strašnoSaraFina wrote:Parada pijanstva i kiča
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Banksy
#5026 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- SaraFina
#5027 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kako Džeko postao fudbaler i slavan, ovi dijasporaši po Austriji iz BiH, samo guzovaču ganjaju i šalju djecu po kampovima i nekakvim privatnim treninzima 
Svi se nadaju ubosti ugovor i skauta Barce, Reala:)))))
Šizofrenija. Muška djeca budući bauštelci najvjerovatnije će ostati.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5028 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pih, imamo to i po Sa....kolega malog u Akademiju FKS, odvozio/dovozio, par puta hajde sa mnom da gledamo, mali napredan, veći od ostale djece....ali, ne lezi vraže, dođe pubertet, njega ne zanima lopta nego curice i gotovo s loptomSaraFina wrote:Kako Džeko postao fudbaler i slavan, ovi dijasporaši po Austriji iz BiH, samo guzovaču ganjaju i šalju djecu po kampovima i nekakvim privatnim treninzima
-
Fudo387
#5029 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa sad, skoro sva reprezentacija nam je dijasporcad.Tomahawk11 wrote:Pih, imamo to i po Sa....kolega malog u Akademiju FKS, odvozio/dovozio, par puta hajde sa mnom da gledamo, mali napredan, veći od ostale djece....ali, ne lezi vraže, dođe pubertet, njega ne zanima lopta nego curice i gotovo s loptomSaraFina wrote:Kako Džeko postao fudbaler i slavan, ovi dijasporaši po Austriji iz BiH, samo guzovaču ganjaju i šalju djecu po kampovima i nekakvim privatnim treninzima
- SaraFina
#5030 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tomahawk11 wrote:Pih, imamo to i po Sa....kolega malog u Akademiju FKS, odvozio/dovozio, par puta hajde sa mnom da gledamo, mali napredan, veći od ostale djece....ali, ne lezi vraže, dođe pubertet, njega ne zanima lopta nego curice i gotovo s loptomSaraFina wrote:Kako Džeko postao fudbaler i slavan, ovi dijasporaši po Austriji iz BiH, samo guzovaču ganjaju i šalju djecu po kampovima i nekakvim privatnim treninzima
Ovdje je bolest dostigla vrhunac. Ja radila prije 4 godine u 2 škole. Čovječe.... To djeca školovanje napuštaju neke se akademije Po NL plaćaju za ekstra talentovane. A levati iz HR koji imaju upisanu jednu tekmu za Hajduk ili Dinamo po 20€ za privatni sat fudbala uzimaju:))))
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5031 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Što jes - jesFudo387 wrote: Pa sad, skoro sva reprezentacija nam je dijasporcad.
Al najbolji iz Sa
- SaraFina
#5032 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fudo387 wrote:Pa sad, skoro sva reprezentacija nam je dijasporcad.Tomahawk11 wrote:Pih, imamo to i po Sa....kolega malog u Akademiju FKS, odvozio/dovozio, par puta hajde sa mnom da gledamo, mali napredan, veći od ostale djece....ali, ne lezi vraže, dođe pubertet, njega ne zanima lopta nego curice i gotovo s loptomSaraFina wrote:Kako Džeko postao fudbaler i slavan, ovi dijasporaši po Austriji iz BiH, samo guzovaču ganjaju i šalju djecu po kampovima i nekakvim privatnim treninzima
Pa sad koliko nas ima vani? I koliko imamo Pjanića i Kolašinaca te ostalih, od rata do sad? Procentualno koliko uspjeha
- 512MB
#5033 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ukratko, forumasi koji su se preko papira nedavno docepali zapada (insomnia, Radio Sarajevo, itd) zagovaraju tezu da je Rajvosa vrh vrhova i da na dunjaluku nema ljepseg grada, da je Holandija pakas za BiH i da je skijanje na Bjelasnici bolje od Kitzbühla. Dok mi realniji, ljepsi i skolovaniji, koji smo 20+ godina vani, ipak napominjemo da je to klasicni balkanski sindrom malogradjanstva "ta ce holandija" i da nema veze sa stvarnoscu. Sarajevo volimo ali iz iskustva znamo da smo, sto se standarda tice, mudo labudovo.Banksy wrote:jao teme, šta je ovo...
- SaraFina
#5034 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pišiti ti Allahati isključivo u svoje ime. Ja te nisam oponomoćila.. 
Insomnia je pod banom i nije ok prozivati ga. Pogotovo na hinjski takav način. Njegov problem kako izašao a i od ovog Sarajlije.
Insomnia je pod banom i nije ok prozivati ga. Pogotovo na hinjski takav način. Njegov problem kako izašao a i od ovog Sarajlije.
Last edited by SaraFina on 05/02/2019 14:20, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#5035 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
On je prije svega ljudina, pa tek onda iz Brijesca.Tomahawk11 wrote:Što jes - jesFudo387 wrote: Pa sad, skoro sva reprezentacija nam je dijasporcad.![]()
Al najbolji iz Sa
Prvo ste ga zvali sljivotres i otjerali, prodali za dvije feluge na bemveu, kad se proslavio onda ide aaaaa nas Edin, sarajlija....nemre to tako druskane.
- SaraFina
#5036 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fudo387 wrote:On je prije svega ljudina, pa tek onda iz Brijesca.Tomahawk11 wrote:Što jes - jesFudo387 wrote: Pa sad, skoro sva reprezentacija nam je dijasporcad.![]()
Al najbolji iz Sa![]()
Prvo ste ga zvali sljivotres i otjerali, prodali za dvije feluge na bemveu, kad se proslavio onda ide aaaaa nas Edin, sarajlija....nemre to tako druskane.
Zvali ga kloc. Nema šljivotres.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5037 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bogme ga otjerao ovaj komšiluk, a oni su inače maheri za te procjene i tako toFudo387 wrote:On je prije svega ljudina, pa tek onda iz Brijesca.Tomahawk11 wrote:Što jes - jesFudo387 wrote: Pa sad, skoro sva reprezentacija nam je dijasporcad.![]()
Al najbolji iz Sa![]()
Mi to ne bi, nema šanse
- 512MB
#5038 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zasto mislis da sam tebe spominjaoSaraFina wrote:Pišiti ti Allahati isključivo u svoje ime. Ja te nisam oponomoćila..
- stakasa
#5039 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovako se skupljaju forumski poeniSaraFina wrote:Kako Džeko postao fudbaler i slavan, ovi dijasporaši po Austriji iz BiH, samo guzovaču ganjaju i šalju djecu po kampovima i nekakvim privatnim treninzima
-
Fudo387
#5040 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sestro Sarafina, kad je fudbal u pitanju, nemas pravo glasa. Tacka!SaraFina wrote:
Zvali ga kloc. Nema šljivotres.
- SaraFina
#5041 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
512MB wrote:Zasto mislis da sam tebe spominjaoSaraFina wrote:Pišiti ti Allahati isključivo u svoje ime. Ja te nisam oponomoćila..
I ja sam se udala za papire, pa zato.
Nego si jadan naporan s tim prozivkama, skijanjem Po mondemskim skijalištima i ljetovanjem po egzotičnim destinacijama.
Koga briga?
Ja volim Vlašić više nego pet takvih mjesta i šta sad?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5042 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Čuj šta sad, pa ti si malograđanka, eto štaSaraFina wrote:
- SaraFina
#5043 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tomahawk11 wrote:Čuj šta sad, pa ti si malograđanka, eto štaSaraFina wrote:
Lepina, sira i kajmaka ćevapa i malo šlizuganja..... Nema ništa bolje i onda u svoju selendru bistričku
-
almir90
#5044 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Onog gore brinu koncerti i mega zvijezde, e jebiga kad je to problem. Što se mene tiče, ovi naši lokalni odlični; a i važnije mi je s kim sam na koncertu od pjevača. 
- SaraFina
#5045 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije mi ni đed hodao po Kitzbühel- u i tim mondenskim ljetovalištima bogati 
- 512MB
#5046 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Volim i ja Nijazovo brdo vise od Kitzbühla, pa sta sad? Mislim da si fulala temu...SaraFina wrote: I ja sam se udala za papire, pa zato.![]()
Nego si jadan naporan s tim prozivkama, skijanjem Po mondemskim skijalištima i ljetovanjem po egzotičnim destinacijama.
Koga briga?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5047 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tako je, sve smo mi fulali, očito da više ni isti jezik ne pričamo.
- SaraFina
#5048 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
512MB wrote:Volim i ja Nijazovo brdo vise od Kitzbühla, pa sta sad? Mislim da si fulala temu...SaraFina wrote: I ja sam se udala za papire, pa zato.![]()
Koga briga?
Šteta pa takav struĆnjak ni kvotati ne zna
-
Fudo387
#5049 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa ja, sad ga volis, dobro se jede, dobro se pije, cist zrak...drz nedaj.SaraFina wrote:
Dje si bila kad je rodjo Muradif cistio odskocne i pastete po Babanovcu? Sto onda nisi dosla i rekla kako volis Vlasic, jel?
-
detroit-mercy
#5050 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisi skontao poentu. Jesu li oni krivi ili birali mjesto gdje su se rodili, nacin na koji su odgajani, sta im je pruzeno u zivotu.Radio Sarajevo wrote:Melburn nema potrebu biti politički korektan, ali ja ne vidim da petlja. Mislim da je čak i vrlo iskren, za razliku od mnogih drugih ovdje.detroit-mercy wrote:Ovo je bas ono dno dna.DzordzHodzic wrote:
Nemoj se ba sramotit bezveze
I sto je najgore, veoma cesto se cuje od nekih kvazi urbanih likova![]()
Kao da je neko prije birao gdje ce se roditi i sta je mogao ili nije mogao imati.
Ja u Utrehctu dvaput sedmično igram fudbal s našima, i njima je normalan izraz "stani užnjega", kad treba čuvati igrača. Meni je to simpa jer su svi dobri ljudi, ali njihova referentna tačka je bila mnogo drugačija kad su doselili u Holandiju nego što je to bila moja. Ja sam došao na nekoliko godina da promijenim, vidim kakav je život van Bosne, naučim jezik ili dva, itd. Nisam došao trbuhom za kruhom, kao što su oni. Oni su otišli iz mjesta gdje nije bilo pozorišta, kina, niti bilo kakvih dešavanja. Mnogi od njih su prestali raditi u polju kad su postali izbjeglice, i onda je njima asfalt dobro došao. Meni asfalt nije pojam, nije mi pojam otići na stadion, nije mi pojam svirati gitaru u klubu, ja sam to sve radio i u Sarajevu.
I zato oni mene neće nikad razumjeti zašto ja toliko i ne uživam kao što oni uživaju u Holandiji. Oni su došli na bolje, a ja sam samo došao na drugačije. Zlobnici će onda reći da "ja nisam uspio", a oni eto kao jesu, iako ja i ovdje imam bolji posao od njih, kao što sam imao i u Sarajevu, i ovdje odem na skijanje na umjetno brdo, i ovdje putujem svaki drugi - treći vikend, kao što sam to radio i kući. I odavde idem na super odmore, kao što sam to radio i kući, ali oni sada mogu otići u Tajland, a prije nisu mogli. Ja sam uvijek mogao, i išao sam.
Ili mozda bolja analogija, je li onaj u Somaliji kriv sto se je rodio u Somaliji a ne na Manhatnu, jebi ga nekome se zivot bas zalomi.
A glede govora, boze moj ni svi Nijemci ne pricaju Hochdeutsch pa ni svi nasi ljudi ne pricaju cisti knjizevni. Ja recimo volim da cujem te neke arhaicne izraze.