Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
statixx

#5026 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by statixx »

Billy The Pljuc wrote: 29/05/2020 12:38 Ima li mjesta uopšte optimizmu da će barem ova trojka biti procesuirana brzo i poslana na odsluženje kazni
Brzo nece sigurno! :D
Dužina trajanja postupka na osnovu takvog uzorka (ukupno 38 predmeta – tri predmeta visoke i 35 predmeta korupcije srednjeg nivoa) je 598 dana, što je skoro dvostruko duže od optimalnog roka. Mora se istaći da su izneseni statistički podaci konzervativni s obzirom na to da ne uzimaju
u obzir predmete visoke korupcije koji se trenutno prate, a koji su u fazi glavnog pretresa posljednje dvije ili tri godine. Dužina trajanja postupaka u ovim predmetima u radu najvjerovatnije bi dovela do značajnog porasta prosječnog vremena potrebnog za okončanje teških i složenih predmeta korupcije.
https://www.pravosudje.ba/vstv/faces/pd ... _doc=53669
Heller

#5027 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Heller »

costacurta wrote: 29/05/2020 12:24
joe_black wrote: 29/05/2020 11:53 Maloprije se javlja i Djaferovic...ne zaboravite da je i on dobro pravno potkovan, cuo sam da je cjenjen kao pravnik i u pravu je covjek sa zahtjevom da se u javnost izadje sa cinjenicama i istinom...da ovo ne bi ispala predstava za siroke narodne mase...
Ako je potkovan znaće sigurno da će ga sad iz suda i tužilaštva prijaviti za pritisak, a također kao potkovan zna da kada je riječ o spisima i predmetima čije bi otkrivanje moglo dovesti u opasnost cilj istrage onda priča DAAAAJTE DOKAZE! ĐE SU ČINJENICE koja dolazi od visokog političkog dužnosnika nije ništa drugo do vršenje pritiska na istragu, istražioce, tužioce itd.
Zar ti nije mrsko više braniti ih?
Raspadaju se i neka im je haram sve što su uzeli do sad, mame im ga prevarantske
On da je cijenjen živio bi od advokature il čega već a ne od cuclanja budžeta.
dr_Evil

#5028 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

Nestalo ime Ane Bavrke Kada je u pitanju dozvola za promet medicinske opreme,

ona im je odobrena 26. travnja, dan ranije, i važi pet godina. Vijesti / Flash | 29. 05. 2020. u 11:13 Bljesak.info 0 Kopirati Srebrena malina u vlasništvu TV-voditelja Fikreta Hodžića još nije podnijela zahtjev za uvoz dodatnih 20 respiratora iz Kine u BiH, potvrđeno je iz Agencije za lijekove BiH za Dnevni avaz. Pročitajte još # Udruženi poduhvat: Za što se terete 3F? ''Sada je pitanje kako su ovi preostali respiratori uopće uvezeni u BiH i kako je pokrenuta carinska prijava i procedura za plaćanje PDV-a te šta je priloženo UNO'', piše Avaz. Iz Agencije za lijekove tvrde da "dozvola važi 30 dana ili za jedan uvoz", to znači za uvezenih 80 respiratora, ali ne i preostalih 20. Osim toga, prema dokumentaciji koja je u posjedu Avaza, Srebrena malina je zahtjev za uvoz respiratora podnijela 27. travnja i isti dan dobila dozvolu kada je i predala papire, ali u tom podnesku uopće nije bio naveden registracijski broj firme. Kada je u pitanju dozvola za promet medicinske opreme, ona im je odobrena 26. travnja, dan ranije, i važi pet godina. Međutim, prema registru veleprometnika koji imaju dozvolu Agencije za promet medicinskih sredstava, sada je navedena kao ključna osoba za praćenje neželjenih sredstava izvjesna Refija Suljaković. Preslik dokumentacije - Nestalo ime Ane Bavrke Foto: Avaz.ba / Preslik dokumentacije No, kada je podnesen prvi zahtjev i kada je ista odluka, također, objavijena na stranici Agencije, na ovom mjestu bilo je najprije ime Ane Bavrke, TV voditeljice, manekenke i Hodžićeve prijateljice, kao inženjera radiologije. To je utvrdila i SIPA kada je izuzela dokumentaciju i dozvole iz ove kompanije. -
statixx

#5029 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by statixx »

zemomak wrote: 29/05/2020 12:48 Kae reuf na tw ovakav udar na bošnjačku elitu nije zabiljezen od afere agrokomerc :D
:lol: :lol:
winpin

#5030 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by winpin »

Dr Arsla wrote: 29/05/2020 12:44 Jel Fikretu i dalje ostaje primarna djelatnost maline ili će se prešaltati na uvoz medicinske opreme :?:
A možda se ubaci u tendere za opskrbu zatvora u FBIH.
Kakav uvoz, kakve maline, nista bez klinickog centra a direktorica Ana Bavrka. Zdravstvo ce nam konacno na zelenu granu. :skoljka:
SaraFina

#5031 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by SaraFina »

statixx wrote: 29/05/2020 12:47
costacurta wrote: 29/05/2020 12:31
Jutros je Vlada FBiH morala da otkaže sjednicu, a to se tiče svih ljudi u ovoj zemlji. 
Džaferović je kazao i da ako agencije žele biti kredibilne onda se jednako trebaju odnositi prema svakom predmetu te se zapitao šta je s aferom "Potkivanje".
:shock:

:lol:

To je ta matrica. Samo mi krivi, đe su Srbi i Rvati?!
Samo malo košćure ubaci među narod, fol eto današnja sjednica nas je trebala izvući iz govana :lol:
Neka priupita Bakira, mozda on ima odgovor. :D
IZETBEGOVIĆ PITAO ZAŠTO NEMA BOŠNJAKA U VRHU PRAVOSUĐA: Tegeltija bahato odgovorio da ih je dovoljno – iako ih nema u rukovodstvu najvažnijih bh. institucija: Sudu, Tužilaštvu i VSTV
Paziti logike kojom se oni vode. Sud, tuzilaštvo i VSTV bi trebale biti neovisne drzavne institucije. Ali obzirom da nasi vrli politicki predstavnici kradu i na veliko i na malo, njima je cilj ovladati tim istitucijama, kako bi svoje kriminalne radnje provodili nekazenjeno i neometano.
I to jelte otvoreno kaze Kirba. Bez uvijanja. A ovaj mu otvoreno odgovara.
Last edited by SaraFina on 29/05/2020 12:56, edited 1 time in total.
costacurta

#5032 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by costacurta »

Eno sad Refija :lol: :izet:
dr_Evil

#5033 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

costacurta wrote: 29/05/2020 12:55 Eno sad Refija :lol: :izet:
Ama jeko refi :S
JThomas

#5034 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

ja prvi kažem, ako se ne pregleda bar "poljska bolnica", jasno je da je riječ o obračunu kartela, a ne ni najmanjem koraku prema normalnoj državi. lično ne vidim nikakav problem da se to ustvrdi. ali oni to pakuju kao da su ove hairlije ispravni. a naravno, ne znači to to.
sumirprimus

#5035 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by sumirprimus »

:D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5036 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by pici »

sta je ovo dzaferovicu... sav se trese... cuj zahtjeva od sipe da izadju sa cinjenicama... jel on normalan... evo i bake zahtjeva :lol: :lol: :lol: udar na prvake od bošnjaka :mrgreen:
klixoris

#5037 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by klixoris »

statixx wrote: 29/05/2020 12:43
Banksy wrote: 29/05/2020 12:28
statixx wrote: 29/05/2020 12:21

Nek si nam otvorio oci.

Šta im drugo preostaje nego "četnici niz Vraca".
Kad je hapsilo Radoncica, to je bio napad na koaliciju svebosnjackog jedinstva, a sad, partner je u talu sa HDZ-om. :D
A sada je mala varijacija :lol:
Izetbegović o hapšenju Novalića: Ovo je nezamislivo poniženje i nastavak udara Tužilaštva BiH na Bošnjake
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /200529075
JThomas

#5038 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

Siguran sam da nikakvih dokaza nema, da ih neće ni biti
a na osnovu čega sam siguran? jer dobro znam da je pravi mozak i nalogodavac poduhvata moja supruga :thumbup:
Banksy

#5039 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Banksy »

Panika je velika,

Kokice u ruke i gledati kako izlijeću na ledinu isti oni što su izlijetali kad se lomilo oko formiranja kantonalne šestorke :mrgreen:
sumirprimus

#5040 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by sumirprimus »

znaci udar na drzavu i bosnjake? :lol: :-)
ko je prvi predvidio baketov odgovor?
dr_Evil

#5041 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

JThomas wrote: 29/05/2020 13:05 ja prvi kažem, ako se ne pregleda bar "poljska bolnica", jasno je da je riječ o obračunu kartela, a ne ni najmanjem koraku prema normalnoj državi. lično ne vidim nikakav problem da se to ustvrdi. ali oni to pakuju kao da su ove hairlije ispravni. a naravno, ne znači to to.
Dakle imamo dvije opcije:

1. Obracun dvije zlocinacke organizacije, ili bolje reci dinastije
2. Velika predstava za javnost
DonieBrasco

#5042 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco »

sumirprimus wrote: 29/05/2020 13:11 znaci udar na drzavu i bosnjake? :lol: :-)
ko je prvi predvidio baketov odgovor?
Nije nagalasio balije bosnjake sa SDA iskaznicom, jer ostali bosnjaci su posteni ljudi.
Last edited by DonieBrasco on 29/05/2020 13:13, edited 1 time in total.
bh.tornjak

#5043 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by bh.tornjak »

klixoris wrote: 29/05/2020 13:08
Izetbegović o hapšenju Novalića: Ovo je nezamislivo poniženje i nastavak udara Tužilaštva BiH na Bošnjake

eeee....kad se godinama saginjes i namijestas...dodje vrijeme da ti ljudi skinu gace..
sad suti, trpi...i Boga moli da vas sve ne pohapse
Billy The Pljuc

#5044 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc »

statixx wrote: 29/05/2020 12:50
Billy The Pljuc wrote: 29/05/2020 12:38 Ima li mjesta uopšte optimizmu da će barem ova trojka biti procesuirana brzo i poslana na odsluženje kazni
Brzo nece sigurno! :D
Dužina trajanja postupka na osnovu takvog uzorka (ukupno 38 predmeta – tri predmeta visoke i 35 predmeta korupcije srednjeg nivoa) je 598 dana, što je skoro dvostruko duže od optimalnog roka. Mora se istaći da su izneseni statistički podaci konzervativni s obzirom na to da ne uzimaju
u obzir predmete visoke korupcije koji se trenutno prate, a koji su u fazi glavnog pretresa posljednje dvije ili tri godine. Dužina trajanja postupaka u ovim predmetima u radu najvjerovatnije bi dovela do značajnog porasta prosječnog vremena potrebnog za okončanje teških i složenih predmeta korupcije.
https://www.pravosudje.ba/vstv/faces/pd ... _doc=53669
Jbga sad si me razočarao ovime, ima li mjesta da se insistira na "hitnosti" s obzirom da je takav stav i vlade prema sudstvu i tužilaštvu haman bio? :D.
House

#5045 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by House »

radi guza ko meduza čim bake spominje "udar na bošnjake"
dr_Evil

#5046 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

bh.tornjak wrote: 29/05/2020 13:13
klixoris wrote: 29/05/2020 13:08

eeee....kad se godinama saginjes i namijestas...dodje vrijeme da ti ljudi skinu gace..
sad suti, trpi...i Boga moli da vas sve ne pohapse
E moj druze naivni, jos ce nas uhapsit za ovo sta pisemo, a njima dlaka sa glave nece falit
jazzer

#5047 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by jazzer »

jazzer wrote: 29/05/2020 11:18 Da podsjetimo na Bakirovu izjavu o aferi respirator. Mislim da ce u danasnjoj izjavi ipak suditi unaprijed.
Zbrzavalo se, žurilo se, da se jedan dio potreba zadovolji. Zaboravljalo se da postoje zakoni i procedure. Preostaje da prepustimo istragama da utvrde šta se dešavalo i da li su greške napravljene. Nije moje da presuđujem unaprijed. Ne treba padati u novu greškui. Pravosudna struka neka kaže svoje, da ne bih bio ja taj koji će suditi unaprijed - poručio je Izetbegović.
Kao sto rekoh :lol: :lol: :lol:
winpin

#5048 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by winpin »

Billy The Pljuc wrote: 29/05/2020 12:38 E da je dočekati da i kuju iz pakla uhapse i zatvore makar mjesec u pritvor pa taman je pustili poslije.

Ajmo se sad malo uozbiljiti.

Naložili su nas al' do daske, za pretpostaviti je da imaju dokaze za ovo za što ih i terete i pitanje je kakvoj ćemo trakavici svjedočiti. Ima li mjesta uopšte optimizmu da će barem ova trojka biti procesuirana brzo i poslana na odsluženje kazni ili će se dokazi zagubiti negdje k'o u slučaju Čovića ako partneri nađu zajednički jezik (ZNA se na šta mislim).

S obzirom da je krenulo kao "ozbiljno" u ovom pravcu, očekivanja većine nas forumaša a i dijela javnosti su postala maltene ogromna, "željni smo krvi" i hoćemo konačno da vidimo na primjeru ove trojke kako banda parazitska nije nedodirljiva.

Šta, drugovi po peru, raditi u slučaju još jednog razočarenja, ako se ispostavi da je i ovo još jedna dobro izrežirana predstava u kojoj se manje više sve zna ali negativci opet pobjede na kraju???

Bude li doista tako onda će se ispostaviti da je ono što određeni broj forumaša piše i tvrdi uključujući i mene jedino ispravno a to je da se ova stoka može rušiti samo na ulici i vatrom istjerati iz svojih skloništa.

Dokle smo mi sami spremni ići ili ne?
_________________________________________________________________________________________________________________________
Izetbegović ima objašnjenje zašto je uhapšen Novalić: Ponižavaju ga jer je Bošnjak

Siguran sam da nikakvih dokaza nema, da ih neće ni biti, i da se radi o nastavku udara na bošnjačke prvake koje je počelo imenovanjem GordaneTadić na poziciju glavne tužiteljice Tužilaštva BiH
sta sam ti rekao Billy? :izet:
Last edited by winpin on 29/05/2020 13:17, edited 1 time in total.
bh.tornjak

#5049 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by bh.tornjak »

dr_Evil wrote: 29/05/2020 13:12
JThomas wrote: 29/05/2020 13:05 ja prvi kažem, ako se ne pregleda bar "poljska bolnica", jasno je da je riječ o obračunu kartela, a ne ni najmanjem koraku prema normalnoj državi. lično ne vidim nikakav problem da se to ustvrdi. ali oni to pakuju kao da su ove hairlije ispravni. a naravno, ne znači to to.

ni jedno..nego ono pod tri:

3. Preuzimanje vlasti od strane Covica i Dodika na drzavnom i federalnom nivou
dr_Evil

#5050 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

bh.tornjak wrote: 29/05/2020 13:16
dr_Evil wrote: 29/05/2020 13:12

ni jedno..nego ono pod tri:

3. Preuzimanje vlasti od strane Covica i Dodika na drzavnom i federalnom nivou
Tako kazu iz SDA centrale, a realno Covic i Dodik ako padne SDA, takodjer padaju za 15minuta. Vrana vrani oci ne vadi, svi oni imaju jedni druge u saci za teski kriminal. Sistem spojenih posuda
Locked