Glen će preživjeti.
Do sada, kad god je ubijen glavni lik, to se desilo prije treće trećine epizode (mislim da je jedini izuzetak Beth). Glenova "smrt" je klasični cliffhanger.
Cijela epizoda je imala "sufliranja" na prvu epizodu serije (S01E01), kada je Glenn spasio Ricka iz tenka.
Čak se i tad neko od njih dvojice (ne sjećam se ko) podvukao pod sličan kontejner ovome, a onaj drugi ga teatralno spasio u posljednjim momentima.
Dalje - majica koju šetači kidaju i jedu iznutrice nema istu boju kao Glennova (ili se meni čini)
Glenn je imao pištolj u ruci dok je padao sa kontejnera.
Nigdje mu Talkie-Walkie-ja, tako da će vjerovatno isti biti pronađen negdje iza walkera, kojima može oteti pažnju Rickov glas koji doziva Glena preko veze
A da ne pričamo o činjenici da je čovjek naveden kao uloga do 2016.

Mislim da su ovo uradili da bi ga malo promovisali, jer je postao jedan od onih suhoparnih likova u seriji, koji su vremenom postajali manje zanimljivi.
Što se tiče same scene... Mogli su njih dvojica komotno iskoristiti neku od opcija:
1. šuma iza ograde desno od njih
2. stepenište prema zatvorenim vratima - bolje se boriti sa 5-6 šetača
3. popeti se sa kontejnera malo uz onu ogradu (ne mogu ih šetači dohvatiti na 3m visine), pa možda i preći na krov kuće do...
Ali valjda panika učinila svoje
Rick neće izgubiti ruku, samo se porezao na nož koji je vadio iz glave jednog walkera. Čo'ek se sam razrezao...
Sljedeća epizoda je 90min, nadam se dobroj
Btw, moram reći da su mi ove prve tri epizode dosta zanimljivije nego prethodnih par sezona.
PS:
Za one kojima (kao meni mojoj ženi) nije baš jasno šta i kako se dešavalo (geografski gledano) u ove tri epizode: