Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cappy_tempo

#5026 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

pa po zakonu morao bi stati na pjesacki i gurati biciklo pored sebe. eh sad sto ti kazes da vozim stalno cestom ne bi me nigdje bilo. mada mislim cim(ako) dobijemo par kilometara staze da ce se murija odma nacaliti da pisu kazne :mrgreen:
zeleni walter

#5027 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zeleni walter »

Haj'mo raja putem Facebook-a, foruma i ostalih društvenih mereža da se organizujemo i svi izađemo na proteste protiv ubica na putu!!!

:x Ovo se tiče svih nas koji vozimo bicikl i pješaka !!!

Svi biciklisti u Sarajevu su glineni golubovi - papcima za volanom !!!
:x

Zovite momke iz Giro di Sarajevo i da se svi dižemo na noge!
Last edited by zeleni walter on 11/09/2012 11:09, edited 1 time in total.
duspi

#5028 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by duspi »

ako ćemo se već gdje dizat, hajmo radije parlament i razne ministre prevaspitat, lako ćemo dalje za staze :)
zeleni walter

#5029 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zeleni walter »

duspi wrote:ako ćemo se već gdje dizat, hajmo radije parlament i razne ministre prevaspitat, lako ćemo dalje za staze :)
Ne možeš ti njih vaspitati iz prakticnog razloga - nece te razumjeti.
Trebace ti prevodilac jer mi govorimo bosanski, a vecina njih cobanski jezik ...
Image

Zato, hajde pješaci i biciklisti - Glineni golubovi zajedno - da nesto konkretno da uradimo za svoj grad!!!

Organizujmo protest ''Giro di glineni golub'' !!!
Hajlac

#5030 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Hajlac »

cappy_tempo wrote:
Cokoladni wrote:totalna zabrana voznje bicikla po setalistima.nerviraju me opasno
hoces nam biciklo od glavu razbiti? smetaju i meni setaci bilo gdje da krenem, smetaju mi oni sto me gledaju cudno jer sam na biciklu,smetaju mi auta pa sta? mislis da ja ne bih volio da imam stazu na kojoj ce samo biciklisti biti?

totalna zabrana primitivizma!
Odmah se sjetih onog 'utokasa' sto bi da puca po Vilsu jerBO mu kvarimo manifetluk pustanja djece da se po CESTI s dvije trake igraju pored silnih pjesackih staza i zelenih povrsina u okolici istog tog Vilsa :-)

Hajvani uopste ne shvataju sta znaci pojam -Setaliste- treba im crtati da se radi o pjesackim stazama koje ukljucuju klupe, drvece, kante za smece, cesme i slicne stvari(a sve to postoji s obje strane CESTE). Ne moze prava cesta s dvije trake biti setaliste.
Ne bi bilo sretnije osobe od mene kad bi postojale prave biciklisticke staze u ovom, autima i primitivcima prenatrpanom, gradu.

Eno neki dan su politicari opet bacali bombe shupljacima kako ce eto napraviti staze (znate, Izbori se blize) :x
Hoce al ako jednog dana ostane koja marka nakon podjele 2-7 hiljada KM plata svim parazitskim 'duznosnicima'.
Hajlac

#5031 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Hajlac »

KvaziExpert wrote:Bio poslom u Novom Sadu, pa da malo prosetam kroz centar. I cim se zamislim, zalutam na biciklisticku stazu, pocnu ljudi da zvone, galame.
Hej staze cakum pakum uredjene u Sl. Brodu, Djakovu, Osijeku, Pozegi, Zagrebu, Samoboru... A glavni grad drzave, velicine preko 400.000 stanovnika vadi se na brda OKO grada kao argument za tezu "Nije biciklisticki saobracaj za Sarajevo". A gro od tih 400.000 zive uz Miljacku, Zeljeznicu i dobrinjski Potok - tzv. Sarajevsko polje.

Svako dijete zna da bicikl zauzima 5-10 puta manje prostora od auta u ovako skucenom i prenatrpanom gradu al' dzaba. Javni gradski saobracaj se raspada - a oni grade zaobilaznice, autoputeve qrce palce, razvojne banke daju lovu ratnim profiterima za promasene megalomanske spomenike ljudskoj gluposti...a nema se ni volje ni para za mizerno ulaganje biciklisticku infrastrukturu.
Od marta do decembra se moze bicikl voziti, uz vodonepropusnu odjecu za kisni period. Al ko bi se odrekao komfora na cetiri tocka - sav fizicki napor je stiskanje pedale za gas.
bombašica

#5032 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

Hajlac wrote:
KvaziExpert wrote:Bio poslom u Novom Sadu, pa da malo prosetam kroz centar. I cim se zamislim, zalutam na biciklisticku stazu, pocnu ljudi da zvone, galame.
Hej staze cakum pakum uredjene u Sl. Brodu, Djakovu, Osijeku, Pozegi, Zagrebu, Samoboru... A glavni grad drzave, velicine preko 400.000 stanovnika vadi se na brda OKO grada kao argument za tezu "Nije biciklisticki saobracaj za Sarajevo". A gro od tih 400.000 zive uz Miljacku, Zeljeznicu i dobrinjski Potok - tzv. Sarajevsko polje.

Svako dijete zna da bicikl zauzima 5-10 puta manje prostora od auta u ovako skucenom i prenatrpanom gradu al' dzaba. Javni gradski saobracaj se raspada - a oni grade zaobilaznice, autoputeve qrce palce, razvojne banke daju lovu ratnim profiterima za promasene megalomanske spomenike ljudskoj gluposti...a nema se ni volje ni para za mizerno ulaganje biciklisticku infrastrukturu.
Od marta do decembrase moze bicikl voziti, uz vodonepropusnu odjecu za kisni period. Al ko bi se odrekao komfora na cetiri tocka - sav fizicki napor je stiskanje pedale za gas[/b].
Ali najveći cirkus je kada vozači auta počnu pričati kako ih noge bole od stiskanja pedala kvačilo-gas-kočnica ili kako im se zatežu mišići na rukama od okretanja volana :lol: :lol: :lol:
cappy_tempo

#5033 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

ma ne znas ti bombasice kako je to zajebano :mrgreen:

frngla

#5034 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by frngla »

bombašica wrote:Ali najveći cirkus je kada vozači auta počnu pričati kako ih noge bole od stiskanja pedala kvačilo-gas-kočnica ili kako im se zatežu mišići na rukama od okretanja volana :lol: :lol: :lol:
Volim bicikl, ali da li ti isti voziš zbog sebe ili drugih? Sada trebaju ljudi plakati jer ti voziš bicikl, jer si žrtva?!? Zaboga samo se od bicikla čovjek umori... :lol:
cappy_tempo

#5035 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

frngla wrote:
bombašica wrote:Ali najveći cirkus je kada vozači auta počnu pričati kako ih noge bole od stiskanja pedala kvačilo-gas-kočnica ili kako im se zatežu mišići na rukama od okretanja volana :lol: :lol: :lol:
Volim bicikl, ali da li ti isti voziš zbog sebe ili drugih? Sada trebaju ljudi plakati jer ti voziš bicikl, jer si žrtva?!? Zaboga samo se od bicikla čovjek umori... :lol:
e jarane jebiga sad, na bajku i autuu se ne mozes isto umoriti pa da ga jebes
duspi

#5036 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by duspi »

ih, ja od svoje 19 do 23 godine definiciju gornjeg dijela tijela napucao manevrišući feliciom po parkinzima :D
cappy_tempo

#5037 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

duspi wrote:ih, ja od svoje 19 do 23 godine definiciju gornjeg dijela tijela napucao manevrišući feliciom po parkinzima :D

hoces posuditi par dana? :mrgreen:
duspi

#5038 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by duspi »

felicia otišla u istoriju, sad je aktuelan mali talijan, servo + city :D

obzirom na moje umijeće vožnje bajka, na manjem prostoru se okrećem autom nek bajkom :D
mali Ninja

#5039 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by mali Ninja »

ljudi, moRe li meni neko reći za kakva opterećenja je sposoban ovaj Fuji nevada 2.0 Image, za šta je ova geometrija namjenjena, čini mi se da nije za nekih žešćih spuštanja niz makadam (ne mislim na DH), možda da mi je lula malo kraća i ugao viljuške bobu veći...
mogu li ja sa njim zapucat na skakavac i vratiti se u komadu?
volio bi da čujemo vaša mišljenja i kritike.
HaHaHa2

#5040 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by HaHaHa2 »

kad sam ja sa DHS-om otisao na Dvorista i vratio se u jednom komadu :D ti s ovim mozes i na Everest :D
itekako

#5041 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by itekako »

mali Ninja wrote:ljudi, moRe li meni neko reći za kakva opterećenja je sposoban ovaj Fuji nevada 2.0 Image, za šta je ova geometrija namjenjena, čini mi se da nije za nekih žešćih spuštanja niz makadam (ne mislim na DH), možda da mi je lula malo kraća i ugao viljuške bobu veći...
mogu li ja sa njim zapucat na skakavac i vratiti se u komadu?
volio bi da čujemo vaša mišljenja i kritike.

Ne znam u kakvoj si formi, ali da bi te ovakvo biciklo iznevjerilo trebas biti u top formi i imati jaja do koljena :D Za sve ostalo, bic je odlican :-D
mali Ninja

#5042 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by mali Ninja »

kad sam ga dovezao kuci istina bio sam malo frustriran jer sam otisao sa namjerom da kupim trek, medjutim niti je bilo velicina niti klase koja bi mi odgovarala, ostala 3 treka 3700.

hvala vam na odgovorima, prvo cu pokusati otici do tarcina, isao sam na darivu bez problema, doduse nisam preko makadama vozio osim onu zaobilaznicu odrona na darivi (cca 15m).
bombašica

#5043 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

cappy_tempo wrote:ma ne znas ti bombasice kako je to zajebano :mrgreen:

Zato se ja klonim volana :D
bombašica

#5044 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

frngla wrote:
Nije mi jasno na osnovu čega zaključuješ da ja sebe percipiram kao žrtvu? Naravno da biciklo vozim iz svog čeifa, ali praviti od stiskanja kvačila-kočnice-gasa i okretanja volana (doduše Golfa 2) fitnes trening zaista je smiješno...
Da ne idemo dalje u off :sax:
poznanik

#5045 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by poznanik »

Gdje je moguće nabaviti ovakav tricikl, i po kojoj cijeni?

Image
duspi

#5046 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by duspi »

nisam vozio ovim turama, je li ovo fakat, je li novitet ili je old njuz ili opet neka ubleha?

http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/map ... bjelasnici
quarterback

#5047 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

samo da pozdravim ekipu, trenutno prezauzet pa nemam vremena za bajkanje, nadam se da cu intenzivirati od sljedece sedmice pa na dalje

trek za sada sluzi kako treba

pozz svima
Ken_M

#5048 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Ken_M »

duspi wrote:nisam vozio ovim turama, je li ovo fakat, je li novitet ili je old njuz ili opet neka ubleha?

http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/map ... bjelasnici

Otprilike ovako,

Dajdzin mali dobio xy hiljada maraka da uradi sljedece:

1. Prodje standardne planinarske staze po igmanu sa GPSom, pukne par tackica za izvore i domove
2. Postavi par limenih tabli koje govore kao da se nesto uradilo
Karabaja

#5049 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Karabaja »

Gdje ima sklopivih bicikala za kupiti? 8-)
muhanata

#5050 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muhanata »

:D

Image

Voza li se ovdje ko? :roll:
Post Reply