The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#5026 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

annoy wrote:
ExNihilo wrote:
Inače, kruži slika netom Glenna sa Isusom (lik koji će se uskoro pojaviti), tako da... :D

Vidjela sam i ja tu sliku :roll: i zbog toga sam uvjerena da je Glen ipak živ. Samo što mi ne mogu ponudit logično objašnjenje za njegovo preživljavanje.
Isus 8)

mozes li postaviti tu sliku?
ExNihilo

#5027 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

kakavdanakneiskustvu wrote:
annoy wrote:
ExNihilo wrote:
Inače, kruži slika netom Glenna sa Isusom (lik koji će se uskoro pojaviti), tako da... :D

Vidjela sam i ja tu sliku :roll: i zbog toga sam uvjerena da je Glen ipak živ. Samo što mi ne mogu ponudit logično objašnjenje za njegovo preživljavanje.
Isus 8)

mozes li postaviti tu sliku?
Image

Image
DMXallen

#5028 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

Iduća epizoda sudeći po promo materijalu će biti priča o Morganu posle onoga kad su ga Rick, Carl i Michonne našli kako tamani walkere

ZAVIRIMO U EPZODU - Epizoda 6.04 - Here's Not Here

http://okruzen-mrtvima-novosti.blogspot ... s-not.html
Logovan

#5029 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

amidzazeher wrote:
ExNihilo wrote:Ako preživi, bit će neko (glupavo) objašenjenje tipa, pokrio se mrtvim zombijem, namazao se njegovim izlučevinama. Ali iskreno se nadam da je riknuo, jer najgore safunjare se bave tim trikovima.

Da parafraziram onaj citat s neta, nakon što je Rickova beba "pojedena" u 4. sezoni: Glenn better be dead. :D
Ja mislim da je onaj frajer pao preko njega i da zombiji komadaju Nikolasa ili kako se zove a ne Glena.
Pa ako je pao preko njega, kao što kažeš, onda će i na njega krenuti. Nema logike da jednog raskomadaju, a drugog ostave.
bull21

#5030 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by bull21 »

kakavdanakneiskustvu wrote:sta znaci ovo riot?
Ugrubo prevedeno bi bilo: Ako zagine, pravimo belaj :D
Jack Be Nimble

#5031 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Ako je istina da je Glen platio glavom neka je. Ja se prepao da nije Darell.
last mohicans

#5032 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by last mohicans »

Pregladao sam scenu nekoliko puta.Zaista najprije pada Glen, pa potom Nicholas, sekund kasnije. Na zemlji je prvo Glen, dok se Nicholas ne vidi.Kinez pocinje panično vristati i posmatrajuci zombije dok jedu i ako vec jedu Glena, zaista djeluje kao da mu je tijelo visoko, iz ugla kamere, tj. kao da jedu Nicholasa i rasipaju krv i crijeva po njemu. Pomislih i počeh vjerovati u ove teorije da bi se fakat mogao izvuci, ali to bi uistinu bilo WTF.
Sta cemo sa Rickom, prilicno je u neizlaznoj situaciji izgledao...
dale cooper

#5033 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Glen... :cry:
adda_sa

#5034 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by adda_sa »

bull21 wrote:Image
pobuna, ljuti protesti itd
kakavdanakneiskustvu

#5035 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

last mohicans wrote:Pregladao sam scenu nekoliko puta.Zaista najprije pada Glen, pa potom Nicholas, sekund kasnije. Na zemlji je prvo Glen, dok se Nicholas ne vidi.Kinez pocinje panično vristati i posmatrajuci zombije dok jedu i ako vec jedu Glena, zaista djeluje kao da mu je tijelo visoko, iz ugla kamere, tj. kao da jedu Nicholasa i rasipaju krv i crijeva po njemu. Pomislih i počeh vjerovati u ove teorije da bi se fakat mogao izvuci, ali to bi uistinu bilo WTF.
Sta cemo sa Rickom, prilicno je u neizlaznoj situaciji izgledao...

mozda,samo mozda naidje morgan ili carol pa ga spase,ili darryl
HomeArt

#5036 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by HomeArt »

Image

Image
Averus

#5037 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Averus »

Glen će preživjeti.

Do sada, kad god je ubijen glavni lik, to se desilo prije treće trećine epizode (mislim da je jedini izuzetak Beth). Glenova "smrt" je klasični cliffhanger.
Cijela epizoda je imala "sufliranja" na prvu epizodu serije (S01E01), kada je Glenn spasio Ricka iz tenka.
Čak se i tad neko od njih dvojice (ne sjećam se ko) podvukao pod sličan kontejner ovome, a onaj drugi ga teatralno spasio u posljednjim momentima.

Dalje - majica koju šetači kidaju i jedu iznutrice nema istu boju kao Glennova (ili se meni čini)

Glenn je imao pištolj u ruci dok je padao sa kontejnera.

Nigdje mu Talkie-Walkie-ja, tako da će vjerovatno isti biti pronađen negdje iza walkera, kojima može oteti pažnju Rickov glas koji doziva Glena preko veze

A da ne pričamo o činjenici da je čovjek naveden kao uloga do 2016. :roll:
Mislim da su ovo uradili da bi ga malo promovisali, jer je postao jedan od onih suhoparnih likova u seriji, koji su vremenom postajali manje zanimljivi.

Što se tiče same scene... Mogli su njih dvojica komotno iskoristiti neku od opcija:
1. šuma iza ograde desno od njih
2. stepenište prema zatvorenim vratima - bolje se boriti sa 5-6 šetača
3. popeti se sa kontejnera malo uz onu ogradu (ne mogu ih šetači dohvatiti na 3m visine), pa možda i preći na krov kuće do...
Ali valjda panika učinila svoje :D

Rick neće izgubiti ruku, samo se porezao na nož koji je vadio iz glave jednog walkera. Čo'ek se sam razrezao...

Sljedeća epizoda je 90min, nadam se dobroj :)

Btw, moram reći da su mi ove prve tri epizode dosta zanimljivije nego prethodnih par sezona.

PS:
Za one kojima (kao meni mojoj ženi) nije baš jasno šta i kako se dešavalo (geografski gledano) u ove tri epizode:

Image
veliki_ah

#5038 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by veliki_ah »

Glenu je vakat da umre.. iz kakvih se situacija lik izvlacio, vala je dosta.. ako se iz ovog izvuce, onda je bas sranje.. Kao sto neko rece, sve je glupo napravljeno.. trebali su otići gore uz stepenice..
Dalje, otkud odjednom vukovima oruzje kad su napali ricka? I zasto dopustaju da im ljude jedu zive? Imaj makar malo ljudskosti pa ga upucaj...
DMXallen

#5039 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

Jedan od kreatora i producenata serije je službeno najavio da ćemo Glenna vidjeti još u seriji, ali nije htjeo otkriti kako. Da li će to biti u vidu
- flešbekova
- aktuelne priče ili
- nečeg trećeg predstoji da vidimo.
Sama njegova ''smrt'' i način na koji se desila, suprotno od svega do sada viđenog, daje tračak nade da je ipak živ.
Malo vjerovatno ali je moguće.
Iskreno mislim da bi za cijelu priču bilo bolje da je mrtav, i dalo bi neku dodatnu težinu seriji.
Bilo je mnogo ''sufliranja'' na prvu epizodu sezone 1, kao što reče Averus,
- Glennovo obraćanje preko Walkie-a Ricku
- bezizlazna situacija sa gomilom
- postoji mogućnost da se zavukao pod kontejner kao što je Rick otišao pod tenk pa onda ušao unutra...

Situacija je definitivno napeta, i mislim da do sada nije bila ovakva još od onda kad ih je guverner rasturio u zatvoru pa su se razdvojili. Bez obzira što sada otprilike znaju gdje je ko, ova situacija je po meni mnogo gora.
- Rick se, čini mi se, po prvi puta osjeća poraženo. To mu se vidi na licu u onom kamperu.
- Zna da su ovi što su ga napali bili u Alexandriji jer je vidio teglicu sa dječijom hranom
- Isto tako zna da ako krdo ne odvede daleko da će imati veći problem.

Definitivno nabolji početak sezone do sada i 3 predobre epizode.
last mohicans

#5040 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by last mohicans »

Averus wrote:Glen će preživjeti.

Do sada, kad god je ubijen glavni lik, to se desilo prije treće trećine epizode (mislim da je jedini izuzetak Beth). Glenova "smrt" je klasični cliffhanger.
Cijela epizoda je imala "sufliranja" na prvu epizodu serije (S01E01), kada je Glenn spasio Ricka iz tenka.
Čak se i tad neko od njih dvojice (ne sjećam se ko) podvukao pod sličan kontejner ovome, a onaj drugi ga teatralno spasio u posljednjim momentima.

Dalje - majica koju šetači kidaju i jedu iznutrice nema istu boju kao Glennova (ili se meni čini)

Nigdje mu Talkie-Walkie-ja, tako da će vjerovatno isti biti pronađen negdje iza walkera, kojima može oteti pažnju Rickov glas koji doziva Glena preko veze

Mislim da su ovo uradili da bi ga malo promovisali, jer je postao jedan od onih suhoparnih likova u seriji, koji su vremenom postajali manje zanimljivi.

Što se tiče same scene... Mogli su njih dvojica komotno iskoristiti neku od opcija:
3. popeti se sa kontejnera malo uz onu ogradu (ne mogu ih šetači dohvatiti na 3m visine), pa možda i preći na krov kuće do...

Rick neće izgubiti ruku, samo se porezao na nož koji je vadio iz glave jednog walkera. Čo'ek se sam razrezao...

Btw, moram reći da su mi ove prve tri epizode dosta zanimljivije nego prethodnih par sezona.

PS:
Za one kojima (kao meni mojoj ženi) nije baš jasno šta i kako se dešavalo (geografski gledano) u ove tri epizode:

Image

PS:

Image
Upravu si,majica je prljavo sive boje, kakva je kod Nicholasa, dok je Glenova bila neka nijansa tamno plave.
A da su imali, opcija za bjeg,imali su.Stepenice su bile prvo rješenje kao i skok preko ograde koja nije bila tako daleko.
sinuhe

#5041 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sinuhe »

Rekose da ce se pojaviti Glen u sljedecoj epizodi u ovom ili onom obliku.
DON_eARL

#5042 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DON_eARL »

veliki_ah wrote: Dalje, otkud odjednom vukovima oruzje kad su napali ricka?
Na kraju druge epizode kada Morgan prebije onu četvoricu, oni krenu bježati, a jedan od njih podigne pištolj sa zemlje...
veliki_ah

#5043 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by veliki_ah »

DON_eARL wrote:
veliki_ah wrote: Dalje, otkud odjednom vukovima oruzje kad su napali ricka?
Na kraju druge epizode kada Morgan prebije onu četvoricu, oni krenu bježati, a jedan od njih podigne pištolj sa zemlje...
da, sjećam se.. mada mi se sada učinilo da imaju više oružja, ali jasno su pokazali kako Rick to sve skuplja u torbicu, tako da se moglo očekivati da će to nekako iskoristiti. Tad u drugoj mi je nije bilo logično što nisu upucali morgana umjesto što su pobjegli, al možda je pištolj i prazan..

Sranje je što i ako Glen ne preživi, nema načina da to grupa i maggie znaju sa sigurnošću i bruka vremena će se potrošiti da ga traže, da se nadaju bla bla.. tako da je vrlo izgledna opcija da ga nađu kao walkera..
r_faruk

#5044 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

ne znam kako je kod vas, ali kada sam citao ovaj dio o smrti glenna u stripu, bilo mi je drago sto su ga ukinuli. bio je iritantan i u stripu.

istina, njegova smrt u stripu je bila poprilicno sokantna, neocekivana i brutalna. nisam jos gledao ni jednu epizodu nove sezone, al ako je ovako zaginuo u seriji...... a ako je prezivio, bilo bi pravo ludo da ga sada doceka negan i razlupa.

u fazonu "jesam se izvuko" kad ono LUCILLE IS THIRSTY
Logovan

#5045 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Ma ne vidim uopšte na koji bi se način Glenn spasio. Na njemu leži Nicholas i komadaju ga walkeri, a ima ih na stotine i stotine na onom malom prostoru. Nema logike da negdje pobjegne i izbjegne pretvaranje u šetača.
Ako je preživio, a sve su šanse da jeste (čim je pod upitnikom), onda je fakat glupo napravljeno. :-)

http://radiosarajevo.ba/novost/205140/
:D
Averus

#5046 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Averus »

Moguće je da će ga Isus spasiti :D

PS: Naredna epizoda će biti 90minuta Morgana :-)
Latte

#5047 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Latte »

Nema uopste potrebe da vi koji citate strip spominjete ista iz istog na ovoj temi. Ukoliko vam se diskutuje o slicnostima i razlikama strip-serija fakat bi dobro bilo da otvorite sebi temu za to.
Jebi ga naletit ce neko na spojler neki i ujebete covjeku 5 godina gledanja serije
Isner

#5048 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Isner »

Serija se ne snima "scena za scenom" kako se i prikazuje, nego se uglavno snimi više kadrova na jednoj lokaciji koji se kasnije rasporede na epizode... Tako da ne vidim logiku da se zbog jedne fotografije Glena i lika koji tek treba da se pojavi u seriji dodje do zakljucka da je Glen živ.. Na fotografiji se vidi i redar u flouroscentnom pa bi to znacilo da je i on jedan od junaka koji tek treba da se pojavi... :roll:
Bilo bi glupo da se izvuce iz onakve situacije, mada mi je Glen jedan od dražih likova..
Sto se mene tice samo nek Daryla ne diraju :razz:
Isner

#5049 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Isner »

Averus wrote:Moguće je da će ga Isus spasiti :D

PS: Naredna epizoda će biti 90minuta Morgana :-)
Jupi, upoznacemo cheesemakera (sirara) koji ga je, kako rece Morgan naucio da mlati onim štapom...
ExNihilo

#5050 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Isner wrote:Serija se ne snima "scena za scenom" kako se i prikazuje, nego se uglavno snimi više kadrova na jednoj lokaciji koji se kasnije rasporede na epizode... Tako da ne vidim logiku da se zbog jedne fotografije Glena i lika koji tek treba da se pojavi u seriji dodje do zakljucka da je Glen živ.. Na fotografiji se vidi i redar u flouroscentnom pa bi to znacilo da je i on jedan od junaka koji tek treba da se pojavi... :roll:
Bilo bi glupo da se izvuce iz onakve situacije, mada mi je Glen jedan od dražih likova..
Sto se mene tice samo nek Daryla ne diraju :razz:
Evo, dopusti da ti razložim logiku. :D

Premisa 1: Glenn se nalazi u kadru sa Isusom.

Premisa 2: Isus se pojavljuje u budućim epizodama.

Konkluzija: Glenn se pojavljuje u budućim epizodama.
Post Reply