Aluminij Mostar

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
512MB

#5026 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by 512MB »

Novak20 wrote:
512MB wrote:Erdogan je NATO, Draganče igra za protivničku ekipu :wink:

Koji to NATO kupuje raketni sistem od Rusa ?

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/12 ... eksna.html
DONALD TRUMP KONAČNO PRELOMIO: „Nećemo prodati borbene avione Turskoj, situacija s njima je kompleksna…“
Hehe, kupuju i Ameri štošta od rusa i obrnuto, ali utjecaj je podjeljen a HDZ/Cho burgija tamo gdje ne smije. Uostalom vidimo po priloženom.

Turska je za NATO geostrateški važnija od Francuske.
ovo_malo_duse

#5027 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by ovo_malo_duse »

Alfons Kauders wrote:Pajdo, tema je Aluminij.

A o toj drugoj temi je sve rekao sud, pa izvoli pročitati ako ti je nešto promaklo:

http://www.icty.org/x/cases/prlic/acjug ... ummary.pdf
Ovo ti je ono sto bi stovani kolega Point rekao misicnom masom sa vrhom u obliku fesica diret u celo.
Humljanin

#5028 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Humljanin »

A o toj drugoj temi je sve rekao sud, pa izvoli pročitati ako ti je nešto promaklo:

Da tema je naslovljena sa Aluminij.
Međutim dosta vas se ne drži teme i na skoro svakoj stranici pričate o ratovima, logorima, ustašama i slično.

Ako takvi mogu pisati nevezane stvari na temu uz to grubo lažući i etiketirajući čitav narod, naravno da ću im uzvratiti.
:thumbup:
ovo_malo_duse

#5029 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by ovo_malo_duse »

Ovo ti je ono sto bi stovani kolega Point rekao misicnom masom sa vrhom u obliku fesica diret u celo.
ovo_malo_duse

#5030 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by ovo_malo_duse »

Dupli
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5031 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by pici »

jel ovo novi HameriČki ambasador pederČina protiv stožernika i era unjega... i sta on ima da soli pamet iz muslimanskoga sarajeva, legitimnim... užas ovo je majorizacija majoriziranih... stožerniČe samo naprijed eno i braČa su entitetska dali podršku, još im smeta most hoče da ga sruše ko muslimani stari most 93... stop turskim zulumčarima
Alfons Kauders

#5032 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Alfons Kauders »

Humljanin wrote:

Međutim dosta vas se ne drži teme i na skoro svakoj stranici pričate o ratovima, logorima, ustašama i slično.

Ako takvi mogu pisati nevezane stvari na temu uz to grubo lažući i etiketirajući čitav narod, naravno da ću im uzvratiti.
Niko ovdje ne etiketira cijeli narod, osim tebe i još par stranačkih vojnika. Ako smatraš da je tribunal etiketirao narod, to vidi s njima.

Mi ovdje prcamo stranačke uhljebe, a ne pripadnike nekog naroda. Fino sam ti rekao da je ovo ništa u poređenju s temama koje će se pokrenuti kad BH Telecom ode u privatizaciju ili stečaj. To ima da bude slavlje koje forum ne pamti!

Znaš šta je jedino ljepše od HDZ kmečanja?

SDA kmečanje! :D
bh.tornjak

#5033 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by bh.tornjak »

Alfons Kauders wrote:
Humljanin wrote:

Niko ovdje ne etiketira cijeli narod, osim tebe i još par stranačkih vojnika. Ako smatraš da je tribunal etiketirao narod, to vidi s njima.

Mi ovdje prcamo stranačke uhljebe, a ne pripadnike nekog naroda. Fino sam ti rekao da je ovo ništa u poređenju s temama koje će se pokrenuti kad BH Telecom ode u privatizaciju ili stečaj. To ima da bude slavlje koje forum ne pamti!

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

ako Bogda da i to docekamo :bih:
Korisničkoime

#5034 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Korisničkoime »

Alfons Kauders wrote:
Humljanin wrote:

Podrska privatizacijo BH Telecoma, to ce uistinu biti dan za slavlje.
Vecina ovdje ne gelda blagonaklono na uhljebe bez obzora na nacionalnu i stranacku pripadnost dok nekima smetaju samo uljebi onih drugih.
dustaban

#5035 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by dustaban »

Humljanin wrote:
propuh1975 wrote:Nema tu mrznje to je realnost. Isto sto je realnost logori Dretelj i Heliodrom u kojem sam imao cast osijetit vasu ljubaznost sa hiljadama drugih jel ti jasnije. Kako sam te uvrijedio sto sam rekao istinu. Ziv ti meni bio ne mrzim ja vas suocite se s istinom izvinite se ko ljudi svoim komsijama kao naprimjer Nijemci pa da zivimo ko ljudi. Kad to shvatite svima nama ce biti bolje. Evo ja ti se izvinjavam za par pogrdnih rijeci isto se izvinjavam sto sam prezivio logor. Ako ti imas jos neku ideju zasto se ja trebam vama izvinut napisi.
Opet isto. Čitav jedan narod ti stigmatiziraš i lijepiš mu etiketu krivnje za nešto što tvrdiš da se tebi dogodilo.
Nekome drugom pricaj te paćeničke priče.
Ako sam JA kriv i ako se JA i čitav hrvatski narod treba tebi klanjati i ispričavati za nešto što ti tvrdiš da si prošao, OK, onda se ti i čitav bošnjački narod trebate posuti pepelom i ispričati za sve civilne i nevine žrtve bošnjačke politike.
Jel fer?
Civil za civila. Nevina žrtva za nevinu žrtvu?
Krivci nek se sude i osude.
Ja sam isto tako okruzen ljudima koji su izgubili najmilije. Poznajem isto tako mlade momke i starije ljude koji su preživjeli bošnjačke konc logore. A neki i nisu.
Tko je za to kriv? Jesi li ti? Jel ja trebam sada tebe ili čitav bošnjački narod etiketirati zbog toga?
Ili za nevine hrvatske žrtve po tvom mentalnom sklopu nije nitko kriv jer hrvati ne mogu biti žrtve, isto kao što Bošnjavi nemogu nikako biti počiniti zločin?
Jel to ta spika?
I očekuješ da netko za tobom plače a vjerojatno si prvi spreman pljunuti na tuđe nevine žrtve.
Seres @humljanine. Covjek je bio vise nego jasan i jos vise korektan.
A ti sad dokazi da Dretelj i Heliodrom nemaju veze sa Aluminijem! Dokazi da ista politika ne stoji iza sva tri navedena "projekta".
Nivelacija

#5036 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Nivelacija »

Jel mi se ovo cini ili je Covke ubrzo na crnoj listi Amerike?
Hafis

#5037 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

"dustaban"

A ti sad dokazi da Dretelj i Heliodrom nemaju veze sa Aluminijem! Dokazi da ista politika ne stoji iza sva tri navedena "projekta".
Da oprostiš na izrazu, ali ti sereš @dustabane. Covjek je bio vise nego jasan i jos vise korektan.
A ti sad dokazi da Silos u Tarčinu i zgrada SDK u Mostaru nemaju veze s Fabrikom duhana Sarajevo. Dokazi da ista politika ne stoji iza sva tri navedena "projekta".
SmokingMan

#5038 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by SmokingMan »

Indeed!!!!!!!!!!!

Image
dustaban

#5039 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by dustaban »

Hafis wrote:
"dustaban"
Da oprostiš na izrazu, ali ti sereš @dustabane. Covjek je bio vise nego jasan i jos vise korektan.
A ti sad dokazi da Silos u Tarčinu i zgrada SDK u Mostaru nemaju veze s Fabrikom duhana Sarajevo. Dokazi da ista politika ne stoji iza sva tri navedena "projekta".
A @Hafis ga sad beli zasra!
Nije dostojno komentara.
Hafis

#5040 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

dustaban wrote:
Hafis wrote:
"dustaban"
A @Hafis ga sad beli zasra!
Nije dostojno komentara.
Pa bola, čovjek jedno napisa, a ti mu prosu onu starinsku šuplju, koja više ne može u glavu normalnu insanu i koja nema veze s onim što je on napisao.
I inače, osnovno sudsko pravilo je da onaj koji tuži dokazuje a ne onaj što se brani.
Dokaži ti da Dretelj i Heliodrom imaju veze sa Aluminijem.
Usput, znaš li ti tko je ležao u Dretelju i pod čijom je upravom bio?
Last edited by Hafis on 17/07/2019 12:58, edited 1 time in total.
Nivelacija

#5041 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Nivelacija »

SmokingMan wrote:Indeed!!!!!!!!!!!

Image
Hercegovacki Dyatlov :mrgreen:
SmokingMan

#5042 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by SmokingMan »

Nivelacija wrote:
SmokingMan wrote:Indeed!!!!!!!!!!!

Image
Hercegovacki Dyatlov :mrgreen:
Da,da. :mrgreen: :thumbup:

A gdje jetek Fomin i ostala ekipa. :D
bilic

#5043 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by bilic »

jajara wrote:sve bih vam ja sad banove podjelio. tema gigant kombinat, a vi tu zagadjujete sa turskom, natom, amerikom. admiRe REAGUJ
:bih: :bih: :bih: :bih:
hizo ramidovic

#5044 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by hizo ramidovic »

Rekoh ja da ce zatvorenici Dretelja i Helodroma morati dostavljati autenticne video-zapise mucenja u tim logorima...
Hebote, Smiljko Sagolj je za ove derivate picin dim...
mO k3

#5045 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by mO k3 »

hizo ramidovic wrote:Rekoh ja da ce zatvorenici Dretelja i Helodroma morati dostavljati autenticne video-zapise mucenja u tim logorima...
Hebote, Smiljko Sagolj je za ove derivate picin dim...
Ne zaboravi na onaj plakat :wink: o

Psima .....
Hafis

#5046 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

Kad ste već na temi o Aluminiju, da se ne udaljavamo previše od teme, gdje je gore bilo: u Dretelju ili u Silosima?
Alfons Kauders

#5047 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Kad ste već na temi o Aluminiju, da se ne udaljavamo previše od teme, gdje je gore bilo: u Dretelju ili u Silosima?
U stečaju je najgore.

Pardon

-U- stečaju je najgore.
Seyfo

#5048 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Seyfo »

Možda skrećem s teme, ali moram reći da Dodikovo potezanje srpskog nacionalno-entitetskog interesa da brani Pelješki most je zaista krimi-presedan koji se ne viđa svaki dan :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:

Dodik i Čović su jedno, i u političkom i u seksualnom smislu, a na nama je da uzmemo kokice i gledamo reality sa stvarnim akterima. Dodik bi da bude i Dodik i Čović. Malo ga njemu daje, malo ga i prima. Sutra očekujem da npr.brani Čovića u slučaju Aluminij, zaboravljajući ono "...i psima".

PS Možemo li zamisliti na kakvu postapokaliptičnu pustoš bi naša zemlja ličila da u predsjedništvu sjede Dodik i Čović ??? Na svakom pedlju bi bio mali Aluminij.
jajara

#5049 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by jajara »

dabogda vam se gradivo nagomilalo
hipija

#5050 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by hipija »

Interesantna opservacija Kaplana iz SDA novinaru N1 u vezi Aluminija (Pogledati video na dnu stranice od 9:45 do 14.30)

http://ba.n1info.com/Vijesti/a357047/Sa ... lakse.html
Post Reply