Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Nastasia

#5026 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Nastasia »

Ako moje ime na arapskom znači sigurnost Dženneta, je l' to znači da ću u Džennet iako sam atheist :hm:
Smrcak15

#5027 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

sekerbay wrote:
Nastasia wrote:samo sam skontala da nema Boga
Ih, budući da imaš po šehadeta (la illahe), čas posla je vratit te na pravi put :mrgreen:
Haj, uživaj u hrani za razliku od mene baksuza.

Ps.
Joj smrle, dobra ta bula :oops:
Da izvinete, mene više pale bule neg ove skinute.

Ono, haman ko dijete i kinderjaje :oops:
Nastasia wrote:Sekunda mi je sad zafalila da vam se prikažem sa maramom :pisnula:
Baci nam tu sliku da vidimo pa nek padne forum
dobro junace, ova na slici je teski izuzetak, gdje bi i misice svijeta smijesne izgledale pored :D
Nastasia

#5028 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Nastasia »

sekerbay wrote:
Nastasia wrote:samo sam skontala da nema Boga
Ih, budući da imaš po šehadeta (la illahe), čas posla je vratit te na pravi put :mrgreen:
Haj, uživaj u hrani za razliku od mene baksuza.

Ps.
Joj smrle, dobra ta bula :oops:
Da izvinete, mene više pale bule neg ove skinute.
Ono, haman ko dijete i kinderjaje :oops:
Nastasia wrote:Sekunda mi je sad zafalila da vam se prikažem sa maramom :pisnula:
Baci nam tu sliku da vidimo pa nek padne forum

Tobejarabi tobestakvirla, alaselamet. :oops:
MarlboroGold

#5029 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Evo jedna i od mene... od legende.

Smrcak15

#5030 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Mišo_Kovač wrote:Ništa bez sifona i čvrste pozadine. Džaba lijepo lice ako je ispod ovih čaršafa ravna ko dječak :D
ma sa onakvim licom halalio bi joj ti brko vjeruj mi, kada bi ti rekla dodji zeni me, brzo bi ti rekao samo reci kad datum i sta je mehr da to odmah rijesimo :lol:
John Cleese

#5031 Re: Ateizam vs. Religija

Post by John Cleese »

Bloo wrote:
John Cleese wrote:The amount of midichlorians in a life form represents it's ability to understand, comprehend, and manipulate the Force.

#samoKazem
Manipulate :mrgreen:
Bog je ultimate Sith Lord.
https://vignette.wikia.nocookie.net/swf ... -prefix=es

:D
sekerbay

#5032 Re: Ateizam vs. Religija

Post by sekerbay »

Nastasia wrote:Ako moje ime na arapskom znači sigurnost Dženneta, je l' to znači da ću u Džennet iako sam atheist :hm:
Ne znači. Znači da ćeš završit u nekoj bašti u kojoj ćeš crnčit od sumraka do zore. Recimo polje kanabisa :mrgreen:
Kad ste već krenuli, evo jedna prigodna :)

Smrcak15 wrote:ova na slici je teski izuzetak, gdje bi i misice svijeta smijesne izgledale pored
Ma to ja općenito u vezi bula :oops:
Šta da radim kad sam nastran.
Nastasia

#5033 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Nastasia »

Kanabisa kažeš? Okay, I'm in :oops:

Ništa to, ja volim ove domaće i malo tužaljive :oops:
MarlboroGold

#5034 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Smrcak15 wrote:
Mišo_Kovač wrote:Ništa bez sifona i čvrste pozadine. Džaba lijepo lice ako je ispod ovih čaršafa ravna ko dječak :D
ma sa onakvim licom halalio bi joj ti brko vjeruj mi, kada bi ti rekla dodji zeni me, brzo bi ti rekao samo reci kad datum i sta je mehr da to odmah rijesimo :lol:
Zar ne misliš da bi bila još ljepša i privlačnija da nije pokrivena? :)
Smrcak15

#5035 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Nastasia wrote:Kanabisa kažeš? Okay, I'm in :oops:

evo za tvoju dusu, stare ali najbolje

Nastasia

#5036 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Nastasia »

MarlboroGold wrote:
Smrcak15 wrote:

Neke žene su stvarno ljepše sa maramom, ali stvarno :)

Mada to je subjektivni osjećaj.
Nastasia

#5037 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Nastasia »

Smrcak15 wrote:
Nastasia wrote:Kanabisa kažeš? Okay, I'm in :oops:

evo za tvoju dusu, stare ali najbolje

Samo ne volim Burhana, al' potrefio si.

Fali i ova

sekerbay

#5038 Re: Ateizam vs. Religija

Post by sekerbay »

Čuj tuzaljive :mrgreen:

Ps.
Meni su sve ljepše sa maramom.
Kakve se tu misli roje i ideje rađaju... :oops:
Smrcak15

#5039 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

MarlboroGold wrote:
Smrcak15 wrote:
nekada je i ogromna ljepota kad se ukrasi prikrivaju :D nije sve ljepota kada se pokaze sve odjednom...treba nekad malo i misterija da bude :D

znas da se i dijamanti ne pokazivaju javno , nego se cuvaju pokriveni i zastekani, daleko od ociju javnosti :D

svako voli lizalo iz radnje koje je zamotano nego ono odmotano na sred ulice na kojoj su se muhe okupile :D
Nastasia

#5040 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Nastasia »

sekerbay wrote:Čuj tuzaljive :mrgreen:

Ps.
Meni su sve ljepše sa maramom.
Kakve se tu misli roje i ideje rađaju... :oops:
Pa ja, kad kaže: sutra sunce će izaći naske ovdje neće naći, odma ti dođe da se raniš :D :D

Šalim se, fkt volim ove malo ... melanholične i tužaljive, stare ilahije :D
Nastasia

#5041 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Nastasia »

Smrcak15 wrote:
nekada je i ogromna ljepota kad se ukrasi prikrivaju :D nije sve ljepota kada se pokaze sve odjednom...treba nekad malo i misterija da bude :D

znas da se i dijamanti ne pokazivaju javno , nego se cuvaju pokriveni i zastekani, daleko od ociju javnosti :D

svako voli lizalo iz radnje koje je zamotano nego ono odmotano na sred ulice na kojoj su se muhe okupile :D

Smrle, molim te da ne koristiš ponovo te glupe analogije i ne unižavaš milione nepokrivenih žena poredeći ih sa usranim lizalom. Eto pls.
sekerbay

#5042 Re: Ateizam vs. Religija

Post by sekerbay »

Nastasia wrote:sutra sunce će izaći naske ovdje neće naći, odma ti dođe da se raniš
Aaaaa, sila. Da je triput preslušam, vratio bih se starim navikama i druženju sa crnim dzonijem :mrgreen:
Nastasia wrote:unižavaš milione nepokrivenih žena poredeći ih sa usranim lizalom
:lol:
Smrcak15

#5043 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Nastasia wrote:
Smrcak15 wrote:

Smrle, molim te da ne koristiš ponovo te glupe analogije i ne unižavaš milione nepokrivenih žena poredeći ih sa usranim lizalom. Eto pls.
a da malo pazljivije pratis sta pisem mozda bi i skontala sta se hoce reci....pitanje je da li si uopste razumjela i ko su muhe u ovoj analogiji uopste :lol:
Smrcak15

#5044 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Nastasia wrote:Ako moje ime na arapskom znači sigurnost Dženneta, je l' to znači da ću u Džennet iako sam atheist :hm:
u dzennet se ne ulazi na osnovu imena, nego na osnovu stanja u srcu i onoga sto su ruke zaradile tokom ovozemlajskog zivota.
medvjed23

#5045 Re: Ateizam vs. Religija

Post by medvjed23 »

ja mu ne kontam ono sa dijamntima.. zar se dijamanti ne pokazuju javno, u sklopu nakita?
Nastasia

#5046 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Nastasia »

Smrcak15 wrote:
Nastasia wrote:
Smrcak15 wrote:

a da malo pazljivije pratis sta pisem mozda bi i skontala sta se hoce reci....pitanje je da li si uopste razumjela i ko su muhe u ovoj analogiji uopste :lol:

Razumijela sam ja šta ti hoćeš reći, i kako god okreneš - ponižavaš.
Ili si možda zaboravio na masu lijepih, finih, umotanih cura što ga na bentbaši primaju u dupe čuvajući nevinost za brak?

Daj molim te, popusti se poređenja iz srednjeg vijeka.

Evo ona je pokrivena pa se sigurno "muhe" na nju lijepe gdje god ode jer je djevojka prelijepa.

Znači, tražite neko poštovanje, kmečite na sva zvona kako se vjernici ismijavaju, pljuju, a poredite žene koje ne znate sa nekim lizalima "na cesti" i sličnim stvarima. Pa jel' to lijepo?
Smrcak15

#5047 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

medvjed23 wrote:ja mu ne kontam ono sa dijamntima.. zar se dijamanti ne pokazuju javno, u sklopu nakita?
valjda nisu dijamanti od vise miliona na samom izlogu do prozora, gdje su na dohvat ruke lopovima, nego se cuvaju na sigurnijim mjestima dobro zastekanim.
Smrcak15

#5048 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Nastasia wrote: Razumijela sam ja šta ti hoćeš reći, i kako god okreneš - ponižavaš.
Ili si možda zaboravio na masu lijepih, finih, umotanih cura što ga na bentbaši primaju u dupe čuvajući nevinost za brak?

Evo ona je pokrivena pa se sigurno "muhe" na nju lijepe gdje god ode jer je djevojka prelijepa.

Znači, tražite neko poštovanje, kmečite na sva zvona kako se vjernici ismijavaju, pljuju, a poredite žene koje ne znate sa nekim lizalima "na cesti" i sličnim stvarima. Pa jel' to lijepo?

znaci ponizavam one zene koje su polugole u minjacima i duboko otkriven dekolteima odu u grad na taj nacin privlacei muskarce, ako ih sporedim sa otvrenim lizalom gdje se lijepe muhe (svakakvi muskarci)

znaci ja koji upozoravam na takvo nesto zee koje same sebe pnizavaju preizazovnim oblacenjem.

pa ja se sjecam na bascarsiji dok sam kao mladic hodam, neka djevojka nije ni minic obukla nego sorc koji pokriva samo pola guze, znaci vidi se pola guze :-) naroda masa ferhadijom, a ona ko da nista nije, poslije se zapitas,,,,jeli moguce ovako :-)

ne poinizava smrle takve zene nego one same sebe ponizavaju kad otkriju i previse ,a smrle samo upozorava na takav nacin oblacenja.
Nastasia

#5049 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Nastasia »

Smrcak15 wrote:
Nastasia wrote: Razumijela sam ja šta ti hoćeš reći, i kako god okreneš - ponižavaš.

znaci ponizavam one zene koje su polugole u minjacima i duboko otkriven dekolteima odu u grad na taj nacin privlacei muskarce, ako ih sporedim sa otvrenim lizalom gdje se lijepe muhe (svakakvi muskarci)

znaci ja koji upozoravam na takvo nesto zee koje same sebe pnizavaju preizazovnim oblacenjem.

pa ja se sjecam na bascarsiji dok sam kao mladic hodam, neka djevojka nije ni minic obukla nego sorc koji pokriva samo pola guze, znaci vidi se pola guze :-) naroda masa ferhadijom, a ona ko da nista nije, poslije se zapitas,,,,jeli moguce ovako :-)

ne poinizava smrle takve zene nego one same sebe ponizavaju kad otkriju i previse ,a smrle samo upozorava na takav nacin oblacenja.
Smrle, nisu sve otkrivene žene u minićima, šorcevima, polugole.
Znači ja sam primjetila da ti jednostavno ne možeš da pojmiš da neko može biti skroman, konzervativan, a ne biti vjernik.

Sve pokrivene su dijamanti, skriveni, pa te pitam jesu li i ove što puše kurac na Bentbaši a ne skinu maramu isto tako dijamanti?
Sve otkrivene su u minićima, šorcevima, ponižavaju se, i ti treba još da ih ponižavaš?

Ima li ikakve sredine, ima li išta između ima li išta sivo?

Evo recimo, ja, 90% vremena sam ovako obučena:

Image

Čime ja sebe ponižavam?

Pa i da se ponižavam, odakle tebi pravo da ti to radiš?
Ja sa sebe mogu radit šta ja hoću ali odakle TEBI pravo da ti nekome sudiš?
Da nisi možda Bog il' Božiji poslanik?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5050 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Truba »

prazan grad samo turisti hodaju

gdje ste danas sekularisti i ateisti
Locked