BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

#5026 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

buzzer wrote:
jeza u ledja wrote:Falili su nam branici, sad kad je u opticaju 5-6 preslo se na pricu o napadacima. Jednostavno ljudi imaju zelju davati prijedloge - davanja prijedloga radi.
jok, eto treba svrsavati na 8:1 protiv lichtensteina i spremati se za podmladjivanje reprezentacije i kvalifikacije za ep 2016. jel to i ti pokusavas reci da se prijateljske utakmice trebaju igrati na rezultat i da ne treba isprobavati nove igrace sa ciljem izgradnje najjaceg moguceg sastava?
Treba svrsavati kad i ako uzmemo Grcku i abd se plasiramo na SP. Do tad ovo je sve talasika.

Ja govorim generalno o ideji da se uvijek nesto novo predlaze cak i onda kada dosta toga ide dobro.

Sto se tice prijateljskih utakmica, mislim da su one podjednako vazne za probavanje novih igraca ali i za uigravanje vec postojece ekipe, ukljucujuci i malo drukcije postavke igraca. I dalje mislim da nemamo dovoljno prijateljskih utakmica. Recimo bilo bi super kad bi igrali bar 3-4 utakmice godisnje sa B timom, ali njih nema jer vjerovatno nema novaca. To su te utakmice na kojim se najbolje probavaju novi igraci.
kokuz_sa

#5027 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by kokuz_sa »

sto se tice Djurica
niko ga nije gledao u 3 ligi

mozda lik nema adekvatne igrace da bi mogao da daje golove..

on je visok stamenit igrac, jak u igri glavom..tesko ce neko od njega ocekivat da izme loptu i da predje par igraca i stvori sebi sansu za gol

dok kod nas u repki je imao predobru podrsku igraca
centarsuteve prodore, nabacaje na njega..i to je koristio

to mozda nema u 3 ligi pa i nema aman statistiku
buzzer

#5028 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

palermo wrote:I prozivati Sušića zbog toga što nemamo rezervu rezerve je onako....bezveze, brate.
primjetih da si mi utrpo nesto sto nisam rekao. ne rezervu rezerve, nego rezervu prvotimca, kao i sav normalan napredni svijet. kontas? bilo je sasvim dovoljno slucajeva kad si se mogao uvjeriti kako je to kad se zavali zahirovica na beka, rahimica na stopera, jahica tamo, seju vamo... te se situacije preventivno sprjecavaju odabirom najboljih mogucih rezervnih igraca.
jeza u ledja

#5029 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

buzzer wrote:
jeza u ledja wrote:Djuricevih 6 golova u 4 utakmice mlade reprezentacije je super, ali nije dovoljno za neku referensu.
nije ih on dao protiv U15, nego protiv vrsnjaka. sad mu je 22 godine i vrijedilo bi ga isprobati protiv vrsnjaka iz slovenije. zar ne?
Ama treba jos da se dokaze u svojoj karijeri.
Slicno, Zahirovic je briljirao prvih par utakmica u nasoj repki pa smo skocili da ga okarakterisemo kao odlicnom zamjenom za Rahimica, a evo danas ga se pljuje jer se pokazalo da nije bas takav superstar, a sto govori i njegova karijera. Isto vazi i za Besica.
Arteta

#5030 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

kokuz_sa wrote:sto se tice Djurica
niko ga nije gledao u 3 ligi

mozda lik nema adekvatne igrace da bi mogao da daje golove..

on je visok stamenit igrac, jak u igri glavom..tesko ce neko od njega ocekivat da izme loptu i da predje par igraca i stvori sebi sansu za gol

dok kod nas u repki je imao predobru podrsku igraca
centarsuteve prodore, nabacaje na njega..i to je koristio

to mozda nema u 3 ligi pa i nema aman statistiku
Mozda lik treba igrati da bi davao golove.
buzzer

#5031 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

palermo wrote:
buzzer wrote:
jeza u ledja wrote:Djuricevih 6 golova u 4 utakmice mlade reprezentacije je super, ali nije dovoljno za neku referensu.
nije ih on dao protiv U15, nego protiv vrsnjaka. sad mu je 22 godine i vrijedilo bi ga isprobati protiv vrsnjaka iz slovenije. zar ne?
Zašto ? Pa čovjek igra u trećoj italijanskoj ligi.

Ja opet, pa što mene onda ne probati, igram na male i to protiv starijih nego što on igra :D .
igra u trecoj i zavaljuje po tri komada prvotimcima iz prve bundeslige. :D i to jos u saradnji sa igracima iz bosanske, srpske, rumunske, hrvatske... lige. :D
jeza u ledja

#5032 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

buzzer wrote:
palermo wrote:I prozivati Sušića zbog toga što nemamo rezervu rezerve je onako....bezveze, brate.
primjetih da si mi utrpo nesto sto nisam rekao. ne rezervu rezerve, nego rezervu prvotimca, kao i sav normalan napredni svijet. kontas? bilo je sasvim dovoljno slucajeva kad si se mogao uvjeriti kako je to kad se zavali zahirovica na beka, rahimica na stopera, jahica tamo, seju vamo... te se situacije preventivno sprjecavaju odabirom najboljih mogucih rezervnih igraca.
Ali je veca razlika izmedju stavljanja centralnog veznog na lijevi bok (Salihovic), nego stavljanja ofanzivnog veznog u ulogu poluspica (Misimovic, Ibricic), zar ne?
buzzer

#5033 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

jeza u ledja wrote: Ama treba jos da se dokaze u svojoj karijeri.
Slicno, Zahirovic je briljirao prvih par utakmica u nasoj repki pa smo skocili da ga okarakterisemo kao odlicnom zamjenom za Rahimica, a evo danas ga se pljuje jer se pokazalo da nije bas takav superstar, a sto govori i njegova karijera. Isto vazi i za Besica.
trebao bi se vise dokazivati za reprezentaciju italije, ili brazila, ali za nas... sta je alternativa?
ne kontam kako ste tako lako popusili pricu o mjenjanju sistema igre ovisno o broju zdravih i od kartona cistih prvotimaca?
palermo

#5034 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

buzzer wrote:
pa da, shvatio sam ja tebe, povrijedi se Džeko, treba da bude spreman Đurić...jer je sasvim nelogično da bi mjesto Big Eda možda mogao da igra Medunjanin, ili Stevanović......jok, ima da bude isti kao Big Ed... :D
jeza u ledja

#5035 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Nisam te bas skonto to zadnje.

A nisam ja nikakvu pricu popusio, ne slusam puno sta Susic prica, jer nije bas najbolji s rijecima. :D
Arteta

#5036 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Mi bi se trebali plasirati na Svjetsko Prvenstvo pa da kojim slucajem dobijemo Italiju i da za nas igra igrac koji nema mjesta u njihovoj trecoj ligi.

Smijesno. :lol:
buzzer

#5037 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

jeza u ledja wrote: Ali je veca razlika izmedju stavljanja centralnog veznog na lijevi bok (Salihovic), nego stavljanja ofanzivnog veznog u ulogu poluspica (Misimovic, Ibricic), zar ne?
ja sam misljenja da igrace treba koristiti na pozicijama koje igraju u svojim klubovima, koje uvjezbavaju na svakodnevnim treninzima i koje usavrsavaju u klupskim utakmicama. ako lulic kod petkovica igra beka, to je za nas dobro i rjesilo nam je pola problema. jos mu rjesiti alternativu i eto je, jedna pozicija rjesena. hajmo vidjeti sta je sa tim def. veznim, sta imamo tu? .... ja to tako vidim. alternativne pozicije bih koristio samo u krajnjoj nuzdi, ili kao takticku varku. :D
buzzer

#5038 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

palermo wrote:
buzzer wrote:
pa da, shvatio sam ja tebe, povrijedi se Džeko, treba da bude spreman Đurić...jer je sasvim nelogično da bi mjesto Big Eda možda mogao da igra Medunjanin, ili Stevanović......jok, ima da bude isti kao Big Ed... :D
bingo! prebacis stevanovica sa desnog krila u spic, napravio si problem na desnom krilu.... uzrocno posljedicna veza, folovi, golovi...
jeza u ledja

#5039 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Dobro, vidjecemo kako ce se stvari odvijati sa spicevima i sa pozivima narednih 4-5 mjeseci.
Ajatolah_

#5040 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Ajatolah_ »

buzzer wrote:trebao bi se vise dokazivati za reprezentaciju italije, ili brazila, ali za nas... sta je alternativa?
Pogledaj na prethodnoj stranici, na vrhu moj post... Čovjek će uskoro imati 23 godine a igra u klubu ne jačem od naših premijerligaških konkurenata za Evropu. Ako se sad iznenada ne raspuca, nema tu budućnosti, i ne vidim prednost njega u odnosu na neke druge potencijalne rezervne napadače.
Edit: ipak nije prethodna stranica, već ona prije. :D
splend

#5041 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by splend »

buzzer wrote:
jeza u ledja wrote: Ali je veca razlika izmedju stavljanja centralnog veznog na lijevi bok (Salihovic), nego stavljanja ofanzivnog veznog u ulogu poluspica (Misimovic, Ibricic), zar ne?
ja sam misljenja da igrace treba koristiti na pozicijama koje igraju u svojim klubovima, koje uvjezbavaju na svakodnevnim treninzima i koje usavrsavaju u klupskim utakmicama. ako lulic kod petkovica igra beka, to je za nas dobro i rjesilo nam je pola problema. jos mu rjesiti alternativu i eto je, jedna pozicija rjesena. hajmo vidjeti sta je sa tim def. veznim, sta imamo tu? .... ja to tako vidim. alternativne pozicije bih koristio samo u krajnjoj nuzdi, ili kao takticku varku. :D
ja opet mislim drugacije :mrgreen:

ako je neko vrhunski igrac na nekoj pozciji (pod vrhunski mislim da igra u ligi petice, da je standardan, spreman, zna malo i lopte bla bla), da je bolje da taj igra i drugu poziciju u repki od one koju igra u klubu, nego zvati nekog levata tipa zahirovic, cocalic, mahmutovic, stilic, husejnovic.
ne mora se sad banalizirati i zakljuciti da dzeko moze igrati beka, ili vedo bit stoper. al dzeko moze komotno igrati iza spica, zna lopte, spreman, uglavnom sam siguran da bi tu poziciju igrao bolje od stilica :-D tako isto i lulic ili sejo na beku. kakvi god da su, odigrat ce bolje tu poziciju nego igrac tipa vranjes, sunjic ili ko vec.
druga je stvar, sto prebacivanjem nekog na neku drugu poziciju, mi gubimo tog igraca gdje je najjaci. al jbg, nismo spanija, njemacka, holandija, da je lako napraviti dvije prve postave.
palermo

#5042 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

buzzer wrote: bingo! prebacis stevanovica sa desnog krila u spic, napravio si problem na desnom krilu.... uzrocno posljedicna veza, folovi, golovi...
Pa svakako imaš problem, jer ne igra Big Ed. A sad, hoću li igrati ja ili Đurić, je potpuno svejedno. Sa obojicom smo ispušili. IZ jednostanog razloga, nemamo kvalitet.

A Stevke možda nešto i napravi. Ja nežu sigurno. A ni Đurić.

I da me se pogrešno ne shavti, nemam ja ništa protiv momka. Volio bih ja da je on vraćen u Parmi i da sada makar sjedi na klupi za rezerve.Al ne sjedi. On iz druge italijanske u treću.I onda u reprezenatciju. I to zemlje koja će (sa punim pravom) da smijeni seelkotra ako je ne odvede u Brazil
buzzer

#5043 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

EdoI wrote:
buzzer wrote:trebao bi se vise dokazivati za reprezentaciju italije, ili brazila, ali za nas... sta je alternativa?
Pogledaj na prethodnoj stranici, na vrhu moj post... Čovjek će uskoro imati 23 godine a igra u klubu ne jačem od naših premijerligaških konkurenata za Evropu. Ako se sad iznenada ne raspuca, nema tu budućnosti, i ne vidim prednost njega u odnosu na neke druge potencijalne rezervne napadače.
Edit: ipak nije prethodna stranica, već ona prije. :D
ma vidio sam ja taj post. cinjenica je da ne znamo dovoljno o njemu i razlozima sto je tamo, a ne u parmi. meni se je dojmio u reprezentaciji i cini mi se da je dobra alternativa dzeki. jedan poziv na prijateljsku utakmicu ne znaci da bi zabetonirao to mjesto. valjalo bi probati i seferovica i jos neke igrace... jedino ne valja ovo stanje bez rezerve ovoj dvojici prvotimaca.
Ajatolah_

#5044 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Ajatolah_ »

...da se malo promijeni tema. Ove sezone su se medijske špekulacije pokazale poprilično tačnim. :)
http://sportsport.ba/ino_fudbal/povecav ... ovca/95779
buzzer

#5045 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

splend wrote: ja opet mislim drugacije :mrgreen:

ako je neko vrhunski igrac na nekoj pozciji (pod vrhunski mislim da igra u ligi petice, da je standardan, spreman, zna malo i lopte bla bla), da je bolje da taj igra i drugu poziciju u repki od one koju igra u klubu, nego zvati nekog levata tipa zahirovic, cocalic, mahmutovic, stilic, husejnovic.
ne mora se sad banalizirati i zakljuciti da dzeko moze igrati beka, ili vedo bit stoper. al dzeko moze komotno igrati iza spica, zna lopte, spreman, uglavnom sam siguran da bi tu poziciju igrao bolje od stilica :-D tako isto i lulic ili sejo na beku. kakvi god da su, odigrat ce bolje tu poziciju nego igrac tipa vranjes, sunjic ili ko vec.
druga je stvar, sto prebacivanjem nekog na neku drugu poziciju, mi gubimo tog igraca gdje je najjaci. al jbg, nismo spanija, njemacka, holandija, da je lako napraviti dvije prve postave.
sam si sebi odgovorio. :D
to kad imas dvojicu dzeka, onda mozes jednog staviti na lijevo krilo, a lulica na beka jer se je standardni lijevi bek levat tarabic (?) povrijedio. i onda ni jedna pozicija ne skripi.
ne mozemo napraviti dvije prve i zato moramo imati prvu i drugu postavu.
Korisničkoime

#5046 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Korisničkoime »

jeza u ledja wrote:Falili su nam branici, sad kad je u opticaju 5-6 preslo se na pricu o napadacima. Jednostavno ljudi imaju zelju davati prijedloge - davanja prijedloga radi.
Bilo je i prije priče o napadačima idi na pdf Sušić još od kada smo se od Zeca kao reprezentativca oprostili pola foruma je u potragi za napadačom. Sjećaš li se beskonačne diskusije o plušpica ili ti secondary striker (i ne Misimović ili Ibričić to ne mogu igrati)
Po meni tek kada i ako Bičakčić zaigra za repku imamo nadu da riješimo još uvijek otvoreno pitanje drugog stopera ako će nam Zukanović biti lijevi bek i ako održi svoju dobru formu. Pandža, Sunjić ili Vranješ su po meni daleko slabiji kandidati s tim da je Vranješ koristan jer igra i desnog beka.
Dobro eto nasli smo neku sredinu.
Po meni je jos jedan od valjanih razloga nerazmisljanja o jos jednom napadacu taj da smo do sada imali jos 2-3 igraca u vezi koji znaju biti vrlo ofanzivni i biti prijetnja golu (Misimovic, Lulic, Pjanic, pa eto i taj Ibricic). Mislim, zar nije tako?

Ali ima majku mu neka granica dokle se moze ici, a po meni je to granica izmedju druge i trece lige bilo gdje.

Sto se tice Cocalica, ja mislim da nema forumasa koji se ne slaze da se ovaj treba pozivati. Zasto se ne poziva, to treba pitati Susica(?!?). Sto se tice ostalih, recimo Medunjanin ili Zahirovic, pa recimo da su oni pozivani u repku prije nego sto su se srozali u karijeri. Isto vazi sada i za Misimovica. To je ono poredjenje sa Podolskim. Znaci neko ko ima iskustva u repki, glupo je da se automatski izbacuje iz ekipe zato sto je presao u losiji klub. On tek treba da se dokaze da je pao u formi u igrama za repku da bi "zasluzio" buduce nepozivanje, ili da se na njegovom mjestu pojavi bolji. Poenta je u tome da je Susic, po meni ispravno, vrlo oprezan u pravljenju radikalnih izmjena shodno trenutnoj formi nekog igraca, pogotovo ako ta forma ide na dole. On po nekima kasni sa takvim izmjenama (golmani ili defanzivni vezni) , ali ja opet tvrdim da takve nagle izmjene mogu imati kontraefekat. Istina je valjda negdje u sredini.
Misimović je prijetlja golu protiv slabijih repki i iz slobodnjaka, Pjanić ok a Ibričića dugo već nismo vidili u igri - sasvim opravdano.
Ima i biće ih prvo jer misli da svaki prijedlog da se neko proba ide kao pljuvanje selektora, ne kritika, ne prijedlog, ne mišljenje, ne palamuđenje nego pljuvanje. Drugo lik je igrao u Želji - nije imao sjajno vrijeme tamo niti će biti takvo sjećanje na njega ali ipak čim je od komšinice ne može.
Imaš pravo što se tiče nagle promjene i kontraefekta. Glupo je i besmisleno igrača koji je bio dobar i koji je zapao u lošu formu prozivati neznalicom izbaciti ga iz repke uzeti nekog iz XY kluba i YX lige. Nisu roboti svako ima nekad lošu formu. Primjer Salihović. Međutim kod golmana je bilo u pitanju zdravlje. Kod Misimovića je u pitanju on sam, njegova forma ide silaznom putanjom od dolaska u Galatu a vezana je za njegovu fizičku spremu koja nikad nije bila ovakva. Njegov odlazak u Kinu je meni znak da on u biti i ne želi više kao prije. Liga u kojoj on i sa ovakvom formom može da zadovolji i zaradi - što da ne. Po meni nešto što Miske nije zaslužio ali je djelom i sam kriv. U repki imamo boljeg organizatora to je Pjanić. Tako da ta promjena ma koliko bolna tužna i ružna meni se čini na žalost nužnom.
buzzer

#5047 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

palermo wrote: A sad, hoću li igrati ja ili Đurić, je potpuno svejedno. Sa obojicom smo ispušili. IZ jednostanog razloga, nemamo kvalitet.
koliko si ih ti ono zabio svabama, majstore? :D
jeza u ledja

#5048 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

splend wrote: ja opet mislim drugacije :mrgreen:

I ja sam tak razmisljao dok mi Salihovic nije izbio 5 godina zivota igrajuci na lijevom beku. :D
Ali mozda za odbrambenu igru treba malo drukciji mentalitet. Sto se tice ostalih pozicija na terenu i ja mislim da nije toliko tesko zamjeniti poziciju igracu, ako je razlika u kvaliteti ogromna. Po meni je super primjer Diego Forlan na SP, napadac koji je za Urugvaj igrao plejmejkera, i to odlicno, ali normalno kad imas ispred sebe Suareza i Cavanija.
jeza u ledja

#5049 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

buzzer wrote:
palermo wrote: A sad, hoću li igrati ja ili Đurić, je potpuno svejedno. Sa obojicom smo ispušili. IZ jednostanog razloga, nemamo kvalitet.
koliko si ih ti ono zabio svabama, majstore? :D
Mozda je zabijao Svabicama? :D
buzzer

#5050 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

Korisničkoime wrote: U repki imamo boljeg organizatora to je Pjanić. Tako da ta promjena ma koliko bolna tužna i ružna meni se čini na žalost nužnom.
ja ovu promjenu ne bih nazivao ni ruznom, ni tuznom. dapace vrlo sam radostan da, kad je vec miske u krizi, imamo sjajnog pjanica i naravno da on mora imati prioritet u sastavu. medjutim, miske nam je jos uvjek najbolja alternativa za pjanica i zato ga se jos ne treba odricati. naravno ukoliko pristane da bude rezerva pjanicu, a ja vjerujem da to nije ni najmanji problem. samo treba komunicirati. e, to bi vec mogao biti problem.
Post Reply