Hayat

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
charrrmed

#5026 Re: Hayat

Post by charrrmed »

Slazem se sa @P308 i @Madea Simmons - ljudi su brtualno iskreni. Da li ja to odobravam? Aposlutno ne, ali ovo nase je jos i blago kako je na istim i slicnim takmicenjima. Decko realno i nije za finale, a gore spomenuti Simon Cowell to redovno govori takmicarima - govori im da nemaju nikakvog talenta i da se samo blamiraju prijavljujuci se na ovakva takmicenja. Mislim, jeste fuj, ali je iskreno, brtualno iskreno. Toni Centinski je isti, a vrlo brutalni budu i na Zvezdana Granda u susjednoj Srbiji.
karanana

#5027 Re: Hayat

Post by karanana »

slazem se apsolutno.
sta treba da kazu? bravo majstore! zakupi kosevo!

da show ista vrijedi, ispao bi davno. ali s obzirom da je ovo B-produkcija show-a tipa onih stranih talent show-a ili istocnosusjednog granda, ne cudi me da one jade u hayatu rade ovo kako bi prikupili koju markicu vise kroz televoting.
kurty

#5028 Re: Hayat

Post by kurty »

ovo vezano za kadru je zbog njegove izjave za neke novine...
mislim da je ekspres u pitanju (avaz, gracija, azra ili ekspres) jer te novine imam priliku citati...

i pisao je nesto kako organski ne podnosi ziri i to

edit... expres...

http://www.expressmag.ba/intervju/5850- ... nosim.html
- Sada, treći put kada sam se prijavio, znao sam da mogu ići dalje. Jedva sam čekao dvoboj sa žirijem jer ja njih organski ne podnosim! Ovo je iskreno! Ne interesuje me njihovo mišljenje. Neka su živi i zdravi, ali me niko ne smije vrijeđati bez razloga - priča Elvin i ističe kako je osim njega bilo još dosta takmičara koje žiri nije baš simpatisao.
It_is_a_Leclerc

#5029 Re: Hayat

Post by It_is_a_Leclerc »

MOSALJOZE wrote:7.732 glasa za Kadru pa ti vidi što im je kadra značajan
Primitivizam će definitivno dokusuriti ovu zemlju.
Halo - sad ga gledam na youtubeu - lik plaza jezik po televiziji, ruga se, okreće leđa žiriju, govori neke seljačke upadice tipa "Dobit ćeš ti jednog" i tako to... Prestrapno ! Da je Hayat odgovorna televizija i da im nije stalo samo do kavge i ubiranja siće na ovom nižerazrednom tv showiću, davno bi ga izbacili zbog promovisanja elementarne nekulture u medijima.

A što se Granda tiče - možda niste znali - ali to se takmičenje snima unaprijed. Samo je izbacivanje uživo, dok sve ostalo se snima petkom popodne, zbog čega i navijači iz Kaknja idu petkom ujutro na takmičenje. Gile je jučer na FB napisao kako je loše otpjevao i kako mu nisu duplirani bodovi, što je opet - poseban vid Granda i Popovića da navuku Bosance da glasaju.
PasoDzigera007

#5030 Re: Hayat

Post by PasoDzigera007 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Primitivizam će definitivno dokusuriti ovu zemlju.
Halo - sad ga gledam na youtubeu - lik plaza jezik po televiziji, ruga se, okreće leđa žiriju, govori neke seljačke upadice tipa "Dobit ćeš ti jednog" i tako to... Prestrapno ! Da je Hayat odgovorna televizija i da im nije stalo samo do kavge i ubiranja siće na ovom nižerazrednom tv showiću, davno bi ga izbacili zbog promovisanja elementarne nekulture u medijima.

A što se Granda tiče - možda niste znali - ali to se takmičenje snima unaprijed. Samo je izbacivanje uživo, dok sve ostalo se snima petkom popodne, zbog čega i navijači iz Kaknja idu petkom ujutro na takmičenje. Gile je jučer na FB napisao kako je loše otpjevao i kako mu nisu duplirani bodovi, što je opet - poseban vid Granda i Popovića da navuku Bosance da glasaju.
I jedni i drugi zele samo glasove, jer tu im lova kaplje, a narod kao mutav navali na telefone, iako ce na kraju odluciti Popovic/ Hayat produkcija ko ce im biti pobjednici.

U principu su ovakve stvari OK, mada ziri moze sve da pokvari, na Grandu "Bosanac" gura ceru Dzidzu Midzu :D , na Hayatu isto tako ziri neprofesionalan.

Kadru Bomostar ismijava (iako Kadra ne zna pjevati, a ne zna ni Azra, ali ipak pljuste 10-ke) a taj isti ziri je tog istok Kadru svrstao u top 40, tad nije bilo televotinga. :run:

Ali ocito je zasto se ziri onako ponasa prema Kadri,a to je ujedno i Hayatova politika (vrlo mudro), jer znaju da Kadra ima dosta glasaca, pa ako ga na onakav nacin iznapadaju, daju mu male ocjene, znaju da ce za Kadru na hiljade uputiti poziv.

Sve u svemu , bar moje misljenje, na ZMBT treba da pobjedi Maid Hecimovic , jer momak ima glascinu da moze sve pjevati, na Grandu Gile i to je to.
karanana

#5031 Re: Hayat

Post by karanana »

njima kadra treba do finala. spomeno sam vec, ja bih volio da u finalu za kadru glasa milion ljudi i da im on bude zvijezda, ali u finalu on je vec potrosena roba i tu ce manipulisati sa glasovima. daj boze da ne mognu i da moradnu kadru proglasiti pobjednikom.
Mate Simmons

#5032 Re: Hayat

Post by Mate Simmons »

karanana wrote:njima kadra treba do finala. spomeno sam vec, ja bih volio da u finalu za kadru glasa milion ljudi i da im on bude zvijezda, ali u finalu on je vec potrosena roba i tu ce manipulisati sa glasovima. daj boze da ne mognu i da moradnu kadru proglasiti pobjednikom.
Ma neće ,bit će isto kao sa Mirzom i Anidom :)
Ako se dobro sjecam Mirza je imao oko 60k a Anida oko 20k glasova ,a ona valjda zbog ocijena i bod plusa pobjedila
kurty

#5033 Re: Hayat

Post by kurty »

Madea Simmons wrote:
karanana wrote:njima kadra treba do finala. spomeno sam vec, ja bih volio da u finalu za kadru glasa milion ljudi i da im on bude zvijezda, ali u finalu on je vec potrosena roba i tu ce manipulisati sa glasovima. daj boze da ne mognu i da moradnu kadru proglasiti pobjednikom.
Ako se dobro sjecam Mirza je imao oko 60k a Anida oko 20k glasova ,a ona valjda zbog ocijena i bod plusa pobjedila
pobjedila po pravilima...
ovo znam jer sam crtao pojedincima tada, kako je anida pobjedila...

nemaveze koliko ima "prvi" po glasovima, a koliko "drugi"... ovaj prvi dobija x poena, ovaj drugi x-1
Mate Simmons

#5034 Re: AW: Hayat

Post by Mate Simmons »

Hajd dobro, ali ko da HP nece promjeniti tele voting kako je njima volja,mislim na finale,samo da ne pobjedi onaj koji netreba pobjediti
kurty

#5035 Re: AW: Hayat

Post by kurty »

Madea Simmons wrote:Hajd dobro, ali ko da HP nece promjeniti tele voting kako je njima volja,mislim na finale,samo da ne pobjedi onaj koji netreba pobjediti
nemaju potrebe da tako rizikuju, kad mogu jednostavno preko zirija da nastimaju to kako im odgovara...
MOSALJOZE

#5036 Re: AW: Hayat

Post by MOSALJOZE »

kurty wrote:
Madea Simmons wrote:Hajd dobro, ali ko da HP nece promjeniti tele voting kako je njima volja,mislim na finale,samo da ne pobjedi onaj koji netreba pobjediti
nemaju potrebe da tako rizikuju, kad mogu jednostavno preko zirija da nastimaju to kako im odgovara...
Mene nervira to što žiri odlučuje o pobjedniku.Jesu oni profesori,razumiju se u pjevanje,ali da su bar stavili 50-50 nego prošlih godina 70-30 čini mi se
nuki_cika

#5037 Re: Hayat

Post by nuki_cika »

pathyeshme wrote:
Na kraju će doživjeti sudbinu jadne Mehida Daut.
http://www.youtube.com/watch?v=6oX_uXIVw3M

No, s njim se nije zajebavat jer ima karakter potencijalnog psihopate, pa predviđam da će otići u prostorije Hayata i izvršiti masovnu egzekuciju tog iritantnog kadra koji tamo radi... Što je, u jednu ruku, dobro i za gledatelje.
Dobro si me podsjetio na ovaj snimak mehide daut.Definitivno jedna od najboljih izvedbih u posljednjih 5 godina na ZMBT :lol: :lol:
Još kad zapjeva jednu od najboljih balada oprosti što ti smetam da se naježiš.Samo šteta što je nisu pustili do kraja da otpjeva to :D
tendzera

#5038 Re: Hayat

Post by tendzera »

Mehida je bolja od Azre :lol:
nuki_cika

#5039 Re: Hayat

Post by nuki_cika »

http://www.youtube.com/watch?v=WBcn4woNGFo

:lol: :lol: :lol: :lol: ,a obratite pažnju na ovu anu glupaču?I ona mi postade profesorica , :x :x
Vidi da cura ne zna da pjeva i ismijava je i dalje ,ja bi je ovim mokrofonom opalio
StupskaBitanga

#5040 Re: Hayat

Post by StupskaBitanga »

karanana wrote:slazem se apsolutno.
sta treba da kazu? bravo majstore! zakupi kosevo!

da show ista vrijedi, ispao bi davno. ali s obzirom da je ovo B-produkcija show-a tipa onih stranih talent show-a ili istocnosusjednog granda, ne cudi me da one jade u hayatu rade ovo kako bi prikupili koju markicu vise kroz televoting.
:thumbup: i malo podignu gledanost koja im je ionako očajna
Mate Simmons

#5041 Re: AW: Hayat

Post by Mate Simmons »

Meni je smijesno koliko malo glasova dobiju učesnici na ZMBT,na Grandu za jedno vece jedna osoba čak stigne cifru od 50k pa i na više.
I to cijelu sedmicu mogu glasati na Hayat-u
Jazzy.ba

#5042 Re: Hayat

Post by Jazzy.ba »

Kadra dobije glasova ko svi na Grandu skupa. :D
Mustang1

#5043 Re: Hayat

Post by Mustang1 »

Vecu pokrivenost ima pink nego hayat odnosno vise ljudi gleda pink nego hayat .. Hayat gledaju samo u Bosni i nasi dijasporci .. A pink gledaju svi svugdje :D
PasoDzigera007

#5044 Re: Hayat

Post by PasoDzigera007 »

Kako Hayat manipulise sa glasovima, tako isto radi i Grand, mozda jos zesce u saradnji sa pjevacima. Gile odjednom grozno otpjevao, pa mu se glasovi ne dupliraju? Ma daj kakav je to pjevac koji ne moze jednu pjesmu otpjevati, nije kopao cijeli dan.
Ocito da se glasaci iz BIH privuku, a Bosanci ko mutavi na telefone. Grand se nece ni u snu odreci Gileta, jer kad bi on ispao, ostao bi cist odron. Ne znam samo zasto se Grand toliko velica ,jer osim Gileta ziv niko ne zna pjevati.

Sto se tice ZMBT, cudite se zasto kandidati nemaju toliko glasova. Nemaju zato sto je HP sama kriva zato, izborom pobjednika Anide Idrizovic, jer je ocito mucka bila. Mirza koji je apsolutno razvaljivo i u finalu imao blizu 70 000 glasova nije pobjedio, pa se narod povukao sa silnim glasanjem.

Inace ja vise preferiram ZMBT, jer apsolutno imaju veci izbor boljih kandidata od Granda.

Kao sto rekoh, kod Granda je jedino Gile vrijedan pomena, kod Hayata ima ih definitivno vise. Maid, Denijal, Sead Hodzic i Armin Bijedic. Znaci bar sto se ove sezone tice ZMBT je ispred Granda. A sto vise Grand ima glasaca, pa Srbija ima 8 miliona stanovnika ,a BIH 4, uz to pola drzave i prati ZMBT(mada i to pola ne prati cijelo, jer kod nas je tudje i govno sladje,znam iz proslih sezona, jer nije bilo kao sad Gileta,ovo govorim, da nebi ko uzimao Gileta kao alibi), normalno da ce biti vise glasaca. Eh sad uzmite uporediti Talent-Show u Njemackoj i Grand, vidjecete kako je smjesno i porediti po pitanju glasanja.
P308

#5045 Re: Hayat

Post by P308 »

kurty wrote:
Madea Simmons wrote:
pobjedila po pravilima...
ovo znam jer sam crtao pojedincima tada, kako je anida pobjedila...

nemaveze koliko ima "prvi" po glasovima, a koliko "drugi"... ovaj prvi dobija x poena, ovaj drugi x-1
Izgleda da nekima opet moras nacrtati
pathyeshme

#5046 Re: Hayat

Post by pathyeshme »

PasoDzigera007 wrote:Kako Hayat manipulise sa glasovima, tako isto radi i Grand, mozda jos zesce u saradnji sa pjevacima. Gile odjednom grozno otpjevao, pa mu se glasovi ne dupliraju? Ma daj kakav je to pjevac koji ne moze jednu pjesmu otpjevati, nije kopao cijeli dan.
Ocito da se glasaci iz BIH privuku, a Bosanci ko mutavi na telefone. Grand se nece ni u snu odreci Gileta, jer kad bi on ispao, ostao bi cist odron. Ne znam samo zasto se Grand toliko velica ,jer osim Gileta ziv niko ne zna pjevati.

Sto se tice ZMBT, cudite se zasto kandidati nemaju toliko glasova. Nemaju zato sto je HP sama kriva zato, izborom pobjednika Anide Idrizovic, jer je ocito mucka bila. Mirza koji je apsolutno razvaljivo i u finalu imao blizu 70 000 glasova nije pobjedio, pa se narod povukao sa silnim glasanjem.

Inace ja vise preferiram ZMBT, jer apsolutno imaju veci izbor boljih kandidata od Granda.

Kao sto rekoh, kod Granda je jedino Gile vrijedan pomena, kod Hayata ima ih definitivno vise. Maid, Denijal, Sead Hodzic i Armin Bijedic. Znaci bar sto se ove sezone tice ZMBT je ispred Granda. A sto vise Grand ima glasaca, pa Srbija ima 8 miliona stanovnika ,a BIH 4, uz to pola drzave i prati ZMBT(mada i to pola ne prati cijelo, jer kod nas je tudje i govno sladje,znam iz proslih sezona, jer nije bilo kao sad Gileta,ovo govorim, da nebi ko uzimao Gileta kao alibi), normalno da ce biti vise glasaca. Eh sad uzmite uporediti Talent-Show u Njemackoj i Grand, vidjecete kako je smjesno i porediti po pitanju glasanja.
Ne znam šta ti slušaš fakat... Pa najgori na Grandu je bolji od najboljeg na Hayatu... Na Grandu pjevaju skoro pa profesionalci. Dakle 8 kandidata je ove sedmice pjevalo i svi su tu negdje, ne zna se ko je bolji. A koga imaš na Hayatu? Imaš Maida, Deniala i Armina Bijedića... Ovo je realno govoreći... 8 njih sa Hayata ne vrijedi kao četvorica sa Granda. Da nije tako ZMBT bi bio mnogo popularniji, vjeruj mi.
Jazzy.ba

#5047 Re: Hayat

Post by Jazzy.ba »

pathyeshme wrote:Ne znam šta ti slušaš fakat... Pa najgori na Grandu je bolji od najboljeg na Hayatu...
Upravo tako.
Nucleo1985

#5048 Re: Hayat

Post by Nucleo1985 »

Ako nisu bolji, onda nisu ni gori sto se Armina i Maida tice...pa i Malkocevica.
Cuj najgori na Grandu bolji od najboljeg na Hayatu :-) ... malo ga i vi ukakiste !!!!
Logovan

#5049 Re: Hayat

Post by Logovan »

pathyeshme wrote: Ne znam šta ti slušaš fakat... Pa najgori na Grandu je bolji od najboljeg na Hayatu... Na Grandu pjevaju skoro pa profesionalci. Dakle 8 kandidata je ove sedmice pjevalo i svi su tu negdje, ne zna se ko je bolji. A koga imaš na Hayatu? Imaš Maida, Deniala i Armina Bijedića... Ovo je realno govoreći... 8 njih sa Hayata ne vrijedi kao četvorica sa Granda. Da nije tako ZMBT bi bio mnogo popularniji, vjeruj mi.
Pa zašto se onda ZMBT i Grand porede kad su kod njih "skoro pa profesionalci"? :-)

p.s. Ne pratim ništa od ovoga.
MOSALJOZE

#5050 Re: Hayat

Post by MOSALJOZE »

_terminaš_ wrote:
pathyeshme wrote: Ne znam šta ti slušaš fakat... Pa najgori na Grandu je bolji od najboljeg na Hayatu... Na Grandu pjevaju skoro pa profesionalci. Dakle 8 kandidata je ove sedmice pjevalo i svi su tu negdje, ne zna se ko je bolji. A koga imaš na Hayatu? Imaš Maida, Deniala i Armina Bijedića... Ovo je realno govoreći... 8 njih sa Hayata ne vrijedi kao četvorica sa Granda. Da nije tako ZMBT bi bio mnogo popularniji, vjeruj mi.
Pa zašto se onda ZMBT i Grand porede kad su kod njih "skoro pa profesionalci"? :-)

p.s. Ne pratim ništa od ovoga.
Bilo bi onda šta nas kopirate itd...Raja se žali ne prati ove ZMBT,a hladno napune zetru negdje oko 16-17 hiljada ljudi
Post Reply