FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Ares 1921
#5026 Re: FK Zeljeznicar
Dnevni Avaz
-Ekspedicija Željezničara danas će napustiti Sombor i otputovati u Pulu, gdje će nastaviti pripreme. Razlog su izuzetno niske temperature koje su dočekale ekipu u Vojvodini, a prema prognozama vrijeme se neće bitnije mijenjati u narednih sedam dana.
- Žao nam je što moramo ići, jer smo u Vili Kronić imali zaista sve što nam je potrebno, ali problem je hladnoća, teren je ujutro zaleđen, morali smo odgoditi i neke utakmice.
Odlučili smo da idemo u Pulu, tamo je definitivno toplije nego ovdje, a na pripremama ima dosta ekipa iz Hrvatske, Mađarske, pa ćemo imati priliku i da ugovorimo utakmice - rekao je menadžer i trener Željezničara Amar Osim.
U jučerašnjoj utakmici protiv Solunca stručni štab je provjerio igrače koji su stigli na probu. Uz pet novajlija, Krnčevića, Rudelića, Malovića, Magoča i Baraka, zaigrali su prvotimci Gušo, Šimić, Rovčanin, Farić, Kovačević i Bajić, te Spahić, koji je na početku priprema stigao na probu iz Famosa.
Utakmica je završena pobjedom Željezničara, 4:0, dva gola postigao je Rovčanin, a po jedan Kovačević i Šimić. Kod "Plavih" je najbolji bio Rovčanin, koji će biti veliko pojačanje za proljeće, a najbolja akcija bio je pogodak u 80. minuti kada je Bajić dugom loptom izbacio Šimića, koji je zabio za 4:0.
Ipak, zbog odlaska u Pulu, samo će Barak, koji je stigao posljednji u Sombor, nastaviti pripreme sa Željezničarom. Danas će ekipa Željezničara putovati u Crvenku, gdje će odigrati utakmicu sa istoimenim klubom. Nakon završetka utakmice ekipa će krenuti prema Istri.
-Ekspedicija Željezničara danas će napustiti Sombor i otputovati u Pulu, gdje će nastaviti pripreme. Razlog su izuzetno niske temperature koje su dočekale ekipu u Vojvodini, a prema prognozama vrijeme se neće bitnije mijenjati u narednih sedam dana.
- Žao nam je što moramo ići, jer smo u Vili Kronić imali zaista sve što nam je potrebno, ali problem je hladnoća, teren je ujutro zaleđen, morali smo odgoditi i neke utakmice.
Odlučili smo da idemo u Pulu, tamo je definitivno toplije nego ovdje, a na pripremama ima dosta ekipa iz Hrvatske, Mađarske, pa ćemo imati priliku i da ugovorimo utakmice - rekao je menadžer i trener Željezničara Amar Osim.
U jučerašnjoj utakmici protiv Solunca stručni štab je provjerio igrače koji su stigli na probu. Uz pet novajlija, Krnčevića, Rudelića, Malovića, Magoča i Baraka, zaigrali su prvotimci Gušo, Šimić, Rovčanin, Farić, Kovačević i Bajić, te Spahić, koji je na početku priprema stigao na probu iz Famosa.
Utakmica je završena pobjedom Željezničara, 4:0, dva gola postigao je Rovčanin, a po jedan Kovačević i Šimić. Kod "Plavih" je najbolji bio Rovčanin, koji će biti veliko pojačanje za proljeće, a najbolja akcija bio je pogodak u 80. minuti kada je Bajić dugom loptom izbacio Šimića, koji je zabio za 4:0.
Ipak, zbog odlaska u Pulu, samo će Barak, koji je stigao posljednji u Sombor, nastaviti pripreme sa Željezničarom. Danas će ekipa Željezničara putovati u Crvenku, gdje će odigrati utakmicu sa istoimenim klubom. Nakon završetka utakmice ekipa će krenuti prema Istri.
- Neelix
#5027 Re: FK Zeljeznicar
Ares 1921 wrote:
-
elSaik
#5028 Re: FK Zeljeznicar
Jeste, Adnan.
- Neelix
#5029 Re: FK Zeljeznicar
Zar jos igra
mislio sam da vam je on trener golmana.
-
elSaik
#5030 Re: FK Zeljeznicar
Trener - igrač. Branio je u prvom krugu Kupa.
-
Adi_vp
#5031 Re: FK Zeljeznicar
Lakat Jebić wrote:a prvi dan u goradzu su igrali 6 na 6 na velikom terenuPetit_Beurre wrote:Zaboravio sam ispricati anegdotu u gorazdu koja se desila. Amar je igracima pred povratak, valjda noc ili dvije prije, rekao da ako se zaledi teren ujutro nece trenirati i idu kuci, ako se ne zaledi redovni trening. Magarci su izasli pod krinkom mraka na teren i poljevali ga vodom. Što je najžalosnije teren se nije zaledio i imali su trening![]()
![]()
-
nikad_izvini
#5033 Re: FK Zeljeznicar
Prijateljska utakmica u Puli: Željo slavio 7:1
Pogotke za plave postigli su Višća i Spahić po dva, te Mešanović, Perak i Rovčanin.
Utakmicu su propustili Čolić i Mešić, koji se žale na povrede, te Stanić i Popović, koji su na poštedi, dok su se u normalan rad uključili Šehić, Ćulum i Selimović, koji su dobili određenu minutažu protiv Ližnjana, protiv kojeg su zaigrali: Radošević (Šehić), Bučan (Šimić), Bajić, Kerla, Radovanović (Farić), Svraka (Ćulum), Bekrić (Selimović), H. Bešlija (Serdarević), M. Bešlija (Spahić), Višća (Perak), Mešanović (Rovčanin).
Za sutra je planiran meč protiv niželigaša Fažane, a u srijedu se igra protiv Labina, dok je za četvrtak na programu i najteža provjera - Karlovac.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Plava mašina je krenula da melje. Jesu nekakvi niželigaši, al nema veze
Biće zanimljivo jer ćemo imati par jakih utakmica sa Karlovcem, Kapošvarom itd. Tu ćemo da vidimo gdje smo
Pogotke za plave postigli su Višća i Spahić po dva, te Mešanović, Perak i Rovčanin.
Utakmicu su propustili Čolić i Mešić, koji se žale na povrede, te Stanić i Popović, koji su na poštedi, dok su se u normalan rad uključili Šehić, Ćulum i Selimović, koji su dobili određenu minutažu protiv Ližnjana, protiv kojeg su zaigrali: Radošević (Šehić), Bučan (Šimić), Bajić, Kerla, Radovanović (Farić), Svraka (Ćulum), Bekrić (Selimović), H. Bešlija (Serdarević), M. Bešlija (Spahić), Višća (Perak), Mešanović (Rovčanin).
Za sutra je planiran meč protiv niželigaša Fažane, a u srijedu se igra protiv Labina, dok je za četvrtak na programu i najteža provjera - Karlovac.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Plava mašina je krenula da melje. Jesu nekakvi niželigaši, al nema veze
Biće zanimljivo jer ćemo imati par jakih utakmica sa Karlovcem, Kapošvarom itd. Tu ćemo da vidimo gdje smo
- Charuga
- Globalni moderator
#5034 Re: FK Zeljeznicar
Prijateljska utakmica u Puli: Željo slavio 7:1

Postigao dva pogotka: Edin Višća; foto: Oslobođenje
Željezničar je rezultatom 7:1 savladao hrvatskog niželigaša Ližnjan u prijateljskoj utakmici igranoj u Puli.

Postigao dva pogotka: Edin Višća; foto: Oslobođenje
Željezničar je rezultatom 7:1 savladao hrvatskog niželigaša Ližnjan u prijateljskoj utakmici igranoj u Puli.
-
elSaik
#5035 Re: FK Zeljeznicar
Mislim da će ovaj susret biti i najzanimljiviji, jer smo sa Karlovcem igrali na početku Osimovog novog mandata. Koliko se sjećam tad smo izgubili 1:0. Taman da vidimo koliko smo napredovali od tad.nikad_izvini wrote: ------------------------------------------------------------------
Plava mašina je krenula da melje. Jesu nekakvi niželigaši, al nema veze![]()
- Petit_Beurre
#5036 Re: FK Zeljeznicar
Definitivna potvrda da kvazi novinarčići čitaju forume i tu kupe sve informacije.
Magazin START 02.02.2010.
Prenesena vijest sa ovog topica, ja napisao o posipanju vodena teren od strane igrača.
I zamisli ja sad kažem da sam se zajebavao. Nadam se da cijenjeni novinar ovo čita i da ako ima imalo obraza, da ostavku mani se pera i hartije, i počne da se bavim lopatom i zemljom. Ali malom lopatom, onom za jednu ruku, za oko kupusa, sumnjam da zna sa velikom.

Magazin START 02.02.2010.
Prenesena vijest sa ovog topica, ja napisao o posipanju vodena teren od strane igrača.
I zamisli ja sad kažem da sam se zajebavao. Nadam se da cijenjeni novinar ovo čita i da ako ima imalo obraza, da ostavku mani se pera i hartije, i počne da se bavim lopatom i zemljom. Ali malom lopatom, onom za jednu ruku, za oko kupusa, sumnjam da zna sa velikom.
- ultima_palabra
#5038 Re: FK Zeljeznicar
Sjo, Alen mi izgleda ko da se malo zapustio preko pauze 
- JThomas
#5039 Re: FK Zeljeznicar
alen je rođen zapušten i ostao takav čitav život
zato i nije napravio karijeru usprkos talentu...
- ultima_palabra
#5040 Re: FK Zeljeznicar
Ma znam, ali ipak mi je normalnije izgledao jesenasJThomas wrote:alen je rođen zapušten i ostao takav čitav život![]()
- Charuga
- Globalni moderator
#5042 Re: FK Zeljeznicar
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... daten.htmldijaliza wrote:Jeko Perak?
http://allsoccerplayers.com/eng/players ... b257f9f7c3
- Ares 1921
#5043 Re: FK Zeljeznicar
evo javljaju da smo dobili 8-0 Mladost iz Fažine
- Djokej
#5044 Re: FK Zeljeznicar
A jesu se raspucali, samo tako treba, zbog samopouzdanja..
- Charuga
- Globalni moderator
#5045 Re: FK Zeljeznicar
Sto ti je strah! Danas nisu primili ni jedan go i nece biti udareni po slajpeku .. 
-
nikad_izvini
#5046 Re: FK Zeljeznicar
Koliko sam mogao shvatiti i pročitati na drugom forumu golove su (opet) dali Bajro i Višća
Lijepo
Još kad bi Laraz dao nekome gol osim Laktaša to bi bilo lijepo

- luckylaka
#5047 Re: FK Zeljeznicar
Evo ja prvi put ovdje a navijac Sarajeva(ma salim se ba)navijam za Sarajevo samo ove godine zato sto mi komsija Dado Hamzagic tamo(ja govorio u plave Dado al jbg.ode on tamo haj nek mu je sretno.Za Zelju od Videotona i prije(bio,prezivio i nakon dvajes godina spuco me srcani kad sam prosle godine ponovo pogledao utakmicu.Zeljo sad i onda.Skrba,Berjan,Baljic a sad ...daj boze Europe bar jedno dva-tri kola do polu finala.Uh kazu ne valja piti i navijat za Zelju (onda su najveci a u zoru ...Necu vise,daj boze i za prvi put da mi neko ne hebe nanu.
- Joey Tribbiani
#5049 Re: FK Zeljeznicar
luckylaka wrote:Evo ja prvi put ovdje a navijac Sarajeva(ma salim se ba)navijam za Sarajevo samo ove godine zato sto mi komsija Dado Hamzagic tamo(ja govorio u plave Dado al jbg.ode on tamo haj nek mu je sretno.Za Zelju od Videotona i prije(bio,prezivio i nakon dvajes godina spuco me srcani kad sam prosle godine ponovo pogledao utakmicu.Zeljo sad i onda.Skrba,Berjan,Baljic a sad ...daj boze Europe bar jedno dva-tri kola do polu finala.Uh kazu ne valja piti i navijat za Zelju (onda su najveci a u zoru ...Necu vise,daj boze i za prvi put da mi neko ne hebe nanu.
wtf?
- Lekler
#5050 Re: FK Zeljeznicar
Drugs are bad,mkaaay?luckylaka wrote:Evo ja prvi put ovdje a navijac Sarajeva(ma salim se ba)navijam za Sarajevo samo ove godine zato sto mi komsija Dado Hamzagic tamo(ja govorio u plave Dado al jbg.ode on tamo haj nek mu je sretno.Za Zelju od Videotona i prije(bio,prezivio i nakon dvajes godina spuco me srcani kad sam prosle godine ponovo pogledao utakmicu.Zeljo sad i onda.Skrba,Berjan,Baljic a sad ...daj boze Europe bar jedno dva-tri kola do polu finala.Uh kazu ne valja piti i navijat za Zelju (onda su najveci a u zoru ...Necu vise,daj boze i za prvi put da mi neko ne hebe nanu.