FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ares 1921

#5026 Re: FK Zeljeznicar

Post by Ares 1921 »

Dnevni Avaz

-Ekspedicija Željezničara danas će napustiti Sombor i otputovati u Pulu, gdje će nastaviti pripreme. Razlog su izuzetno niske temperature koje su dočekale ekipu u Vojvodini, a prema prognozama vrijeme se neće bitnije mijenjati u narednih sedam dana.

- Žao nam je što moramo ići, jer smo u Vili Kronić imali zaista sve što nam je potrebno, ali problem je hladnoća, teren je ujutro zaleđen, morali smo odgoditi i neke utakmice.

Odlučili smo da idemo u Pulu, tamo je definitivno toplije nego ovdje, a na pripremama ima dosta ekipa iz Hrvatske, Mađarske, pa ćemo imati priliku i da ugovorimo utakmice - rekao je menadžer i trener Željezničara Amar Osim.

U jučerašnjoj utakmici protiv Solunca stručni štab je provjerio igrače koji su stigli na probu. Uz pet novajlija, Krnčevića, Rudelića, Malovića, Magoča i Baraka, zaigrali su prvotimci Gušo, Šimić, Rovčanin, Farić, Kovačević i Bajić, te Spahić, koji je na početku priprema stigao na probu iz Famosa.

Utakmica je završena pobjedom Željezničara, 4:0, dva gola postigao je Rovčanin, a po jedan Kovačević i Šimić. Kod "Plavih" je najbolji bio Rovčanin, koji će biti veliko pojačanje za proljeće, a najbolja akcija bio je pogodak u 80. minuti kada je Bajić dugom loptom izbacio Šimića, koji je zabio za 4:0.

Ipak, zbog odlaska u Pulu, samo će Barak, koji je stigao posljednji u Sombor, nastaviti pripreme sa Željezničarom. Danas će ekipa Željezničara putovati u Crvenku, gdje će odigrati utakmicu sa istoimenim klubom. Nakon završetka utakmice ekipa će krenuti prema Istri.
Neelix

#5027 Re: FK Zeljeznicar

Post by Neelix »

Ares 1921 wrote:
U jučerašnjoj utakmici protiv Solunca stručni štab je provjerio igrače koji su stigli na probu. Uz pet novajlija, Krnčevića, Rudelića, Malovića, Magoča i Baraka, zaigrali su prvotimci Gušo, Šimić, Rovčanin, Farić, Kovačević i Bajić, te Spahić, koji je na početku priprema stigao na probu iz Famosa.
:shock: ovo nije golman, jel tako??
elSaik

#5028 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Jeste, Adnan.
Neelix

#5029 Re: FK Zeljeznicar

Post by Neelix »

Zar jos igra :-) mislio sam da vam je on trener golmana.
elSaik

#5030 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Trener - igrač. Branio je u prvom krugu Kupa.
Adi_vp

#5031 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

Lakat Jebić wrote:
Petit_Beurre wrote:Zaboravio sam ispricati anegdotu u gorazdu koja se desila. Amar je igracima pred povratak, valjda noc ili dvije prije, rekao da ako se zaledi teren ujutro nece trenirati i idu kuci, ako se ne zaledi redovni trening. Magarci su izasli pod krinkom mraka na teren i poljevali ga vodom. Što je najžalosnije teren se nije zaledio i imali su trening :lol: :lol:
a prvi dan u goradzu su igrali 6 na 6 na velikom terenu :D :D
:D :D :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#5032 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Image
nikad_izvini

#5033 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Prijateljska utakmica u Puli: Željo slavio 7:1

Pogotke za plave postigli su Višća i Spahić po dva, te Mešanović, Perak i Rovčanin.

Utakmicu su propustili Čolić i Mešić, koji se žale na povrede, te Stanić i Popović, koji su na poštedi, dok su se u normalan rad uključili Šehić, Ćulum i Selimović, koji su dobili određenu minutažu protiv Ližnjana, protiv kojeg su zaigrali: Radošević (Šehić), Bučan (Šimić), Bajić, Kerla, Radovanović (Farić), Svraka (Ćulum), Bekrić (Selimović), H. Bešlija (Serdarević), M. Bešlija (Spahić), Višća (Perak), Mešanović (Rovčanin).

Za sutra je planiran meč protiv niželigaša Fažane, a u srijedu se igra protiv Labina, dok je za četvrtak na programu i najteža provjera - Karlovac.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Plava mašina je krenula da melje. Jesu nekakvi niželigaši, al nema veze :D

Biće zanimljivo jer ćemo imati par jakih utakmica sa Karlovcem, Kapošvarom itd. Tu ćemo da vidimo gdje smo :D
Charuga
Globalni moderator

#5034 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Prijateljska utakmica u Puli: Željo slavio 7:1

Image
Postigao dva pogotka: Edin Višća; foto: Oslobođenje
Željezničar je rezultatom 7:1 savladao hrvatskog niželigaša Ližnjan u prijateljskoj utakmici igranoj u Puli.

Pogotke za plave postigli su Višća i Spahić po dva, te Mešanović, Perak i Rovčanin.

Utakmicu su propustili Čolić i Mešić, koji se žale na povrede, te Stanić i Popović, koji su na poštedi, dok su se u normalan rad uključili Šehić, Ćulum i Selimović, koji su dobili određenu minutažu protiv Ližnjana, protiv kojeg su zaigrali: Radošević (Šehić), Bučan (Šimić), Bajić, Kerla, Radovanović (Farić), Svraka (Ćulum), Bekrić (Selimović), H. Bešlija (Serdarević), M. Bešlija (Spahić), Višća (Perak), Mešanović (Rovčanin).

Za sutra je planiran meč protiv niželigaša Fažane, a u srijedu se igra protiv Labina, dok je za četvrtak na programu i najteža provjera - Karlovac.
elSaik

#5035 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

nikad_izvini wrote: ------------------------------------------------------------------
Plava mašina je krenula da melje. Jesu nekakvi niželigaši, al nema veze :D

Biće zanimljivo jer ćemo imati par jakih utakmica sa Karlovcem, Kapošvarom itd. Tu ćemo da vidimo gdje smo :D
Mislim da će ovaj susret biti i najzanimljiviji, jer smo sa Karlovcem igrali na početku Osimovog novog mandata. Koliko se sjećam tad smo izgubili 1:0. Taman da vidimo koliko smo napredovali od tad. :-D
Petit_Beurre

#5036 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

Definitivna potvrda da kvazi novinarčići čitaju forume i tu kupe sve informacije.
Magazin START 02.02.2010.
Prenesena vijest sa ovog topica, ja napisao o posipanju vodena teren od strane igrača.
I zamisli ja sad kažem da sam se zajebavao. Nadam se da cijenjeni novinar ovo čita i da ako ima imalo obraza, da ostavku mani se pera i hartije, i počne da se bavim lopatom i zemljom. Ali malom lopatom, onom za jednu ruku, za oko kupusa, sumnjam da zna sa velikom.
:-) :-) :-) :-)
Charuga
Globalni moderator

#5037 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Image
ultima_palabra

#5038 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Sjo, Alen mi izgleda ko da se malo zapustio preko pauze :oops:
JThomas

#5039 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

alen je rođen zapušten i ostao takav čitav život :lol:

zato i nije napravio karijeru usprkos talentu...
ultima_palabra

#5040 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:alen je rođen zapušten i ostao takav čitav život :lol:

zato i nije napravio karijeru usprkos talentu...
Ma znam, ali ipak mi je normalnije izgledao jesenas :-D Moram Bišćane pitati kako je proveo praznike 8-)
dijaliza

#5041 Re: FK Zeljeznicar

Post by dijaliza »

Jeko Perak?
Charuga
Globalni moderator

#5042 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

dijaliza wrote:Jeko Perak?
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... daten.html

http://allsoccerplayers.com/eng/players ... b257f9f7c3
Ares 1921

#5043 Re: FK Zeljeznicar

Post by Ares 1921 »

evo javljaju da smo dobili 8-0 Mladost iz Fažine
Djokej

#5044 Re: FK Zeljeznicar

Post by Djokej »

A jesu se raspucali, samo tako treba, zbog samopouzdanja..
Charuga
Globalni moderator

#5045 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Sto ti je strah! Danas nisu primili ni jedan go i nece biti udareni po slajpeku .. :D
nikad_izvini

#5046 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Koliko sam mogao shvatiti i pročitati na drugom forumu golove su (opet) dali Bajro i Višća :D Lijepo :D Još kad bi Laraz dao nekome gol osim Laktaša to bi bilo lijepo :roll: :D
luckylaka

#5047 Re: FK Zeljeznicar

Post by luckylaka »

Evo ja prvi put ovdje a navijac Sarajeva(ma salim se ba)navijam za Sarajevo samo ove godine zato sto mi komsija Dado Hamzagic tamo(ja govorio u plave Dado al jbg.ode on tamo haj nek mu je sretno.Za Zelju od Videotona i prije(bio,prezivio i nakon dvajes godina spuco me srcani kad sam prosle godine ponovo pogledao utakmicu.Zeljo sad i onda.Skrba,Berjan,Baljic a sad ...daj boze Europe bar jedno dva-tri kola do polu finala.Uh kazu ne valja piti i navijat za Zelju (onda su najveci a u zoru ...Necu vise,daj boze i za prvi put da mi neko ne hebe nanu.
Charuga
Globalni moderator

#5048 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Image
Joey Tribbiani

#5049 Re: FK Zeljeznicar

Post by Joey Tribbiani »

luckylaka wrote:Evo ja prvi put ovdje a navijac Sarajeva(ma salim se ba)navijam za Sarajevo samo ove godine zato sto mi komsija Dado Hamzagic tamo(ja govorio u plave Dado al jbg.ode on tamo haj nek mu je sretno.Za Zelju od Videotona i prije(bio,prezivio i nakon dvajes godina spuco me srcani kad sam prosle godine ponovo pogledao utakmicu.Zeljo sad i onda.Skrba,Berjan,Baljic a sad ...daj boze Europe bar jedno dva-tri kola do polu finala.Uh kazu ne valja piti i navijat za Zelju (onda su najveci a u zoru ...Necu vise,daj boze i za prvi put da mi neko ne hebe nanu.

wtf?
Lekler

#5050 Re: FK Zeljeznicar

Post by Lekler »

luckylaka wrote:Evo ja prvi put ovdje a navijac Sarajeva(ma salim se ba)navijam za Sarajevo samo ove godine zato sto mi komsija Dado Hamzagic tamo(ja govorio u plave Dado al jbg.ode on tamo haj nek mu je sretno.Za Zelju od Videotona i prije(bio,prezivio i nakon dvajes godina spuco me srcani kad sam prosle godine ponovo pogledao utakmicu.Zeljo sad i onda.Skrba,Berjan,Baljic a sad ...daj boze Europe bar jedno dva-tri kola do polu finala.Uh kazu ne valja piti i navijat za Zelju (onda su najveci a u zoru ...Necu vise,daj boze i za prvi put da mi neko ne hebe nanu.
Drugs are bad,mkaaay?
Post Reply