Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nuken wrote:Zna li iko mogu li kupiti preko neta ručnu radio stanicu i treba li za to kakva dodatna dozvola za uvoz?
nece ti to proci na carini ako nemas dozvolu za koristenje radioamatersku, cak mozes zaraditi i krivicnu prijavu za neovlasteni uvoz oruzja i vojne opreme.
ne prepadaj bezze covjeka
ako su unutar nelicenciranog opsega i unutar maksimalne dozvoljene snage, nema nikakve prepreke za uvoz...neka potrazi frs radio stanice koje su malog dometa i nema frke (za gmrs je potrebna licenca)
ja sam prije par godina kupio ovo http://www.brondi.it/en/blog/products/fx-compact-sport/ http://www.ebay.com/itm/CP-WALKIE-TALKI ... 415921c5f8
u naselju se nekad zna brkati sa bezzicnim telefonima(promjenom kanala se i to da rijesiti), ali je domet slab... u prirodi ima domet cca 1-2km iako oni tvrde da mu je domet na otvorenom 5km...
Nuken wrote:Zna li iko mogu li kupiti preko neta ručnu radio stanicu i treba li za to kakva dodatna dozvola za uvoz?
nece ti to proci na carini ako nemas dozvolu za koristenje radioamatersku, cak mozes zaraditi i krivicnu prijavu za neovlasteni uvoz oruzja i vojne opreme.
ako su unutar nelicenciranog opsega i unutar maksimalne dozvoljene snage, nema nikakve prepreke za uvoz...neka potrazi frs radio stanice koje su malog dometa i nema frke (za gmrs je potrebna licenca)
ja sam prije par godina kupio ovo http://www.brondi.it/en/blog/products/fx-compact-sport/ http://www.ebay.com/itm/CP-WALKIE-TALKI ... 415921c5f8
u naselju se nekad zna brkati sa bezzicnim telefonima(promjenom kanala se i to da rijesiti), ali je domet slab... u prirodi ima domet cca 1-2km iako oni tvrde da mu je domet na otvorenom 5km...
Problem je što bi ja htio kupiti radio stanice koje rade u opsegu 136-174 i 400-470 a to je opseg u kojima je civilima "zabranjen pristup".
Covjek neki dan zaglavi radi optike, a ja sam mu rekao za prave radio stanice, a ovo sto si ti pokazao su vise igracke dometa do 5 km i za ovo ne treba nikakakva dozvola
ja sam otisao na nesto ovako http://www.ebay.com/itm/UV-5R-BAOFENG-D ... 5d4c7e34c8
kloniran wrote:
Problem je što bi ja htio kupiti radio stanice koje rade u opsegu 136-174 i 400-470 a to je opseg u kojima je civilima "zabranjen pristup".
e jbg
hocu i ja fighterjet da uvezem pa ako nadjes kakvu semu ti meni pomozi oko toga ja cu tebi oko stanice
Ma neka.Bolje se ne zajbavati sa tim.Još će me ko Mevlida za terorizam optužiti,a stanice mi trebaju za planinarnje i airsoft.Neka,hvala Ove male su mi slabe u prirodi i nemaju domet ni 2km
Nuken wrote:Ma neka.Bolje se ne zajbavati sa tim.Još će me ko Mevlida za terorizam optužiti,a stanice mi trebaju za planinarnje i airsoft.Neka,hvala Ove male su mi slabe u prirodi i nemaju domet ni 2km
imas i ove "obicne" licence free koje imaju domet od oko 30 km
capslock wrote:ne znam za vas ali sve je vise sellera (od kojih sam narucivao) da vise ne salje za BiH
očekivano. meni je maloprije jedan refundirao pare, i čovjek se nada da će ipak doći pa pita ako dođe hoću li mu vratiti pare.
doći će ali u mjesečini.
ubuduće ću gledati da samo sa TN naručujem. te pošiljke pouzdano dolaze za oko 20 dana.
capslock wrote:ne znam za vas ali sve je vise sellera (od kojih sam narucivao) da vise ne salje za BiH
očekivano. meni je maloprije jedan refundirao pare, i čovjek se nada da će ipak doći pa pita ako dođe hoću li mu vratiti pare.
doći će ali u mjesečini.
ubuduće ću gledati da samo sa TN naručujem. te pošiljke pouzdano dolaze za oko 20 dana.
nedavno sam bas citao ovdje kako ce nas staviti na onu crnu listu ako se nastavi ovaj trend ne dolaska posiljki odnosno potrazivanja refunda. Kuku nama...
doći će ali u mjesečini.
nedavno sam bas citao ovdje kako ce nas staviti na onu crnu listu ako se nastavi ovaj trend ne dolaska posiljki odnosno potrazivanja refunda. Kuku nama...
TC je cudo ,2-3 dolara vise za dobar dan
Mah ako hoce nak stave jbga.
Krivicu snosi u dobroj mjeri, moje odokativno misljenje, BH Posta, mada i Kinezi su ljudi ko da oni nece zayebat .
U tih 30-tak narudzbi meni jedna nije dosla vrijednosti 20tak dolara .
Kada me prodavac pitao da mi vrati pare ili ponovo posalje ja se zajebem i trazio da mi ponovo posalje, naravno da nista nije stiglo .
Drugi put nije dolazilo ja javim on mi refundira, medjutim porudzba stigne nakon nekog vremena pa mu ja javim da je stiglo i uredno mu platim.
Ja nisam dobio samo jedan paket .Covjek mi rekao da sacekam mozda dodje nekad kasnije. Ja sam ipak uzeo pare pa ako dodje uplatim mu i zdra´o. Mada prosle su 2 sedmice i nista nije doslo.
Evo prekjuce mi stigao jos jedan paket ,putovao 2.5 sedmice ,sve uredno.Do sada najbrza dostava (bez TC)
Meni maloprije kinez posla ovu poruku:''if the address is all right, most time the package should was delayed on the way, because the HongKong Post check the dangerous articles in the package stickly now. So all the packages which send out With HongKong air mail were be delayed. all the air mail from China to your Country seems have this problem.
however, it's have passed so long time, We also Can understanding your Feelings, If you do not want to wait. We can resend one to you or do a refund to you first,thanks . Sorry again.''
Još mi je poslao ovaj link http://www.hongkongpost.hk/eng/publicat ... /index.htm
Tako da smo postali crna rupa za kineze od 5-og maja.
ovi lopovi iz nasih posta kradu, male im plate pa moraju tako da namire za ostalo
meni jutros dolazi paket sa TN i otvaran je u HP Mostar i fale mi dva proizvoda ali kinez je sve uredno poslao
HD 6250M wrote:ovi lopovi iz nasih posta kradu, male im plate pa moraju tako da namire za ostalo
meni jutros dolazi paket sa TN i otvaran je u HP Mostar i fale mi dva proizvoda ali kinez je sve uredno poslao
meni dosao paket iz Kine poslan 17.5. sa TN, a paket iz UK poslan 12.5. jos nije stigao,a vjerovatno i nece stici. Ovaj sa TN narucio preko Banggood, a ovaj sta nije stigao preko Ebay-a. Vise me sramota traziti refund, ali ima jos vremena da dode.
Danas narucio isti proizvod sa Banggood jer ima TN i ne mora se kontaktirat kao na Ebay.
HD 6250M wrote:ovi lopovi iz nasih posta kradu, male im plate pa moraju tako da namire za ostalo
Artikal nema TN,narucen 05.05,ako ne dodje jel ja trebam cekat da prodje 30 dana pa onda pokrenut slucaj ili u roku od 30 dana mogu pokrenuti slucaj? Koliki je rok da mi dodje taj artikal?
Znam da je dosta puta pisano,trazio sam ali nisam uspio naci
Prodavac mi je pogrijesio adresu i umjesto BiH poslao u HR, ali sa mojom adresom i postanskim brojem.
Sad preko TN vidim da su Hrvati to otpakovali, vidjeli adresu i proslijedili za Sarajevo, gdje je posiljka danas i stigla.
Problem je sto sam ja odmah kontaktirao prodavca i rekao mu da je na TN pogresna adresa, a on je uz izvinjenje poslao drugi paket sa novim TN, na kojem vidim da je druga posiljka danas krenula iz HK.
S obzirom na to da ce vjerovatno obje posiljke da mi stignu na adresu, koja je procedura vracanja posiljke, da li on preuzima troskove i kako to vec ide? Ne zelim nikog da prevarim i ostetim, jer je prodavac bio posten i odradio sve na vrijeme.
Do sada mi je sve posiljke postar ostavljao u sanducicu i nisam imao problema.
Je li neko bio u slicnoj situaciji da je vracao paket?
Ako bude preskupo vracanje, vidjet cu da se dogovorim sa prodavacem da mu platim i ovaj drugi ili nesto slicno.
Paulaner wrote:Artikal nema TN,narucen 05.05,ako ne dodje jel ja trebam cekat da prodje 30 dana pa onda pokrenut slucaj ili u roku od 30 dana mogu pokrenuti slucaj? Koliki je rok da mi dodje taj artikal?
Znam da je dosta puta pisano,trazio sam ali nisam uspio naci
nema roka do kada ti moze doci. Moze 10 dana am oze 3 mjeseca, a cesto u zadnje vrijeme nikako ne dode.
Case mozes otvoriti 30 dana od zadnjeg dana procijenjene isporuke. AKo je procijenjena npr 20.5.-1.6. mozes podignuti case do 1.7.
Son1 wrote:Prodavac mi je pogrijesio adresu i umjesto BiH poslao u HR, ali sa mojom adresom i postanskim brojem.
Sad preko TN vidim da su Hrvati to otpakovali, vidjeli adresu i proslijedili za Sarajevo, gdje je posiljka danas i stigla.
Problem je sto sam ja odmah kontaktirao prodavca i rekao mu da je na TN pogresna adresa, a on je uz izvinjenje poslao drugi paket sa novim TN, na kojem vidim da je druga posiljka danas krenula iz HK.
S obzirom na to da ce vjerovatno obje posiljke da mi stignu na adresu, koja je procedura vracanja posiljke, da li on preuzima troskove i kako to vec ide? Ne zelim nikog da prevarim i ostetim, jer je prodavac bio posten i odradio sve na vrijeme.
Ako bude preskupo vracanje, vidjet cu da se dogovorim sa prodavacem da mu platim i ovaj drugi ili nesto slicno.
nisi trebao ni govoriti jer oni odmah proslijede paket. Tako sam i ja nesto narucio za sloveniju a stavio grad u bih i postanski broj i stiglo je. E sad vidi kada dode i drugi paket pa kontaktiraj prodavaca sta ces. Ako nije skupa stvar mozda ti i pokloni, jer se tebi nece isplatiti vracati paket, a ni njemu. Ili da mu platis pola cijene za taj drugi paket. Dogovori se sa njim
Son1 wrote:Prodavac mi je pogrijesio adresu i umjesto BiH poslao u HR, ali sa mojom adresom i postanskim brojem.
nisi trebao ni govoriti jer oni odmah proslijede paket. Tako sam i ja nesto narucio za sloveniju a stavio grad u bih i postanski broj i stiglo je. E sad vidi kada dode i drugi paket pa kontaktiraj prodavaca sta ces. Ako nije skupa stvar mozda ti i pokloni, jer se tebi nece isplatiti vracati paket, a ni njemu. Ili da mu platis pola cijene za taj drugi paket. Dogovori se sa njim
Nije bas ni jeftino, tacnije oko 50 KM je, pa gledam hoce l' se i carina izbjeci.
A nisam znao za ovo da proslijede, ja sam mislio da vracaju paket, pa sam mu samo javio da paket ide za Hrvatsku, a on je sam odlucio da posalje novi.
Kad stigne i drugi reci cu mu kakva je situacija, pa cemo nesto dogovorit, samo ce morati da spusti cijenu, nasao sam isti proizvod samo dobro jeftiniji kod drugog prodavaca, ovako mozda i posteno dodje.