Sarajevski taksisti- dno dna
- vjesticanametli
#5026 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
vozac taxija 045 idiot na kvadrat..... jebo li ga caca u onu bulju majmunsku.......fuuuuuuuuuuuuuj
-
neki
#5027 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
argumentovano jebanje familije, nema sta..vjesticanametli wrote:vozac taxija 045 idiot na kvadrat..... jebo li ga caca u onu bulju majmunsku.......fuuuuuuuuuuuuuj
- vjesticanametli
#5028 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
pisala sam vec o njemu na ovoj temi i fakat mi se ne pise vise..... majmun je najprikladniji opis tog idiota
- mayab
#5029 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sistem-j ... /160204148
Ja očekujem proteste, blokade, a možda i sabotaže od strane dotičnih!
-
Nepass
#5030 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
mayab wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sistem-j ... /160204148
Morace kraj svakog bicikla biti policajac da ga ko ne zalapi
Inace divim se ljudima koji stisnu pa voze po cesti bajk kraj nasih vozaca
-
Paul F.
#5031 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Mogli bi i obućari tu nahebat.
-
nargila.ba
#5032 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 22:36, edited 1 time in total.
- Ned071
#5033 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
dakle gore sam boldao odgovore. TA table znaci da placa dazbine drzavi i da je uredan kao privrednik. sve ostalo je divlje, pa i tzv rent a car emiliy, holand i slicno...nargila.ba wrote:Vjerujem da se nekad o tome diskutovalo na ovoj temi, ali nisam uspio pretragom doći do toga.
Ukratko: da li svaki legalni taksi prevoznik MORA imati TA tablice? MORADakle, da li neko ko pruža taksi usluge sa tablicama koje nisu TA automatski pripada grupi nelegalnih taksista? PRIPADA Ukoliko je odgovor da, postoji li neki kontakt telefon kome se prisustvo ovakvih na ulicama može prijaviti - ili je to policija? INSPEKCIJA
Koliko se sjećam, kad su tek uvedene TA tablice, taksista je mogao (valjda do naredne registracije) neko vrijeme ostati na 'običnim'? Mislim da je od tada prošlo dovoljno vremena da su svi morali barem jednom na registraciju.
Unaprijed hvala za eventualno pojašnjenje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5034 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A u cemu je fazon sa onim markicama na sajbni? Kao nema veze sto je TA tablica, ako nema te markice, moze biti registrovan i u drugom gradu, a taksirat u SarajevuNed071 wrote:
dakle gore sam boldao odgovore. TA table znaci da placa dazbine drzavi i da je uredan kao privrednik. sve ostalo je divlje, pa i tzv rent a car emiliy, holand i slicno...
-
nargila.ba
#5035 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 22:36, edited 1 time in total.
- Ned071
#5036 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
markica je jedan od dokaza da je platio sto treba. ako ne placa doprinose i porez ili pausal ne moze imati TA table. odnosno moze do prvog tehnickog. nakon toga ga skidaju. ma u kojem gradu bio. nema TA table, divlji je taksista..._BataZiv_0809 wrote:A u cemu je fazon sa onim markicama na sajbni? Kao nema veze sto je TA tablica, ako nema te markice, moze biti registrovan i u drugom gradu, a taksirat u SarajevuNed071 wrote:
dakle gore sam boldao odgovore. TA table znaci da placa dazbine drzavi i da je uredan kao privrednik. sve ostalo je divlje, pa i tzv rent a car emiliy, holand i slicno...
-
bumerangss
#5037 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove. Ima br tel na njihovoj stranici cini mi se 770 156 tako nekako ali ipak provjeri. Ja ih cesto zovem za vise nelegalnih stvari a nekad odem i licno napisem prijavu. Moze i anonimno kao NN ali ostavim svoj br mobitela da me inspektor obavjesti o poduzetim sankcijamanargila.ba wrote:Hvala na odgovoru. Samo još, koja inspekcija je u pitanju (koja je zadužena za ovo)? Imaš li neki link, kontakt, bilo šta.Ned071 wrote:dakle gore sam boldao odgovore. TA table znaci da placa dazbine drzavi i da je uredan kao privrednik. sve ostalo je divlje, pa i tzv rent a car emiliy, holand i slicno...nargila.ba wrote:Vjerujem da se nekad o tome diskutovalo na ovoj temi, ali nisam uspio pretragom doći do toga.
Ukratko: da li svaki legalni taksi prevoznik MORA imati TA tablice? MORADakle, da li neko ko pruža taksi usluge sa tablicama koje nisu TA automatski pripada grupi nelegalnih taksista? PRIPADA Ukoliko je odgovor da, postoji li neki kontakt telefon kome se prisustvo ovakvih na ulicama može prijaviti - ili je to policija? INSPEKCIJA
Koliko se sjećam, kad su tek uvedene TA tablice, taksista je mogao (valjda do naredne registracije) neko vrijeme ostati na 'običnim'? Mislim da je od tada prošlo dovoljno vremena da su svi morali barem jednom na registraciju.
Unaprijed hvala za eventualno pojašnjenje.
Naravno da su mi informacije o vlasniku broja mobitela pod zabranom
- O'zone
- Globalni moderator
#5038 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Malo novine
http://www.klix.ba/vijesti/bih/kazna-od ... /160302060
Važno je istaći da će inspekcija i MUP Kantona Sarajevo sankcionisati i putnike koje budu koristili usluge nelegalnih taksi prijevoznika, u skladu sa kantonalnim Zakonom o taksi prijevozu koji u članu 58. predviđa i novčanu kaznu u iznosu od 50 KM za takav prekršaj.
Istovremeno, Ministarstvo saobraćaja traži od svih taksi prijevoznika i udruženja poštivanje pravila o pravima putnika po kojima taksista ne smije odbijati kratke vožnje, te da se posebna pažnja obrati na obračun cijene za tzv. duge vožnje, kao što je relacija od Sarajevskog aerodroma do centra grada.
Ukoliko putnici zabilježe ovakvo kršenje pravila, o tome trebaju obavijestiti taksi udruženje ili druge pravno lice koje obavlja ovu djelatnost ili nadležnu kantonalnu inspekciju. U slučaju kršenja prava putnika, u skladu sa federalnim propisima za prekrišioca je predviđeno oduzimanje taksi oznake i dozvole za obavljanje taksi djelatnosti.
- jao_situacije
#5039 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
najbolje nek građani prate taksiO'zone wrote:Malo novine
Važno je istaći da će inspekcija i MUP Kantona Sarajevo sankcionisati i putnike koje budu koristili usluge nelegalnih taksi prijevoznika, u skladu sa kantonalnim Zakonom o taksi prijevozu koji u članu 58. predviđa i novčanu kaznu u iznosu od 50 KM za takav prekršaj.
Istovremeno, Ministarstvo saobraćaja traži od svih taksi prijevoznika i udruženja poštivanje pravila o pravima putnika po kojima taksista ne smije odbijati kratke vožnje, te da se posebna pažnja obrati na obračun cijene za tzv. duge vožnje, kao što je relacija od Sarajevskog aerodroma do centra grada.
Ukoliko putnici zabilježe ovakvo kršenje pravila, o tome trebaju obavijestiti taksi udruženje ili druge pravno lice koje obavlja ovu djelatnost ili nadležnu kantonalnu inspekciju. U slučaju kršenja prava putnika, u skladu sa federalnim propisima za prekrišioca je predviđeno oduzimanje taksi oznake i dozvole za obavljanje taksi djelatnosti.
zašto bi se najbrojnija policija i inspekcije zamarale svojim poslom
prioriteti su jasni
-
nargila.ba
#5040 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 22:42, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5041 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sve se u nas može srediti za 7 dana... ali neće ili ne znaju
ovako isto bi mogli i riješiti problem prosjačenja...umjesto da se prate ko dovozi i odvozi prosjake pa da mu se bane pred kućetinu i sve zaplijeni
ovako isto bi mogli i riješiti problem prosjačenja...umjesto da se prate ko dovozi i odvozi prosjake pa da mu se bane pred kućetinu i sve zaplijeni
-
sha_ba
#5042 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ako neko moze da objasni, zašto ja kao korisnik usluga taksi službe moram da znam ko je legalni a ko nije?? I kako razumih trebam ja da ih ganjam ili kontrolisem??? 
-
nargila.ba
#5043 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 22:42, edited 1 time in total.
- insaneinthebrain
#5044 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
samo gradjane po dzepu mlatiti dok se ne opamete, nema druge
pa ce ti pasti na pamet u kakav taksi ulazis
- O'zone
- Globalni moderator
#5045 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
I kome ćeš dati marku na ulici kad ti zatraži....insaneinthebrain wrote:samo gradjane po dzepu mlatiti dok se ne opamete, nema druge![]()
- Ned071
#5046 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sha_ba wrote:Ako neko moze da objasni, zašto ja kao korisnik usluga taksi službe moram da znam ko je legalni a ko nije?? I kako razumih trebam ja da ih ganjam ili kontrolisem???
ne trebas. kad mahnes taksiju, gledaj ima li ta table i to je to. ako ima sjedi, ako nema ne sjedaj. vrlo jednostavno. jer legalni taksisti placaju poreze i dazbine drzavi. ilegalni pazar daju gazdi...
- thekupus
#5047 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
table+naljepnica KS valjda unutra negdjeNed071 wrote:sha_ba wrote:Ako neko moze da objasni, zašto ja kao korisnik usluga taksi službe moram da znam ko je legalni a ko nije?? I kako razumih trebam ja da ih ganjam ili kontrolisem???
ne trebas. kad mahnes taksiju, gledaj ima li ta table i to je to. ako ima sjedi, ako nema ne sjedaj. vrlo jednostavno. jer legalni taksisti placaju poreze i dazbine drzavi. ilegalni pazar daju gazdi...
-
mali_balon
#5048 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kako debilno to samo nasi nehljebi mogu izmisliti...cuj ja da pazim ko je legalan a ko ne....pa ima li tih nadleznis sluzbi koje bi trebale o tom vodit racuna....
Jos jedno ogradjivanje od odgovornosti i razlog za nerad...da Bog da pare torsili na.....
Jos jedno ogradjivanje od odgovornosti i razlog za nerad...da Bog da pare torsili na.....
- dječak sa šibicama
#5049 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sta ako je hadzo taksista malo legao da odspava, a auto dao sinu da zaradi djeparac??? jel to nelegalni taksista??? s obzirom da vozac koji upravlja u tom trenutku, nije taksista.Ned071 wrote:sha_ba wrote:Ako neko moze da objasni, zašto ja kao korisnik usluga taksi službe moram da znam ko je legalni a ko nije?? I kako razumih trebam ja da ih ganjam ili kontrolisem???
A takvih slucajeva znam preko nekoliko.
- dječak sa šibicama
#5050 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zamisli da prije ulaska u taxi vozilo pitas taksistu "jeste li vi legalni?".mali_balon wrote:Kako debilno to samo nasi nehljebi mogu izmisliti...cuj ja da pazim ko je legalan a ko ne....pa ima li tih nadleznis sluzbi koje bi trebale o tom vodit racuna....
Poslace te u 3 pm, po standardima njihovog ponasanja.