Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Shoba

#5026 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Shoba »

Shoba wrote:
Bosnolog wrote:
Najveci razlog sto su Bosnjaci nisko spali i sto su dozvolili da se nad njima rade zlocini je u njima samima. Stotine godina bez ikakvog drzavotvornog osjecaja (da nije bilo Gradascevica reklo bi se da su Bosnjaci sami sebe prodali Turcima). Bosnjaci nisu htjeli da se bore nizasto sve dok im nije gurnut noz pod grlo. Zasto je to tako, Bog zna. Evo i danas, dubina Bosnjacke izdaje sopstvenih interesa je enormna. Srbima i Hrvatima Bosnjaci mogu samo zavidjeti na borbi za svoje interese. 42% populacije je sabijeno na 17% teritorije..to je pravi znak koliko je nesposobnost masovna pojava.

Budi siguran da su Bosnjaci imali identicnu situaciju kao Srbi 1992 da bi uradili istu stvar. U prilog tome govori Cacina popularnost u Sarajevu, covjeka koji je nemilosrdno ubijao sve sto mu se zateklo na putu. Znaci, ne treba tek tako druge (cak i sa razlogom) ocrnjivati ako nisi u stanju da se prethodno obracunas sa svojim olosem (makar verbalno).
Cacu smo dosli glave nakon sto smo saznali sto je radio na Kazanima.Juka je protjeran iz Sarajeva nakon sto se konsolidovala odbrana i uveo red u gradu kakav je mogao biti u vrijeme opsteg haosa iako je dao svojveliki doprionos odbrane grada u vrijeme opste nepripremljnosti obicne raje koja je bila zaprepastena i zatecena organizovanom agresijom i razmjerama zlocina od dojucerasnjih sugradana i nekoga sa kime smo cijeli zivot proveli i odrasli.Da li je tebi poznato da su dobri momci izgubili zivote dok se Caco nije obuzdao u vrijeme njegovog hapsenja 92.Tvoje porezdenje BH branioca sa najvecim zlom SANU mitolomanima i genocidasima iz Srbije i van nje je ironicno i uvredljivo zxa ljudsko covjecanstvo.Pa zar nismo mogli porusiti sve pravoslavne bogomolje i ubijati od kucnog praga kako su oni cinili nama tamo gdje smo imali kontrolu.Ne znam sto si zemljace htio reci ovim cinicnim poredzenjem sa genocidnom ideologijom velikosrpske bolesti .Bosnajci su se borili za bioloski opstanak goloruki uz vezane ruke embargom na oruzje i ljigavluk MZ i UN-a.Nama treba svakodnevno podsjecanje na nedavnu proslost da bi sebe sacuvali da ne dozivimo jos jedan u nizu biolosko genocinog pokusaja istrebljalkja Bosnjaka i unistenja BiH.Ne postoji dobra volja za pokajanje vec se lazima zeli falsfikovati istina a to nas vodi u nove nesrece zasigurno kad tad :shock: .
Znamo svi sta se desilo u BH nema potrebe spominjati.
Kazes, Bosnjaci su se za opstanak borili golim rukama.....a ko je onda naplacivao kalasnjikove po 1500km? KO je rekao u aprilu 1992ge da "Rata nece biti, mozete mirno da spavate?" KO je protjerao iz vrha armije sve koji nisu bili Bosnjaci? Koliko je ljudi bilo na Cacinoj dzenazi na KOVACIMA, i sta on uopste radi medju sehidima jos uviek, sto se ne premjesti? KO je KATASTROFALNO vodio Armiju BiH cijeli rat? Ko je pokro stotine miliona dolara za odbranu zemlje? Nisu valjda cetnici krivi i za to...

Rat se mogao mnogo drugacije odvijati i mogao je biti mnogo kraci i sa drugacijim ishodom da su Bosnjaci imali NORMALNO rukovodstvo. Do Srebrenice uopste nije smjelo da dodje...ali eto.. mijenjala se Srebrenica za Ilidzu i Vogoscu...potpisao se dejton, rukovalo se....

kazes :"Ne postoji dobra volja za pokajanje vec se lazima zeli falsfikovati istina..."..slazem se. Po toj logici moras se preispitati, koliko sebe lazes kada kazes da su samo drugi krivi. Najlakse je upirati prstom u druge, ko biva, sa sebe skidas svu odgovornost...

(drugi takodjer imaju "posla preko glave" da pociste u svojoj basti, sto nije tvoj problem)
Bosnolog

#5027 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Shoba wrote:
Shoba wrote:
Bosnolog wrote:
Najveci razlog sto su Bosnjaci nisko spali i sto su dozvolili da se nad njima rade zlocini je u njima samima. Stotine godina bez ikakvog drzavotvornog osjecaja (da nije bilo Gradascevica reklo bi se da su Bosnjaci sami sebe prodali Turcima). Bosnjaci nisu htjeli da se bore nizasto sve dok im nije gurnut noz pod grlo. Zasto je to tako, Bog zna. Evo i danas, dubina Bosnjacke izdaje sopstvenih interesa je enormna. Srbima i Hrvatima Bosnjaci mogu samo zavidjeti na borbi za svoje interese. 42% populacije je sabijeno na 17% teritorije..to je pravi znak koliko je nesposobnost masovna pojava.

Budi siguran da su Bosnjaci imali identicnu situaciju kao Srbi 1992 da bi uradili istu stvar. U prilog tome govori Cacina popularnost u Sarajevu, covjeka koji je nemilosrdno ubijao sve sto mu se zateklo na putu. Znaci, ne treba tek tako druge (cak i sa razlogom) ocrnjivati ako nisi u stanju da se prethodno obracunas sa svojim olosem (makar verbalno).
Cacu smo dosli glave nakon sto smo saznali sto je radio na Kazanima.Juka je protjeran iz Sarajeva nakon sto se konsolidovala odbrana i uveo red u gradu kakav je mogao biti u vrijeme opsteg haosa iako je dao svojveliki doprionos odbrane grada u vrijeme opste nepripremljnosti obicne raje koja je bila zaprepastena i zatecena organizovanom agresijom i razmjerama zlocina od dojucerasnjih sugradana i nekoga sa kime smo cijeli zivot proveli i odrasli.Da li je tebi poznato da su dobri momci izgubili zivote dok se Caco nije obuzdao u vrijeme njegovog hapsenja 92.Tvoje porezdenje BH branioca sa najvecim zlom SANU mitolomanima i genocidasima iz Srbije i van nje je ironicno i uvredljivo zxa ljudsko covjecanstvo.Pa zar nismo mogli porusiti sve pravoslavne bogomolje i ubijati od kucnog praga kako su oni cinili nama tamo gdje smo imali kontrolu.Ne znam sto si zemljace htio reci ovim cinicnim poredzenjem sa genocidnom ideologijom velikosrpske bolesti .Bosnajci su se borili za bioloski opstanak goloruki uz vezane ruke embargom na oruzje i ljigavluk MZ i UN-a.Nama treba svakodnevno podsjecanje na nedavnu proslost da bi sebe sacuvali da ne dozivimo jos jedan u nizu biolosko genocinog pokusaja istrebljalkja Bosnjaka i unistenja BiH.Ne postoji dobra volja za pokajanje vec se lazima zeli falsfikovati istina a to nas vodi u nove nesrece zasigurno kad tad :shock: .
Kazes, Bosnjaci su se za opstanak borili golim rukama.....a ko je onda naplacivao kalasnjikove po 1500km? KO je rekao u aprilu 1992ge da "Rata nece biti, mozete mirno da spavate?" KO je protjerao iz vrha armije sve koji nisu bili Bosnjaci? Koliko je ljudi bilo na Cacinoj dzenazi na KOVACIMA, i sta on uopste radi medju sehidima jos uviek, sto se ne premjesti? KO je KATASTROFALNO vodio Armiju BiH cijeli rat? Ko je pokro stotine miliona dolara za odbranu zemlje? Nisu valjda cetnici krivi i za to...

Rat se mogao mnogo drugacije odvijati i mogao je biti mnogo kraci i sa drugacijim ishodom da su Bosnjaci imali NORMALNO rukovodstvo. Do Srebrenice uopste nije smjelo da dodje...ali eto.. mijenjala se Srebrenica za Ilidzu i Vogoscu...potpisao se dejton, rukovalo se....

kazes :"Ne postoji dobra volja za pokajanje vec se lazima zeli falsfikovati istina..."..slazem se. Po toj logici moras se preispitati, koliko sebe lazes kada kazes da su samo drugi krivi. Najlakse je upirati prstom u druge, ko biva, sa sebe skidas svu odgovornost...

(drugi takodjer imaju "posla preko glave" da pociste u svojoj basti, sto nije tvoj problem)
Onaj ko je govorio da mirno spavamo rata nece biti i bio naivan nije ziv medzu nama,ostaje da mu sudi BHHistorija za naivnost i propuste ali tu smo gdje smo .Tu je SDA stranka kao i oni koji su nas opljackali nakon rata njih treba sve prosijati,imovinu konfiskovati ako je stecena ilegalno na nezakonita nacin a sve njih poslati na dugogodisnji rad ciscenaj rijeka i uredzenaj parkova kao i izgradnji puteva.Ciscenje izdajnicko kriminalnih minderasa je jedna stvar ,odbrana BiH je druga samo moramo biti svijesni da se i danas vodi perfidniji rat protiv nas i nase domovine od iste ideologije zla koja je danas za razliku od 92-95 samo promjenila formu i oblike kao i metode realizacije istog cilja.Bosnjacima je plani bioloski inestanak od strane SDS genocidnih fasista ,kako je Dabic Smradovan javno porucio sa skupstinske govornice RBiH 1991.Siguran sam da se moglo drugacije pruizti otpor ali je svijest naivnost i neupucenost bila jedna od najtezih okolnosti u spasavanujo golog opstanka.Deytonska izdaja je nesto drugo,po ustavu RBiH niko nije imao ovlasti potisati podjelu zemlje u Deytonu pa je sam cin ilegalan i nevazeci sto je pravno i zakonski osporivo .Nakon Deytona do sada su uradzene gore stvari po BIH pa im se tolerise,Isti SDA su doveli Bosnjake u poziciu koju su danas a opet ce glasati za iste .E to je neki drugi problem i on je mnogo kompleksniji da bi o njemu raspredali ovim putem.Znaj zemljace da su Bosnjaci i BH patrioti jedini faktor i kljuc opstank ili nestanka Bosne ,bili 92 pa i danas.
5 0 5

#5028 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 5 0 5 »

Bosnolog wrote:
Samo male ispravke ovdje:
Cacu smo dosli glave nakon sto smo saznali sto je radio na Kazanima.
Ovo nije istina. Caci su došli glave kad se totalno oteo kontroli. AI je morao moliti Cacu da ne izaziva (SFOR) i da poštuje armijiski poredak. Da li su znali za Kazane, to ne znam, ali mislim da jesu znali (govorim o armijskom vrhu i AI)
Da li je tebi poznato da su dobri momci izgubili zivote dok se Caco nije obuzdao u vrijeme njegovog hapsenja 92.
Misilim da Šoba to zna, jer je odrastao iznad parka u kojem su te momke sahranili. Caco je bio kriminalac i siledžija koji je terorisao grad pa mu s toga i nije bilo teško pobit te momke koji su ga došli uhapsiti. Svašta se još događalo tad na Bistriku i u Sarajevu što je dovelo do te tragedije. Koliko se ja sjećam to se desilo u jesen '93. a ne '92.
Što se tiče Juke Prazine (i njemu sličnih "heroja"), mit koji se izgradio o njemu i sličnima ne odgovara istini. U stvarnosti Juka, je terorisao i pljačkao grad Sarajevo pogotovo na početku rata, kada su to bile jedine naoružane skupine (pored policije i Zelenih Beretki) koje su branile grad.. Juka nije branio grad, nego hrabri sarajevski momci u patikama, a Juka je bio (samoproglašeni) komandant nekolicini takvih momaka. Dok su se oni borili Juka se vozao u ukradenim autima po Sarajevu terorizirajući sve koji mu se nisu svidjeli i pljačkajući (da ne nabrajam sad koga i šta).
Način na koji su ubijeni i Caco i Juka je kriminalan i neko je trebao za to odgovarati (stvar je pravne države), pogotovo Caco koji je već bio uhapšen i više nije bio prijetnja nikome (osim možda onima koji su mu naredili ili znali a nisu ništa napravili za Kazane). Ali to je sad druga priča. U svakom slučaju način na koji su ubijeni ne opravdava njihove ratne "zasluge". (ko je preživio Sarajevo 1992-'93, shvatit će)

I još da prokomentarišem ovo :
Kazes, Bosnjaci su se za opstanak borili golim rukama.....a ko je onda naplacivao kalasnjikove po 1500km?
Oružije su imali samo kriminalci koji su ga i uvozili preko kanala organizovanih od strane SDA i HDZ. (pogledaj pod: Alija Delimustafić -ministar MUP-a, Jusuf Prazina - kriminalac, Nusret Šišić- Dedo - HDZ, HVO komandant, a kasnije Čengići, Šahinpašići..)
KO je protjerao iz vrha armije sve koji nisu bili Bosnjaci?
Volio bih da mi neko da odgovor na ovo pitanje. Zašto je AI izbacio nemuslimane (pa čak i one koji su mu spasili guzicu u Dobrovoljačkoj) iz vrha ARBiH a postavio na njihova mjesta muslimane, ali sa podebljim KOS-ovim pedigreom?! Koja je bila logika ovdje, ARBiH, armija svih građana RBiH koja se bori protiv agresora podpomognuta unutrašnjim separatističkim snagama je polako poprimala oblik samomuslimanske ili od '93. samobošnjačke vojske. Ovo nije imalo nikakve logike osim ako pored "narodnooslobodilačke borbe" nije bila i "islamskoprosvjetiteljska borba s čistomuslimanskom teritorijom". Hm, ako je tako, onda AI i nije bio toliko naivan i nedorastao vođa u teškom vremenu. (ja ipak mislim da jeste bio nedorastao uloge koje se prihvatio u tom vremenu. I još za moj ukus mislim da je bilo previše kosovaca, uleme, arapa oko njega za vrijeme rata (on ih je birao). Svi po nekom zadatku i sa nekom idejom kako bi trebala ova zemlja izgledati)

I još ovo:
Ko je pokro stotine miliona dolara za odbranu zemlje? Nisu valjda cetnici krivi i za to...
E na ovo pitanje niko neće dati odgovor. "Pravi bošnjači patriota" nikad neće postaviti ovakvo pitanje. Jer da hoće mnogi bi već bili u zatvoru (ili bar ne bi bili ponovo izabrani da nas predstavljaju u vlasti)
Ko je pokrao pare a nije odgovarao, ko je ubio Cacu a nije odgovarao, ko je ubio Juku a nije odgovarao, i na kraju ko je izdao Republiku Bosnu i Hercegovinu a nije odgovarao?

P.S. Što se Šobe tiče, koliko se ja sjećam, on je cijeli rat proveo u Sarajevu, u ROVU ARBiH, braneći svoju porodicu, grad i domovinu. Ja ne sumnjam u njegovu ljubav prema našoj lijepoj zemlji i, kao što vidim ovdje, jedino mu se zamjera što čovjek razmišlja svojom glavom.

P.S.S. Izvinjavam se ako se neko uvrijedio. Ja sam ovako vidio stvari za vrijeme rata, a i imao sam dosta vremena da ih provarim. Ako je neko vidio Cacu i Juku kao heroje na osnovu nekih činjenica, ja ih smatram siledžijama i ubicama jer znam šta sam vidio (svojim očima).

P.S.S.S. Možda možemo otvoriti novu temu na ovom forumu, ali čemu. Ovakvih razglabanja ima već milion i sve se na kraju završe s vrijeđanjem, ponižavanjem i optužbama. Ali eto toliko od mene, nisam mogao gledati ovo gore a da ne prokomentarišem, makar i ovdje u "Milorad Dodik ALL ABOUT"
Shoba

#5029 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Shoba »

@Znaj zemljace da su Bosnjaci i BH patrioti jedini faktor i kljuc opstank ili nestanka Bosne ,bili 92 pa i danas.

a ko je vratio Bosnu iz mrtvih nakon sto su je Turci zauzeli i zatrli? otkud SOCIJALISTICKA REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA sa pravom samoopredljeljenja do odcjepljenja? Ko je ozivio Bosnu prije nego sto je na pladnju data "POBJEDNICKIM" strankama SDS, SDA i HDZ na raspolaganje, koji su je nakon dolaska na vlast razvalili k'o Panta pitu?

Znam i da su Bosnjaci prvi imali mape za podjelu BiH (donio iz Mahmutcehajic u Lisabon)? SDA je od pocetka zagovarala "PRAVEDNU" podjelu BiH (ako uopste moze biti pravedna), htjela je mnogo veci komad Bosne iskljucivo za Bosnjake (to hoce i danas samo to javno ne govore).

Dobar dio Bosnjaka jeste za opstanak BiH kao zajednicke drzave, ali ih jedan dobar dio nije.

U kontekstu ove teme Dodik i nije neki problem. Njega ce neko prije ili kasnije zamijeniti. Problem su SDA, Silajdzic i donekle Lagumdzija. Oni povlace katastrofalne poteze od pocetka. Kolicina izdaje Bosne medju bosnjackim politicarima je enormna. Neki kazu kako Bosnjacima treba bosnjacki Dodik, da ujedini stvar i da udari sakom od sto. Dodik je ipak sitni nacionalista i trgovac tvornicama i prirodnim dobrima tako da to ne bi pilo vode.

Dodik Bosnjacima dodje kao dobar izgovor za sopstvenu nesposobnost! :bih:
7cokanja

#5030 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 7cokanja »

„Kako ćete mijenjati Ustav kad ga nije usvojio Parlament“, upitao se predsjednik SNSD-a.
..bravo Dodo, legendo.. pljusni c'usku onim svojim jatacima, poslusnicima, koji se, kokanom, bore protiv tebe.. oni c'usku samo razumiju.. bravo Dodo, "jopet".. :thumbup:
Bosnolog

#5031 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Shoba wrote:@Znaj zemljace da su Bosnjaci i BH patrioti jedini faktor i kljuc opstank ili nestanka Bosne ,bili 92 pa i danas.

a ko je vratio Bosnu iz mrtvih nakon sto su je Turci zauzeli i zatrli? otkud SOCIJALISTICKA REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA sa pravom samoopredljeljenja do odcjepljenja? Ko je ozivio Bosnu prije nego sto je na pladnju data "POBJEDNICKIM" strankama SDS, SDA i HDZ na raspolaganje, koji su je nakon dolaska na vlast razvalili k'o Panta pitu?

Znam i da su Bosnjaci prvi imali mape za podjelu BiH (donio iz Mahmutcehajic u Lisabon)? SDA je od pocetka zagovarala "PRAVEDNU" podjelu BiH (ako uopste moze biti pravedna), htjela je mnogo veci komad Bosne iskljucivo za Bosnjake (to hoce i danas samo to javno ne govore).

Dobar dio Bosnjaka jeste za opstanak BiH kao zajednicke drzave, ali ih jedan dobar dio nije.

U kontekstu ove teme Dodik i nije neki problem. Njega ce neko prije ili kasnije zamijeniti. Problem su SDA, Silajdzic i donekle Lagumdzija. Oni povlace katastrofalne poteze od pocetka. Kolicina izdaje Bosne medju bosnjackim politicarima je enormna. Neki kazu kako Bosnjacima treba bosnjacki Dodik, da ujedini stvar i da udari sakom od sto. Dodik je ipak sitni nacionalista i trgovac tvornicama i prirodnim dobrima tako da to ne bi pilo vode.

Dodik Bosnjacima dodje kao dobar izgovor za sopstvenu nesposobnost! :bih:
Ja znam da je politika SDA katastrofalna i da medu tim minder secijasima ima zelje i rade na podijeli BiH sve godine od kada su na vlasti samo imaju problema to prodati BH patriotama a Sulejman Tihic je najbolji pokazatelj nastavka srljalja bosnjacke propast stranke koja je bosnjake vise upropastila nego svi dosadasnji neprijatelji.Umjesto da bude u kaoliciji sa probosanskim strankama i snagama SDA je najveci krivac sa konfuziju i dezorjentaiju Bosnjaka svadzom i ignorisanjem SDP, NS,BPS-om, Silajdzicevom i drugim hrvatsko srpskim probosanskim strankama.Namau BiH treba dobra i velika metkla da se smece pocisti sa politicke scene i da mladi preuzmu sudbinu BiH u svoje ruke jer ovi naci etno tornjaci prave svoje krimo etno torove i svoje begluke i agluke.U Bosni imamo tri staleza,gospodare nekoliko familijsko tajkunskim mafijasa,poslusnike i slijepe klimoglavce i najvecu masu sirotinje i bijede sa kojom manipulisu.

Socijalna revolucija je jedan od nacina promjene stanaj u BiH ali to ce biti ako nam MZ iskljuci infuzije na kojima drzava i BiH zivi sve ove godine.Dodika odrzava i spasava SDA sve ove godine uz pomoc HDZ-a i laznih ubleha koje prodaje o boljem dijelu Bih dok trosi posljednje zalihe od kriminalizovane privatizacije cime pokriva i odrzava socijalni mir ali je pitanje do kada ce ovce slijepo pratiti cobana koji ih vodi i mami laznim izjavama i plasi drugim etno tornjacima i torovima.
7cokanja

#5032 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 7cokanja »

7cokanja wrote:
„Kako ćete mijenjati Ustav kad ga nije usvojio Parlament“, upitao se predsjednik SNSD-a.
..bravo Dodo, legendo.. pljusni c'usku onim svojim jatacima, poslusnicima, koji se, kokanom, bore protiv tebe.. oni c'usku samo razumiju.. bravo Dodo, "jopet".. :thumbup:

..vrlo interesantno, da cak ni na ovom forumu niko nije spreman diskutovati "igrokaz" o legalizaciji Daytonskog ugovora.. cak ni nakon "sage" o usvajanju Brcko amandmana i ocajnickog pokusaja da se ista prikaze kao legitimna volja gradjana..
..srecom, cak ni Rafi, koji se ovih dana grcevito bori za opstanak Bosne i ujedno "zapadnjacki obraz", a dok protivu sebe ima Dodove poslusnike "sa obje strane entitetske linije" , nije uspio onomad "prodati" takozvanu "javnu raspravu" o Brcko amandmanu, kao "uspjesnu".. razgolje ga Dodo.. :razz: ..doduse, sad su takozvani "nasi" na potezu.. sad ce oni "smisliti" kako gazdu Doda da izvuku iz krize.. Dodo, legendo, ne sekiraj se.. baci levate jos koji put iz c'oska u c'osak.. :dance:
essex

#5033 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by essex »

7cokanja wrote:
7cokanja wrote:

..vrlo interesantno, da cak ni na ovom forumu niko nije spreman diskutovati "igrokaz" o legalizaciji Daytonskog ugovora.. cak ni nakon "sage" o usvajanju Brcko amandmana i ocajnickog pokusaja da se ista prikaze kao legitimna volja gradjana..
..srecom, cak ni Rafi, koji se ovih dana grcevito bori za opstanak Bosne i ujedno "zapadnjacki obraz", a dok protivu sebe ima Dodove poslusnike "sa obje strane entitetske linije" , nije uspio onomad "prodati" takozvanu "javnu raspravu" o Brcko amandmanu, kao "uspjesnu".. razgolje ga Dodo.. :razz: ..doduse, sad su takozvani "nasi" na potezu.. sad ce oni "smisliti" kako gazdu Doda da izvuku iz krize.. Dodo, legendo, ne sekiraj se.. baci levate jos koji put iz c'oska u c'osak.. :dance:
dvico, sta mislis nije li dayton ustvari sarena laza za sve da se mi malo zabavimo dok se ne ispita situacija i ne nadje normalnije rijesnje za nasu drzavu? mjenjati ustav mozda znaci modernizovati ustav R BiH, sto bi znacilo da su svi ovi politicari koji su i poceli rat ustvari izigrani i da ce se morati vratiti na pocetne pozicije od prije rata i tako premostiti stanje koje je nametnuto ratom i ratnim genocidom...mozda je tu odgovor na dodino pitanje ;-) .
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#5034 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by independer »

dvico, sta mislis nije li dayton ustvari sarena laza za sve da se mi malo zabavimo dok se ne ispita situacija i ne nadje normalnije rijesnje za nasu drzavu? mjenjati ustav mozda znaci modernizovati ustav R BiH, sto bi znacilo da su svi ovi politicari koji su i poceli rat ustvari izigrani i da ce se morati vratiti na pocetne pozicije od prije rata i tako premostiti stanje koje je nametnuto ratom i ratnim genocidom...mozda je tu odgovor na dodino pitanje ;-) .[/quote]
`
eh kamo srece da je to. ali kad je o Bosni rijec pripremi se na najgori scenario. ne pamtim kada je neka dobra vijest iz Bosne dosla pa sam nesto skeptik i po tom pitanju

:bih:
independer

#5035 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by independer »

nego juce u 60 minuta je onaj Vaskovic ponovo osuo paljbu na naseg mnogoputapomentog i u njegovom uobicajenom stilu se razbacivao pokradenim milijardama km-ova za puteve. mislim nije sporno da je dodo lopov i da je ukro puno ali po njegovim analizama ispade da je dodo tezak najmanje 1.5 milijarde km.

sta vi mislite koliko je dodo finansijski tezak? sta vi mislite da li je rep. sumska finansijski pred kolapsom glede tih malverzacija ili je jos uvijek bolji dio bih? i jos nesto, koliko dugo ova njegova vlast moze jos trajati? hoce li on pasti prije izbora sljedece godine?

hvala
nokia6170

#5036 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

independer wrote:nego juce u 60 minuta je onaj Vaskovic ponovo osuo paljbu na naseg mnogoputapomentog i u njegovom uobicajenom stilu se razbacivao pokradenim milijardama km-ova za puteve. mislim nije sporno da je dodo lopov i da je ukro puno ali po njegovim analizama ispade da je dodo tezak najmanje 1.5 milijarde km.

sta vi mislite koliko je dodo finansijski tezak? sta vi mislite da li je rep. sumska finansijski pred kolapsom glede tih malverzacija ili je jos uvijek bolji dio bih? i jos nesto, koliko dugo ova njegova vlast moze jos trajati? hoce li on pasti prije izbora sljedece godine?

hvala
odgovor se krije u ovih 205 strana teme :D
independer

#5037 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by independer »

nokia6170 wrote:
independer wrote:nego juce u 60 minuta je onaj Vaskovic ponovo osuo paljbu na naseg mnogoputapomentog i u njegovom uobicajenom stilu se razbacivao pokradenim milijardama km-ova za puteve. mislim nije sporno da je dodo lopov i da je ukro puno ali po njegovim analizama ispade da je dodo tezak najmanje 1.5 milijarde km.

hvala
pssst, nemoj nikom reci ali sad sam na poslu i procito sam sve od 180 -e strane ali ne nadjoh odgovor. :-D :D

pa rekoh, mozda da pretabirimo opet :D
nokia6170

#5038 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

independer wrote:
nokia6170 wrote:

hvala
pssst, nemoj nikom reci ali sad sam na poslu i procito sam sve od 180 -e strane ali ne nadjoh odgovor. :-D :D

pa rekoh, mozda da pretabirimo opet :D
mozemo komotno objaviti knjigu na ovu temu :D
independer

#5039 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by independer »

[/quote]

pa rekoh, mozda da pretabirimo opet :D[/quote]

mozemo komotno objaviti knjigu na ovu temu :D[/quote]

naslov knjige: "Uspon i pad jednog seljaka na brdovitom Balkanu"

:D
PalaSa Marsa

#5040 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by PalaSa Marsa »

Garant ce i ovaj grmalj navijat' za BiH. :D
Vukašin

#5041 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Vukašin »

independer wrote:i jos nesto, koliko dugo ova njegova vlast moze jos trajati? hoce li on pasti prije izbora sljedece godine?
Nece Dodo nikada pasti.......................................................jedino ako izgubi "rat" ili previse bude zajebavo MZ (ona oko referenduma u pitanju ulazaka NATO mu je bila losa).

RS <=> BiH Srbi <=> Dodik <=> RS <=> BiH Srbi == Svi smo mi Dodik! :bih: Srbi su po naravi uvjek vjecno lojalni vozdu kada se vodi ljuta bitka protiv balija i ustasa. :D

A poslije Dodika.... naravno dolazi opet Dodik. :bih: :thumbup:
cistunac

#5042 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by cistunac »

Vukašin wrote:Nece Dodo nikada pasti.......jedino ako izgubi "rat" ili previse bude zajebavo MZ (ona oko referenduma u pitanju ulazaka NATO mu je bila losa)...
Nemoj nikada reci nikada. Dodik ima toliko putera na glavi i ljepila u dzepovima da se sada samo ceka pogodan trenutak kako bi prijava SIPE protiv njega dobila prvenstvo. Vozd se rukama i nogama bori da strani tuzioci i sudije napuste BiH. Nije valjda da 'zastiti' nas dvojicu... :)

Dodik ce sici sa politicke scene (i to ne putem D. Eleza) ili ce ga SIPA privesti sudu bez obzira sto je on prijetio da bi valjda otisao u hajduke ako se to dogodi.
Last edited by cistunac on 09/09/2009 21:03, edited 1 time in total.
trinaesti

#5043 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by trinaesti »

evo ga peva boze pravde na marakani mamu mu ebem!
behavac

#5044 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

trinaesti wrote:evo ga peva boze pravde na marakani mamu mu ebem!
A znas ti onu pjevaj Dodo, pjevaj rode, daj trinaestom razonode !!! :D
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#5045 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

behavac wrote:
trinaesti wrote:evo ga peva boze pravde na marakani mamu mu ebem!
A znas ti onu pjevaj Dodo, pjevaj rode, daj trinaestom razonode !!! :D
Jbte, ja cuo i ovu:

Mi imamo premijera sto u lozi sjedi,
kad u RS-u zagusti tamo ce da bjezi. :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#5046 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Toto »

Sazrelo je vrijeme da se pokrene proces odumiranja Milorada Dodika. Treba ga sto vize marginalizirati i Izbacivati iz medija. I ne samo njega: negi i sve druge politicare koji sebe grade mezeteci Dodika. Nama ne treba vise ni Dodik ni njegovi osvisnici.
Ta mecka je odigrala svoje. Treba se pripremati za nastavak sapunice.
zemomak

#5047 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zemomak »

evo sta je danas ovaj irvas izjavio :

Dodik: "Primjećuje se podlost Suda i Tužilaštva BiH... Puna podrška Savezu logoraša RS"
11. 09. 2009. • 21:27 E. O.

*** SPAM *** - Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas Srni da u potpunosti podržava Savez logoraša RS čiji su članovi danas protestovali pred Sudom BiH, navodeći da su taj sud i Tužilaštvo BiH vještačke tvorevine nametnute zakonom visokog predstavnika u BiH.

''Moja podrška logorašima apsolutno je jasna. Na njihovom primjeru vidi se koliko su bile zaobiđene njihove patnje i kako se favorizuje samo jedna krivica'', rekao je Dodik.

On je dodao da RS i dalje smatra da svi zločini počinjeni u BiH treba da budu riješeni, ali da tome šteti selektivan pristup Suda i Tužilaštva BiH.

''Visoki predstavnici nisu imali pravo da nameću zakone, a RS se iz nekih razloga nije tome suprotstavljala. Došlo je, međutim, vrijeme da moramo jasno da kažemo da je to hibrid koji je nastao političkom voljom nekoga ko je iznad sistema koji se zove Dejton'', rekao Dodik.

On je dodao da je RS nezadovoljna načinom rada Suda i Tužilaštva koji u pravilu presuđuje Srbima kako bi stvorili novu historiju.

''Kako drugačije objasniti činjenicu da su na sudu Srbi osuđeni na zatvorske kazne od 1.400 godina, a da su Bošnjaci osuđeni samo na 41 godinu'', upitao je Dodik.

On je dodao da se "primjećuje podlost Suda i Tužilaštva" da se za zločine koje su čini Bošnjaci podigne optužnica ili počne istraga u Sudu i Tužilaštvu BiH, a da se naprasno to prebacuje na niži nivo, entitetske ili kantonalne sudove, zbog toga što se u njima primjenjuje zakon SFRJ, a u Sudu BiH zakon BiH.

''Ne treba ni da pričamo o omalovažavanju realnosti. Mnoge analize govore o tome da se kod stradanja jednog broja ljudi u Tuzli, za što je optužena srpska strana, radi o podmetnutoj eksploziji zato što je dan prije u Živinicama stradao značajan broj momaka muslimanske vojske'', rekao je Dodik, tvrdeći da su u Tuzlu dovezeni mrtvi ljudi i inscenirana cijela situacija.

On je dodao da su na sličan način insecenirane i Markale koje su poslužile za izolaciju Srba na ovim prostorima.

''Isti sudski vještak radio je na slučaju Tuzle i slučaju Markale što potvrđuje da je riječ o organizovanoj namjeri da se to prikaže na način na koji jeste. Ni Sud ni Tužilaštvo ne žele da se usmjere u tom pravcu. Osudili su generala (Novaka) Đukića nevinog za taj slučaj'', rekao je Dodik.

Srpske žrtve rata na protestu u Sarajevu pozvale su danas predsjednika Suda BiH Meddžidu Kreso i glavnog tužioca Milorada Barašina da rade svoj posao i da počnu sa procesuiranjem odgovornih za ratne zločine nad Srbima.

"Neodgovornim ponašenjem prouzrokujete nezadovoljstvo koje može da preraste u proteste koji neće biti samo mirno okupljanje. Vi ste ti koji treba da stvarate BiH i zajednički život, nažalost, ovako nema BiH, nema pomirenja i nema suživota", poručio je predsjednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić Meddžidi Kreso, Barašinu i zamjeniku glavnog tužioca Davidu Schwendimenu.

(srna)

cuo sam svasta od ovog fasiste, ali ovo je nevidjeni beozobrazluk, pa ljudi moji ispasce da smo sami sebe pobili, i u sRebrenici, i Sarajevu, i u Tuzli i u cjeloj Bosni samo zato da bi izvrsili jak propagandni udarac nad pravoslavcima...

Republika Smrdska stvorena na zlocinu i to onom najtezem, zlocinu genocida, zlocinima protiv covjecnosti ... nema zlocina koji Srbi nisu praktikovali tokom njihovog krvavog cetvorogodisnjeg pira po Bosni. To him nije bilo dovoljno, nego su u svojem plijenu (Repbulika Smrdska) stvorili takav ambijent koji odise neljudskoscu i sto je od svakog morala i covjecnosti. Tamo, ti neljudi, vaspitavaju svoju djecu i pelcuju ih mrznjom cim se rode. Zato danas desetogodisnji djecaci uzvikuju parole "Noz - zica - Srebrenica", stoje raznorazni fasiticki grafiti, a o parolama i skandiranju na sportskim takmicenjima mnecu ni da trosim rijeci.
yugoslavija

#5048 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by yugoslavija »

dodiku smecu od covjeka ne moze niko nista.il nasi politicari nece il mu ne smiju nista a prije je ovo drugo,jer koji god potez da povuku onaj krmak prijeti otcjepljenjem i do kada ce ovo ovako biti to samo dragi Bog zna.mi bosanci nismo nikako pametan narod,mozda je narodu svejedno sto se ovo oko njih dogadza,mozda im je dosta svega ja ne znam al po meni je nedopustivo da dodik toliko upropastava ovu nasu drzavu,odakle hrabrost da on skoro pa o republici srspkoj govori kao o samostalnoj drzavi. :bih: :bih:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#5049 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

yugoslavija wrote:dodiku smecu od covjeka ne moze niko nista.il nasi politicari nece il mu ne smiju nista a prije je ovo drugo,jer koji god potez da povuku onaj krmak prijeti otcjepljenjem i do kada ce ovo ovako biti to samo dragi Bog zna.mi bosanci nismo nikako pametan narod,mozda je narodu svejedno sto se ovo oko njih dogadza,mozda im je dosta svega ja ne znam al po meni je nedopustivo da dodik toliko upropastava ovu nasu drzavu,odakle hrabrost da on skoro pa o republici srspkoj govori kao o samostalnoj drzavi. :bih: :bih:
Ne sikiriki. ;-)
Bilo je i gorih i pametnijih od dode sto ih danas nema, a Bosna je jos uvjek tu. :bih:
Prije ce on pojesti svoja muda nego sto ce GTRS postat samostalna. :D
On to dobro zna, al' eto, tjesi sebe i budale koji mu vjeruju. :D
:bih:
1gorstak

#5050 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

'Ne treba ni da pričamo o omalovažavanju realnosti. Mnoge analize govore o tome da se kod stradanja jednog broja ljudi u Tuzli, za što je optužena srpska strana, radi o podmetnutoj eksploziji zato što je dan prije u Živinicama stradao značajan broj momaka muslimanske vojske''
Sirok je krug ljudi koji za Dodika govore da je u privatnim razgovorima pragmatican i konstruktivan, a u javnim izjavama populista koji pali mase nacionalistickom retorikom. Brane ga Tihic, Filipovic, Inzko ....

"Znam ga iz korijena, i to ne samo onih iz Laktaša. Nije Dodik tako loš kako hoće da se prikaže. Ljudi iz Lijevča su realni, spremni na posao i dogovore i nisu zatucani. Nemojte misliti da on vjeruje u sve ono što govori i pokazuje. To je imidž koji se od njega očekuje." (Filipovic o Dodiku)

Hajde Filipovicu, odrtino impotentna, analyze this !
Locked