Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
phillie

#5026 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by phillie »

toure123 wrote:@phillie trebalo bi tako biti ...
Brate, tako i jest. Radim sa Payzom, MoneyPolo-m, pprije sa Webmoney-em, i povlacenje novca putem bank transfera ide na devizni racun. Svaki put kad sam dosao podignuti prispjele novce, sluzbenica me pitala u kojoj valuti zelim podici novac.

Problem sa Paypalom je taj sto oni salju pare samo na kartice, a ne na devizni racun (putem swifta)
vrbas1979

#5027 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vrbas1979 »

Posto imam Unicredit debitnu karticu i izgleda da se pojavio neki problem prilikom uplate.
Failed (Reason: 3148 - Receiver's address is in a non-receivable country or a PayPal zero country)
Imate li neku ideju koja je najbolja opcija da riješim problem?

Hvala :)
_Reds_

#5028 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

toure123 wrote:@phillie trebalo bi tako biti ...

@reds gdje to nude molim te ? Ja sam zvao sve banke koje znam i svi su mi rekli da ovo nemaju...

Ta bi kartica morala biti uvezana za paypal tako da ja sa njom mogu i placati a i primati novca , a da se sav kurs vrti u dolarima , nista marke :-?
Ja imam deviznu mastercard dolarsku.

Visu nemam, provjerite da li neke banke daju Visu dolarsku, ali Unicredit daje Mastercard.

Sa njom mogu placati, ali ne i povlaciti na nju jer je mastercard.
MensurM

#5029 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by MensurM »

Pomoć...

Imam Visu preko Unicredit banke i kartice ističe 30.4., a preko te kartice automatski dobijam novac s Paypala. Nisu mi produžili tu karticu u banci nego dali Master s kojom ne mogu ništa.

Međutim, na Paypalu imam i verifikovanu Visu od Raiffesen banke. Kako da prebacim da mi transfer ide automatski s nje?
phillie

#5030 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by phillie »

MensurM wrote:Pomoć...

Imam Visu preko Unicredit banke i kartice ističe 30.4., a preko te kartice automatski dobijam novac s Paypala. Nisu mi produžili tu karticu u banci nego dali Master s kojom ne mogu ništa.

Međutim, na Paypalu imam i verifikovanu Visu od Raiffesen banke. Kako da prebacim da mi transfer ide automatski s nje?
Na tvom mjestu bi izbrisao karticu Unicredit banke i ostavio samo Raiffeisenovu... ionako je neces vise koristiti.
victom

#5031 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

sto nema vise VISA kod uni credita?
neka svađa između vize i unicredit ?
Last edited by victom on 01/03/2021 05:55, edited 2 times in total.
Raptor44

#5032 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Raptor44 »

Na kraju ipak pozitivna priča,nakon što sam zvao customer support i obavio valjda najugodniji 10-minutni razgovor sa najpristojnijom osobom ikad koja mi je obećala da će dati sve od sebe da to riješi nakon 24 sata vraćen mi je account.
Mogu reći da sve što sam ružno rekao protiv paypala povlačim,jer ovo je prvi put da mi je nečiji cs ustvari pomogao.
Alkos

#5033 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Alkos »

Paypal otvorio još prije 5-6 godina. Povremeno kupujem preko Ebaya i to sve ide bez ikakvih problema, novac se skida sa računa u roku od par dana, kada bude refund, novac se vrati isto za par dana. Jedino imam jedno negativno iskustvo jer jednom nisam dobio refund, iako je na ebayu presuđeno u moju korist. No, nebitno!

Ponekad mi prijatelji iz inostranstva pošalju novac da im ovdje završim neke sitnice, kupim nešto, platim račune i slično. Skoro uvijek taj novac bude "on hold", ali oni imaju neku dodatnu opciju da taj novac oslobode prije isteka tog perioda od 30ak dana i 01-og u mjesecu novac se automatski povuče na račun. Ovaj put prijatelj mi je isto tako poslao novac, još početkom aprila, novac je na pending balance narednih 30 dana, a on nema mogućnost da potvrdi uplatu kako bi se ranije oslobodila sredstva.

Da li se nešto promijenilo vezano za uplate, pa se mora čekati tih 30 dana ili?
SanskiBiser

#5034 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Alkos wrote:Paypal otvorio još prije 5-6 godina. Povremeno kupujem preko Ebaya i to sve ide bez ikakvih problema, novac se skida sa računa u roku od par dana, kada bude refund, novac se vrati isto za par dana. Jedino imam jedno negativno iskustvo jer jednom nisam dobio refund, iako je na ebayu presuđeno u moju korist. No, nebitno!

Ponekad mi prijatelji iz inostranstva pošalju novac da im ovdje završim neke sitnice, kupim nešto, platim račune i slično. Skoro uvijek taj novac bude "on hold", ali oni imaju neku dodatnu opciju da taj novac oslobode prije isteka tog perioda od 30ak dana i 01-og u mjesecu novac se automatski povuče na račun. Ovaj put prijatelj mi je isto tako poslao novac, još početkom aprila, novac je na pending balance narednih 30 dana, a on nema mogućnost da potvrdi uplatu kako bi se ranije oslobodila sredstva.

Svi stari PayPal accounts koji su u "good standing" i sa odredjenim brojem transakcija i iznosa (broj koji samo PayPal zna...) iz BiH bi trebalo da su do sad oslobodjeni tog cekanja, tako je barem kod mene vec pola godine, sve uplate legnu odmah nema potrebe da se radi confirm receipt vise...
Ericha100

#5035 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Ericha100 »

Znači svi koji imaju unicreditovu visu, kada istekne prebacuju na master? Jesam li dobro shvatila? :D
Usput da potvrdim da paypal i meni drži pare kada mi neko uplati. Imam premier paypal acc, pisala sam im i samo su rekli to je tako. :D Ne znam kako se to može zaobići. Meni rodbina iz inostranstva nekad uplaćuje novac i svaki put bude on hold. :roll:
victom

#5036 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

Ericha100 wrote:Znači svi koji imaju unicreditovu visu, kada istekne prebacuju na master? Jesam li dobro shvatila? :D
Usput da potvrdim da paypal i meni drži pare kada mi neko uplati. Imam premier paypal acc, pisala sam im i samo su rekli to je tako. :D Ne znam kako se to može zaobići. Meni rodbina iz inostranstva nekad uplaćuje novac i svaki put bude on hold. :roll:
super :thumbup:
Last edited by victom on 01/03/2021 05:54, edited 2 times in total.
Alkos

#5037 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Alkos »

SanskiBiser wrote:
Alkos wrote:Paypal otvorio još prije 5-6 godina. Povremeno kupujem preko Ebaya i to sve ide bez ikakvih problema, novac se skida sa računa u roku od par dana, kada bude refund, novac se vrati isto za par dana. Jedino imam jedno negativno iskustvo jer jednom nisam dobio refund, iako je na ebayu presuđeno u moju korist. No, nebitno!

Svi stari PayPal accounts koji su u "good standing" i sa odredjenim brojem transakcija i iznosa (broj koji samo PayPal zna...) iz BiH bi trebalo da su do sad oslobodjeni tog cekanja, tako je barem kod mene vec pola godine, sve uplate legnu odmah nema potrebe da se radi confirm receipt vise...
Hvala svima na odgovoru. Ali mene zbunjuje zašto nema više "confirm receipt"? Jesu to promijenili?
Saka

#5038 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Alkos wrote:Hvala svima na odgovoru. Ali mene zbunjuje zašto nema više "confirm receipt"? Jesu to promijenili?
Pisano je o tome, pretraži malo.
rangoj wrote:Inace, cofirm recipient dugme jos uvijek postoji, ali moras poslati invoice, a kad primis uplatu otici u detalje i oznaciti je kao procesuiranu (kao uplatu za stvar koja je vec rijesena) - i tog momenta se posiljaocu pojavi "confirm recipient" dugme.
Alkos

#5039 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Alkos »

Do mene, nisam imao vremena malo pročačkati po temi. Znači prije primanja love pošaljem invoice. Ova lova je već legla, pending je, što znači moram čekati da prođe tih 30 dana jbg. Hvala u svakom slučaju.
SanskiBiser

#5040 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Alkos wrote:
SanskiBiser wrote:

Hvala svima na odgovoru. Ali mene zbunjuje zašto nema više "confirm receipt"? Jesu to promijenili?

Kazem ti na vecini accounts iz Bosne je ukinut Confirm Receipt, drug je otprilike isto kao i ja krenuo sa PayPal prije 7 godina i dosta je koristio i Ebay i platu primao preko PayPal kao freelancer i kod njega nema vise potrebe za Confirm Receipt uplate su odmah dostupne izuzetak su uplate koje idu direktno preko bankovnih racuna iz USA ( ne preko Visa ili drugih kreditnih) tu se ceka par dana inace novac je odmah available dakle u momentu kad dobijes email o uplati vec je novac na Available balance. Prije toga i kod mene je moralo godinama Confirm Receipt obavezno svaki put...
zippoo87

#5041 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zippoo87 »

kupovao sam nesto preko gearbest-a i vidim da je paypal opet vratio da se moze birati ko vrsi konverziju valute,paypal ili banka
znam da je skoro bilo price oko ovog i da se nije moglo rucno odabrati
seoBIH

#5042 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by seoBIH »

Moglo se oduvijek odabrati, ali sada opet forisraju da oni rade konverziju.
zippoo87

#5043 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zippoo87 »

zippoo87 wrote:kupovao sam nesto preko gearbest-a i vidim da je paypal opet vratio da se moze birati ko vrsi konverziju valute,paypal ili banka
znam da je skoro bilo price oko ovog i da se nije moglo rucno odabrati
bilo je problema prije 2-3 mjeseca sa konverzijom,pisalo se ovdje o tome
uvijek su po defaultu stimali njihovu konverziju ali jednim klikom se sada odabere da banka vrsi konverziju a bili su nesto zakomplikovali
kloniran

#5044 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kloniran »

e vala fina ona opcija uplacivanja novca na bankomatu, ne moram se vise peglati po salterima :mrgreen:
godinu ih peglao da uvedu, oni uvedose a ja tek danas probao sistem

RF je u pitanju :mrgreen:
Saka

#5045 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

kloniran wrote:e vala fina ona opcija uplacivanja novca na bankomatu, ne moram se vise peglati po salterima :mrgreen:

Unicredit ima godinama. :)
Ja sam RF još prije nekih 7-8 godina pitao imate li bankomat za uplate, odgovor je bio: "Uh, još i to". :lol:
kloniran

#5046 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kloniran »

Saka wrote:
kloniran wrote:e vala fina ona opcija uplacivanja novca na bankomatu, ne moram se vise peglati po salterima :mrgreen:

Unicredit ima godinama. :)
Ja sam RF još prije nekih 7-8 godina pitao imate li bankomat za uplate, odgovor je bio: "Uh, još i to". :lol:
znam za unicredit, al ne koristim njihovu za paypal.

I ja sam ih peglao cim je unicredit uveo opciju uplate i onda se okanio
ali fina funkcija instant uplata a ne ko one na salterima moras dva sata cekati da legnu pare
HB_BHF

#5047 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by HB_BHF »

Je li i dalje aktuelan problem nemougcnosti slanja novca na mastercard (unicredit banka)? Posto imam PayPal racun odavno ali sam uvijek slao pare. Sad treba neko da mi posalje (iz Njemacke), no kaze kako je transakcija odbijena. Je li treba da izvadim novu Mastercard ili sta vec?
ado_sar

#5048 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ado_sar »

Hoce li proci i jedan dan da neko na ovoj temi ne postavi pitanje koje je vec odgovoreno pedeset puta
ambition

#5049 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ambition »

23 dana proslo, a payment još on hold? :-? sta je reci znal ko
victom

#5050 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

ambition wrote:23 dana proslo, a payment još on hold? :-? sta je reci znal ko
nekad 21 nekad 28
nekad se ne pikaju praznici.
trebalo bi biti uskoro.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:54, edited 2 times in total.
Post Reply