Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
bordo_boy

#5026 Re: FK Sarajevo

Post by bordo_boy »

Pitar s Kariba wrote:
Alkos wrote:Kad pomislim samo koliko dugo nismo imali kombinaciju bordo-bijele boje na dresovima (retro stil) ili kad se sjetim onih crnih ili kakvih sve ne boja i kombinacija i dresova, ovaj je lutka, predobar!

Jal' horizontalne, jal' vertikalne linije meni je svejedno, samo neka ovakvih dresova i kombinacija! Bas osvjezenje...
jooj i mene su nervirale one kombinacije sa crnim i žutim (UMBRO), posebno što smo ih imali čitavu vječnost, jedno 10 sezona poslije rata bez ikakvih promjena :shock: :x da su bili sezonu-dvije pa hajde. ovi su pravo osvježenje, neka malo promjene :) naravno, kao što neko reče, prava naša kombinacija bila bi bordo majica i bijeli šorc ali treba i promijeniti. ne pamtim ni da smo imali nekad horizontalne pruge, možda nekad prije rata. neka ovih neko vrijeme pa kad se isfuraju vratiti se na tradicionalnu kombinaciju ili vodoravne pruge.
:mrgreen:

Meni ovi nisu nesto, ali su svakako bolji od vecine poslijeratnih...
Obuca9

#5027 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

-LIBERO- wrote:Ja odkad se sjecam uvjek smo imali jednobojne deresove.

E sad',interesuje me posto znam da jesmo vidio sam na nekim crno-bijelim slikama,dal' su neke starije generacije kluba nosale ovako slicno straftaste dresove?

Cisto da vidim jel' ove nove mozemo progurati pod retro :D :D
Jesu. Jedna garnitura dresova šampionske generacije je imala vodoravne pruge (doduše malo čudne, nisu bile sve iste veličine, ali eto :D)
Image

Također, bilo je i par garnitura sa uspravnim, ali onim skroz tankim linijama, bordo dres i tanka bijela čiza (po meni bi ova varijanta bila puno moćnija i bolja):

Image

A i tamo u četrdesetim godinama je također bilo dresova sa uspravnim linijama, evo slika iz sezone 1949/50:

Image
Pitar s Kariba

#5028 Re: FK Sarajevo

Post by Pitar s Kariba »

bordo_boy wrote:
Pitar s Kariba wrote:
Alkos wrote:Kad pomislim samo koliko dugo nismo imali kombinaciju bordo-bijele boje na dresovima (retro stil) ili kad se sjetim onih crnih ili kakvih sve ne boja i kombinacija i dresova, ovaj je lutka, predobar!

Jal' horizontalne, jal' vertikalne linije meni je svejedno, samo neka ovakvih dresova i kombinacija! Bas osvjezenje...
jooj i mene su nervirale one kombinacije sa crnim i žutim (UMBRO), posebno što smo ih imali čitavu vječnost, jedno 10 sezona poslije rata bez ikakvih promjena :shock: :x da su bili sezonu-dvije pa hajde. ovi su pravo osvježenje, neka malo promjene :) naravno, kao što neko reče, prava naša kombinacija bila bi bordo majica i bijeli šorc ali treba i promijeniti. ne pamtim ni da smo imali nekad horizontalne pruge, možda nekad prije rata. neka ovih neko vrijeme pa kad se isfuraju vratiti se na tradicionalnu kombinaciju ili vodoravne pruge.
:mrgreen:

Meni ovi nisu nesto, ali su svakako bolji od vecine poslijeratnih...
lapsus tastaturus :D
Pitar s Kariba

#5029 Re: FK Sarajevo

Post by Pitar s Kariba »

ma meni se čini da su nekad davno bili ovakvi sa vodoravnim prugama iste širine.. samo ne znam sad sigourno.. ko kroz maglu se sjećam.. mali sam bio :)
Obuca9

#5030 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Info: Danas će od 23:30 FKSinfo forum biti offline 2 do 3 sata, zbog update-a.

Čisto da znate, da se ne trznete ko nekidan :D

Pitar s Kariba wrote:ma meni se čini da su nekad davno bili ovakvi sa vodoravnim prugama iste širine.. samo ne znam sad sigourno.. ko kroz maglu se sjećam.. mali sam bio :)
Ne bih rek'o, ali provjericu. A kad si ti bio mali, prije rata ili poslije rata, čisto orjentacije radi da znam :D
Alkos

#5031 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

-LIBERO- wrote:Cisto da vidim jel' ove nove mozemo progurati pod retro :D :D
Nego sta! :mrgreen:
Pitar s Kariba

#5032 Re: FK Sarajevo

Post by Pitar s Kariba »

hz__semir wrote:Info: Danas će od 23:30 FKSinfo forum biti offline 2 do 3 sata, zbog update-a.

Pitar s Kariba wrote:ma meni se čini da su nekad davno bili ovakvi sa vodoravnim prugama iste širine.. samo ne znam sad sigourno.. ko kroz maglu se sjećam.. mali sam bio :)
Ne bih rek'o, ali provjericu. A kad si ti bio mali, prije rata ili poslije rata, čisto orjentacije radi da znam :D
Prije rata :-), negdje krajem 80-tih. Ma nemoj uzimati ovo moje sjećanje kao relevantno, moguće da su mi se pomiješale stvari u glavi :-) Sad nešto kontam možda je bio bijeli dres sa jednom širokom bordo vodoravnom prugom i dvije tanke, ispod i iznad ove široke :roll:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 08:29, edited 1 time in total.
Gusztav

#5034 Re: FK Sarajevo

Post by Gusztav »

Pitar s Kariba wrote:
hz__semir wrote:Info: Danas će od 23:30 FKSinfo forum biti offline 2 do 3 sata, zbog update-a.

Prije rata :-), negdje krajem 80-tih. Ma nemoj uzimati ovo moje sjećanje kao relevantno, moguće da su mi se pomiješale stvari u glavi :-) Sad nešto kontam možda je bio bijeli dres sa jednom širokom bordo vodoravnom prugom i dvije tanke, ispod i iznad ove široke :roll:
Misliš na one iz sezone 85/86 (sezona nakon titule), bile su bordo-bijele vodoravne pruge od ramena do polovine dresa, od polovine na dole samo bordo boja. U to vrijeme iste takve imao Željo samo plave , naravno. Sjećam se derbija na Koševu te godine, ista vrsta dresa, isti fol samo u svojoj klupskoj boji.
Pitar s Kariba

#5035 Re: FK Sarajevo

Post by Pitar s Kariba »

Ja bih rekao da ti misliš na ove sa slike gore iznad!?
Ako su ti, ja nisam mislio na te. Bili su bijeli sa širkom bordo prugom po sredini i dvije tanke sa strane ove široke. Ali opet kažem nemojte me uzimati za riječ, možda sam nešto i pomiješao u glavi :roll: Davno je to bilo :-)
Gusztav

#5036 Re: FK Sarajevo

Post by Gusztav »

Pitar s Kariba wrote:Ja bih rekao da ti misliš na ove sa slike gore iznad!?
Ako su ti, ja nisam mislio na te. Bili su bijeli sa širkom bordo prugom po sredini i dvije tanke sa strane ove široke. Ali opet kažem nemojte me uzimati za riječ, možda sam nešto i pomiješao u glavi :roll: Davno je to bilo :-)
Ma pokušao sam da nađem koju sliku sa tog derbija (85/86) ali nema, eto otiđi na youtube, pronađi bilo koju tekmu Želje u kupu uefa kad su došli do polufinala, eto to su ti dresovi samo bordo bijeli. F.K. Sarajevo ih je nosilo čini mi se samo jesenju polusezonu '86.
Pitar s Kariba

#5037 Re: FK Sarajevo

Post by Pitar s Kariba »

ma to su tanke vodoravne bijele pruge!? znam sad na koje misliš. auu tih se već skroz slabo sjećam :)
Obuca9

#5038 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Pitar s Kariba wrote:

Da nije ovaj?

Image
north

#5039 Re: FK Sarajevo

Post by north »

A jbg, dvije stranice se samo piše o dresovima, ko da je to sad najbitnije, što neko reče neka igraju u pidžamama, samo nek igraju....

Ima li kakvih bitnijih inormacija, npr., kako je protekao taj razgovor Blekića sa našim "stručnjakom" i ekipom nakon katastrofalne igre, kakva je situacija sa Hotom, u kakvoj je Lede takmičarskoj formi, ako bude i 80% onaj stari biće pravo pojačanje i dr....,manite se dresova, pa to je nešto zadnje što treba da nas zanima :-)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#5040 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

0380 :D
Obuca9

#5041 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

don_emir wrote:0380 :D
Članska ili godišnja :D
Gusztav

#5042 Re: FK Sarajevo

Post by Gusztav »

north wrote:A jbg, dvije stranice se samo piše o dresovima, ko da je to sad najbitnije, što neko reče neka igraju u pidžamama, samo nek igraju....

Ima li kakvih bitnijih inormacija, npr., kako je protekao taj razgovor Blekića sa našim "stručnjakom" i ekipom nakon katastrofalne igre, kakva je situacija sa Hotom, u kakvoj je Lede takmičarskoj formi, ako bude i 80% onaj stari biće pravo pojačanje i dr....,manite se dresova, pa to je nešto zadnje što treba da nas zanima :-)
Mašala, dobili smo još jednog "Moderatora".............samo pokušavamo pomoći momku da se prisjeti nake garniture dresova iz 80-ih godina. Šta ima loše u tome i dalje smo u okviru teme F.K. Sarajevo, a kad smo kod opreme, vidiš meni je veoma bitno da imamo i najljepše dresove, kad već imamo najljepšu boju. Lično, ovi mi se dresovi ne sviđaju.
bordo gandalf

#5043 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

hz__semir wrote:
don_emir wrote:0380 :D
Članska ili godišnja :D
godisnja a clanska je 0589 :)
north

#5044 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Gusztav wrote:
north wrote:A jbg, dvije stranice se samo piše o dresovima, ko da je to sad najbitnije, što neko reče neka igraju u pidžamama, samo nek igraju....

Mašala, dobili smo još jednog "Moderatora".............samo pokušavamo pomoći momku da se prisjeti nake garniture dresova iz 80-ih godina. Šta ima loše u tome i dalje smo u okviru teme F.K. Sarajevo, a kad smo kod opreme, vidiš meni je veoma bitno da imamo i najljepše dresove, kad već imamo najljepšu boju. Lično, ovi mi se dresovi ne sviđaju.
Za ovo prvo "no comment", ne znam šta si time htio reći :? ili možda da se svi grohotom smijemo?
Za drugo, jašta radi, veoma je bitno da imamo najljepše dresove, svi će nam se diviti i ostajati u čudu, a neka nas na jedno 8. mjestu na kraju sezone....
north_1987

#5045 Re: FK Sarajevo

Post by north_1987 »

jel tako da sljedecu tekmu igramo 14, jarana mi nesto govori cuo da igramo danas.
Obuca9

#5046 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

north_1987 wrote:jel tako da sljedecu tekmu igramo 14, jarana mi nesto govori cuo da igramo danas.
Igramo danas, ali sa visočkom Bosnom prijateljsku :D
bordo gandalf

#5047 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

north_1987 wrote:jel tako da sljedecu tekmu igramo 14, jarana mi nesto govori cuo da igramo danas.
U subotu je iduca
Gusztav

#5048 Re: FK Sarajevo

Post by Gusztav »

north wrote:
Gusztav wrote:

Za ovo prvo "no comment", ne znam šta si time htio reći :? ili možda da se svi grohotom smijemo?
Za drugo, jašta radi, veoma je bitno da imamo najljepše dresove, svi će nam se diviti i ostajati u čudu, a neka nas na jedno 8. mjestu na kraju sezone....
Ovdje kad se nekome nešto ne sviđa odmah glumi "Moderatora" umjesto da preskoči i fura dalje ili piše nešto o čemu želi da piše. To sam mislio, a ne da izazivam smijeh jer sam ozbiljan čovjek koji se ne ponaša neozbiljno ne temi o voljenom klubu, a što se tiče dresova pročitaj još jednom moj post pa ćeš vidjeti između ostalog i slovo "i" pa će ti biti jasno da pored ostalog , dakle titule (ne 8. mjesta), Kupa, Evrope želim "i najljepše dresove". Ako nisam bio dovoljno jasan, jebi ga, furaj dalje, ali ne ljuti se na mene jer nisam zlonamjeran i nisam te uvrijedio.
north

#5049 Re: FK Sarajevo

Post by north »

ok, sad je tvoj ton puno normalniji, nisam ni ja ništa loše mislio, samo sam htio reći da se počne malo više pisati o interesantnijim stvarima....
bordo gandalf

#5050 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Ajde malo stanite sa time...dosta prepirke
Locked