jeza u ledja wrote:Falili su nam branici, sad kad je u opticaju 5-6 preslo se na pricu o napadacima. Jednostavno ljudi imaju zelju davati prijedloge - davanja prijedloga radi.
Bilo je i prije priče o napadačima idi na pdf Sušić još od kada smo se od Zeca kao reprezentativca oprostili pola foruma je u potragi za napadačom. Sjećaš li se beskonačne diskusije o plušpica ili ti secondary striker (i ne Misimović ili Ibričić to ne mogu igrati)
Po meni tek kada i ako Bičakčić zaigra za repku imamo nadu da riješimo još uvijek otvoreno pitanje drugog stopera ako će nam Zukanović biti lijevi bek i ako održi svoju dobru formu. Pandža, Sunjić ili Vranješ su po meni daleko slabiji kandidati s tim da je Vranješ koristan jer igra i desnog beka.
Dobro eto nasli smo neku sredinu.
Po meni je jos jedan od valjanih razloga nerazmisljanja o jos jednom napadacu taj da smo do sada imali jos 2-3 igraca u vezi koji znaju biti vrlo ofanzivni i biti prijetnja golu (Misimovic, Lulic, Pjanic, pa eto i taj Ibricic). Mislim, zar nije tako?
Ali ima majku mu neka granica dokle se moze ici, a po meni je to granica izmedju druge i trece lige bilo gdje.
Sto se tice Cocalica, ja mislim da nema forumasa koji se ne slaze da se ovaj treba pozivati. Zasto se ne poziva, to treba pitati Susica(?!?). Sto se tice ostalih, recimo Medunjanin ili Zahirovic, pa recimo da su oni pozivani u repku prije nego sto su se srozali u karijeri. Isto vazi sada i za Misimovica. To je ono poredjenje sa Podolskim. Znaci neko ko ima iskustva u repki, glupo je da se automatski izbacuje iz ekipe zato sto je presao u losiji klub. On tek treba da se dokaze da je pao u formi u igrama za repku da bi "zasluzio" buduce nepozivanje, ili da se na njegovom mjestu pojavi bolji. Poenta je u tome da je Susic, po meni ispravno, vrlo oprezan u pravljenju radikalnih izmjena shodno trenutnoj formi nekog igraca, pogotovo ako ta forma ide na dole. On po nekima kasni sa takvim izmjenama (golmani ili defanzivni vezni) , ali ja opet tvrdim da takve nagle izmjene mogu imati kontraefekat. Istina je valjda negdje u sredini.
Misimović je prijetlja golu protiv slabijih repki i iz slobodnjaka, Pjanić ok a Ibričića dugo već nismo vidili u igri - sasvim opravdano.
Ima i biće ih prvo jer misli da svaki prijedlog da se neko proba ide kao pljuvanje selektora, ne kritika, ne prijedlog, ne mišljenje, ne palamuđenje nego pljuvanje. Drugo lik je igrao u Želji - nije imao sjajno vrijeme tamo niti će biti takvo sjećanje na njega ali ipak čim je od komšinice ne može.
Imaš pravo što se tiče nagle promjene i kontraefekta. Glupo je i besmisleno igrača koji je bio dobar i koji je zapao u lošu formu prozivati neznalicom izbaciti ga iz repke uzeti nekog iz XY kluba i YX lige. Nisu roboti svako ima nekad lošu formu. Primjer Salihović. Međutim kod golmana je bilo u pitanju zdravlje. Kod Misimovića je u pitanju on sam, njegova forma ide silaznom putanjom od dolaska u Galatu a vezana je za njegovu fizičku spremu koja nikad nije bila ovakva. Njegov odlazak u Kinu je meni znak da on u biti i ne želi više kao prije. Liga u kojoj on i sa ovakvom formom može da zadovolji i zaradi - što da ne. Po meni nešto što Miske nije zaslužio ali je djelom i sam kriv. U repki imamo boljeg organizatora to je Pjanić. Tako da ta promjena ma koliko bolna tužna i ružna meni se čini na žalost nužnom.