Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
metnem

#5026 Re: Kineski mobiteli

Post by metnem »

nećeš se pokajat, makina je to
cijena ??
Alfons Kauders

#5027 Re: Kineski mobiteli

Post by Alfons Kauders »

taureg71 wrote:porucen Xiaomi redminote 3 pro po preporukama forumasa, e sad da vidim kad ce stici i kako cu proci sa carinom...preko geekbying sajta uzeh sa sporom dostavom tj free dostava
Koristio sam ga kao backup telefon na moru par mjesec, jer je dual SIM - prezadovoljan. Mislim da se za te pare fakat ne moze naci nesto bolje (narocito ako ste nafakali, pa vam ga ne ocarine)

Sta valja:

- SD650 je jako brz procesor za te pare
- baterija je top, hladno dva dana
- aluminijsko kuciste (osim poklopaca na vrhu i dnu, oni su plasticni)
- microSD slot, ili dual SIM
- fingerprint super radi, sto nije uvijek pravilo na jeftinim telefonima
- 2GB/16GB i 3GB/32GB verzije (ja sam uzeo jeftiniji, jer mi je cisto trebao kao rezervni telefon za puta - ko god hoce da mu bude glavni telefon, trebao bi uzeti 3GB/32GB model)

Sta ne valja:
- kamera je tanka, narocito u slabom svjetlu (dnevne fotke su fakat ok za te pare)
- ekran je srednja zalost - moze proci za ovaj cjenovni rang ali nije ni blizu flagship telefona
- metal je super, ali lako se osteti, pa bi bilo najbolje uzeti odmah i neku futrolu ako vam je stalo do toga

Na sta obratiti paznju:
- trazite trgovce koji nude Global ROM, i provjerite da li je pravi Global ROM. I kineski nije neko zlo, mada je za 99% korisnika bolji globalni, radi gapps i sl... Dosta trgovaca prodaje kineske telefone na koje stave falsh Global ROM, samo da bi podrzavao sto vise jezika - ti ROMovi se najcesce prepoznaju jer imaju 5 cifara, a originalni imaju 4 u oznaci verzije... Ti reseller ROMovi nemaju OTA update, za razliku od oficijelnih. Naravno, sve se moze flashati, ali eto, bolje je u startu uzeti pravi globalni ROM da radi iz kutije... Meni neki dan stigao onaj MIUI8 kurac, fakat imaju redovne update...
cincilator2012

#5028 Re: Kineski mobiteli

Post by cincilator2012 »

Slazem se, imam ga od nove godine i mogu reci samo najbolje.
metnem wrote:nećeš se pokajat, makina je to
cijena ??
taureg71

#5029 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

metnem wrote:nećeš se pokajat, makina je to
cijena ??
320 KM jaci model 32 GB ROM i 3 GB RAM
taureg71

#5030 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

Alfons Kauders wrote:
taureg71 wrote:porucen Xiaomi redminote 3 pro po preporukama forumasa, e sad da vidim kad ce stici i kako cu proci sa carinom...preko geekbying sajta uzeh sa sporom dostavom tj free dostava
Koristio sam ga kao backup telefon na moru par mjesec, jer je dual SIM - prezadovoljan. Mislim da se za te pare fakat ne moze naci nesto bolje (narocito ako ste nafakali, pa vam ga ne ocarine)

Sta valja:

- 2GB/16GB i 3GB/32GB verzije (ja sam uzeo jeftiniji, jer mi je cisto trebao kao rezervni telefon za puta - ko god hoce da mu bude glavni telefon, trebao bi uzeti 3GB/32GB model)

Sta ne valja:
- kamera je tanka, narocito u slabom svjetlu (dnevne fotke su fakat ok za te pare)
- ekran je srednja zalost - moze proci za ovaj cjenovni rang ali nije ni blizu flagship telefona
- metal je super, ali lako se osteti, pa bi bilo najbolje uzeti odmah i neku futrolu ako vam je stalo do toga

Na sta obratiti paznju:
- trazite trgovce koji nude Global ROM, i provjerite da li je pravi Global ROM. I kineski nije neko zlo, mada je za 99% korisnika bolji globalni, radi gapps i sl... Dosta trgovaca prodaje kineske telefone na koje stave falsh Global ROM, samo da bi podrzavao sto vise jezika - ti ROMovi se najcesce prepoznaju jer imaju 5 cifara, a originalni imaju 4 u oznaci verzije... Ti reseller ROMovi nemaju OTA update, za razliku od oficijelnih. Naravno, sve se moze flashati, ali eto, bolje je u startu uzeti pravi globalni ROM da radi iz kutije... Meni neki dan stigao onaj MIUI8 kurac, fakat imaju redovne update...

hvala na detaljnom pojasnjenju, uzeo sam global internacionalni ROM, dao 10 dolara vise, ali cu biti miran...hvala forumasima, da nije vas, ne bi ni znao sta kupiti
Alfons Kauders

#5031 Re: Kineski mobiteli

Post by Alfons Kauders »

taureg71 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Sta valja:

Sta ne valja:

Na sta obratiti paznju:

hvala na detaljnom pojasnjenju, uzeo sam global internacionalni ROM, dao 10 dolara vise, ali cu biti miran...hvala forumasima, da nije vas, ne bi ni znao sta kupiti
Nek je sa srecom, mislim da ces biti prezadovoljan...

Samo jos da ga supci ne otvore na carini :D
JLZbunjenog

#5032 Re: Kineski mobiteli

Post by JLZbunjenog »

drug, haj metni link ovdje sa global internacionalni ROM da i ja narucim :mrgreen:
taureg71

#5033 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

JLZbunjenog wrote:
drug, haj metni link ovdje sa global internacionalni ROM da i ja narucim :mrgreen:

ajd samo se malo potrudi, grozim se debila kojima roditelji sve sazvakaju...NECU
taureg71

#5034 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

hvala na detaljnom pojasnjenju, uzeo sam global internacionalni ROM, dao 10 dolara vise, ali cu biti miran...hvala forumasima, da nije vas, ne bi ni znao sta kupiti[/quote]

Nek je sa srecom, mislim da ces biti prezadovoljan...

Samo jos da ga supci ne otvore na carini :D[/quote]

Nisu supci, rade svoj posao, cvaja rjesava sve..hehehe
JLZbunjenog

#5035 Re: Kineski mobiteli

Post by JLZbunjenog »

taureg71 wrote:ajd samo se malo potrudi, grozim se debila kojima roditelji sve sazvakaju...NECU
ne spominji roditelje hajvanu.
pitati za pomoc takve kurtone je mukotrpno u nasem drustvu. ako nesta ne znas, neces dobiti pomoc da jebe rak raka :roll:
ja se grozim takvih prepotentnih kretena kao sto si ti, pokupio pamet svijeta !
taureg71

#5036 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

JLZbunjenog wrote:
taureg71 wrote:ajd samo se malo potrudi, grozim se debila kojima roditelji sve sazvakaju...NECU
ne spominji roditelje hajvanu.
pitati za pomoc takve kurtone je mukotrpno u nasem drustvu. ako nesta ne znas, neces dobiti pomoc da jebe rak raka :roll:
ja se grozim takvih prepotentnih kretena kao sto si ti, pokupio pamet svijeta !

ok ok, izvinjavam se....ma samo malo prelistaj forum i to poslednje 3-4 strabem kao ja, sve pise....jos jednom se izvinjavam i nisam kreten toliki mislim...izvini
JLZbunjenog

#5037 Re: Kineski mobiteli

Post by JLZbunjenog »

taureg71 wrote: ok ok, izvinjavam se....ma samo malo prelistaj forum i to poslednje 3-4 strabem kao ja, sve pise....jos jednom se izvinjavam i nisam kreten toliki mislim...izvini
izvini i ti na mojoj reakciji na tvoj post, ali nije ok tako pisati ako nesta, neko pita. izvini.

mene buni na geekbuyingu one opcije:
Official International 3GB 32GB - Gray ,
ES Stock Official International 3GB 32GB Gold
Package B 3+32GB - Silver
Official International 3GB 32GB Package B Gray
itd...

jel treba kliknuti Official International 3GB 32GB ?

hvala
taureg71

#5038 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

JLZbunjenog wrote:
taureg71 wrote: ok ok, izvinjavam se....ma samo malo prelistaj forum i to poslednje 3-4 strabem kao ja, sve pise....jos jednom se izvinjavam i nisam kreten toliki mislim...izvini
izvini i ti na mojoj reakciji na tvoj post, ali nije ok tako pisati ako nesta, neko pita. izvini.

mene buni na geekbuyingu one opcije:
Official International 3GB 32GB - Gray ,
ES Stock Official International 3GB 32GB Gold
Package B 3+32GB - Silver
Official International 3GB 32GB Package B Gray
itd...

jel treba kliknuti Official International 3GB 32GB ?

hvala

hvala ti na ok rasudjivanju...da, ja sam kliknuo i kupio official internaional 3 GB 32 gb, to je za nase podrucje model,,,veliki pozzzz
JLZbunjenog

#5039 Re: Kineski mobiteli

Post by JLZbunjenog »

taureg71 wrote: hvala ti na ok rasudjivanju...da, ja sam kliknuo i kupio official internaional 3 GB 32 gb, to je za nase podrucje model,,,veliki pozzzz
nema na cemu. kliknuo, pa kad dodje. nadati se da ce carina spavati kad stigne. hvala na pomoci.
LP
taureg71

#5040 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

JLZbunjenog wrote:
taureg71 wrote: hvala ti na ok rasudjivanju...da, ja sam kliknuo i kupio official internaional 3 GB 32 gb, to je za nase podrucje model,,,veliki pozzzz
nema na cemu. kliknuo, pa kad dodje. nadati se da ce carina spavati kad stigne. hvala na pomoci.
LP

a i ja se nadam istome. u kom si gradu ??
JLZbunjenog

#5041 Re: Kineski mobiteli

Post by JLZbunjenog »

taureg71 wrote: a i ja se nadam istome. u kom si gradu ??
ja kako sam racunao..na onu cijenu ide jos 99KM poreza i carine (ako sam izracunao kvalitetno).
u Sarajevu sam.
Azrail

#5042 Re: Kineski mobiteli

Post by Azrail »

Može li iko odgovoriti kako od geekbuyinga tražiti ovo minimalističko pakovanje? Je li se šalje e-mail nakon narudžbe ili ima negdje da se klikne?
taureg71

#5043 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

JLZbunjenog wrote:
ja kako sam racunao..na onu cijenu ide jos 99KM poreza i carine (ako sam izracunao kvalitetno).
u Sarajevu sam.

tako nekako, nece preci 110 garant
taureg71

#5044 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

Azrail wrote:Može li iko odgovoriti kako od geekbuyinga tražiti ovo minimalističko pakovanje? Je li se šalje e-mail nakon narudžbe ili ima negdje da se klikne?

jel to bez kutije ??? pises na [email protected]
Last edited by taureg71 on 08/09/2016 18:12, edited 1 time in total.
Azrail

#5045 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by Azrail »

taureg71 wrote:
Azrail wrote:Može li iko odgovoriti kako od geekbuyinga tražiti ovo minimalističko pakovanje? Je li se šalje e-mail nakon narudžbe ili ima negdje da se klikne?

jel to bez kutije ???
Baš to.

So! Brave knights! If you do doubt your courage or your strength, come no further, for death awaits you all with nasty, big, pointy teeth... 
taureg71

#5046 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

eto ti iznad tvog poslednjeg posta odgovor...nema drugog nacina msm
Azrail

#5047 Re: Kineski mobiteli

Post by Azrail »

Ok, hvala :)

So! Brave knights! If you do doubt your courage or your strength, come no further, for death awaits you all with nasty, big, pointy teeth... 
JLZbunjenog

#5048 Re: Kineski mobiteli

Post by JLZbunjenog »

taureg71 wrote:
JLZbunjenog wrote:
u Sarajevu sam.

oko 400KM je u mobitel-shop.com :roll:
JLZbunjenog

#5049 Re: Kineski mobiteli

Post by JLZbunjenog »

taureg71 wrote:
JLZbunjenog wrote:
u Sarajevu sam.

oko 400KM je u mobitel-shop.com :roll:
taureg71

#5050 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

tako nekako, nece preci 110 garant[/quote]

oko 400KM je u mobitel-shop.com :roll:[/quote]

pa da al 50:50 da neces platiti carinu i pdv ako ti ga spakuju bez kutije...ko ne riskira ne profitira
Post Reply