I zato ispušismo u Kantonu Sarajevo?Abacija wrote:Mislio sam da je to ocigledno ali posto nije evo malo preciznije: Posto Nasa Stranka upotrebom sufiksa "RS" u "Nasa Stranka RS" implicitno podrzava tvorevinu nastalu na genocidu biraci iz reda bh Srba koji ne podrzavaju genocid su im okrenuli ledja.DepraUbiVepra wrote:Ček, sad sam te haman ko skonto, zajebali su ih tako što podržavaju genocid tako što ga ne podržavaju!Abacija wrote:
NS nije izgubila glasove samo od bosnjackog nego i od srpskog pucanstva. Fino je gosn. Bajic porucio bh Srbima da se odreknu nacionalnog identiteta ukoliko podrzavaju genocid. Posto Nasa Stranka upotrebom sufiksa "RS" u "Nasa Stranka RS" implicitno podrzava tvorevinu nastalu na genocidu biraci iz reda bh Srba su im okrenuli ledja.
Boldirani dio je novina. Nadam se da je sad sve jasnije.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- DepraUbiVepra
- Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!
#5026 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Abacija
#5027 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nema to veze sa Krsmanovicevom lokacijom nego s njegovim surovanjem sa cetnicima (vidi pod Vojislav Maksimovic) i nacionalistickim strankamaSuti i trpi wrote:Krsmanovic je najbolje sto ima RS. Dakle, nije bilo kakvo nego je najbolje rjesenje. Druga je stvar sto se mnogima ne svidja njegova lokacija. To je vec maligna bolest ovog drustva.bicebolje wrote:Pa to i jeste jedan od ključnih problema. Birali ste bilo kakvog samo da otamo.DepraUbiVepra wrote:Pričajte kako hoćete, ali svi ste nam pomalo zavidjeli na lakoći s kojim ko iz pičke biramo predsjednika iz drugog entiteta i koaliramo sa strankamo otamo kao da je to prirodno, jednostavno i nužno.
Naravno da je sad ljudima smiješno ali o tome ste trebali razmišljati na vrijeme.
"Преговори теку, и у њима се разматра да тај такозвани трећи блок подржи кандидате СДС и ПДП, Огњена Тадића и Младена Иванића за мјеста предсједника РС члана предсједништва БиХ. Заузврат, уколико наш блок освоји барем 10 мјеста у парламенту, тражићемо да добијемо мандат за предсједника Владе РС" рекао је Крсмановић, додајући да мисли да је то реална понуда.
-
hercegovac_pravi
#5028 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa da jeste šta misliš da bi se ponašali ko zadnji primitivci na svaki upit? Mogu shvatiti da je bilo stranačkih provokacija, ali odgovarati na svako pitanje ko zadnji primitivac a u isto vrijeme e pozivati na "intelekt" može samo obična budala. Toliko o NS-u.Abacija wrote:Kladim se da nijedan od tih "branilaca" nije glasao za NS.Real Khan wrote:Prijateljski komentar na film "Neuspjeh Naše stranke na izborima 2010":
Vidite li sada koliko je važna malo kulturnija i pismenija komunikacija sa forumašima? Vidite li koliko je bitno znati šta hoćeš i koliko možeš u politici... Nadam se da ste sada razumjeli moje sugestije da se malo doškolujete u političkom marketingu.
Također shvatite da osobe koje su vas "branile" od konstruktivne kritike pljuvanjem po forumašima nisu ništa bolji od otvorenih neprijatelja te stranke. To je unutrašnji, latentni neprijatelj koji proizvodi kontraefekat. Ako niste bili u stanju izvući pouku iz raznih kritika na vrijeme (dovoljno davno pred izbore), onda je vaš izborni rezultat sasvim opravdan, a dalji politički angažman upitan i uzaludan.
Za kraj: Mislim da bi nakon ovakvog "rezultata" Naše stranke, bilo sasvim očekivano da Bojan Bajić, Fadil Šero, Peđa Kojović i čitav niz ostalih "stratega" Naše stranke podnesu ostavke. Razlog: sve ono što su učinili u javnim nastupima je izazivalo kontraefekat i antireklamu. Eh, sad, ukoliko vaš "kapetan" broda (B.B.) bude insistirao na ostanku na čelu stranke, onda se antireklama samo produbljuje i dobija novu dimenziju...
-
Abacija
#5029 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bilo gdje a ne samo u KS. Inace, sta ste se vi nadali? Da ce te s ovako losim pristupom politici pobijediti?DepraUbiVepra wrote:
I zato ispušismo u Kantonu Sarajevo?
- DaysleepeR
#5030 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
u KS ste ispušili zato što su vaši općinski vijećnici kojima i ja dadoh mandat svojim glasovima bili u gradskom vijeću korisni kao svaka druga saksija, zato ste ispušiliDepraUbiVepra wrote: I zato ispušismo u Kantonu Sarajevo?
- Real Khan
#5031 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Haman si skont'oDepraUbiVepra wrote:Ček, sad sam te haman ko skonto, zajebali su ih tako što podržavaju genocid tako što ga ne podržavaju!Abacija wrote:Ima nekoliko postova od prije 2. 10. na koja jos nisam odgovorio ali nek se niko ne brine... odgovoricu u skoro vrijeme.![]()
NS nije izgubila glasove samo od bosnjackog nego i od srpskog pucanstva. Fino je gosn. Bajic porucio bh Srbima da se odreknu nacionalnog identiteta ukoliko podrzavaju genocid. Posto Nasa Stranka upotrebom sufiksa "RS" u "Nasa Stranka RS" implicitno podrzava tvorevinu nastalu na genocidu biraci iz reda bh Srba su im okrenuli ledja.zavrzlama wrote:dovoljnom je sto je gospoda iz NS u ime stranke ubacila prefiks"republike srpske" a mogli su bez tog gafa da su htjeli,i presudili su sami sebi smrtnu presudu ,jer su od bosnjacke populacije trebali i da dobiju glasove.....da je NS se drzala jake probosanske orijentacije mozda bi i ugrabila koji glas vise,ovako su odbaceni i od probosanskih snaga i od antibosanskih..trebalo je @kojovicu stisnut muda i biti bosanac i maniti se postovanja Dejtona,jer i sam znas da je dejton zlo za BIH...pokusaj sjedenja na dvije stolice obicno zavrsi padom na pod..
Našoj stranci se ipak sa politološke tačke gledišta mora odati jedno priznanje. Naime, Naša stranka je za godinu i nešto jače uspjela od jedne iskrene i neiskvarene građanske ideje napraviti obični politički vazelin. Tačnije, postali su politički oksimoron, a sve to ulaskom raznih "stručnjaka" poput Bojana The Bayicha, Fadila of Shere, Ser Paddy Coyovicha etc. sve moralne gromade i neupitni autoriteti...
Kada će pljuštati ostavke? Mislim na one ostavke Bojana Bajića, Fadila Šere i Predraga Kojovića, onako iz "moralnih razloga" i zbog "poštovanja vlastitih principa koje inače", tvrdite, "ne želite gaziti bez obzira na sve"...
Nešto mi ipak govori da nema ništa od ostavki...
- Suti i trpi
#5032 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sad smo mi crveni a vi zeleniAlfons Kauders wrote:zato u tuzlanskom kantonu trenutno vodi sda... sarajevo, zenica, bihac, gorazde... sve sdp, tk, gdje je sdp trebao odnijeti ubjedljivu pobjedu ce vjerovatno ostati pod kontrolom sda/sbih...
Vrijeme je bilo da SDA sjase sa Zenice
- DaysleepeR
#5033 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
vrijeme je da tema lagano pada u zaborav, više ljudi je dalo cvaju za koncert Zdravka Čolića nego za NS u Kantonu Sarajevo
nadam se da se stranka neće ugasiti, ali nikad više neće imati pozitivan zamah kakav je imala od osnivanja pa do lokalnih izbora, sad je to vec sve gotovo
nadam se da se stranka neće ugasiti, ali nikad više neće imati pozitivan zamah kakav je imala od osnivanja pa do lokalnih izbora, sad je to vec sve gotovo
- Control panel
#5034 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDP je za mnoge stranke, ako ne za sve, gigant.DaysleepeR wrote:vrijeme je da tema lagano pada u zaborav, više ljudi je dalo cvaju za koncert Zdravka Čolića nego za NS u Kantonu Sarajevo
-
Geronimo81
#5035 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nista ja neporedim samo kazem kako se cuvaju svoji ljudi iako tuziteljstvo ima osnovani sumlji u njih da su krsili zakone a pricaju o postenju.komeba wrote:@Geronimo...
Situaciju u Hrvatskoj i BiH moze porediti samo neupucen,ili zlonamjeran covjek...da ne nabrajam stotine razloga zasto,onaj ko sam ne vidi,pogrijesio je podforum...
I evo,tipicno razmisljanje koje mene odbija totalno od NS,zbog simpatizera/vlanova stranke koji razmisljaju kao ti,da je clan predsjednistva predstavnik svog naroda,a ne drzave i da ga smije birati samo njegov narod.To nije drzava kakvu zelim! Hocu da mogu birati koga hocu,nebitno koje je nacionalnosti...
Svako zna da je cista u HR uslov ka Eu i dace morati pozatvarati pola politicara kao sto su morali dati pola generala u hag da udu a tako ce dati i dio zemlje da udu.Nemozes pricati o postenju a u stranci imati covjeka koji je daleko od postenja.
- ex_libres
#5036 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo ovim si otkrio još jedan bitan razlog neuspjeha Naše stranke. Sad nakon izbora, ne bih imao potrebe da lažem, da PONOVIM po ko zna koji put, NISAM član NS. Ali, bilo kakve činjenice koje ti ne odgovaraju ne prihvataš, ti si mene jednostavno stavio u kontekst koji tebi odgovara, to je mišljenje nametnute većine, i to je "psihološki prag" preko kojeg očigledno još ne možeš preći.Control panel wrote:ljudi ne prihvatate kritike. mene su ovdje dva tri forumasa pljuvali stalno. kao ja imam nesto prostiv NS. da, bas imam. sada moram gledati,zbog loseg rezultata NS-a, sa kim ce SDP u koaliciju ili da ode u opoziciju i prepusti da vlast vode SDA, SBIH i SBB.ex_libres wrote:Šta reći, razočaran sam.
Kampanja je mogla biti bolja, ali u ovakvim uslovima, mislim da je izvučen maksimum.
Šta je,po meni osnovni uzrok?
Pa jednostavno psihološka barijera. Ubijeđen sam da bi NS i NSP bolje prošli da su odvojeno nastupali, o tome govore i podaci o rejtingu prije koalicije. Međutim, zbog psihološke barijere, veliki dio građana ove zemlje nije prihvatio da je moguć iskren nastup dvije stranke iz Sarajeva i Banjaluke na principima dijaloga i razumijevanja. Kako suse samo samo ove dvije stranke usudile sa pređu "magičnu granicu" između tri ili koliko nacija, dijea ili koliko unutrašnjih teritorjilanih jedinica? Psihološku granicu 20 godina forsiranu i njegovanu.
I bez obzira na lošiji rezultat koji je uzrokovao zajednički nastup, mislim da je to dobar potez. Treba misliti na budućnost, jer najvažnija stvar u pojavi koalicije je otvoren dijalog i proces razbijanja predrasuda. pokrenut je proces,to je mukotrpan posao ali koji je osuđen da ide naprijed. Da li će to biti brže ili sporije, odlučiće sami građani.
mnogi ljudi u NS, nazovi kulturnjaci, su tako prepotentni i ufurani, i kada nesto kazes o njima onda si ti nekulturni papak jer vrijedjas njihove velicine.
halo velicino, ja sam glasac i ti mene trebas a ne ja tebe. i dok to nasi kulturnjaci-politicari i drugi politicari ne shvate i da se za svakog braca dobro potrude a ne da ga gleda sa visine nema ovde napretka za NS i slicne stranke.
iskreno mi je zao,ali sami su krivi. i potvrdjuje se ona moja tvrdnja da su oni ipak Neozbiljna Stranka. nije ovo gluma ovo je politicka arena u kojoj su sva sredstva dozvoljena jer je ulog ogroman.
Pa zar misliš da bih kao član NS onako kritikovao, po mom mišljenju lažnu socijaldemokratiju u vidu SDP-a i SNSD-a (istina na ovom forumu nešto manje sam kritikovao SNSD jer je većini ljudi na ovom forumu jasno o kakvoj "socijademokratiji" je riječ), vidjevši da postoje oprečna mišljenja u vezi odnosa prema SDP-u? Pa zar Peđa nije u nekoliko navrata molio forumaše, pristalice NS i SDP da se uzdrže od prepucavanja?
Priznajem, ja sam bio među onima koji su to prekršili i nisam se pokajao, danas bih učinio isto.
Evo, još jednom, NISAM član Naše stranke, to govorim samo u svoje ime, za ostale koji se pojavljuju ne znam.
- ex_libres
#5037 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Control panel wrote:SDP je za mnoge stranke, ako ne za sve, gigant.DaysleepeR wrote:vrijeme je da tema lagano pada u zaborav, više ljudi je dalo cvaju za koncert Zdravka Čolića nego za NS u Kantonu Sarajevo
Vidiš, to niko ne spori. Imao sam i ja, sad vidim, nerealnih očekivanja u vezi NS, ali sam što se tiče SDP-a prognozirao odličan rezultat.
Ali, pokušajmo biti realni-šta je uzrok tog rasta?
Pa približavanje, koketiranje sa politikom desnice i rast među desno nastrojenim biračima prije svega, Bošnjacima. Recept koji je već od prije pet-šest godina počeo praktikovati SNSD i zašto izmišljati toplu vodu? S tim što su oni sada već doktoranto ovog pristupa i toliko zaglibili da su na granici zakona.
I evo, šta sad, imamo apsolutnu pobjedu "socijaldemokratije", šta možemo očekivati?
Volio bih da je ovo još jedna moja zabluda, kao što je to bilo sa jačinom NS-a.
- DaysleepeR
#5038 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ja bih volio da mi ti opravdaš svoja očekivanja navodeći bar 3 kandidata NS-a sa ovih izbora, njihove kvalifikacije i šta si mislio da će oni to promijeniti i čime?ex_libres wrote:
Vidiš, to niko ne spori. Imao sam i ja, sad vidim, nerealnih očekivanja u vezi NS, ali sam što se tiče SDP-a prognozirao odličan rezultat.
Pa približavanje, koketiranje sa politikom desnice i rast među desno nastrojenim biračima prije svega, Bošnjacima. Recept koji je već od prije pet-šest godina počeo praktikovati SNSD i zašto izmišljati toplu vodu? S tim što su oni sada već doktoranto ovog pristupa i toliko zaglibili da su na granici zakona.
I evo, šta sad, imamo apsolutnu pobjedu "socijaldemokratije", šta možemo očekivati?
ja sam stava svo vrijeme da je NS stranka bez sposobnih pojedinaca da urade bilo šta
prosto ne mogu da vjerujem da je za nekog ko je očigledno pametan i pismen čovjek, osoba od povjerenja neko kome je vrhunac biografije Vodeni Ćiro, da sad ne navodim ostale...
ljudi dragi hajde progledajte već jednom zbog čega niko nije glasao za NS
- ex_libres
#5039 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
DaysleepeR wrote:ja bih volio da mi ti opravdaš svoja očekivanja navodeći bar 3 kandidata NS-a sa ovih izbora, njihove kvalifikacije i šta si mislio da će oni to promijeniti i čime?ex_libres wrote:
ja sam stava svo vrijeme da je NS stranka bez sposobnih pojedinaca da urade bilo šta
prosto ne mogu da vjerujem da je za nekog ko je očigledno pametan i pismen čovjek, osoba od povjerenja neko kome je vrhunac biografije Vodeni Ćiro, da sad ne navodim ostale...
ljudi dragi hajde progledajte već jednom zbog čega niko nije glasao za NS
Posto najbolje poznajem lokal, evo par imena za koja sam glasao.
1. Damir Miljevic, ugledni ekonomista
2. Slavko Simic, najbolji menadzer RS (ne znam tacno u cijem izboru, imao sam taj info na njihovom promo materijalu)
3. Tatjana Adamovic, evropski i svjetski vicesampion u karateu
ima ih jos...
ma ja sam ponosan na svoje glasove, glasao sam za LJUDE, bez obzira na nacionalnost, bez bilo kakvih predrasuda.
I ja sam stalno potencirao da se na ovoj temi prezentuju kandidati iz svih jedinica, ali ocigledno da me dosta ljudi shvatilo pogresno, kao placenog stranackog aktivistu.
Pa sam navodio ime Svetozara Nisica, on je predsjednik devizunih stedisa, poznat kao veliki borac za njihova prava. Evo sad je nakon kampanje najavio nove tuzbe Strazburu.
- Control panel
#5040 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ma pravo jaka imena. tako su i prosli.ex_libres wrote:
2. Slavko Simic, najbolji menadzer RS (ne znam tacno u cijem izboru, imao sam taj info na njihovom promo materijalu)
ima ih jos...
ma ja sam ponosan na svoje glasove, glasao sam za LJUDE, bez obzira na nacionalnost, bez bilo kakvih predrasuda.
I ja sam stalno potencirao da se na ovoj temi prezentuju kandidati iz svih jedinica, ali ocigledno da me dosta ljudi shvatilo pogresno, kao placenog stranackog aktivistu.
Pa sam navodio ime Svetozara Nisica, on je predsjednik devizunih stedisa, poznat kao veliki borac za njihova prava. Evo sad je nakon kampanje najavio nove tuzbe Strazburu.
- bingov buraz
#5041 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ljudi objasniliAbacija wrote:Kladim se da nijedan od tih "branilaca" nije glasao za NS.Real Khan wrote:Prijateljski komentar na film "Neuspjeh Naše stranke na izborima 2010":
Vidite li sada koliko je važna malo kulturnija i pismenija komunikacija sa forumašima? Vidite li koliko je bitno znati šta hoćeš i koliko možeš u politici... Nadam se da ste sada razumjeli moje sugestije da se malo doškolujete u političkom marketingu.
Također shvatite da osobe koje su vas "branile" od konstruktivne kritike pljuvanjem po forumašima nisu ništa bolji od otvorenih neprijatelja te stranke. To je unutrašnji, latentni neprijatelj koji proizvodi kontraefekat. Ako niste bili u stanju izvući pouku iz raznih kritika na vrijeme (dovoljno davno pred izbore), onda je vaš izborni rezultat sasvim opravdan, a dalji politički angažman upitan i uzaludan.
Za kraj: Mislim da bi nakon ovakvog "rezultata" Naše stranke, bilo sasvim očekivano da Bojan Bajić, Fadil Šero, Peđa Kojović i čitav niz ostalih "stratega" Naše stranke podnesu ostavke. Razlog: sve ono što su učinili u javnim nastupima je izazivalo kontraefekat i antireklamu. Eh, sad, ukoliko vaš "kapetan" broda (B.B.) bude insistirao na ostanku na čelu stranke, onda se antireklama samo produbljuje i dobija novu dimenziju...
Last edited by bingov buraz on 04/10/2010 20:18, edited 1 time in total.
-
Biznis
#5042 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Damir Miljevic i jeste pravo jako ime vjeruj mi. Nije njih zeznula toliko igra oko imena jer je fahro npr imao isto toliko anonimusa vec ih je zeznula postavka kampanje i uvjerenje da ce za njih neko glasati samo zato jer su oni NS i jer su fini i pametni. zaboravili su da su arogantni, lijeni, bezobrazni i da se razanj ne pravi dok je zec u sumi. sero pravi put preko tudjeg imanja, konta valjda sad cu vlast osvojiti pa mi nece moci nista...e necemo tako fadile...necemo nikako:)Control panel wrote:ma pravo jaka imena. tako su i prosli.ex_libres wrote:
ima ih jos...
ja dodjoh na ovaj forum da procitam topic o njima jer mi se svidjelo kako je PK napravio temu...kad ono na temi isto tamnica: ko god sta upita oni ga ispljuju...jos kad vidjeh Srdjana dizdarevica i kako se kandidovao za Predstavnicki dom Parlamentarne skupstine BiH, fala zivio, ima dragi SDP eto vama i Fadili i Oskari i Pedje i Pasovici. NS su politicki diletanti, zali Boze ljudi kao MIljevic.
- Control panel
#5043 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
jbg ja konto SDP i NS ce uzeti bar KS a onoBiznis wrote: Damir Miljevic i jeste pravo jako ime vjeruj mi. Nije njih zeznula toliko igra oko imena jer je fahro npr imao isto toliko anonimusa vec ih je zeznula postavka kampanje i uvjerenje da ce za njih neko glasati samo zato jer su oni NS i jer su fini i pametni. zaboravili su da su arogantni, lijeni, bezobrazni i da se razanj ne pravi dok je zec u sumi. sero pravi put preko tudjeg imanja, konta valjda sad cu vlast osvojiti pa mi nece moci nista...e necemo tako fadile...necemo nikako:)
ja dodjoh na ovaj forum da procitam topic o njima jer mi se svidjelo kako je PK napravio temu...kad ono na temi isto tamnica: ko god sta upita oni ga ispljuju...jos kad vidjeh Srdjana dizdarevica i kako se kandidovao za Predstavnicki dom Parlamentarne skupstine BiH, fala zivio, ima dragi SDP eto vama i Fadili i Oskari i Pedje i Pasovici. NS su politicki diletanti, zali Boze ljudi kao MIljevic.
- snaga_znanja
#5044 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ima li bar jedna skemlija za Nasu stranku na bilo kojem nivou ili bilo kojem kantonu?
- DepraUbiVepra
#5045 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da se može ući u Kantonalnu skupštinu u Sarajevu.snaga_znanja wrote:Ima li bar jedna skemlija za Nasu stranku na bilo kojem nivou ili bilo kojem kantonu?
- DaysleepeR
#5046 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pretpostavljam da je ovo creme de la creme NS-aex_libres wrote: Posto najbolje poznajem lokal, evo par imena za koja sam glasao.
ima ih jos...
sad mi odgovori šta misliš koliko jedna vrhunska sportistkinja poznaje Ustav i procese u ovoj zemlji koliko će se dobro snaći u odnosu na npr. bilo kojed pravnika, ekonomiste, itd...
- suncica24
#5047 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja sam zaista za vrijeme kampanje bila zaprepastena odnosom SDP fanova i NS fanova medjusobno i nekako, kad bolje covjek razmisli, da je NS srecom imala bolji rezultat boga pitaj cega bi tu sve bilo.
Jednostavno, nezamislivo je da ovolika kolicina pljuvotina moze dovesti do bilo kakve pozitivne saradnje izmedju politicara ove dvije stranke. A i u svakom slucaju NS je nastala kao protuteza i kritika samom SDP-u, tako da je i s te strane saradnja, kasnija i ocekivana izgledala pomalo licemjerno i lazno (uz sve to ne zaboravimo da je predsjednik NS "oformio" istu usljed razlaza sa rukovodstvom i politikama SDP-a).
Uglavnom, iako smo svi prizeljkivali istu, pocinjem da se preispitujem i pitam koliko bi nas ova saradnja, ukupno, skupo kostala.
Nego, dobronamjerna kritika. Zaista. Buduci da se isto tako kritikovala "moja" opcija, sto ne uzimam za zlo niposto, mozda imam "Pravo" da podjelim i svoje misljenje sa suprotnom stranom.
NS glavni problem ima u elitistickom pristupu. Urbanistickom
Potenciraju se glasaci "jaceg intelekta", profinjene kulture i probranog razmisljanja. Ali, ne zaboravite, koliko god se mi lupali nogom u dupe, u ovoj zemlji zive "obicni" ljudi prljavih ruku od kopanja, umorne nane i potroseni ocevi koji imaju ista prava kao elita. Na njih NS konstantno ne obraca paznju i ne upucuje im poruku. Ili, iako je upucuje ona zvuci nerazumljiva i nadmocna, elitisticki tim ljudima.
Drugo, da budemo iskreni, NS je stranka bez plana i programa. MIslim onog koji se ne zasniva na onom sto necemo. I koji govori kako cemo nesto. Sta cemo s tim glasovima koje cemo dobiti. Ako nije najveci, ovo je nabitniji problmen NS trenutno i ako se ista zeli postici, morat ce se promjeniti neke stvari u ovom domenu.
NA kraju, NS nije jasno da li bi da zvuci kao pokret ili kao politicka partija. Jedno i drugo nije isto. NEma isti put, ista sredstva i iste nacine. Ako vec zeli da bude u domenu politickih partija, jbg, morat ce se prilagoditi strukturi istih i prilagoditi svoje djelovanje tom sektoru. U suprotnom, bolje imati jak i dobar pokret, nego slabu i nemocnu stranku.
Eto toliko od mene. Halalite ako ima sta da se halali i...sretno dalje
Jednostavno, nezamislivo je da ovolika kolicina pljuvotina moze dovesti do bilo kakve pozitivne saradnje izmedju politicara ove dvije stranke. A i u svakom slucaju NS je nastala kao protuteza i kritika samom SDP-u, tako da je i s te strane saradnja, kasnija i ocekivana izgledala pomalo licemjerno i lazno (uz sve to ne zaboravimo da je predsjednik NS "oformio" istu usljed razlaza sa rukovodstvom i politikama SDP-a).
Uglavnom, iako smo svi prizeljkivali istu, pocinjem da se preispitujem i pitam koliko bi nas ova saradnja, ukupno, skupo kostala.
Nego, dobronamjerna kritika. Zaista. Buduci da se isto tako kritikovala "moja" opcija, sto ne uzimam za zlo niposto, mozda imam "Pravo" da podjelim i svoje misljenje sa suprotnom stranom.
NS glavni problem ima u elitistickom pristupu. Urbanistickom
Drugo, da budemo iskreni, NS je stranka bez plana i programa. MIslim onog koji se ne zasniva na onom sto necemo. I koji govori kako cemo nesto. Sta cemo s tim glasovima koje cemo dobiti. Ako nije najveci, ovo je nabitniji problmen NS trenutno i ako se ista zeli postici, morat ce se promjeniti neke stvari u ovom domenu.
NA kraju, NS nije jasno da li bi da zvuci kao pokret ili kao politicka partija. Jedno i drugo nije isto. NEma isti put, ista sredstva i iste nacine. Ako vec zeli da bude u domenu politickih partija, jbg, morat ce se prilagoditi strukturi istih i prilagoditi svoje djelovanje tom sektoru. U suprotnom, bolje imati jak i dobar pokret, nego slabu i nemocnu stranku.
Eto toliko od mene. Halalite ako ima sta da se halali i...sretno dalje
- DepraUbiVepra
#5048 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kad se birao papa, bivao je zadužen neko da zastupa interese nečastivog, pa je kandidat morao odoljevati fingiranim napadima radi poštovanja rituala. Toliko je isto korisno i konstruktivno ovo natezanje. U redu, imali ste pravo, i moglo se bolje postaviti, ali halalite više Našoj stranci njen prvi reality check.DaysleepeR wrote:pretpostavljam da je ovo creme de la creme NS-aex_libres wrote: Posto najbolje poznajem lokal, evo par imena za koja sam glasao.
ima ih jos...
sad mi odgovori šta misliš koliko jedna vrhunska sportistkinja poznaje Ustav i procese u ovoj zemlji koliko će se dobro snaći u odnosu na npr. bilo kojed pravnika, ekonomiste, itd...
p.s. onaj čiko odozgo se zvao promotor fidei, za raju je bio poznat kao đavolji odvjetnik
- DaysleepeR
#5049 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ja halalim ako zaista jeste reality check, ali sumnjam
svi simpatizeri danas govore o tome kako glasači nešto nisu prepoznali, a ja mislim da su prepoznali slab potencijal ponuđenih ljudi
ako se ne riješite diletanata do lokalnih izbora, još ćete gore proći
sretno
svi simpatizeri danas govore o tome kako glasači nešto nisu prepoznali, a ja mislim da su prepoznali slab potencijal ponuđenih ljudi
sretno
- DepraUbiVepra
#5050 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pune stranke diletanata, uber-diletanata i nadri-diletanata...DaysleepeR wrote:ja halalim ako zaista jeste reality check, ali sumnjam
sretno
Što se NS tiče jednostavno je... Ovo nije kraj svijeta, ali ako stranka ne sazre u smislu pragmatičnije politike, nije ni zaslužila postojanje. Međutim, zapitajte se koliko ste dobronamjerni kad uđete u kadrovska rješenja druge stranke ili stranke za koju ne glasate.
Pitanje za upućene je kako se formira kantonalna skupština u Sarajevu od 45 mjesta?