preko gps signala, danas mobiteli redom imaju AGPS tj assisted GPS koji koristi wi fi, internet konekciju mobitela pa tek onda GPS za precizno pozicioniranjevivax wrote:Jedno pitanje,onako nebulozno,ad idete na ove google maps..i ovo da ucita tvoju lokaciju,,veceras sam to probao..uvijek me baci negdje 200 metara od lokacije gdje jesam...Da li je to kod vas tako..ili je kod mene neki prblem..??? ...
kada GPS locka mozes ugasiti internet i wi fi imaces lokaciju i dalje medjutim nije pametno to raditi jer se danasnji softveri uveliko oslanjanju na sve troje da te lociraju
Pa kod navigacija, konkretno npr. iGo imaš mape + poi (points of interest) koje skineš i kopiraš u zasebni folder, tako da ne treba net za skidanje istih kao u google maps, već je tada dovoljan samo gps!vivax wrote:Ma ja,ali nekako mi glupo da moras taj internet imati pa da bi te mog'o locirati, mozes se nekad naci u situaciji gdje nemas pristupa internetu,ili nemas na racunu da pristupis internetu a treba ti gps.Kako onda kod navigacija ..quarterback wrote:nekadasnji gpsovi su radili samo preko gps signala, danas mobiteli redom imaju AGPS tj assisted GPS koji koristi wi fi, internet konekciju mobitela pa tek onda GPS za precizno pozicioniranjevivax wrote:Jedno pitanje,onako nebulozno,ad idete na ove google maps..i ovo da ucita tvoju lokaciju,,veceras sam to probao..uvijek me baci negdje 200 metara od lokacije gdje jesam...Da li je to kod vas tako..ili je kod mene neki prblem..??? ...
kada GPS locka mozes ugasiti internet i wi fi imaces lokaciju i dalje medjutim nije pametno to raditi jer se danasnji softveri uveliko oslanjanju na sve troje da te lociraju
Aha,malo je to izgleda drugacije nego sto sam mislio,posto sam imao iphone prije ovoga, i kod njega kad udjes jednom na internet,one mape se ucitaju,i zapamti ih jedno vrijeme, i moze te locirati na osnovu njih,pa sam mislio da je to nekako slicno i sa androidom..Pa kod navigacija, konkretno npr. iGo imaš mape + poi (points of interest) koje skineš i kopiraš u zasebni folder, tako da ne treba net za skidanje istih kao u google maps, već je tada dovoljan samo gps!![]()
Poslao sam ti preko pp link pa divi!vivax wrote:Aha,malo je to izgleda drugacije nego sto sam mislio,posto sam imao iphone prije ovoga, i kod njega kad udjes jednom na internet,one mape se ucitaju,i zapamti ih jedno vrijeme, i moze te locirati na osnovu njih,pa sam mislio da je to nekako slicno i sa androidom..Pa kod navigacija, konkretno npr. iGo imaš mape + poi (points of interest) koje skineš i kopiraš u zasebni folder, tako da ne treba net za skidanje istih kao u google maps, već je tada dovoljan samo gps!![]()
Ima li gdje na ovoj temi link za igo,sa kartama balkana?
Lijepi android!Qler wrote:Lijepe Nokia Maps

Ma đabe im kad' google i android deru nokie u svemu ostalome!Qler wrote:90% ih koristi Navteq, tj. nokia mape, a nokia ima besplatno, voice guided, turn by turn navigaciju za prakticno sve zemlje... ima vise testova na netu kako nokia maps dere i google i apple maps...
vivax govori o lociranju, ne o downloaduFrtalj_Duše wrote: Pa kod navigacija, konkretno npr. iGo imaš mape + poi (points of interest) koje skineš i kopiraš u zasebni folder, tako da ne treba net za skidanje istih kao u google maps, već je tada dovoljan samo gps!
mozes imati lock ponekad i samo sa GPSom ali ce potrajati (debelo potrajati)vivax wrote: Ma ja,ali nekako mi glupo da moras taj internet imati pa da bi te mog'o locirati, mozes se nekad naci u situaciji gdje nemas pristupa internetu,ili nemas na racunu da pristupis internetu a treba ti gps.Kako onda kod navigacija ..
vivax wrote:Ma ja,ali nekako mi glupo da moras taj internet imati pa da bi te mog'o locirati, mozes se nekad naci u situaciji gdje nemas pristupa internetu,ili nemas na racunu da pristupis internetu a treba ti gps.Kako onda kod navigacija ..quarterback wrote:nekadasnji gpsovi su radili samo preko gps signala, danas mobiteli redom imaju AGPS tj assisted GPS koji koristi wi fi, internet konekciju mobitela pa tek onda GPS za precizno pozicioniranjevivax wrote:Jedno pitanje,onako nebulozno,ad idete na ove google maps..i ovo da ucita tvoju lokaciju,,veceras sam to probao..uvijek me baci negdje 200 metara od lokacije gdje jesam...Da li je to kod vas tako..ili je kod mene neki prblem..??? ...
Znam ali mi nije bas natacnija, zanimalo me samo,da li i kod vas u tom slucaju (kad cashiras sa google mapsa) ona strelica stoji 200 metara od mjesta gdje jeste.Da nije bas najtacnija.To me samo zanimalo..Al eto skontah da treba biti na otvorenom nebu.quarterback wrote:pa eto saznao si sve, mozes biti lociran i bez interneta ali ce malo potrajati
a kartu (za google maps i druge softvere koji povlace karte sa interneta) prije odlaska na put mozes cashirati u mobitel tako da je ne mora skidati, naravno opet spominjem da postoje i drugi softveri koji vec u sebi imaju karte pa ne moraju nista skidati
Kad sam konektovan na internet...on me locira u 1-2 metra..Evo sad iskljucim wi fi .. i udjem u google maps .. i baca me 200 metara...quarterback wrote:mozes li upaliti internet da se locka na poziciju i onda ugasiti ?
onda te locira preko gsm signala i na tih 200m ti se nalazi stub telekomavivax wrote:Kad sam konektovan na internet...on me locira u 1-2 metra..Evo sad iskljucim wi fi .. i udjem u google maps .. i baca me 200 metara...quarterback wrote:mozes li upaliti internet da se locka na poziciju i onda ugasiti ?