SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
baby24

#5026 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

VenomousV wrote:
baby24 wrote:molim vas da mi kazete sta da stavim ispod obrva, koju sjenu, ali da bude ono bas sjajna i ba bude bez, bjela, roze... tako te boje.... ali ono bas bas sedefasta?? znate na sta mislim?? :D

probaj sa rimmelovom bijelom
probala, ali mi se skine brzo, doduse to sam probala prije nego sto sam imala podlogu... a je li ono one mogu nesto s vodom da se nanose?? ili sam pobrkala :-D
VenomousV

#5027 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

baby24 wrote:
VenomousV wrote:
baby24 wrote:molim vas da mi kazete sta da stavim ispod obrva, koju sjenu, ali da bude ono bas sjajna i ba bude bez, bjela, roze... tako te boje.... ali ono bas bas sedefasta?? znate na sta mislim?? :D

probala, ali mi se skine brzo, doduse to sam probala prije nego sto sam imala podlogu... a je li ono one mogu nesto s vodom da se nanose?? ili sam pobrkala :-D
pojma nemam :lol:
prvi put cujem za to :D
AkashaSa

#5028 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AkashaSa »

Drage moje dame, vjerno pratim temu skoro od početka pa sam odlučila da se i ja javim.
Hvala na fantastičnim savjetima, par puta ste me spasile od bespotrebne kupovine, javile gdje su sniženja i na šta treba obratiti pažnju.
Jedina negativna strana teme je da ja sada na šminku trošim više nego što je potrebno, uzimajući u obzir da se šminkam malo i rijetko :D
Ipak, recimo da imam osrednju kolekciju šminke
Puno pozdrava!!!
Image
Image
Image
Image
Nadinka

#5029 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

baby24 wrote:
VenomousV wrote:

ja koristim onu bourjois rose beige i koristim sad iz ovog pupinog rumenila tu roskastu nijansu sto dodje

a inace mozes svaku sjenu ti nanijeti sa vlaznom cetkicom da kao dobijes sjajniju verziju
Nadinka

#5030 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

AkashaSa wrote:Drage moje dame, vjerno pratim temu skoro od početka pa sam odlučila da se i ja javim.
Hvala na fantastičnim savjetima, par puta ste me spasile od bespotrebne kupovine, javile gdje su sniženja i na šta treba obratiti pažnju.
Jedina negativna strana teme je da ja sada na šminku trošim više nego što je potrebno, uzimajući u obzir da se šminkam malo i rijetko :D
Ipak, recimo da imam osrednju kolekciju šminke
Puno pozdrava!!!
Image
Image
Image
Image
Prvo dobro dosla, a drugo, ako je ovo osrednja kolekcija ne znam sta je velika :D super kolekcija, smao kad vidim cetkice sve mi je jasno :)
trece, ako vidis da se priblizavas bankrotu samo se udalji od teme na koji mjesec :)
baby24

#5031 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

@ nadinka cmok cmok (ne radi mi smajli sto ljubi:-)) .... ovo je jos jedan razlog vise da kupim onu bourjous sjenu...
Nadinka

#5032 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

baby24 wrote:@ nadinka cmok cmok (ne radi mi smajli sto ljubi:-)) .... ovo je jos jedan razlog vise da kupim onu bourjous sjenu...
hej hoces da prvo probas moju ? ovo sad iz rumenila sto koristim je isto odlicno, sjajnije i malo na roze baca :)
AkashaSa

#5033 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AkashaSa »

Hahahahaha, hvala Nadinka :)
Četke su super, od ponijeve dlake, ali su došle sa one dvije velike palete kao free gift, pa je na kraju to ispalo džabe, ja sam samo malo popravila kolekciju sa par elfovih četkica, sad su mi u planu one studio :)
A što se tiče bankrota, meni se teže udaljiti od teme nego prestati kupovati :D
Nadinka

#5034 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

AkashaSa wrote:Hahahahaha, hvala Nadinka :)
Četke su super, od ponijeve dlake, ali su došle sa one dvije velike palete kao free gift, pa je na kraju to ispalo džabe, ja sam samo malo popravila kolekciju sa par elfovih četkica, sad su mi u planu one studio :)
A što se tiče bankrota, meni se teže udaljiti od teme nego prestati kupovati :D
Kazem ti, ja sam se bila prilicno sredila s kupovinom kozmetike, ono da imam jedan puder dobar, dvije verzije rumenila i naravno od sjena nisma bas mogla odustati, ali otkako sma zaglavila ovdje...eto sta da ti kazem, evo mi u torbi neke orifalme djidje ne jsecam se ni sta je :)
bez_ideje

#5035 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

nera18 wrote:
bez_ideje wrote:@nera-skontala sam koja sam macka, (ova sijamska) XD...
Eh.....koliko pokriva ova light/medijum u odnosu ma medium ?
Zapela sam izmedju sleek i frisky nijanse....jel se to adaptira sta,mogu li fulit ?
pa ovako, nije neka famozna razlika u prekrivanju, smao medium je vise za mjesovitu i masnu kozu, matira puno vise
ovaj light onako daje i lagan sjaj, ipak je za djevojke koje nemaju nepravilnosti, vec samo toniraju lice
ovaj treci prekriva bas sve al ne izgleda tesko na licu
predlazem uz recimo light koji odaberes da uzmes i koji tester ovog srednjeg, za prijeku potrebu.
nijanse se adaptiraju, friski mi se cini ok, al ostaj samo na naturalsu , probaj testere i ostalih pa mijesaj :)
Mislim da mi treba ovaj medium (pampered puss ) ,jer mi ipak celo zna da bljesti kad se nasminkam ,frisky nijansa,munchkin velicina :mrgreen:

Kako narucujemo
because_of_you

#5036 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

mariquita wrote:
VenomousV wrote:
pretpostavljam da because of you misli na obicni, normalni tus a ne onaj k'o olovka :D
dam ti ga ja ako hoces da probas :D
:lol:
kad smo bili djeca bilo je : daj mi griz,jedan liz sladoleda

sad je: daj mi jedan potez tusem :D

Ama flomaster :lol: :lol: :lol: Meni je bio puuuno bolji od Essence, koji je jedva bio vidljiv... Vidi koji je tvoj, moj ima narančastoga po sebi, i Carbon black je :)
baby24

#5037 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

Nadinka wrote:
baby24 wrote:@ nadinka cmok cmok (ne radi mi smajli sto ljubi:-)) .... ovo je jos jedan razlog vise da kupim onu bourjous sjenu...
hej hoces da prvo probas moju ? ovo sad iz rumenila sto koristim je isto odlicno, sjajnije i malo na roze baca :)
daj molim te to rumenilo sto ga toliko falis... daj sliku ili br. starice ako si vec stavljala... joj ubicu se, to bi mi bilo cetvrto:-) plus ona dva tecna:-).... ma vidim ja da je ona sjena super, nego probavam da se suzdrzim, bankrotiracu definitivno :-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#5038 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

nera18 wrote: kupila ja sada elf, crni i smedji, hm, peru se vodom... pa i razmazuju, onako osrednji kvaliteta kao i cijena

definitivno, deborah je po meni najbolji tus poslije ovog mog mad mineralsa po pitanju postojanosti :)
Znaci nista posebno, a bas sam bila naisla na nekoliko pozitivnih komentara o njemu. :-)
VenomousV

#5039 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

mariquita wrote:
VenomousV wrote:
pretpostavljam da because of you misli na obicni, normalni tus a ne onaj k'o olovka :D
dam ti ga ja ako hoces da probas :D
:lol:
kad smo bili djeca bilo je : daj mi griz,jedan liz sladoleda

sad je: daj mi jedan potez tusem :D

ma jok to, nego da ti ga dam da imas ako hoces :D ja sam svoj savrseni tus nasla a imam ih jos par... ako ti je to nezgodno onda plati kafu i gotovo :D

@AkashaSa:
1. adore-am tvoj nick
2. ako je to osrednja kolekcija... :roll:
Nadinka

#5040 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

baby24 wrote:
Nadinka wrote:
daj molim te to rumenilo sto ga toliko falis... daj sliku ili br. starice ako si vec stavljala... joj ubicu se, to bi mi bilo cetvrto:-) plus ona dva tecna:-).... ma vidim ja da je ona sjena super, nego probavam da se suzdrzim, bankrotiracu definitivno :-)
Image

Vidis ovu najdonju rozu, super je,sjajna,svijetla i blago roskasta
a imas i duper ovu zlatnu u sredini, za verziju sa smedjim
ja se sad ujutro nasminkam za sekund, jer fino nanesem samo podlogu,olovku i jednu od ove dvije svijetle nijanse na oci a rumenilo na obraze :D
Nadinka

#5041 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Ima baby i ova sjena od pupe, izgleda mi super za ovo sto ti treba, ali ipak je rumenilo vise iskoristivo:
Image
AkashaSa

#5042 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AkashaSa »

@ VenomousV, ahhh to je stari nick, koristim ga barem desetak godina, ako nije to onda je samo Akasha ako ne more ni to onda je 4k45h4 :) ti si prva za koju mi se čini da zna šta znači :D
a kolekcija jeste osrednja, jer je prije 20ak dana pola nje razdjeljeno, jer kao što rekoh, slabo se šminkam pa samo skuplja prašinu :D
Nadinka

#5043 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

AkashaSa wrote:, jer kao što rekoh, slabo se šminkam pa samo skuplja prašinu :D
Ako ostanes ovdje, to ce se brzo promijeniti :D
VenomousV

#5044 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

AkashaSa wrote:@ VenomousV, ahhh to je stari nick, koristim ga barem desetak godina, ako nije to onda je samo Akasha ako ne more ni to onda je 4k45h4 :) ti si prva za koju mi se čini da zna šta znači :D
a kolekcija jeste osrednja, jer je prije 20ak dana pola nje razdjeljeno, jer kao što rekoh, slabo se šminkam pa samo skuplja prašinu :D

ihhh znam ja vrlo dobro :D
samo mi pogledas avatar i sve ti je jasno :D
Eli05

#5045 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Eli05 »

ovo rumenilo Pupa sto je Nadinka stavila je oooodliiicno, ja imam al sam ove 2 svijetle iskoristila do kraja a tamne stoje jos uvijek, malo mi je sareno lice pa kad jos ovo stavim nije bas tako lijepo. Ja sam ocu najdonju stavljala i na obraze i nekada ko sjenu, ono kako sam malo rumena :D onda mi ovo nekako posvijetli i bude super.

Zna li neko ima li nesto takvo da se kupi samo svijtlo , naravno da je dostupno u nasim prodavnicama a ipak da nije sjena, cijena nije toliko bitna jer mislim da moze biti duze?
AkashaSa

#5046 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AkashaSa »

@ Venomous, odosmo mi offtopic :D
Kužnula sam ja tvoj avatar daaaaaaaavno

Eh sad jedno konkretno pitanje
Drage žene šta se dogodilo sa DM-ovom She policom, meni pod hitno treba lak, nije moguće da su u svakom DM-u police potpuno opuhane :(((
Zna li neko kada će se sitaucija popraviti? :'(((
alica.k

#5047 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

bilo je snizenje s-he kozmetike, pa se rasprodalo.
neka, sace nova kolekcija :D
Gospoda Ministarka

#5048 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Gospoda Ministarka »

AkashaSa, VenoumousV recite i nama. :D
baby24

#5049 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

Nadinka wrote:Ima baby i ova sjena od pupe, izgleda mi super za ovo sto ti treba, ali ipak je rumenilo vise iskoristivo:
hvala ti :-) bacicu oko na ovu sjenu, a mislim da cu prvo kupiti onu 08.... a rumenilo neka malo saceka, bar do plate:-)
AkashaSa

#5050 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AkashaSa »

Evo šta je :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Akasha
Mada je u stvari moj nick iz serije knjiga...
http://en.wikipedia.org/wiki/Anne_Rice

Eto, riješena misterija, hahahaha
Post Reply